Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:06

Mahra'nın ailesinden 'başıboş köpekler toplatılsın' çağrısı

ANTALYA'da köpekten kaçarken bir kamyonun çarpması sonrası hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın (10) ailesi, Ağrı'da Ali Asaf Aktekin (2), Gaziantep'te Mustafa Topal (72) ve Aydın'da Mehmet Arsoy'un (88) köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine, adım atılması için çağrıda bulundu.

Mahra nın ailesinden  başıboş köpekler toplatılsın  çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Serik ilçesinde mart ayında köpekten kaçarken yola çıkan ve bir kamyonun çarpması sonrası ağır yaralanan, bir bacağı kesilen ve 23 günlük yoğun bakım tedavisi süreci sonrasında hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya ve babası Murat Pınar, son günlerde  Ağrı'nın Patnos ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Ali Asaf Aktekin'in ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, aynı şekilde Mustafa Topal ile Aydın Çine'de Mehmet Arsoy'un kullandığı engelli aracıyla dere yatağına düşerek hayatlarını kaybettiği haberleri üzerine, tedbir alınması çağrısında bulundu.

Derya ve Murat Pınar'ın yaptıkları açıklamada “Önce 'Çocuklar için güvenli sokaklar istiyoruz' diye çıktığımız bu yolun yokuş olacağını ve birçok engel ile karşılaşacağımızı biliyorduk, fakat kaybedilenlere yenilerinin ekleneceğini düşünmüyorduk. 'Başka Mahralar olmasın' derken geleceğimiz olan çocuklarımızı, saygı değer büyüklerimizi, engelli kardeşlerimizi peş peşe başıboş köpeklere kurban verdik. 2022 yılının ilk 6 ayında 11 vatandaşımız, son 1 ayda ise 3 vatandaşımız başıboş köpekler sebebiyle hayatını kaybetti. Devlet için ölümün istatistiği olmamalı, bir hiç uğruna yok olan bu hayatlar sayılmamalı, teröre kurban giden bir can bile çözüm için geç kalındığının belgesi olmalı" ifadeleri yer aldı.

Ali Asaf'ın evinin balkonunda köpeklerin saldırısına uğrayan, henüz ikinci yaşını bile göremeyen bir bebek, Mustafa Topal'ın ise kendi sokağında, başıboş köpeklere yem olan bir amca olduğunu dile getiren Pınar çifti, Mehmet Arsoy'un ise tekerlekli sandalyesinde ilerlerken başıboş köpeklerin saldırısıyla kanala düşen bir engelli olduğunu belirterek, “Daha bilmediklerimiz, duyamadıklarımız var" dedi.

​Devletin düzeni sağlamak için başıboşluğa son verecek kanuni düzenlemeyi ivedilikle yapmak zorunda olduğu belirtilen açıklamada, “Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği olarak, devletimizden acil tedbir olarak, başıboş köpeklerin sokaktan toplanmasını ve kesin çözüm için gerekli adımları atmasını, mevcut çalışmaları hızlandırmalarını saygılarımızla talep ediyoruz." 

ANTALYA'DA KOPEKTEN KACARKEN BIR KAMYONUN CARPMASI SONRASI MAHRA MELIN PINAR, HAYATINI KAYBETMISTI.(FOTO:SERIK-DHA)

ANTALYA'DA KOPEKTEN KACARKEN BIR KAMYONUN CARPMASI SONRASI MAHRA MELIN PINAR, HAYATINI KAYBETMISTI.(FOTO:SERIK-DHA)

ANTALYA'DA KOPEKTEN KACARKEN BIR KAMYONUN CARPMASI SONRASI MAHRA MELIN PINAR, HAYATINI KAYBETMISTI.(FOTO:SERIK-DHA)

ANTALYA'DA KOPEKTEN KACARKEN BIR KAMYONUN CARPMASI SONRASI MAHRA MELIN PINAR, HAYATINI KAYBETMISTI.(FOTO:SERIK-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Fransız sporcu, 600 metreden yarasa kanat atlayışı yaptı
 
Halil Falyalı soruşturması tamamlandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Köpektapar kovucu 5 Temmuz 2022 Salı 11:51

Haberdeki açık kanıtlardan da görüleceği üzere başıboş köpekler halkın can güvenliği ve sağlığına ve ekosisteme en büyük tehdittir. 5199 sayılı insan düşmanı yasa değiştirilerek tüm başıboş vahşi köpekler uyutulmalıdır. 10+ milyon başıboşun dolaştığı ülkede başkaca çözüm yoktur, aramayın. Yoksa köpek belasına daha çok insanımızı küçücük çocukları kurban veririz. Diğer yorumcuların iddialarına gelince, hurafeleriniz sizi ve sevdiklerinizi köpek saldırılarından kurtarmaz. Sahih hadisler var sahipli ve görevli köpekler haricinde kalanların beslenmemesi gerektiği ve bizzat Hz. Muhammed tarafından itlafının emredildiği yönünde. Dininizi işinize yarar şekilde kullanmadan önce biraz araştırmanızda fayda var. İnsanlar tarafından işlenebilen suçlarla şuursuz bir zararlının verdiği zararları karşılaştırmayı da bırakın. Kısacası birincisi akıl sahibi ve kanunlara tabi. İkincisi insanlara saldırırken kime soruyor??? Hurafelerinize dini alet etmeyin. Allah yarattı diye her haşere korunmaz. Hamamböceklerini sivrisinekleri fareleri neden yaşatmıyoruz? Sığır ve koyunları neden boğazlayıp parçalayıp yiyoruz? Son olarak Kısırlaştır Aşıla Sokağa Sal dönemi biteli çok oldu. 10+ milyon köpeğin yarısının dahi kısırlaştırılamadığı ve artık yapılamayacağı biliniyor. Masallara son!

Yorumu oyla      0      0  
Yazıklar olsun hepınıze 5 Temmuz 2022 Salı 00:29

Ayten rumuzlu hnm kalemınıze yuregınıze saglık. Depremde selde narkotıkte denızde bogulmada kopeklerden yardım isterken utansınlar. Gorevlerını yapmayan basarısızlıkları ödenek geregı duymayan bılınmeze atarak bırbırlerını parcalamalarına rastgele dogum yaparak farklı ırklara neden olan sorumsuz beledıyeler, sırf para kazanmak için saldırgan egıtıp ac bırakan sahıplerı ızole edelım toplumdan. Faturayı dılsız savunmasız caresız hayvanlara kesmek kolay.. yazıklar olsun hepınıze...kulaklarına küpe takarken düşünün. Asıl hayvanlara ezıyet eden olduren tecavüz eden arabayla ezenlere küpe takmalı

Yorumu oyla      0      0  
Meyra 4 Temmuz 2022 Pazartesi 20:58

Evlat acısı tarifi olmayan dayanması zor içinde kor ateş çocuklarımızı korumak bizim görevimiz gelinen zaman çok kötü bu olayda köpek suçlu peki ya çocuk tecavüzlerinde yine köpekler mi suçlu aslında mahranın kazasında köpekler den çok dikkatsiz bir şekilde kamyonu kullanan şoför suçlu kızın annesi kamyonun freninin tutmadığını paylaşmıştı aslında aile önce hayvanlara tepkili değildi çünkü köpekler çocuğu kovalamadi karşı tarafta bulunan köpeklere havladi kız korkup yola çıktı açık alandan koşarak gelen çocuğu farketmemek imkansız demek ki şoför ya tlfnla uğraşıyor yada başka yöne bakarak basıp gidiyor aile sadece köpeklere yöneldi nedenini merak ediyorum artı ailenin görüştüğü Elif adındaki şahsın Amerika da yaşadığı ordan buraları karıştırdığı soyleniyor bu şahıs neden ülkesine gelmiyor hakkındaki suçlamaları neden yalanlamiyor bu aile ile bağlantısı nedir niye aileye para topladı soru çok Allah ölen çocuğun ölümüne neden olan kim varsa bildiği gibi cezalandirsin

Yorumu oyla      0      0  
Ali 4 Temmuz 2022 Pazartesi 20:33

Kamyon şoförü o zaman ne yapıyor du acaba, rahatlıkla kuryarabileceği bir çocuğa çarpıyor neden, çünkü normalden daha hızlı. Neden kamyonlar ve şoförler için tek söz yok. Çünkü köpeklerin konuşma yeteneği, doğruları, gerçekleri anlatma imkanları yok. Orada katledilen hayvanların vebalini Allah sorar. Hayvanlar agresif ise, saldırgan davranışları varsa kanun 2004 yılında Belediyelere emrediyor. Kısırlaştırma merkezleri kurun kısırlaştırın, rehabilitasyon merkezleri kurun agresif hayvanların ve hasta hayvanları tedavi edin. DHKM lere denetleyin. Hangisi yapıldı. Hepsi hayvanları ve sorunları görmezden geldi. Yok saydı. Hayvanlar çoğaldı, yaşam alanları daraldı, insanlar şikayete başladı. Bu ülkenin başı Sayın Cumhurbaşkanı Bütün Belediyeler Kısırlaştırma için harekete geçsin dedi. Ben görmedim bunu yapanı, bir kaç istisna dışında Onların ki de sembolik denecek kadar az. 7332 sayılı kanunun Belediyelere rehabilitasyon merkezi kurmak ve düzenli Kısırlaştırma yapmak için DÖRT yıl verdi. İnanılır gibi değil. Dört yıl ne demek. Kaybedecek Dört gün Yok. ACİLEN yapılması gereken ötelendi. Sorun çözmekten son derece Uzak. STK''lar, Dernekler, sahadaki kısırlaştırma yapan gönüllerin tecrübeleri yok sayan komisyon, sahadaki sorunu çözmek istemiyorcasına bir yasanın çıkmasına sebep oldu ve gelinen nokta ortada. Sokak hayvanları ile ilgili herkes Devletine olumlu bir şekilde destek verecek ve Birlikte hiç bir canlıya,insana zarar vermeden bu konuyu asgari müşterekte çözeceğiz. İnsanız diye Allah''ın yarattığı canlılara zulmetme ve onları katletme hakkına sahip değiliz. Yıllardır trafik kazalarında sadece sürücü hatası yüzünden binlerce canımız, evladımız öldü. Çocuklar tecavüze uğradı, öldürüldü. Onların hayatı kıymetli değil mıydı. O ana babaların ocağına ateş düşmedi mi. Hâlâ araçlar, sürücüler trafikte ve hâlâ sapıklar, katiller toplum içinde yaşamaya devam ediyor Onlara için neden sesler gür çıkmıyor. Çünkü hayvanları meramını anlatamaz,kendini savunamaz. Ama onların sahibi Yaradan var. O hesabını sorar. İnsaflı, vicdanlı olmak lazım. Hepimiz bu dünyada misafiriz ne ne acılar ile sınanıyoruz. Ama nefret sözleri ile hedef göstererek , başka canların canın yanmasıni seyrederek acımızı çıkarmıyoruz. Rabb''im herşeyi görüyor, biliyor. Burada insanlar birbirini Kandıra bilir, ama Hakk''ın divanında boynuzsuz koç, boynuzlu Koçtan hakkını alacak. Orada kaçış yok

Yorumu oyla      0      0  
Ayten 4 Temmuz 2022 Pazartesi 20:01

Hepinizi Allah''a havale ediyorum. 2004 yılından bu yana emredici kanunun gereğince Kısırlaştırma yapmayan ve bunu denetlemeyen, hayvanları kaderine terk ederek popülasyonun artmasını seyreden yetkili kurumlara ses çıkmasın, gerçek sorumlular görmezden gelinsin ve suçlu köpekler olsun. Allah''ın yarattığı canlılara yapılan zulmün hesabını Rabb''im soracak elbette. Bu dünya kimseye kalmadı kalmayacak. Hiç kimse ne insan,ne hayvan bir canlının zarar görmesini, saldırıya uğramasını ve olmesini istemez. Vicdanı olan hiç kimse bunu kabul etmez. STK lar, Dernekler, gönüllüler 7332 yasaklı yasa hazırlanırken kendilerini parçaladılar. Türkiye öncellikle kırsaldan başlayarak,tüm il, ilçe belediye,belde, köylerde "ACİLEN Kısırlaştırma seferberliği"başlatılsın,hizla rehabilitasyon merkezleri kurulsun hepimiz destek olalım dendi. Sonuç ne oldu; ilgili komisyon sokak hayvanları gercegini adeta yok sayarak daha da çoğalsınlarr dercesine Belediyelere kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezi kurmak için 4 (DÖRT) koca yıl verdi. Kaybedecek 4 hafta bile yokken koca DÖRT yıl. 4 yıl boyunca Belediyelerin ve DHKM lerin keyfî beklenecek. Sayın Cumhurbaşkanı acıklama yaptı. Acilen Kısırlaştırma başlatılmalı diye. Hangi Belediye bu talimat gereğince harekete geçti. Öyle nefret söylemleri ile çözüm olmuyor. Allah''ın yarattığı canlılara mermahamet etmek ve vicdani adımlar ile insanı çözüm yolları ile bu sorunlar aşılır. Herkesin acılar travmaları var. Trafik kazalarında yüzlerce insan ölüyor, şoför alkollü, sürücü ehliyetsiz, yada aşırı hız yapmış v.s gibi sebeplerle ne yapmalim, bu mantıkla arabaları da yok edelim. Yüzlerce çocuk tecavüze uğruyor ve çoğu bebek, öldürülüyor. Onların katilleri yaşıyor. Yüzlerce kadın psikopat erkekler tarafından öldürülüyor, ama o katiller yaşıyor. Zarar veren insan olunca neden sesler cılız çıkıyor. Çünkü bu gezegeni istilâ eden insanlara güç yetmiyor. En zayıf halka sokakta sadece karnini doyurmak ve hayatta kalabilmek için çırpınan hayvanlar. Yazıktır, günahtır. Bir yıl içinde art arda sorumsuz şoförlerin katil gibi kullandığı araçlar yüzünden üç tane gencecik yakınımız evlatlarımızı kaybettik. Onlarınki can değil miydi. Suçları neydi. Hiç. İnsaf, merhamet, yazıktır, günahtır. O Allah''ın yarattığı hayvanların Vebali çarpar, kötü olana vesile olmak kimseye fayda vermez. Bu dünya gel geç dünyası. Mukadderat Kimin ne olacağını,ne yaşayacağını bütün herşeyi Yaradan Rabb''im bilir. Sual etmek de kimsenin haddine düşmez. Sokakta saldırgan, agresif köpekler mevcut ise tany 18 yıldır Rehabilitasyon merkezi kırmayan Belediyelere hesabı neden sorulmuyor. Açıkça görev ihmali var. Neden yadadaniy görevlerini yıllardır yapmadılar ve hâlâ yapmıyorlar. Bu suali sormak kimsenin aklına gelmiyor mu? Sokak köpekerine bedel ödetmek ve ceza kesmek daha mı kolay. Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler. "Kanuni Sultan Süleyman; Meyve ağaçlarını sarınca karınca, günah var mı karıncayı kırınca. Şeyhülislam Ebussuud Yarın Hakk''ın divanına varınca Süleyman''dan hakkın alır karınca Hakk''ın divanınından kaçış yok.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balon balıkları, besin için dalgıçları takip ediyor
AKDENİZ ve Ege'de balıkçıların korkulu rüyası balon balığı, deniz suyunun ...
Kadın hekimler, çocukların eğitim için konser verdi
KADIN Hekimler Eğitime Destek Vakfı'nın (KAHEV) 'Doktorlar Eğitim İçin ...
Likya yolunda mahsur kalan Rus turist kurtarıldı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Likya yolunda yürüyüş yapan ve ayağını burkarak ...
 
Evin odunluğunda çıkan yangın söndürüldü
ANTALYA'da bir evin odunluk olarak kullanılan eklentisinde çıkan yangın, ...
Yargıtay, Rabia'nın katilinin müebbetle yargılanmasına hükmetti
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde pompalı tüfekle Rabia Çerçi'yi (19) öldüren, ...
Kepez'in yaz spor okullarına coşkulu açılış
KEPEZ Belediyesi Spor Kulübü'nün düzenlediği yaz spor okulları açılışına ...
 
Kaldıkları konteyner ve boya deposu yandı
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın, ...
Antalya Lisesi Müzesi'nin tahsis girişimine tepki
ANTALYA'da 124 yıl önce ilk lise olarak kuralan Antalya Lisesi bünyesindeki ...
Serik'te orman yangını
ANTALYA'nın Serik ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva