Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
4 Temmuz 2016 Pazartesi - 11:40

MHP'de Kemer depremi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ihraç istemiyle disipline gönderdiği Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, partisinden istifa etti. Gül ile birlikte çok sayıda meclis üyesi, ilçe yöneticisi ve delege de MHP’den ayrıldı.

MHP de Kemer depremi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


RUS uçağı pilotunun ailesine ev verme teklifi ardından MHP'nin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Antalya'nın Kemer  Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Mustafa Gül ile aralarında eşi, belediye meclisi üyesi, ilçe yöneticisi ve delegelerden oluşan 42 kişi de istifa dilekçelerini verdi.

Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine ev verilmesi teklifini gündeme getirmesi ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partisinden tepki gören, devam eden süreçte partisinin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa etti. Geçen seçimde MHP'den milletvekili adayı olan eşi Neşe Gül'ün de eşlik ettiği Mustafa Gül, ilçe merkezindeki özel ofisinde genel merkeze gönderilmek üzere istifa dilekçesini imzaladı. Eşi Neşe Gül, MHP'li belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve üyelerin de aralarında bulunduğu 42 kişi, Başkan Gül'e destek için istifa dilekçelerini imzaladı.

"BU YANLIŞ DÜŞÜNÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL"

Başkan Mustafa Gül, Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi ve terör olayları nedeniyle ilçede turizmin kötü gitmeye başladığını söyledi. Bunun sonrasında belediye olarak 24 ülke ile Türkiye'de 7 şehir ve 30 fuarda ilçeyi tanıtmaya başladıklarını anlatan Başkan Gül, amaçlarının krizde olan turizm sektörünü üst seviyelere çıkarmak olduğunu vurguladı. Başkan Gül, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonla görüşeceğini öğrendiğim zaman 'Turizme nasıl katkı yapabilirim' diye düşündüm. Sivil toplum örgütleri ile ölen Rus pilotun ailesine ev verme kararı aldık. Bu yanlış düşünülecek bir şey değil. Benim vatanseverliğe ve milliyetçiliğe ne kadar bağlı olduğumu bilirler." 

"BU KARARA SAYGILIYIZ"

Bu teklifi belediye olarak değil, otelciler olarak yaptıklarını kaydeden Başkan Gül, şöyle devam etti:

"Bu yanlış anlaşıldı. Zaten kanunen belediye olarak ev vermemiz mümkün değil. Rusya'nın Antalya Konsolosluğu'na teklifi götürünce MHP'den bir tepki gördük. MHP bunu yanlış anladı. Kemer'e gelip turizmi görselerdi, böyle düşünmezlerdi. Kongre sürecinin de bunda etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu karara saygılıyız. Üzüntü içersinde kongre sürecine kadar partimizden ayrı kalacağız. Artık herkes MHP'de değişim istiyor. Başka bir parti, temsilcilerden herhangi bir teklif gelmedi. Ama herkesin bizimle gönülden çalışmak istediğini biliyoruz. 30 yıllık siyasi hayatımda Kemer'i kötüye götüren bir yaklaşımda olmadık." 

Rus pilotun ailesine ev verme teklifinin Kemer'de ve Rusya'da beğenildiğini de söyleyen  Başkan Gül, Kemer'de oturanların kendisine sosyal medya ve telefonla tebriklerini ilettiğini vurguladı.






STK'LARDAN BAŞKAN GÜL'E DESTEK

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nde (KETOB) basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, KETOB Başkanı Tayyar Gül, Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkan vekili Turan Akkelle, VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadezhda Pelit ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kemer Temsilcisi Mustafa Çetinkaya katıldı.

Toplantıda konuşan KETOB Başkanı Tayyar Gül, Rus uçağının düşürülmesinden turizm sektörünün olumsuz etkilendiğini belirterek, Rusya ile ilgili atılan olumlu adımlardan Kemer'deki sivil toplum kuruluşları olarak memnun olduklarını söyledi. Turizmin barış ile yapılabilecek bir sektör olduğuna değinen Tayyar Gül, devletin barışa yönelik attığı adıma destek olmak amacıyla Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün öncülüğünde bir toplantı yaptıklarını anlattı. Toplantıda düşürülen Rus uçağının pilotunun ailesine ev verilmesi kararının alındığını vurgulayan Tayyar Gül, "Bunun büyük bir jest olduğunu düşündük ve sivil toplum kuruluşları olarak destek olacağımızı Mustafa Gül'e söyledik. Daha sonra Rusya'nın Antalya Konsolosluğu'na giderek teklifimizi ilettik. Bu teklif ilerleyen süreçte bazı siyasi eleştirilere neden oldu. Eleştirilere karşı üzüntü duyuyoruz. Bu siyaset üstü değerlendirilmesi gereken bir yaklaşımdı. Belediye Başkanı Gül'ün MHP'den ihracının istenmesi bizi üzmüştür" dedi.

KEMER BELEDIYE BASKANI MUSTAFA GUL'E DESTEK VEREN SIVIL TOPLUM KURULUSU TEMSILCILERI, KEMER TURISTIK OTELCILER VE ISLETMECILER BIRLIGI'NDE (KETOB) BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

"KONU POLİTİKAYA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILDI"

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Rus pilotun ailesine ev verilmesi konusu ilk açıldığında insani boyutunu düşünerek imza attıklarını söyledi. Yorulmaz, bu adımın iki ülke arasında tarihten beri süre gelen dostluğu hatırlatmak için yapıldığını ancak konunun politikaya çekilmeye çalışıldığını kaydetti.

VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rus asıllı Türk vatandaşı Nadezhda Pelit de ev teklifinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Gül'e teşekkür ettiğini ve bu teklifin çok kibar ve faydalı bir jest olduğunu söyledi.
 

 
Kaş'ta refüjler rengarenk
 
Rusya ile kriz sonrası turizm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türel: Nato kafa nato mermer
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Belediye ...
MHP'den Mustafa Gül ile ilgili şok karar
MHP, Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.
CHP'den kardeş mahalleler
CHP'nin Antalya Konyaaltı İlçesi Pınarbaşı Mahalle Temsilciliği ile aynı ...
 
Açıklama 48 saat sonra geldi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, CHP’nin mevcut Genel Başkanı ...
5. parti yolda
MHP’deki olağanüstü kongre sürecinin zora girmesiyle birlikte muhalifler ...
Ümit Uysal’ın ‘İnce’ manevrası
Antalya’da bir grup iş adamıyla iftar yemeği yiyen CHP Yalova Milletvekili ...
 
MHP'li başkan yardımcısı banyoda düşüp öldü
ANTALYA'da MHP Aksu İlçe Başkan Yardımcısı 43 yaşındaki Osman Bozak, banyoda ...
Türel'in iftarında iki sürpriz isim
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in şehit aileleri ve ...
NAZLIAKA: TÜREL İLE MAHKEMEDE HESAPLACAĞIZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Ankara milletvekili ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva