AÜ, koronavirüste 'antikor asker' nakline hazır
AÜ, koronavirüste 'antikor asker' nakline hazır
'Kemer kendi maskesini üretiyor'
'Kemer kendi maskesini üretiyor'
Muhtar kendi maaşıyla gıda yardımı dağıtıyor
Muhtar kendi maaşıyla gıda yardımı dağıtıyor
Belediye mısır ekti, başkan 'boş arazilere ekim' çağrısı yaptı
Belediye mısır ekti, başkan 'boş arazilere ekim' çağrısı yaptı
20 Ocak 2011 Perşembe - 13:39

MUALLE

Hem tanıdık hem farklı

MUALLE
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

6 kişilik
Malzemeler:
  • 700gr patlıcan
  • tuz
  • yarım su bardağı yeşil mercimek
  • su
  • yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan, doğranmış
  • 4 diş sarımsak, dövülmüş
  • 2 orta boy domates, doğranmış
  • 2 yeşil biber, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 su bardağı nar ekşisi
Hazırlanması:
  1. Patlıcanı alacalı soyup dörde bölün.  Her bir dilimin bir kenarına bıçakla çapraz çizgiler atın. Böldüğünüz her bir parçayı çaprazlamasına üç parçaya kesin. Hepsini bir fırın tepsisine yayıp üzerlerine tuz serpin. Bu halde 1 saat bekletin.
  2. Bu arada mercimekleri küçük bir tavaya koyun. Üzerini 5cm geçecek miktarda su ekleyip kaynatın. Orta ateşte 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün.
  3. Emaye kaplı döküm tencerenizi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Bir kabın içinde soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi, naneyi, salçayı, pul biberi ve 2 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
  4. Patlıcanları durulayıp kurulayın. Sebzeli karışımın yarısını tencereye yayın. Üzerine patlıcanın yarısını serin. Patlıcanın üzerine mercimeğin yarısını koyun. Mercimeğin üzerine kalan sebzeli karışımın yarısını yayın. Kalan patlıcan, mercimek, sebzeli karışım sırasını takip ederek tencereyi doldurun. Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine ve kenarlarına dökün. En son nar ekşisini üzerine gezdirin.
  5. Tencereyi ocağa alıp yemeğin kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın ve yaklaşık 1,5 saat -patlıcanlar iyice yumuşayana kadar- pişirin. Sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis yapın.

AFİYET OLSUN

 
Kim takar Yalova Valisi’ni
 
4 ömür boyu hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DANA ROSTO
Şık sofranıza güzellik katacak, lezzetli bir akşam yemeği.
FIRINDA ÇUPRA
Baharat ve sebzelerle doldurulmuş, lezzetli bir çupra tarifi.
ROM AROMALI NEFİS BİR KEK
Soğuk kış günlerinde çayınıza eşlik edecek nefis bir kek tarifi...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'nın virüsle sınavı
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Polisten kıskıvrak
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ruh halim mi? Darmaduman…
İsa Altun
İsa Altun
İhmal istismara yol açar
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Muratpaşa'da neler neler oluyor?
Duran Canatan
Duran Canatan
Eşitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
11 Nisan'a kadar Merkür ruhsal evinizde ilerlerken aynı zamanda çalışma eviniz ile karşılıklı iletişim içinde olacak. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva