Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
26 Haziran 2019 Çarşamba - 12:19

Manavgat'ta '4 mevsim turizm' protokolü

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat MATSO Turizm Fakültesi arasında 4 mevsim turizmin geliştirilmesi amacıyla 5 ayrı konuda araştırma yapılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Manavgat ta  4 mevsim turizm  protokolü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin en önemli tatil destinasyonlarından olan Manavgat'ın tanıtılması, spor, kültür, gastronomi ile doğa turizmini geliştirerek, turizmin 12 aya yayılmasının sağlanmasında ve Manavgat'ın zenginliklerinin ortaya çıkarılmasında izlenecek yolun bilimsel çalışmalarla tespit edilmesi amacıyla MATSO ile AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi arasında protokol imzalandı. '4 Mevsim Turizm, 4 Mevsim Manavgat' isimli protokol kapsamında AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi akademisyen ve öğretim üyeleri tarafından ekolojik turizm, kültür turizmi, kırsal turizmi, spor turizmi ve gastronomi konu başlıklarında rapor hazırlanacak. Ekim ayında bitirilmesi hedeflenen rapor MATSO tarafından yayınlanacak ve turizmci ve iş insanları 12 ay sürdürülebilir turizm konusunda çalışmalarına yön verebilecek.

'4 Mevsim Turizm, 4 Mevsim Manavgat' protokolünün imza töreni MATSO binasında MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, MATSO 16. Meslek Komitesi Başkanı Fehmi İncediş, MATSO Yönetim Kurulu Üyesi turizmci Hüseyin Güneş, MATSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Zekai Avcı, Antalya Tanıtım AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Vural, AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi akademisyen ve öğretim görevlileri katılımıyla gerçekleştirildi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle güçlü bir turizm potansiyeli bulunan, bölge ve ülke turizminin en önemli destinasyonu olduğunu belirterek, "Turizm sektörüne yapılan yatırımlar, iş insanlarımızın girişimciliği, verilen destek ve teşviklerle birlikte ülke turizminin yanında ilçe turizmi de hızlı bir gelişme göstermiştir. Bu kazanımlar sonucunda turizmde Antalya ilinde en fazla yatak sayısı ve turizmden en fazla gelir elde eden destinasyon haline gelmiştir. Kentimizin turizmde geldiği noktayı bir başarı hikayesi olarak ele alıp değerlendirsek, sürdürülebilir, rekabetçi, çeşitlilik arz eden, gelişmeye açık, sorunlarını çözmüş, vizyonu olan, gelir pastasından aldığı payı büyüyen, güçlü turist profiline sahip bir turizm için çalışmaların kararlı ve etkin bir şekilde kesintisiz olarak devam ettirilmesi gerekmektedir" dedi.

Manavgat'ta sürdürülebilir turizm için bilimsel bir çalışma yapılmasının önemli olduğunu söyleyen Başkan Boztaş, bu doğrultuda AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi ile işbirliğine gittiklerini belirterek, "Sürdürülebilir turizm için 4 Mevsim Turizm, 4 Mevsim Manavgat konulu bir bilimsel çalışma gerçekleştiriyoruz. Yapacağımız çalışmayla bölgemizde yapılan turizmimiz, bilim insanları tarafından ele anılarak güçlü ve zayıf yönlerimizi ortaya çıkarıp, yol gösterici niteliği olacak bir çalışmadır. Turizmde ürün ve pazarın çeşitlendirilerek sezonun bütün bir yıla yayılması, turizmin doğru kurgulanıp, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla gerçekleştirerek çalışmamızı ekim ayında fakültemiz hocaları tarafından rapor haline getirilerek kamuoyu ile paylaşacağız. Raporumuz, turizm yatırımcılarımıza, iş insanlarımıza, kamuya, sivil toplum kuruluşlarına rehber ve yol gösterici niteliğinde olacaktır" diye konuştu.

AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert de turizmin göz bebeği olan ve ekonomisi turizme dayalı Manavgat'a katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Manavgat tarihiyle doğasıyla korunmuş orman alanlarıyla ırmağıyla deniziyle sayısız hayvan ve bitki biyoçeşitliliğiyle arkeolojik zenginlikleri ve gastronomik özellikleriyle alternatif turizm için gerçekten ayrıcalıklı bir kent. Bu ayrıcalıkların daha ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşüncelerle yola çıktık. Hep birlikte böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Hocalarımız kendi uzmanlık alanlarında neler yapabileceğimiz konusunda önerilerde bulunacak. Biz ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan bir kente hocalarımızla birlikte ilçemiz turizmine yönelik yapabileceğimiz her şeyi yapmak istiyorum. Bu işbirliği için Sayın Başkanım ve MATSO yönetimine teşekkür ediyorum."

Toplantıda konuşmaların ardından protokol MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert tarafından imzalandı.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)

Etiketler:
 
Korkuteli'de yeni savcı göreve başladı
 
Kumluca'da Yaz Spor Okulları başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli'de yeni savcı göreve başladı
KORKUTELİ Adliyesi'ne atanan Cumhuriyet Savcısı Şahin Şevli göreve başladı.
Feslikan Yaylası'na toplu ulaşım seferleri başladı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte merkeze ...
Alanya'da fayton ve atlar teslim alındı
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Antalya'da 10 Haziran itibarıyla fayton faaliyetlerini ...
 
Muratpaşa Muhtar Meclisi toplandı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, yeni dönemin ilk Muhtarlar Meclisi'nde ...
Otel havuzuna düşen minik Melek, kurtarılamadı
ANTALYA'da 2 yaşındaki Melek Süer, anne ve babasının çalıştığı otelde, ...
Yardım bahanesiyle iki turisti 60 bin lira dolandırdı
ANTALYA'da yardım etme bahanesiyle iki turisti 60 bin lira dolandıran ...
 
Gazipaşa'da makilik ve tarım arazisi yandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde çıkan yangında 35 dekar makilik alan ve ...
Boğulma tehlikesi atlatan genç kurtarılamadı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçirip, cankurtaranlar ...
Antalya'da amatör balıkçıların oltasına canavar takıldı
Antalya'da aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu amatör balıkçıların ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva