GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 Temmuz 2021 Cumartesi - 14:55

MATSO Başkanı Güngör: Turizm, tarım, eğitim ve OSB önemli

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, ilçe ekonomisini çeşitlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Manavgat bir turizm kenti. Bunu tespit edelim. Turizm en hassas sektörlerden biri. Her şeyden etkileniyor" dedi.

MATSO Başkanı Güngör: Turizm, tarım, eğitim ve OSB önemli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, önceki Başkan Ahmet Boztaş'ın vefatının ardından bugüne kadar yapılan çalışmalar ve gelecekte yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Toplantıda, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden MATSO eski Başkanı Ahmet Boztaş'ın hastalanma ve tedavi sürecine değinen Güngör, "Rahmetli Ahmet Başkanımız yaptığı hizmetlerle Manavgat'ta iz bıraktı. Yaptığı çalışmalarla bugün herkes 'Manavgat'tan bir Ahmet Boztaş geçti, mekânı cennet olsun' diyor" dedi. Başkan Seydi Tahsin Güngör, merhum Başkan Ahmet Boztaş'ın yolunda ilerleyerek kaldığı yerden projelerini sürdürdüklerini söyledi. MATSO olarak ismini yaşatmak amacıyla MATSO Meclis Toplantı Salonu'na oy birliği ile verdiklerini kaydeden Güngör, "Başkanımız Manavgat, iş dünyasına ve MATSO'ya çok büyük hizmetler yaptı. Meclis ve yönetim olarak Başkanımızın bıraktığı bayrağı kaldığı yerden azimle çalışarak aynı şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Göreve gelmesinin ardından birçok toplantı yaptıklarını kaydeden Başkan Güngör, "Komitelerimizle toplantılar yaparak üyelerimizin sorunlarını masaya yatırdık. Üyelerimizi ziyaret ederek sahada yaşadıkları sorunları aldık. Üyelerimiz bize ne kadar talep iletirse biz de o kadar çözüm noktasına gidiyor ve çözüyoruz. Salgının devam etmesi ve iş yerlerinin kapalı olması bölge ekonomisini ciddi anlamda sıkıntıya soktu. Biz de üyelerimizin sıkıntılarını yerel yetkililerden, Ankara'da başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere bütün ilgili mercilere ilettik. Bunların sürekli takipçisi olduk ve talep ettik. Üyelerimizin yaşadığı sorunlar ilgili TOBB'a sürekli yazılar yazdık. Taleplerimiz hepsinde de sonuç aldık" diye konuştu.

MANAVGAT EKONOMİSİNİ ÇEŞİTLENDİRMEK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Manavgat ekonomisinin çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi yönünde çaba gösterdiklerini ve bu nedenle oda olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Güngör, merhum Ahmet Boztaş'ın yaptığı hizmetlerin üzerine koyarak çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Meclis ve tüm oda organları ile birlikte hareket ederek iş dünyasına ve Manavgat'a güzel hizmetler yapacaklarını söyleyen Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Manavgat bir turizm kenti. Bunu tespit edelim. Turizm en hassas sektörlerden biri. Her şeyden etkileniyor. Bu amaçla turizmin yanı sıra tarım, eğitim ve OSB bizim için önemli. Kent ekonomisinin çeşitlenmesi için çaba gösteriyoruz. Kentimizde tarımın yatırım yapılabilir sektör olması, Manavgat OSB'nin kurulması, Manavgat'a bir üniversite kazandırılması, kentin ihracat potansiyelinin artırılması gibi birçok alanda çaba gösteriyoruz."

TURİZME YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Manavgat- Side turizm destinasyonun Antalya'nın en büyük turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Başkan Güngör, Antalya'ya gelen turistin üçte birinin Manavgat bölgesine geldiğini söyledi. Başkan Güngör, turizmde ürün ve pazar çeşitlendirme amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlattı. Alternatif turizm konusunda Selçuklu Kervan Yolu ile ilgili çalışmalarda son aşamaya geldiklerini kaydeden Güngör, "Biz sadece deniz, kum ve güneş üçgenine sıkışmış durumdayız. Ama Toroslarda, dağların arasında büyük bir tarih yatıyor. Bu amaçla kervan yolu projemizi tanıtımına yönelik çalışmalar başlayacağız. Bölgemizin kış aylarında da daha canlı hale gelerek turist ağırlaması için otellerimizin sportif alt yapılarının geliştirilmesi için turizmcilerimize çağrıda bulunacağız" dedi.

TARIM FAALİYETLERİ

Manavgat'ta turizm ve ticaretten sonra en büyük sektörün tarım olduğunu kaydeden Başkan Güngör, tarımda ürün çeşitliğinin sağlanarak ürün yığılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Bölgede nitelik ve katma değeri yüksek ürün elde edilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Güngör, daha önce olduğu gibi üyelere yönelik bu konuda seminer ve raporlar hazırlamaya devam edeceklerini belirti.

MANAVGAT'TA ÜNİVERSİTE KURULMASI

MATSO'nun geçmişten bu güne eğitime çok katkılar sağladığını kaydeden Başkan Güngör, MATSO olarak anaokulu ve Denizcilik Lisesi'nin yanı sıra 2016 yılında MATSO Turizm Fakültesi'ni yaptıklarını söyledi. Manavgat'ın üniversite kurulması yolunda ilerlediğini kaydeden Başkan Güngör, "Hem Sayın Bakanlarımızın, siyasilerimizin Antalya'da 6'ncı üniversitenin Manavgat'a kurulması konusunda sözleri var. Şehre ilk fakültenin kurulması ve inşaatını yapan kurum olmaktan dolayı da mutluyuz. Mevcut fakültelerin tamamlanmasıyla hayalimiz olan Manavgat Üniversitesi'ni hayata geçirilmesine yönelik çaba göstereceğiz. Merhum Ahmet Boztaş Başkanımızın koymuş olduğu 10 yılda 25 bin öğrenci hedefine ulaşmak için çalışacağız" diye konuştu.

MANAVGAT OSB'Yİ KURDUK

Manavgat ekonomisinin risklere karşı daha dirençli hale gelmesi için OSB'yi kurduklarını kaydeden ve tahsis konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Güngör, "Arazinin devri için müracaatımızı gerçekleştirdik. İnşallah OSB'nin tamamen kurulması ile kent ekonomisi daha dirençli hale gelir" dedi.

Başkan Seydi Tahsin Güngör, 'Ne varsa Manavgat'ta var' ve 'Manavgat'ta İş Var' fuarlarını düzenlemeye devam edeceklerini, bunun yanı sıra başta turizm olmak üzere çeşitli sektörlerde yurt içinde ve yurt dışındaki fuarlara Manavgat'ı tanıtmak amacıyla katılacaklarını söyledi. MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, turizm sezonunun açılmasıyla D400 karayolunda uzun kuyruklar oluşmaya başladığını anlatarak, "Bu trafik yoğunluğu azaltmak için Gültepe ve Ilıca kavşağına battı- çıktı yapılarak trafiğin rahatlatılması gerekiyor. Ayrıca Gündoğdu Mahallesi'nden Serik ilçesinin Boğazkent Mahallesi'ne turizm yolunun mutlaka yapılması için MATSO olarak çeşitli kurumlara yazılar yazdık" diye konuştu.

MATSO BASKANI SEYDI TAHSIN GUNGOR, YONETIM KURULU UYELERIYLE DUZENLEDIGI BASIN TOPLANTISINDA, ONCEKI BASKAN AHMET BOZTAS'IN VEFATININ ARDINDAN BUGUNE KADAR YAPILAN CALISMALAR VE GELECEKTE YAPACAKLARI FAALIYETLERLE ILGILI BILGI VERDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)

 
Sivil polise yakalanan korsan taksici 'Yaktın beni' diye ağladı
 
Türkiye turuna çıkan Kazak bisikletçi Burdur'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boynuna ip dolanan kaplumbağayı vatandaşlar kurtardı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde sahilde boynuna ip dolanmış halde bulunan ...
Esnaftan elektrik kesintisini mumlu protesto
ANTALYA'nın en işlek yaya caddelerinden Kazım Özalp'te 10 gündür gerçekleşen ...
Antalya'da 1 çocuk annesi Keziban, 4 gündür kayıp
ANTALYA'da, 4 gün önce evden çıkan, 1 çocuk annesi Keziban İnci'den (26) ...
 
Uçkuruna düşkün Antalyalı siyasiler...
Dursun Gündoğdu yazdı
Testi pozitif çıkan tatilciye konforlu karantina odası
ANTALYA'da oteller, testi pozitif çıkan tatilcilerin hem izole edilecekleri ...
Fosil Grubu Demre'de
KENDİLERİNE 'Fosil Grubu' adını veren İstanbul'da faaliyet gösteren doğa ...
 
Hedef Kırkpınar'da altın kemer
MURATPAŞA Belediyesi başpehlivanı Orhan Okulu, bir aylık kamp sürecini ...
İpek Demir şarkılarını Antalya'da söyleyecek
'UNUTUVERDİM' isimli şarkısıyla müzik dünyasının kapısını açan şarkıcı ...
İtfaiyeden kırlangıç operasyonu
ANTALYA'da yuvasından düşen yavru kırlangıç, itfaiye ekibince yuvasına yerleştirildi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva