3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
2 Kasım 2021 Salı - 09:13

MHP'li vekilin askerlerle 'Bozkurt'lu hatıra fotoğrafı

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu heyetinde bulunan MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Van Çaldıran'da asker ve özel harekat polislerinin arasında 'Bozkurt' işareti yaptı. Bozkurtlu bu hatıra fotoğrafına, komutanlar, AKP ve CHP'li vekillerde girdi.

MHP li vekilin askerlerle  Bozkurt lu hatıra fotoğrafı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İRAN sınırında yasa dışı geçişlerin engellenmesi için Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden başlatılan, Van'ın Çaldıran ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesi hattına kadar uzanan 560 kilometrelik modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları sürüyor. AK Parti, MHP ve CHP milletvekillerinden oluşan TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu heyeti, sınırda inceleme yaptı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez süreç ile ilgili bilgi verdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden başlatılan, Van'ın Çaldıran ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesi hattına kadar uzanan 560 kilometrelik modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları sürürken, tedbirler de arttırılıyor. Çaldıran ilçesindeki sınır hattına örülen 64 kilometrelik duvarın 30 kilometresi tamamlandı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak'tan oluşan TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu, duvarın örüldüğü sınır bölgesinde inceleme yaptı. Vali Bilmez, sınır duvarı ve alınan tedbirlerle ilgili heyet ile Yunanistanlı gazetecilere bilgi verdi. Vali Bilmez, 64 kilometrelik sınır duvarının 30 kilometresinin tamamlandığını belirtti.

YASA DISI KACAK GECISLERININ ENGELLENMESI ICIN AGRI'NIN DOGUBAYAZIT ILCESINDE BASLATILARAK, VAN'IN CALDIRAN VE HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE KADAR OLAN IRAN HATTINDAKI 560 KILOMETRELIK SINIRA MODULER BETON DUVAR ORULUYOR. 3 SIYASI PARTININ ICINDE YER ALDIGI TBMM GOC KOMISYONU HEYETI, DUVAR ORME CALISMALARININ DEVAM ETTIGI SINIR HATTINDA INCELEMELERDE BULUNDU.(FOTO:BEHCET DALMAZ/VAN-DHA)

'SINIRDAKİ DUVARLARI İNCELEYECEĞİZ'

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise göç konusunun dünya sorunu haline geldiğini belirterek, "Göç ve Uyum Alt Komisyonu, TBMM'de bütün siyasal partilerin ortak kararıyla kurulan bir komisyon. Komisyonumuz Türkiye'deki göçü, uluslararası koruma konusunu, göçmenlerin durumunu araştırmak ve incelemek üzere kurulmuş olan bir komisyon. Bugün de düzensiz göç geçişleri konusunda; İran ile Türkiye arasındaki engelleme çalışmalarını ve Türkiye'nin bu konuda yaptığı çalışmaları görmek üzere sınıra geldik. Sınırdaki duvarları inceleyeceğiz. Diğer kuleleri, engelleme sistemlerini, bunlarla ilgili Türkiye'nin yaptıklarını göreceğiz" dedi.

Heyet, buradaki incelemelerinin ardından kent merkezine döndü. Yarın da heyetin İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde inceleme yapacağı belirtildi.

METİN NURULLAH SAZAK KİMDİR?

1 Ocak 1959 yılında Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Eskişehir’de başlayan Sazak, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nu bitirdi. Başkent’e taşınan Sazak, Ankara Cebeci Ortaokulu’nda ve Ankara Gazi Lisesi’nde okudu. Ankara Eğitim Enstitüsü ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun oldu. Memleketine dönüp tarım ve hayvancılık üzerine çalışmalar yürüttü. Dış ticaret ve inşaat sektöründe çalışmalar yaptı. Sazak, sivil toplum kuruluşları ve vakıf yönetimlerinde görev aldı. İngilizce bilen Sazak iki çocuk sahibi. Sazak, 12 Eylül 1980 öncesi MHP il ve ilçe gençlik teşkilatları, ÜOD, ÜGD, ÜYD Ülkücü teşkilatlarında bulundu. Sazak, 1980 yılında suikast sonucu öldürülen Eski Gümrük ve Tekel Bakanı da Gün Sazak'ın da yeğenidir. Gün Sazak, öldürüldüğünde MHP Genel Başkan Yardımcısıydı. Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Servet Sazak da 1999 seçimlerinde MHP Eskişehir milletvekili seçilmişti. Gün Sazak, Fenerbahçe eski başkanlarından (1993-1994) Güven Sazak ve Atletizm Federasyonu eski başkanlarından Yılmaz Sazak'ın kardeşidir. 24 Haziran 2018’deki genel seçimde MHP’nin birinci sıra adayı olan Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Milletvekili seçildi. Sazak’ın rozetini 96 yaşındaki babası Ahmet Sazak takmıştı.

 
Manavgat’ta inşaat malzemesi hırsızları tutuklandı
 
Antalya'da başlayan aşk Erzurum'da taçlandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 3 Kasım 2021 Çarşamba 06:58

Sürekli ne deniliyor,Kışlada,Okulda ve İbadet yerlerinde siyaset yapmayın,buralar insanlığa hizmet eden ortak yerlerdir. Anlaşılan meclisten bir grup görevli gitmişsiniz,yerinde görecek ve sanırım bir rapor hazırlayacaksınız.Yerel yöneticilerde sizlere yardımcı olacak ve sonuçta onlarla fotoğrafta çektirebilirsiniz,ancak dikkat edeceksiniz ve orada sembol işaretlerle mesaj vermenin ne gereği var.Bakın diğer milletvekilleri herhangi bir işaret yapmıyorlar,peki onlar en azından siyasi etik davranırken içlerinden birinin o işareti yapması hiçte hoş olmamış.O yerlerde zaten güvenlik kuvvetleri çok zor şartlarda görev yapıyorlar,işinizi yapar ve teşekkür eder ayrılırsınız.Ne yazık ki biz hala duygularımızı nerede nasıl göstereceğimizi bilemiyoruz.Maalesef son yıllarda siyasette de incelik ve olgunluk çok yıprandı,her zaman toplumun her kesimini kucaklayıcı davranışlar içerisinde olmaları beklenir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barışmak istemeyen iki kadın kocaları tarafından öldürüldü
Kadın cinayetleri durmuyor... Dün gece yine iki kadın kocaları tarafından ...
Kadınlarımız öldürülmesin
Turgut Güngör
Yaktı, seyretti...
ADANA'da sinir krizi geçiren Ö.G. (19), önce evdeki eşyaları balkondan ...
 
Yine motosiklet yine genç ölüm
MUĞLA'nın Seydikemer ilçesinde hafif ticari araç ile çarpışan motosikletin ...
İneği ateşe tutup...
ERZURUM'da, otlarken girdiği kanaldan çıkamayan inek mahsur kaldı. Çobanın ...
Konserde bıçaklanan 15 yaşındaki Ozan öldü
ADANA’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gülşen’in sahneye ...
 
Jeff Bezos'un lüks yatı Yalıkavak'a demir attı
AMAZON'un kurucusu Jeff Bezos'un (57) 136 metre uzunluğundaki 'Flying ...
Kestiği ağacın altında kaldı canından oldu
BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu ...
Kolonya imalathanesi alev alev yandı
GAZİOSMANPAŞA’da bulunan kolonya imalathanesinde yangın çıktı. Çok sayıda ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva