Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
15 Eylül 2020 Salı - 09:29

Lösemiyle mücadele eden 'Maskeli Şebnem' yaşamını yitirdi

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde, bu yıl nisan ayında üçüncü kez lösemiye yakalanan ve İstanbul’daki bir hastanede tedavisine devam edilen öğretim görevlisi Şebnem Köseoğlu (31), yaşamını yitirdi. Köseoğlu, lösemiye karşı verdiği mücadele dolayısıyla 'Maskeli Şebnem' adıyla biliniyordu.

Lösemiyle mücadele eden  Maskeli Şebnem  yaşamını yitirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim görevlisi Şebnem Köseoğlu, 2018 yılı Eylül ayında lösemiye yakalandı. Yaklaşık 3 aylık kemoterapinin ardından hastalığı yenen Köseoğlu, 2019 mayıs ayında rutin kontrolleri sırasında ikinci kez lösemiye yakalandığını öğrenince İstanbul’daki bir hastanede tedaviye başladı. Köseoğlu için sosyal medyada kök hücre bağışı için kampanya başlatılırken, siyasetinden spor dünyasına tüm Türkiye bu kampanyaya destek verdi. Köseoğlu için uygun ilik 2019 yılının Kasım ayında bulundu ve 11 Aralık’ta nakil gerçekleştirildi.

Şebnem Köseoğlu 2020 Nisan ayında rutin kontrollerine gittiğinde, hastalığının üçüncü kez nüksettiğini öğrendi. Lösemiyle savaşan ve sosyal medya paylaşımlarıyla ‘Maskeli Şebnem’ olarak bilinen Şebnem Köseoğlu’nun durumu kötüleşmeden önce Kızılay tarafından yeniden bağış kampanyası başlatıldı. Şebnem Köseoğlu İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede bugün akşamüzeri hayatını kaybetti. Son bir haftadır yoğun bakımdaki tedavisi devam ettiği öğrenilen Köseoğlu’nun durumunun kötüleştiği ve doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. ‘Maskeli Şebnem’in cenazesinin çarşamba günü Alanya’ya getirilerek defnedilmesi bekleniyor.

CENAZESİ YARIN İKİNDİ NAMAZI SONRASI

Şebnem Köseoğlu'nun cenazesinin yarın ikindi namazının ardından Alanya Hacıbaba Mezarlığı'nda aile kabristanına defnedileceği öğrenildi. Köseoğlu sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, tedavisi sona erdiğinde veya hayatını kaybetmesi halinde Alanya'ya konvoyla gelmek istediğini söylemişti. 

SEVENLERİ SON İSTEĞİNİ YERİNE GETİRECEK

Köseoğlu'nun son isteği olan Alanya'ya konvoyla getirilme isteğini sevenleri yerine getirecek. Görev yaptığı Alanya HEP Üniversitesi'ndeki arkadaşları, Alanya'daki sevenleri ve tüm dostları, yarın Köseoğlu için Dinek Mahallesi'ne gelerek cenazeyi karşılayacak ve Oba Mahallesi'nde bulunan Hacıbaba Mezarlığı'na kadar konvoy eşliğinde gidilecek. Saat 16.00'daki karşılama sonrası Şebnem Köseoğlu, aile mezarlığına defnedilecek. 

'BENİ NELERİN BEKLEDİĞİNİ BİLMİYORDUM'

Şebnem Köseoğlu ilik nakli olduktan sonra 3'üncü kez lösemi tanısı konmasının ardından İstanbul'da yeniden tedaviye alınmıştı. Köseoğlu, bu süreçte en son Alanya'ya 27 Haziran'da gelerek bir süre burada vakit geçirdi. O süreçte yaptığı bir paylaşımda, şu ifadeleri yürek burktu:

"Bir sene sonra Alanya'dan merhaba. Şu an size hissettiğim şeyleri anlatmak imkansız. Hayalini kurmaya başladığımdan beri nefesim bir garip, kalbim kat kat hızlı atıyor. Hala inanamıyorum burada olduğuma. Bir anda fark edip buradan giderken nakil olacağımı biliyordum ama beni neler bekliyor bilmiyordum. Bu bir senede yaşananları, kemoterapileri, ilik aramaları, kampanyalardaki kişi olmayı, nakil olmayı, nakilde yaşananları, sonrasını, nüksleri, biyopsileri hiç hesaba katmamıştım. Ruhsal olarak yaşattıklarını anlatamam bile. Denedim olmadı. İyileşince anlatayım sözüm olsun. Kimseye söylemeden geldim, birkaç güne de gideceğim. Çünkü benim korunaklı hayatım devam ediyor. Boynumda damar yolum hala açık. Aşırı dikkat etmek zorundayım. Zaten döndüğümün ertesi günü hastaneye yatıyorum. Buna kısa bir moral gezisi diyebiliriz. Henüz iyileşmedim yani özetle. Maceram devam ediyor. Aylar önce iyileşip gelmeyi, çok isterdim. Ama kısmet böyleymiş. Az kaldı ama. İyi olup geleceğim. O zaman kimseyi görmeden gizli gizli gelmeyeceğim. Planladığımız gibi konvoyla gireceğim Alanya'ya o zaman. Anıtta davullu zurnalı halaylar çekeceğiz hayalini kurduğumuz gibi. Çok tedbirli ve kontrollü olmak durumundayız ailece. O yüzden kimse alınıp, kırılmasın; aramadık, görüşemedik diye. Hatta görüşelim demeyin, çünkü evet diyemeyeceğiz."

'ZOR BİR TEDAVİ GEÇİRİYORUM' 

Köseoğlu, sosyal medya hesabından en son kendisiyle ilgili 3 hafta önce paylaşım yaparak, tedavi süreciyle ilgili bilgi verdi. Tedavisinin çok zorlu ve yorucu geçtiğini söyleyen Köseoğlu, "Uzun zamandır zor bir tedavi geçiriyorum. Reaksiyonlarım artık vücudumu, bedenimi, organlarımı bayağı sardı, sarstı. Elden ayaktan düştüğüm, sandalyeyle yaşayıp lavaboya zor gittiğim evreler de var, sapasağlam olduğum evreler oluyor. Ciğer toplarını bumerang oyuncak yaparken, şimdi zorlanıyoruz ciğerlerimle ama düzeltiyoruz. Tırnaklarım dökülmeye başladı mesela. Gerçekten çok ağır şeyler geliyor ve geçiyor. Karaciğer sıkıntılarım ve sarılığım oldukça sıkıntılı durumda. Ama en çok da onu bekliyoruz. Kanımın toplanıp fotoferez ile ilaçlanıp bana geri verildiği tedavim de diğerleri gibi olması gerektiği şekilde ilerliyor. Ağrı bandım yanımda yapışık. Ama her ihtiyacımda doktorlarım, hemşirelerim, porterlarım, özetle sağlık personelimin tamamı, hatta neredeyse sağlık personeli kadar uzmanlaşmış ailem 7/24 elimi bırakmıyor. Gözlerimin sağlığı için gözlüklerimi de çıkaramıyorum fotolarda görüyorsunuz ciğer makinem ile birlikte. Pembe giyince sarılığım iyice ortaya çıktı. Ama Meltem Köseoğlu bomba patlattı. Tam bir Simpson olduğumu keşfetti canım. 3- 4 gündür bakıp bakıp kahkaha atıyoruz ailece fotoğrafa. Bence siz de atmalısınız sürekli. Özetle başımıza ne gelir, ne gider bilemediğimiz bir süreçteyiz. Ama biz ailece renklendirmeye çalışıyoruz her şeyi. Ama dualarınıza, göndereceğiniz gökkuşağı renklerine hep ihtiyacım var. Sürprizli hediyelere de hiç hayır demem biliyorsunuz. En başından dediğim gibi en ufak ah vah diyen, beni silebilir. Siz bana hep güzel pembe dileklerinizi gönderin. Diğerleri hadi çuf çuf. Sakın ailemi aramayın, darlamayın. Sadece güzel, keyifli şeyler konuşabilirsiniz" diyerek sürecin ne kadar zor ilerlediğini anlattı. 

'GÜNEŞE SELAM SÖYLE'

Şebnem Köseoğlu, yoğun bakıma alınmadan bir süre önce Alanya HEP Üniversitesi'nden öğretim görevlisi bir arkadaşıyla sosyal medyadan mesajlaşmasında da durumunun çok ağır olduğunu söylerken, güneşe selam söylemesini istedi. 

ŞEBNEM'İ PAYLAŞTILAR

Şebnem Köseoğlu'nun ölümünün ardından Alanya'da her kesimden insan sosyal medyada paylaşım yaparak üzüntüsünü dile getirdi. Bunun yanı sıra koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Şebnem Köseoğlu ile ilgili Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı ve Alanyaspor Kulübü de paylaşım yaptı. Ailecek Fenerbahçe kongre üyesi olan Köseoğlu için daha önce de Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Altay Bayındır gibi birçok sarı lacivertli futbolcu ilik nakli için video da paylaşmıştı. 

'ACIMIZ BÜYÜK'

Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı, Volkan Demirel ile ziyaretinden bir fotoğrafı paylaşarak, "Fenerbahçeliler Derneği kurucu üyesi ve eski başkanı dostumuz Serdar Köseoğlu'nun kızı, çok sevdiğimiz Fenerbahçe'miz sevdalısı kongre üyesi kardeşimiz Şebnem Köseoğlu'nu kaybettik. Acımız büyük. Fenerbahçe futbol takımı teknik heyeti ve futbolcuları adına ailesine başsağlığı ve sabırlar dilerim. Mekanı cennet olsun" notunu düştü. 

ALANYASPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI

Alanyaspor Kulübü resmi sosyal medya hesaplarından, "Kulübümüzün 2. Başkanı Sayın Kamil Köseoğlu'nun yeğeni Şebnem Köseoğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhumeye Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" paylaşımında bulunuldu.

Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu da paylaşımında, "Köseoğlu abimin kızı canım yeğenim Şebnem kızımız Hakka yürümüştür. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Nurlar içinde uyu. Köseoğlu ailesine başsağlığı ve Allah'tan sabır diliyorum" dedi.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Spor Kulübü de Şebnem Köseoğlu'nun vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün internet sitesinde yapılan paylaşımda, "Alanya Fenerbahçeliler Derneği’nin eski Başkanı Serdar Köseoğlu'nun kızı Şebnem Köseoğlu'nun hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Şebnem’in cenazesi, 16 Eylül Çarşamba günü (yarın), ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Alanya Hacıbaba Mezarlığı’nda toprağa defnedilecektir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Lösemi hastası olan Şebnem Köseoğlu, uzun süre verdiği mücadeleyle birçok kişiye örnek olmuştu. 2018 yılında kemoterapi gören, 2019 yılının Aralık ayında ilik nakli olan Şebnem Köseoğlu lösemiyi 2 kere yenmiş ancak hastalık bu yıl nüksetmişti. Mekanın cennet olsun Şebnem. Fenerbahçe Spor Kulübü" ifadeleri yer aldı.

ANTALYANIN ALANYA ILCESINDE BU YIL NISAN AYINDA UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBULDAKI BIR HASTANEDE TEDAVISINE DEVAM EDILEN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU (31) YASAMINI YITIRDI. SEBNEM KOSEOGLU, LOSEMIYE KARSI VERDIGI MUCADELE DOLAYISIYLA MASKELI SEBNEM ADIYLA BILINIYORDU. (FOTO: ARSIV-DHA)

ANTALYANIN ALANYA ILCESINDE BU YIL NISAN AYINDA UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBULDAKI BIR HASTANEDE TEDAVISINE DEVAM EDILEN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU (31) YASAMINI YITIRDI. SEBNEM KOSEOGLU, LOSEMIYE KARSI VERDIGI MUCADELE DOLAYISIYLA MASKELI SEBNEM ADIYLA BILINIYORDU. (FOTO: ARSIV-DHA)

ANTALYANIN ALANYA ILCESINDE BU YIL NISAN AYINDA UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBULDAKI BIR HASTANEDE TEDAVISINE DEVAM EDILEN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU (31) YASAMINI YITIRDI. SEBNEM KOSEOGLU, LOSEMIYE KARSI VERDIGI MUCADELE DOLAYISIYLA MASKELI SEBNEM ADIYLA BILINIYORDU. (FOTO: ARSIV-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE, UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBUL'DAKI HASTANEDE TEDAVISI DEVAM EDERKEN YASAMINI YITIREN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU'NUN (31) SON ISTEGINI, SEVENLERI YERINE GETIRECEK. LOSEMIYE KARSI VERDIGI MUCADELE DOLAYISIYLA 'MASKELI SEBNEM' ADIYLA BILINEN SEBNEM KOSEOGLU'NUN YARIN TOPRAGA VERILECEK CENAZESI, ALANYA'DA KONVOY ESLIGINDE KARSILANARAK, MEZARLIGA GOTURULECEK. (FOTO: ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE, UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBUL'DAKI HASTANEDE TEDAVISI DEVAM EDERKEN YASAMINI YITIREN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU'NUN (31) SON ISTEGINI, SEVENLERI YERINE GETIRECEK. LOSEMIYE KARSI VERDIGI MUCADELE DOLAYISIYLA 'MASKELI SEBNEM' ADIYLA BILINEN SEBNEM KOSEOGLU'NUN YARIN TOPRAGA VERILECEK CENAZESI, ALANYA'DA KONVOY ESLIGINDE KARSILANARAK, MEZARLIGA GOTURULECEK.(FOTO:ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE, UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBUL'DAKI HASTANEDE TEDAVISI DEVAM EDERKEN YASAMINI YITIREN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU'NUN (31) SON ISTEGINI, SEVENLERI YERINE GETIRECEK. KOSEOGLU, SOSYAL MEDYA HESABINDAN EN SON KENDISIYLE ILGILI 3 HAFTA ONCE PAYLASIM YAPARAK, TEDAVI SURECIYLE ILGILI BILGI VERDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE, UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBUL'DAKI HASTANEDE TEDAVISI DEVAM EDERKEN YASAMINI YITIREN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU'NUN (31) SON ISTEGINI, SEVENLERI YERINE GETIRECEK. KOSEOGLU, YOGUN BAKIMA ALINMADAN BIR SURE ONCE ALANYA HEP UNIVERSITESI'NDEN OGRETIM GOREVLISI BIR ARKADASIYLA SOSYAL MEDYADAN MESAJLASMASINDA DA DURUMUNUN COK AGIR OLDUGUNU SOYLERKEN, GUNESE SELAM SOYLEMESINI ISTEDI. (FOTO:ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE, UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBUL'DAKI HASTANEDE TEDAVISI DEVAM EDERKEN YASAMINI YITIREN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU'NUN (31) SON ISTEGINI, SEVENLERI YERINE GETIRECEK. AYTEMIZ  ALANYASPOR KULUBU PAYLASIM YAPTI.(FTO:ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE, UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBUL'DAKI HASTANEDE TEDAVISI DEVAM EDERKEN YASAMINI YITIREN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU'NUN (31) SON ISTEGINI, SEVENLERI YERINE GETIRECEK. LOSEMIYE KARSI VERDIGI MUCADELE DOLAYISIYLA 'MASKELI SEBNEM' ADIYLA BILINEN SEBNEM KOSEOGLU'NUN YARIN TOPRAGA VERILECEK CENAZESI, ALANYA'DA KONVOY ESLIGINDE KARSILANARAK, MEZARLIGA GOTURULECEK. (FOTO: ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE, UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBUL'DAKI HASTANEDE TEDAVISI DEVAM EDERKEN YASAMINI YITIREN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU'NUN (31) SON ISTEGINI, SEVENLERI YERINE GETIRECEK. LOSEMIYE KARSI VERDIGI MUCADELE DOLAYISIYLA 'MASKELI SEBNEM' ADIYLA BILINEN SEBNEM KOSEOGLU'NUN YARIN TOPRAGA VERILECEK CENAZESI, ALANYA'DA KONVOY ESLIGINDE KARSILANARAK, MEZARLIGA GOTURULECEK. (FOTO: ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE, UCUNCU KEZ LOSEMIYE YAKALANAN VE ISTANBUL'DAKI HASTANEDE TEDAVISI DEVAM EDERKEN YASAMINI YITIREN OGRETIM GOREVLISI SEBNEM KOSEOGLU'NUN (31) SON ISTEGINI, SEVENLERI YERINE GETIRECEK. LOSEMIYE KARSI VERDIGI MUCADELE DOLAYISIYLA 'MASKELI SEBNEM' ADIYLA BILINEN SEBNEM KOSEOGLU'NUN YARIN TOPRAGA VERILECEK CENAZESI, ALANYA'DA KONVOY ESLIGINDE KARSILANARAK, MEZARLIGA GOTURULECEK. SEBNEM KOSEOGLU'NUN OLUMUNUN ARDINDAN FENERBAHCE KULUBU DE BIR TAZIYE MESAJI YAYIMLADI.  (FOTO: ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

 
Gramını 700 liradan arı zehri ihraç ediyor
 
Rusya'da sezonun en pahalı kurtarma operasyonu Antalya'dan yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köpekle kuzunun iç ısıtan dostluğu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde emekli öğretmen Ömer Demirel'in (67), torunları ...
Vali Yazıcı: İnsana sevgimiz, Ahilikle vücut buluyor
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 33'üncü Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, ...
Duman yeniden Korkuteli emniyet müdürü oldu
KORKUTELİ İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Hacı Duman görevine başladı.
 
Otomobile giren yavru kedileri itfaiye kurtardı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde otomobilin motor bölümüne giren 2 yavru kedi, ...
Helikopter destekli trafik uygulaması
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, Korkuteli'den başlayıp ...
Kılıçdaroğlu'dan Başkan Böcek'e ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs tedavisi sonrası akciğerlerindeki ...
 
ATV uçurumdan yuvarlandı; İngiliz anne öldü, oğlu yaralandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde gezintiye çıktıkları ATV'nin uçurumdan yuvarlandığı ...
Yıldırım isabet eden ağaçta yangın
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bir ağaca yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın, ...
Rus kadına yaya geçidinde otomobil çarptı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesine ailesi ve arkadaşlarıyla tatile gelen Rus ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva