Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
2 Mayıs 2019 Perşembe - 12:07

Manavgat'ta robotik kodlama konferansı

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Robotik Kodlama ve Teknolojik Gelişmelerde Farkındalık konferansı düzenlendi.

Manavgat ta robotik kodlama konferansı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'ta kaymakamlık himayesinde Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) ile Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğinde; Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 'Robotik Kodlama ve Teknolojik Gelişmelerde Farkındalık' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Kaymakam Mustafa Yiğit, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Bilişim Garajı kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Mustafa Yiğit, Manavgat'ın turizm ve tarım alanlarında gelişmiş bir ilçe olduğunu belirterek, "Kodlama bilgisayar yapısının alfabesidir. Günümüz teknolojisini bir adım daha öteye taşımak ve ülkemizi dünya devletleri arasında önemli bir noktaya taşımak için kodlama eğitiminin şart olduğuna inanıyoruz" dedi.

DİKİŞ MAKİNELERİNİN ARASINDA EĞİTİM

HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, kodlama eğitimi konusunda müdürlük bünyesinde eğitim veren bilgisayar öğretmeninin iknası ile 'kodlama' eğitimini HEM'de açtıklarını söyledi. Eğitimin ardından oluşturulan robotik takımının İstanbul'da düzenlenen yarışmada Türkiye üçüncülüğünü kazandığını söyleyen Geyikoğlu, "Robotik kodlama için özel bir sınıfımız yoktu. Dikiş makinelerinin arasında, dikiş nakış sınıflarında robotik kodlama dersleri yaptık. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucunda bugün Türkiye üçüncüsü olmanın gururunu yaşıyoruz. Özel okul ve kolejlerin yer aldığı yarışmada bir devlet kuruluşu olarak ve Türkiye'deki tek HEM olarak yer aldık. Büyük bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Ardından Antalya'da düzenlenen yarışmada da ilk üç dereceyi kazandık" diye konuştu.

HİNDİSTAN VE FENERBAHÇE ÖRNEĞİ

MASİAD Başkanı Mücahit Tatar, şöyle dedi:

"Dijital çağda iyi bir iş sahibi olmak için kodlama bilmek gerekiyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmayla 2030 senesinde kodlama eğitimi almamış bir bireyin iş bulma şansı çok düşük olacak. Hangi üniversite ya da hangi bölümden mezun olduğu yeterli olmayacak. Çocukların kodlamayı bilmeleri neden sonuç ilişkilerini araştıran ve sorgulayan bir birey olabilmeleri açısından önemlidir. Dolayısıyla yönlendirilen bir toplum olmaktan kurtulur. Hindistan örneği önümüzde duruyor. Hindistan'ın Mars'a gönderdiği uydunun maliyeti 74 milyon dolar. Bu kadar ucuz maliyet için adamlar akıllarını kullandı. Bu tarafta ise bizim bu yılki Fenerbahçe'nin maliyeti 180 milyon dolar. Bu durum dahi kaynaklarımızı nasıl etkin kullanmamız gerektiğini ortaya çıkarıyor."

'HAZIR ŞEYLERİ UZUN YILLARDIR KULLANIYORUZ'

Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir 'Robotik Kodlama ve Teknolojik Gelişmelerde Farkındalık' üzerine konferans verdi. Prof. Dr. Selçuk Özdemir, çocukların ve gençlerin matematik ve fen bilimleriyle edindikleri bilgileri somutlaştırmak için kodlama ve yazılımları mutlaka öğrenmesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımız bilgisayarı ve hazır şeyleri uzun yıllardır kullanıyorlar ama ne yazık ki bizim ülkemizde eğitim sisteminde kullanmanın ötesinde bu cihazlara emir verebilme, bu cihazlara istediğimiz şeyleri yaptırabilme bilgi beceri setlerini çocuklarımıza kazandırmıyoruz. Bütün dünyada artık kağıt, kalem, okuma becerisinin yanında çocuklara elektronik cihazları kullanarak da hayallerini somutlaştırma, hayallerini hayata geçirme bilgi becerisini kazandırılması heyecanı var" dedi.

'İNTEGRALİN NE OLDUĞUNU BİLMEZLER'

Matematikte integral gibi bazı konuların derslerde işlendiğini ancak çocukların bunu anlamadığını vurgulayan Özdemir, "İntegral diye bir konu vardır, Türk insanının kabusu. Üniversite sınavında da o soruları yapan çocuklar iyi yerlere girer. O çocuklara sorun 'intregral nedir?' diye çocuk ne işe yaradığını bilmez. Sorusunu çözer ama gerçek hayatta faydasını bilmez. İntegral yüz tanıma sistemleri var ya onun arkasındaki matematiktir. Çocuklar artık o tahtada öğrendikleri soru şeklinde gördükleri şeylerin matematiğin, fennin aslında gerçek hayatta işe yaradığını anlama şansına sahip olacak. Bundan sonra bu anlamda okullarda öğretmenlerin ve çocukların kullanacağı yeni bir kağıt kalem, kendini ifade etme aracı olarak düşünebiliriz robotik kodlamayı" diye konuştu.

Dünyada kodlama ve yazılıma yönelik büyük bir akımın olduğunu ve Türkiye'de de bu yönde yaklaşımların arttığını belirten Özdemir, "Ben bunu matbaanın bulunmasına benzetiyorum. Biz geç aldık onu, bu sefer yeni matbaanın gelişini ıskalamadık. Türkiye erken uyandı bu işe ve dünya eş zamanlı bu işlerimizi yürütmeye başladık. Hatta bazı noktalarda önde bile olabiliriz ama hala alacağımız çok uzun bir yol var" dedi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE ROBOTIK KODLAMA VE TEKNOLOJIK GELISMELERDE FARKINDALIK KONFERANSI DUZENLENDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE ROBOTIK KODLAMA VE TEKNOLOJIK GELISMELERDE FARKINDALIK KONFERANSI DUZENLENDI.(SELCUK OZDEMIR)(FOTO:MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE ROBOTIK KODLAMA VE TEKNOLOJIK GELISMELERDE FARKINDALIK KONFERANSI DUZENLENDI.(HUSEYIN GEYIKOGLU)(FOTO:MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE ROBOTIK KODLAMA VE TEKNOLOJIK GELISMELERDE FARKINDALIK KONFERANSI DUZENLENDI.(MUSTAFA YIGIT)(FOTO:MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) 

Etiketler:
 
Devrilen traktörünün altında kalan çiftçi öldü
 
Paşanın Melekleri kupa için parkeye çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa’dan Çocuk ve Genç Bale Festivali
MURATPAŞA Belediyesi'nin ilkini 2017’de düzenlediği Çocuk ve Genç Bale ...
Borsada buğday konuşuldu
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Hububat Hasadı Öncesi Sektörel Analiz Toplantısı düzenledi.
Antalya Serik'te kaza: 6 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde otomobilin kamyona arkadan çarptığı kazada, ...
 
Alman doktorlar bisikletle dünya turunda
ALMANYA'da bir hastanede görevli doktorlar Zita Gackstatter (30) ve erkek ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde jandarma tarafından düzenlenen ...
Kaş'ta esnafa vefa plaketi
KAŞ Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından meslekte 25 ve 30 yılını dolduran esnafa plaket verildi.
 
Antalya'da yapay güneş ile domates yetiştirdiler
ANTALYA'da bir firma, Kuzey ülkelerinin tarımsal üretimde kullanmaları ...
Karavan kütüphane okumayı sevdirecek
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Karabucak İlkokulu'nda çocukları kitap okumaya ...
Park halindeki otomobilde bulundu
 ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde jandarmanın operasyonunda 162 litre kaçak içki ele geçirildi.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva