Konyaaltı'nda bebek günleri
Konyaaltı'nda bebek günleri
Kibariye ihaneti bakın nasıl savundu!
Kibariye ihaneti bakın nasıl savundu!
Aslı Enver ekranlara geri mi dönüyor?
Aslı Enver ekranlara geri mi dönüyor?
İbrahim Tatlıses - Mustafa Keser polemiği sürüyor
İbrahim Tatlıses - Mustafa Keser polemiği sürüyor
30 Ocak 2011 Pazar - 14:30

MHP'nin iktidar hedefi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül askeri darbesini yapan zihniyetle özdeşleştiğini söyledi. Bahçeli, "MHP iktidar olacak" dedi.

MHP nin iktidar hedefi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

12 Eylül rejiminde yanlış hesap sonucu Anavatan Partisi'nin iktidara geldiğini söyleyen Bahçeli, "Tarih tekerrür edecek ise bir tarafta AKP, bir tarafta CHP. Yanlış hesap sonucu MHP'nin iktidarı olacaktır Allahın izniyle" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Manavgat İlçesi'ndeki 'Akademisyenler Çalıştayı' için dün geldiği Antalya'daki ziyaretlerini bugün de sürdürdü, partisinin Kepez ilçe başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete yönelik 'tahrik siyaseti' eleştirilerine yanıt vererek, "Sayın Başbakan, 12 Eylül öncesi yaşanmış olayları kaşıyarak toplumu yine germe politikası takip ediyor" dedi.

AK Parti hükümetlerinin iktidarda 8 yılı geride bıraktığını hatırlatan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Kahramanmaraş ve Sivas olaylarını tekrar gündeme getirip inceleyebilecekken bunların hiçbirisini yapmaksızın MHP'yi suçlamaya yönelmesinin izahı çok zor bur durum olduğunu söyledi.

'BİZ TAHRİK SİYASETİ YAPMIYORUZ'

'Tahrik siyaseti' eleştirilerini kesin dille reddeden MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi:

"Bizim sayın başbakanımız yalan söylemez. Bizim sayın başbakanımız iftira etmez. Bizim sayın başbakanımız halkı kandırmaz. Bizim sayın başbakanımız yolsuzluk yapmaz, rüşvet yemez. Bizim sayın başbakanımız tahrik siyaseti gütmez. Bizim sayın başbakanımız sanki bir melek. Melek gibi bir başkanımız var. Herhalde bu millet bu melek gibi başbakana bir kez daha sahip çıkarak, kendisini Haziran ayında gerekli bir milli idareyle milletten aldığı desteği geri çekmek suretiyle onu tekrar halkın arasına gönderecektir. Biz tahrik siyaseti yapmıyoruz. Sayın Başbakan'ın da yapmadığı kanaatindeyim, eğer bunlar tahrik sayılmazsa."

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın TBMM'de iki siyasi partili bir yapı görmek istediğine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan'ın çelişki içerisinde olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül ara rejimiyle özdeşleşmiş olduğunu dile getiren Devlet Bahçeli, "12 Eylül referandumuyla halk oyuna sunmuş olduğu gizli gündemli Anayasa değişikliğinin halk tarafından kabulü, özellikle ülkücü ve devrimciler tarafından desteklenmesi arzusuyla '12 Eylül'den hesap soracağını' söylemiştir. Aradan geçen süre içinde binlerce başvuru söz konusuyken hesap soracak bir adım atılmamıştır. Birçok insanımız 12 Eylül'den hesap sorulması maksadıyla savcılıklara başvuruda bulunmuştur ama şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edilememiştir" diye konuştu.

'12 EYLÜL'LE ÖZDEŞLEŞMİŞ'

Başbakan Erdoğan'ın son açıklamalarıyla 12 Eylül ara rejiminin siyasi düzenlemesine taraftar bir yaklaşımla 2 partili bir siyaset önerdiğini belirten Bahçeli, "Demek ki sayın Başbakan 12 Eylül'le özdeşleşmiş" dedi. 12 Eylül askeri darbesinin ardından 1983 yılında başlayan yeni siyasi yapılanma sürecinin de iki partili bir siyasi parlamenter rejim düşüncesini ortaya koyduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Öncelikle sağı toplamak için Milliyetçi Demokrasi Partisi, solu toplamak için de Halkçı Parti kurdurulmuş, fakat bir hesap hatasıyla Anavatan Partisi aradan çıkmış ve iktidar olmuştur. Şimdi eğer bu böyle ise tarih tekrar tekerrür edecek ise bir tarafta AKP bir tarafta CHP, yanlış hesap sonucu MHP'nin iktidarı olacaktır, Allahın izniyle."

"KARTALKAYA LÜKSÜMÜZ YOK"

Bir soru üzerine, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Kartalkaya'da Başbakan Erdoğan'ın üçüncü kez seçim kazanarak altın kemeri takacağına yönelik sözlerini de değerlendiren Bahçeli, "Bizim Kartalkaya gibi bir lüksümüz yok. Böyle bir lüksü yaşamadığımız için orada söylenenlere hiç aldırış etmiyoruz" dedi.

İÇKİDE TAHRİK POLİTİKASI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu'nun (TAPDK) yeni alkol yönetmeliğine ilişkin soruya ise "Alkol üretimi tüketimiyle ilgili devletçe yapılacak genel düzenlemelerin halka bir mahalle baskısı ile başka bir zihniyetin egemenliği altında 'içki içmeyeceksiniz' diyerek yanlış yola sevk etmek, yasaklara karşı eğilimi olan insanları içkiye sevk eder. Acaba Sayın Başbakan içki üretimi ve satışını artırmak için bir tahrik politikası mı takip ediyor onu da kendisine sorun" diye karşılık verdi.

'MİLLET GETİRDİ MİLLET İNDİRECEK'

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Kepez ilçe teşkilatı ziyaretinin ardından Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'nde gerçekleştirilen mitinge katıldı. Burada toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Bahçeli, Türkiye’nin bugün bir yol ayrımına iç ve dış tehditlerle derinleşmiş bir kavşağa getirildiğini savundu.

AK Parti iktidarının milletin yüksek teveccühünü tam hazmedememiş ve büyük bir kibir ve gurur içerisinde 'Herşeyi ben bilirim' anlayışıyla tek adama dayalı parti yönetimi şuuruyla hareket ettiğini savunan MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın her defasında, ‘Ben milletin desteğiyle geldim’ diyerek bugüne kadar yapmış oldukları yanlışların bütününün millet tarafından da tasvip edildiğini vurgulamaya çalıştığını dile getirdi. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Milletimiz getirmiştir doğrudur. O zaman, bugünkü iktidarı milletimiz götürmelidir. Nasıl millet bir siyasi partiye ülkeyi yönetmek için bu kadar yüksek ve destek veriyorsa iyi yönetilmeyen bir ülkeyi gördüğümüzde yine aynı millet ‘Ben sana destek verdim, başaramadın, istismar ettin, beni aldattın, ekonomik ve soysal sorunlarıma çözüm getiremedin. Öyleyse ben seni götürüyorum' demelidir ve millet iradesiyle bugünkü iktidar baş aşağıya gitmelidir."

DARBE KORKUSUYLA İKTİDAR

İktidar değişimi için bunun dışında başka bir yola başvurmanın doğru olmayacağının altını çizen Bahçeli, demokrasi dışında hareket edilmemesi gerektiğinin altını çizdi ve darbelerle, ara rejimlerle bir yere varmanın mümkün olmadığının görüldüğünü söyledi. Bahçeli, şunları söyledi:

"Şimdi yanlışlıkların darbe korkusuyla, ara rejim tehdidiyle, kendilerini bağışlatabilecek tarzda istismar etmeye de anlam veremiyoruz. Eğer darbe teşebbüsünde bulunanlar varsa hükümet sizsiniz, mecliste çoğunluğunuz var, tek başına iktidarsınız. Ne gerekiyorsa onu yaparsınız. Ancak iktidardaki başarısızlığı ‘Beni darbe yoluyla aşağıya almak istiyorlar’ diye yeni bir masumane kılıf içinde milleti aldatmaya gerek yoktur. Böyle bir durum karşısında ikide bir ara rejim, darbe çağrısıyla iktidarda sürekli kalmak da doğru değildir. Milletin iradesiyle geldiğini söylüyorsun, bırak gideceksen de kalacaksan da milletin iradesiyle gitmeye, kalmaya rıza göstereceksin."

BULAŞICI HASTALIK GİBİDİR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’nin son günlerde çok daha tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduğunu söyledi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu Ortadoğu bölgesinde son günlerde ayaklanma ve direniş gösterilerinin başlatıldığını kaydeden Bahçeli, Tunus, Arnavutluk, Cezayir ve Mısır’da yaşanan olayların bulaşıcı olabileceğini dile getirdi. “Bu bulaşıcı bir hastalık gibidir. Bulaşıcı etkileri olabilir” uyarısında bulunan MHP Lideri Bahçeli, bu tür bulaşıcı hastalıklara kapılınmaması gerektiğini kaydetti. Bahçeli, "İktidarı değiştirmek isteyenler bu tür bulaşıcı hastalıklara kapılmamalıdır. Bu ülke istikrar ister, huzur ister, barış ister. Bu ülke millet iradesiyle yönetilmek ister. Millet iradesiyle iktidar değişikliğini ister. Bunun haricindeki bir yola tevessül edilmemelidir" sözleriyle konuşmasını sürdürdü. Bahçeli, Döşemealtı mitinginde şunları söyledi:

"İktidara kızarak, ‘İktidarı millet desteğiyle değiştirme şansım kalmadı’ diyerek, bu tür bulaşıcı hastalıkları Türkiye’ye taşımak hevesinde olanlar çok daha dikkatli olmalıdır. Çünkü şu an Hakkari’de Şırnak’ta, Yüksekova’da, Diyarbakır’da, İstanbul’un bazı bölgelerinde ortaya konan sözde PKK direnişleri, çapulcu faaliyetler gelecekte bu bulaşıcı hastalıktan yararlanarak Türkiye’yi kardeş kavgasına sürükleyebilecek faaliyetleri yaygınlaştırabilir. Onun için bu ülkeyi seven kim varsa, bu ülkede kim yaşıyorsa huzur içerisinde ve istikrar içinde kalmayı düşünmeli ve iktidar değişikliğini millet yoluyla, millet iradesiyle yapmayı tercih etmeli. Türkiye’yi bölmek isteyenlere çanak tutacak, onları cesaretlendirecek veya bir yerde iktidar değişikliğini, burada iktidar değişikliği yaparak ‘Bu yolu tercih ediyorum’ diyenlerle işbirliğine girip Türkiye’yi kardeş kavgasına sevk edecek hataya düşülmemelidir. Atalarımızdan kalma bir söz vardır. Ne olursa olsun bit için dam yakılmaz."

MEZHEP ÇATIŞMASINI KAŞIYOR

Bahçeli, iktidar değişimin tek adresi olarak millet iradesini gösterirken Başbakan Erdoğan’a "Sayın başbakan aslı astarı olmayan bir yerde temel atıyor. At. Ne kadar yalanın sonu varsa elbet onu bir gün göreceğiz" sözleriyle yüklendi. Bu temel atma törenlerinde Başbakan Erdoğan’ın 12 Eylül öncelerine referansla Kahramanmaraş, Çorum, Sivas olaylarını hatırlatarak aklınca bir partiyi karalamaya çalıştığını savunan Bahçeli, "Ona iftira edeyim derken mezhep çatışmasını kaşıdığının farkında değil. Ne yapalım şimdi sayın başbakan. Tahrik siyasetinden bahsediyorsun, milleti tahrik etmeye utanmıyor musun? Ne olacak yani, tekrar Kahramanmaraş olayları mı olsun istiyorsun, Sivas olayları mı olsun istiyorsun" diyerek eleştirilerini sürdürdü.

'ARAŞTIR, SEN MAHCUP OLURSUN'

Başbakan Erdoğan’ı ülkede sünnisi ve alevisiyle kardeşçe yaşamanın rahatsız ettiğini savunarak eleştirilerini sürdüren Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın çatışmadan iktidarını devam ettirmeye çalışmakla itham etti. Başbakan Erdoğan'ı Kahramanmaraş ve Sivas olaylarını yeniden incelemeye çağıran Bahçeli, şunları söyledi:

"Nerede açılış yapıyorsan yap, nerede temel atıyorsan at. TOKİ yanında, yandaşçıların yanında, hanedanların yanında. Peki garipten gurebadan, filan mezhepten, filan etnik unsurdan ne istiyorsun sen. Niye tahrik ediyorsun. Bu konuda da aklınca MHP’yi suçlamaya çalışıyor. İktidarda mısın? Geçmişte ne varsa Balyoz'uydu şuyuydu, buyuydu otaya çıkartıyorsun. İktidar olarak Kahramanmaraş olaylarını yeniden incelet bakalım. Altından kim çıkacak? Sivas olaylarını yeniden incelet bakalım. Özellikle Sivas’ta kim çıkacak? Eğer bunları inceletirsen MHP değil, AKP ve AKP’nin bazıları bu millet nezdinde utanır, sen de mahcup olursun."

MİLLET DESTEĞİYLE TOKAT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mitingin ardından karayoluyla Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Gündoğdu Belediyesi'ne hareket etti. Bahçeli, burada yeni belediye hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Burada halka seslenen Bahçeli, "Millet desteğiyle gelmekle birlikte milleti unutan, kerameti kendisinde gören, korku imparatorluğu kuran, despotik bir yönetime heveslenen, tek adam rolünü oynamaya çalışan bir zihniyete millet desteğiyle bir tokat atma zamanı gelmiştir. Bu tokadı ilk önce AKP'ye oy verenler atmalıdır. Çünkü yakınından yediği tokatla tepetaklak aşağıya gider" diye konuştu.

 
AP'de Türkiye raporu
 
“İşi cazgırlık değil”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya’nın vekil sayısı artıyor
Yeni nüfus sonuçlarına göre 28 ilde nüfus azaldı, 53 ilde arttı. YSK, ...
“Torba” mesaisi
TBMM'de, "Torba Tasarısı" mesaisi bu hafta da devam edecek. TBMM Genel ...
Peki kim gelsin ?
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken’in görevden alındığı ve kararın tebliğ ...
 
Bu lafın adresi neresi ?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, alkol satışına yönelik düzenleme ...
İrbeç MHP’ye katıldı
AKP’den istifa eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, MHP’ye katıldı. ...
O istemedi (!) ama anketten 2’nci çıktı
Gün Haber’in “Kimi kadın milletvekili istiyorsunuz?” anketinden yüzde ...
 
Özer Ülken dönemi kapandı
CHP İl Başkanı Özer Ülken ve yönetimi genel merkez tarafından istifalar ...
Büyükerşen istifa etti
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen partisinden istifa etti.
"Başbakan Antalya'dan aday olacak"
Antalya’da hem belediye seçimlerini kaybeden hem de referandumda umduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva