Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
23 Temmuz 2020 Perşembe - 09:18

Manavgat'ta orman yangını

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde sabaha karşı çıkan orman yangınının yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülmesi için çalışma başlatıldı.

Manavgat ta orman yangını
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'a bağlı Yaylaalan Mahallesi'nde saat 04.00 sıralarında yerleşim yeri yakınında orman yangını çıktı. Henüz sebebi bilinmeyen yangın büyüyerek hızla yayıldı. Orman yangınına Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahaleye etti. Havanın rüzgarlı olması sebebiyle söndürme işlemlerinin güçlükle yapıldığı yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için ekipler yoğun şekilde çalışıyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Manavgat 'a bağlı Yaylaalan Mahallesi'nde sabaha karşı ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle tamamen kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

20 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Antalya'nın Manavgat ilçesi Yaylaalan Mahallesi'nde saat 03.00 sıralarında başlayan ve şiddetli rüzgarla birlikte büyüyerek, 15 hektar ormanlık alan ve 5 hektar tarım arazisinin zarar görmesine neden olan yangın, tamamen söndürüldü. Yangında defne bahçeleri yanan Akif Okudan, saat 03.00 sıralarında Orman İşletme Müdürlüğünde yangın kule görevlisi olarak çalışan yeğeninin "Amca, köyün o taraftan duman ve alev yükseliyor, bir kontrol etsene" diye haber vermesiyle yangından haberdar olduğunu söyledi. Tepenin başında gördüğü ateşin, kendisi mahalledeki evinden defne bahçesine gelinceye kadar rüzgarla birlikte tepeden indiğini anlatan Okudan, "Benim bahçedeki evimle o ateşin arası neredeyse 1 kilometre. Asfalt yolla birlikte baraja giden orman yolu var, 'ateş o yoldan aşağıya inmez' dedim. Buraya geldim sadece bahçedeki evimi kurtarabildim. Allah cana zarar vermedi, 3 yıllık emeğim var, defne yaprağı. Kesecektim bu sene, 60 bin lira zararım var. Bu safi benim zararım, dağdaki zarar hayvanların, kurtların, kuşların yılanların çektiği çile ayrı bir durum" dedi. Akif Okudan, bahçesinin bir bölümü tapulu, bir bölümü hazine yeri olmak üzere 14 dönüm olduğunu, bahçeye geldiğinde ateşin evin hemen yanına kadar geldiğini, 1 ay önce çektirdiği su hattıyla evini yangından kurtardığını söyledi.

'50-60 SENELİK AĞAÇLAR TAMAMEN GİTTİ'

Yangından yeğeninin aramasıyla haber olduğunu ve 4,5 dönüm defne bahçesinin tamamının zarar gördüğünü anlatan Gülçehre Kocabacak, "Burası bana babamdan miras kaldı. Bu ağaçlar belki 50-60 senelik. Biz bunları her 3 yılda bir kesiyorduk. Gözümüz gibi baktık ama bir yangında tamamı gitti. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu. 3 çocuk annesi olduğunu, başka yapacak bir işi olmadığını söyleyen Gülçehre Kocabacak, "Buradan 1,5- 2 kamyon arası defne dalı kesecektik bu sene. Zararımız geçtiğimiz yılki fiyatlarla yaklaşık 30 bin lira" dedi. Yangında zarar gören bahçenin tamamen kesilip temizleneceğini, çıkanların çöpe gideceğini söyleyen Gülçehre Kocabacak, defne ağaçlarının yağmurlardan sonra budak vereceğini ve ürün almak için en az 6-7 sene geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

'HİÇBİR ŞEYİM KALMADI'

Orman yangınında krediyle ‘proje besihane’ olarak yaptırdığı ağılları tamamen yanan Bayram Çetin, gözyaşları içinde, "Hiçbir şeyim kalmadı. Arazözleri içeri sokamadık. Kendi müdahalemle şu evi ateşin içinden kendim kurtardım. Hiçbir şeyim kalmadı. 3 besihanenin 3'ü de yanmış. Sıcak hava ve Kurban Bayramı sebebiyle hayvanları yaylaya götürmüştüm. Kış sezonunda kaldığım, besihanelerin içinde samanı sapı hiçbir şey kalmadı. Ben proje besihanesi kurmuştum. Malımı nerede kışlatacağım bilmiyorum. Hiçbir şeyim kalmadı" diye konuştu.

KAYMAKAM YİĞİT: ZARAR KONUSUNDA TESPİT YAPILIYOR

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit de yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Yiğit, yangının çıkış nedeninin araştırma sonucunda belirleneceğini ifade ederek, vatandaşların zararı konusunda Tarım Orman ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerin gerekli tespitleri yapmak için çalışmalara başladığını söyledi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE SABAHA KARSI CIKAN ORMAN YANGINININ YERLESIM YERLERINE SICRAMADAN SONDURULMESI ICIN CALISMA BASLATILDI. (FOTO: MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT'A BAGLI YAYLAALAN MAHALLESI'NDE SABAHA KARSI ORMANLIK ALANDA CIKAN YANGIN, HAVADAN VE KARADAN YAPILAN MUDAHALEYLE TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI. BOLGEDE SOGUTMA CALISMALARININ DEVAM ETTIGI BELIRTILDI.(FOTO:EMRAH GUL/MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT'A BAGLI YAYLAALAN MAHALLESI'NDE SABAHA KARSI ORMANLIK ALANDA CIKAN YANGIN, HAVADAN VE KARADAN YAPILAN MUDAHALEYLE TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI. BOLGEDE SOGUTMA CALISMALARININ DEVAM ETTIGI BELIRTILDI.(FOTO:EMRAH GUL/MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT'A BAGLI YAYLAALAN MAHALLESI'NDE SABAHA KARSI ORMANLIK ALANDA CIKAN YANGIN, HAVADAN VE KARADAN YAPILAN MUDAHALEYLE TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI. BOLGEDE SOGUTMA CALISMALARININ DEVAM ETTIGI BELIRTILDI.(FOTO:EMRAH GUL/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI YAYLALAN MAHALLESI'NDE DUN SAAT 03.00 SIRALARINDA BASLAYAN VE SIDDETLI RUZGARLA BIRLIKTE BUYUYEREK, 15 HEKTAR ORMANLIK ALAN VE 5 HEKTAR TARIM ARAZISININ ZARAR GORMESINE NEDEN OLAN YANGIN, TAMAMEN SONDURULDU.(GULCEHRE KOCABACAK)(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI YAYLALAN MAHALLESI'NDE DUN SAAT 03.00 SIRALARINDA BASLAYAN VE SIDDETLI RUZGARLA BIRLIKTE BUYUYEREK, 15 HEKTAR ORMANLIK ALAN VE 5 HEKTAR TARIM ARAZISININ ZARAR GORMESINE NEDEN OLAN YANGIN, TAMAMEN SONDURULDU.(BAYRAM CETIN)(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI YAYLALAN MAHALLESI'NDE DUN SAAT 03.00 SIRALARINDA BASLAYAN VE SIDDETLI RUZGARLA BIRLIKTE BUYUYEREK, 15 HEKTAR ORMANLIK ALAN VE 5 HEKTAR TARIM ARAZISININ ZARAR GORMESINE NEDEN OLAN YANGIN, TAMAMEN SONDURULDU.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Korona sürecinde 'caretta caretta' yuvası üç kat arttı
 
Tatilci kirletti, turizmci temizledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korona sürecinde 'caretta caretta' yuvası üç kat arttı
ANTALYA Belek'teki sahiller, bu yıl koronavirüs nedeniyle turist gelemediği ...
'Korona kilimi'nin geliri otizmli çocuklara
ANTALYA'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkmayan 13 kadın, ...
Antalya'da iki kardeşe aile boyu cinsel istismar soruşturması
ANTALYA’nın Finike ilçesinde, anaokuluna giden kız çocuğu G.E.G. (6) ile ...
 
Yerleşik Hollandalı, erkek çocuğa istismardan tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki erkek çocuğa cinsel ...
'Markete gidiyorum' deyip kaybolan genç 3 gündür aranıyor
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 3 gün önce 'Markete gidiyorum' diyerek evden ...
SKUT, Kemer'de deniz dibi temizliği yapacak
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Suda Arama Kurtarma Derneği'nin ...
 
Alzheimer hastası kadın ölü bulundu
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde yaşayan Alzheimer hastası Fatma B. (87) evin ...
Chilcott: Türkiye'deki korona önlemleriyle ilgili şüphemiz yok
İNGİLTERE'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Antalya Valisi Ersin ...
Başkan Uysal, hazırlıkları inceledi
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bayındır Mahallesi'nde oluşturulan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva