Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
3 Nisan 2011 Pazar - 14:57

MHP'ye ittifak çağrısı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, MHP ile ittifak kurmaya hazır olduklarını belirterek, "Çatı MHP olur. Benim adaylığım sıkıntı meydana getirecekse aday olmam" dedi

MHP ye ittifak çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Zeybek ayrıca, merhum Alparslan Türkeş'in kendisine hediye ettiği bastonu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu görüşmede hediye etmek istediğini söyledi.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Döşemealtı İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği 'Birlik Şöleni'ne katılmak üzere Antalya’ya geldi. Havalimanında partililer tarafından karşılanan Zeybek, daha sonra Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin kötü gidişini önlemek için AK Parti'nin önünün kesilmesi gerektiğini söyleyen Namık Kemal Zeybek, şöyle dedi:

"AKP bu kadar meydanı boş bulmamalı, çünkü bu Türkiye için tehlikeli. Bunun iki yolu var. Meclise bir sağ bloğun veya sağ partilerden meydana gelen bir bloğun girmesidir. Bu konu için güçlü şekilde çok milletvekiliyle girmesi için barajı aşmak yetmez. Bunun için Saadet Partisi, Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi ile temaslarımız var ve devam ediyor. Ama çatıda anlaşamıyoruz. Biz diyoruz ki; 'Bu proje ancak Demokrat Parti’nin çatısında olursa başarılı olur. Başarılı olmak için bunu yapmak lazım. Bir de diyoruz ki teşkilatlarımızın talepleri doğrultusunda başka bir yol, MHP ile bu şekilde yapılacak bir ittifak. MHP bence barajın üstünde, ama barajın üstünde olması neyi ifade ediyor. Dolayısıyla dedik ki MHP ile yapılacak bir ittifak yüzde 20’leri bulan oy meydana getirir. Bunu iyi tanzim edersek yüzde 30’lara kadar götürürüz. Bunun içine Türkiye Partisi, BBP, Saadet Partisi’ni de razı edebilirsek bu bir iktidar projesidir. Tek başına bir iktidar olacak bir akım meydana gelir. Bir sinerji meydana gelir. Türkiye için hayırlı bir iş yapmış oluruz diye düşündük."

"ÇATI MHP OLUR"

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 10 gün önce görüşme isteminde bulunduğunu aktaran Zeybek, "1 gün bekledim, cevap gelmedi. O arada Saygı Öztürk geldi. Onunla konurken 'Biz MHP ile ittifaka hazırız. Çatı MHP olur, ben aday olmam. Benim adaylığım sıkıntı meydana getirecekse ben aday olmam. Bizim bir rakam isteğimiz olmaz. Sadece doğru tanzim edilen bir listeyle seçime gidersek zaten biz tabii olarak grup da kurarız çok da geçeriz' dedim. Bir; çatı MHP olur, iki; ben aday olmam, üç; başka herhangi bir talebimiz olmaz. Daha ne diyeyim. Memleket için uygun olan neyse görüşme talep ettik ve bunu açıklamaktan da çekinmiyorum" diye konuştu.

"ERDOĞAN GİTTİKÇE KADDAFİLEŞTİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gittikçe "Kaddafileştiğini" gördüğünü ve bunun kendisini üzdüğünü aktaran DP Lideri Zeybek, "Kaddafileşmek' derken, Kaddafi ne ile suçlanıyorsa, o anlamda Kaddafileştiğini söylüyorum. Yani kendisini, çevresini, yandaşlarını zengin eden, 30 dolar milyarderi ortaya çıkaran, halkı yoksullaştıran, üretimi ortadan kaldıran bu gidişin sonunda Kaddafi'nin başına ne gelmişse, bu seçimde doğru tercih yapmazsak Türkiye’nin de başına gelecek budur, kaçınılmazdır" dedi.

Toplumda yaşanan olayları halka duyurmaya çalışan basın ve yayın kuruluşlarının vergi ve yargı terörü ile susturulmaya çalışıldığını belirten Zeybek, "Herkes beni överse bunun adı demokrasi olmaz. Buna taviz verilmesi gerekiyor ama sayın başbakanın hiç tavizi yok. Hatta resimlerinin çekilmesine dahi izin vermiyor. Bu gidiş iyi bir gidiş değildir" dedi.

ZEYBEK SEL BÖLGESİNDE

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, dolu ve sel felaketinin meydana geldiği Antalya'nın Aksu İlçesi'nde incelemelerde bulundu, hayatını kaybeden 21 yaşındaki Songül Sazak'ın cenaze törenine katıldı. Zeybek, "Tam bir afet bu. Dolayısıyla bunun gereği yapılmalı" dedi.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, seçim çalışmaları için geldiği Antalya'dan, dün akşam saatlerinde dolu ve sel felaketinin yaşandığı Aksu'ya geçti. Zeybek, sele kapılarak hayatını kaybeden Songül Sazak'ın cenaze törenine katılarak, babası Adem Sazak'a başsağlığı diledi.

Dolu ve sel felaketi sonucu zarar gören bazı seraları gezerek incelemelerde bulunan Zeybek, "Zaten tarımımızın içinde bulunduğu durum belli. Seracılıkla bir yol arıyor yurttaşımız. Bunlar güzel şeyler ama bir afetle de karşı karşıya kalınca, gördüğünüz gibi artık bu ürünlerden de bir hayır gelmesi mümkün değil. Camlar tamamen kırılmış, tam bir afet bu. Dolayısıyla bunun gereği yapılmalı" diye konuştu.

GEREKEN DESTEK VERİLMELİ

Afetler mevzuatı gereğince çiftçilerin zararının karşılanması, gereken desteğin devlet tarafından verilmesi gerektiğini belirten Zeybek, şöyle dedi:

"Afetler mevzuatı gereğince mutlaka burada temel ihtiyaçlarımızı karşılayan bu çiftçiye gereken destek verilmelidir, ama bununla beraber biz musibetlerden nasihat çıkarmayı da bilmeliyiz. Bundan sonra yapacağımız çalışmaları buna göre düzenlemeli ve her şeyden önemlisi de yok olmakta olan tarımımızı kurtarmak için bütün önlemleri almalıyız. Yani Türkiye'yi yönetenlere düşen bu, yönlendirenlere düşen de yönetenleri uyarmaktır diye düşünüyorum."

SİGORTA BAŞKA, AFET BAŞKA

Bölgede dolu ve sel felaketinden etkilenen birçok seranın sigortasız olduğunun hatırlatılması üzerine Zeybek, "Sigorta işi başka, afetler mevzuatı başka bir konudur. Yani sigorta yaptırmamış olabilir. Benim öğrendiğim yüzde 20-30 civarında bir sigortalı var deniliyor. Onlar kısmen de olsa telafi ederler zararlarını. Ama sigorta yaptırmayanlara da afetler mevzuatının uygulanması gerekir ki bizim gördüğümüz burada yüzde yüze yakın bir felaket var. Bu zarar telafi edilmelidir" diye konuştu.



 
AKP adaylarından ziyaret
 
'Yaralar sarılacak' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP adaylarından ziyaret
AKP Antalya Milletvekili aday adayları Barış Yılmaz ile Ekrem Pak, Gün Haber’i ziyaret etti.
En büyük seçmen kitlesi gençler
En büyük seçmen kitlesini 25-29 yaş aralığı oluşturunca, siyasi partiler ...
Kılıçdaroğlu'nun Antalya mesaisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'ya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin ...
 
AKP'ye katılımlar
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı ...
CHP'de birçok vekil değişecek
CHP’de gözler 11 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek olan milletvekili aday listesine çevrildi.
Baykal: 'Adayları genel merkez belirleyecek'
CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hükümetin medyayı ...
 
İşte CHP'nin seçim stratejileri
CHP Halk Ensti-tüsü’nün hazırladığı, Seçim Stratejileri 2011 programına ...
“Çevreciler meclise”
Çevreciler, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye ...
400 engelli adaylık için başvurdu
Türkiye genelinde toplam 400 engelli vatandaş çeşitli siyasi partilerden ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva