Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 09:08

Manavgat'taki büyük yangın 6'ıncı gününde

Manavgat’ta yangın devam ederken dün akşam saatlerinde bir yangın da Gündoğdu Mahallesi Kısalar mevkiindeki ormanlık alanda çıktı. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen alevler bir anda büyüyerek yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye başladı.

Manavgat taki büyük yangın 6 ıncı gününde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alevlere müdahale için itfaiye yetersiz kalınca Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden destek istendi. Bölgede ekiplerin söndürme çalışmalarını çevredeki vatandaşlar da traktörleriyle destek verdi. Bölgedeki yangın hala devam ederken, önlem amacıyla mahalledeki elektrik bağlantısı da kesildi.

VATANDAŞ NÖBET TUTUYOR

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 6'ıncı gününe giren yangınlarda sabotaj iddialarına karşın bölgedeki ormanlık ve kırsal alanlardaki köylüler nöbete başladı. Manavgat’ın sahil kesimindeki Gündoğdu Mahallesi’nde de dün akşam saatlerinde yeni bir yangın çıktı. Ormanlık alandaki yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hızla müdahale ederken, bölgede orman yangınlarıyla ilgili sabotaj olduğuna dair iddialar hızla yayıldı. Mahalle halkından Mustafa Yılmaz, nişanlısıyla birlikte yangının çıktığı bölgeye yakın zeytin ağaçlarını suladıktan sonra dönüşte uzaktan iki kişiyi gördüklerini ileri sürdü.

ŞÜPHELİ İKİ KİŞİ İDDİASI

Yangınla ilgili ihbarda bulunduğunu da belirten Yılmaz, şöyle dedi:

"Biz nişanlımla beraber zeytini suladıktan sonra dönerken yerde küçük bir ateş gördük. Nişanlım acaba bu nedir diye bakalım dedi. Oraya bir baktık iki kişi, sadece görüntü olarak var simaları yok. Sonra orada bir sera var, görevli arkadaş vardı hemen burası yanıyor galiba, hemen kimi arayacaksak arayalım dedi. Biz hemen yangın ihbarı aradık. Onlar da oranın sahibini aradı. Sonra köylüye haber verdik, buraya geldik. Şahsın yüzünü görmedik uzak mesafe sadece beden olarak koyu elbiseli iki kişi gördük. Küçük bir ateşti zaten, biz onlara haber verip dönene kadar zaten büyüdü. Başka bir bayan arkadaş da biz söyledikten sonra o da görmüş iki kişiyi. Yüzleri gözükmüyordu. Küçük bir alevdi, serada çalışan bekçiye haber verdik, o da oranın sahibine haber verdi. Biz de yangın ihbarı aradık ve köylüye haber verdik."

ALEVLER GÜNDOĞMUŞ’TA YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR

Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını 6 gündür devam ediyor. Kentte 6 gündür 12 farklı noktada çıkan yangınlardan Manavgat ve Gündoğmuş dışındaki yerler kontrol altına alındı. Manavgat’ta Sırtköy, Gündoğmuş’ta ise Ümütlü, Senir mahalleleri tahliye edildi. Ormanlık alanlardaki yangının rüzgarın etkisiyle hızla ilerlediği görüldü. Ümütlü Mahallesinin çukurda kalması nedeniyle dumanının bölgeyi tamamen kapladığı ve bu nedenle mahalle tahliye edilirken, girişler ise yasaklandı.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. MANAVGAT'IN YANI SIRA YANGININ ETKILEDIGI GUNDOGMUS'TA BIR MAHALLE TAMAMEN YANDI, 4 MAHALLE TEDBIR AMACLI BOSALTILDI. (GUNDOGMUS)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

GÜNDOĞMUŞ'TA 7 MAHALLE TEHDİT ALTINDA

Altıncı günde Manavgat'ta Çardak Mahallesi Beydiğin mevkisi, Yaylaalan, Tilkiler, Sevinç ve Ahmetler Köyü'nün Akseki bölümünde devam eden yangına, karadan ve havadan müdahale ediliyor. 29 mahallesi bulunan Gündoğmuş'un kırsaldaki 7 mahallesi de alevlerin tehdidi altında. Ortagonuş Mahallesi tamamen yanarken, Ümütlü, Senir, Çayırözü ve Narağacı mahalleleri tedbir amaçlı tamamen boşaltıldı. Çayırözü ve Narağacı'nda yalnızca yetişkin erkekler kaldı. İlçe merkezine güvenli bir noktada oluşturulan 70 konut, ilçe merkezinin tahliyesi halinde kullanılmak üzere hazırlandı.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. MANAVGAT'IN YANI SIRA YANGININ ETKILEDIGI GUNDOGMUS'TA BIR MAHALLE TAMAMEN YANDI, 4 MAHALLE TEDBIR AMACLI BOSALTILDI. (GUNDOGMUS)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

JANDARMA EKİPLERİ ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Gündoğmuş’taki yangını söndürmek isteyen itfaiye ekipleri de yoğun duman ve gece olması nedeniyle çalışmalarına ara verdi. Ümütlü Mahallesine gitmek ve yangının mahalleye yaklaşması halinde müdahale etmek isteyen vatandaşlara, güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Yoğun dumanın insan sağlığını tehlikeye atacak boyuta geldiğini belirten jandarma ekipleri, mahalle girişini kapattı.

Ayhan Faruk Fişne, duman nedeniyle 10’u itfaiye personeli olmak üzere 20 kişinin kısa süreliğine mahalle içinde mahsur kaldığını belirtti. Fişne, "Alev geldiği anda biz kaçtık. Arkadaşlarımız kaldı. 20’ye yakın kişi vardı. Biz girip kurtardık" dedi.

Alevlerin nasıl yayıldığını anlatan Ayhan Ünal ise "Alevler etrafımızı sardı. Sonra girip çıkarıldı insanlar" diye konuştu. Alevler bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor.

KÖPEKLERİ EVİN ÖNÜNDEN AYRILMADI

Fahri Yiğitokur ve eşi Alman asıllı Andrea Hartmann Yiğitokur çiftinin, evden 300 metre uzaklıkta toprak yoldan köyün su deposuna kaçmak isterken burada yaşamını yitirdiği öğrenildi. Çiftin cenazeleri, jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından cenaze aracına alınarak, morga götürüldü. Çiftin köpeklerinin ise evin önünden ayrılmadığı, patilerinde ise yanık izleri olduğu görüldü. Köpeği, Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nden Ece Kocaoğlu ve Ceyhun Güven'in teslim alarak, veteriner kliniğinde tedavi ettireceği, sonrasında derneğin İstanbul'daki çiftliğine götüreceği belirtildi.

OKULDA TANIŞIP EVLENDİLER

Almanya'da doğan Fahri Yiğitokur ve Andrea Hartmann Yiğitokur'un, aynı okula gittikleri sırada tanışıp arkadaşlıklarının başladığı, daha sonra evlendikleri öğrenildi. Yaklaşık 15 yıl önce Türkiye'ye gelen ve Manavgat'ın Side Mahallesi'ne yerleşen çiftin, 5 yıl Side'de yaşadıktan sonra Kalemler Mahallesi'ndeki müstakil eve yerleştikleri belirtildi. Hem Side hem de Kalemler bölgesinde çok sevilen Yiğitokur çiftinin, çocuklarının olmadığı kaydedildi. Yiğitokur çiftinin yangının başladığı 28 Temmuz günü, alevlerin oturdukları eve yaklaştığı sırada panikle dışarı çıktıkları ve kaçmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Evin önünde biri ATV tipi 2 motosikleti bırakan çiftin, araçlarıyla bölgeden uzaklaşmak istediği, bir süre sonra araçlarını bırakıp yaya halde gitmeye çalıştıkları öğrenildi. Öte yandan çiftin oturdukları evin kendilerine ait olmadığı kaydedildi.

SIRTKÖY'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Manavgat ilçesinde dün öğle saatlerine doğru ormanlık alandaki yangın ilerleyerek Sırtköy Mahallesi'ne kadar geldi. İkametlere sirayet eden yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Karadan müdahale eden ekipler yeterli olmayınca havadan da bir uçak ve çok sayıda helikopterle alevlere su bırakıldı. Birçok binanın yangın nedeniyle hasar gördüğü dikkati çekerken, alana gelen kepçeler de zarar gören yerleşim yerlerinin yıkımına başladı. Sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri de ekiplerin çalışmalarına destek verdi. Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Öte yandan yangın söndürme çalışmalarında bir kepçe müdahale sırasında alev aldı. İtfaiye ekipleri hortumla su sıkarak, kepçenin hidrolik kolundaki yangını söndürdü.

'KÖPEKLERİNİ ARARKEN ÖLDÜLER'

Manavgat'ta 6 gündür devam eden yangın nedeniyle hayatını kaybeden Fahri Yiğitokur (60) ve Alman asıllı eşi Andrea Hartmann Yiğitokur (58) çiftinin cenazeleri, Manavgat Devlet Hastanesi'nde yapılan incelemenin ardından kimlik tespiti için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Hastane morgu önünde çiftin arkadaşları Zakir Çoban ve Bülent Kartal bilgi alabilmek için bekledi. Arkadaşları, Yiğitokur çiftinin yangından korkarak kaçan köpeklerini bulmak için yangının devam ettiği ormana girdiğini ve bu nedenle hayatlarını kaybettiklerini söyledi.

'KÖPEKLERİ EVE DÖNDÜ KENDİLERİ DÖNMEDİ'

Çiftin çok hayvansever olduğunu söyleyen Bülent Kartal, "Kendileri yangın sırasında köpeklerini düşündü. Köpeklerini bulup getirmek için yangına girdiler. Köpekleri kurtaralım derken vefat ettiler. 4 gündür arıyorduk, bugün bulundu cenazeler. Evinden 500 metre ileride bulundu cenazeler. Köpekleri, canlıları, hayvanları düşünüyorlardı. Onlar için öldüler. Hayvanlara çok düşkünlerdi. Köpekleri eve döndü, kendileri dönemedi. Köpekler yaşıyor, evde bunları bekliyor. Bilmiyor ki köpekler. Hayvanlarını düşündükleri için o ormana, yangına girdiler. Köpekler korktu kaçtı diye, onlara bir şey olmasın diye onların peşine gittiler. AKUT buldu" dedi.

Andrea Hartmann Yiğitokur'un cenazesini almak için Almanya'da yaşayan kardeşinin, Fahri Yiğitokur'un cenazesini almak için ise annesinin geleceği öğrenildi.

GÜNDOĞMUŞ YANGINI SÜRÜYOR

Akseki ve Manavgat ilçelerinin sınırında bulunan Güğlen Dağı'nda orman yangını etkisini artırdı. Bölgede geniş bir alanı etkisi altına alan yangının özellikle Taşlıca Mahallesi Murtiçi mevkiine doğru ilerlediği belirtildi. Sarp kayalık bir bölge olduğu için yangına kara müdahalesinin güçlükle sürdürüldüğü kaydedildi.

Gündoğmuş ilçesinde devam eden orman yangını ise ilçe merkezine doğru yaklaştı. Gündoğmuş merkezinden de alevlerin görülmeye başladığı belirtildi. İlçe merkezine en yakın köy olan Ümitköy'deki yerleşim alanlarına sirayet eden yangının engellenmesi için çok sayıda helikopter ve uçak, bölgeye su atıyor. Çevre illerden gelen yardımlar ise Gündoğmuş Belediyesi binasının bahçesine konuldu. Yangında evlerini kaybedenlere çadır, battaniye ve yatak dağıtımı yapılıyor.

AHMETLER'DE TIRMIKLI MÜCADELE

Yangın tehdidi altındaki Manavgat'ın Ahmetler Mahallesi'nde oturanlar, tırmıklarla gün boyu tampon bölge oluşturmak için mücadele etti. Kırsal alandaki bir mahalle olan Ahmetler'deki köylülere, Manavgat ve Antalya'da yaşayanlar da gelerek destek verdi. Mahalleye 2,5 kilometre kadar yaklaşan ormanlık alandaki yangının önünü kesmek isteyen mahalleli, sabah saatlerinden itibaren ormanla köy arasında tampon bölge oluşturmak için 40-50 metre genişliğindeki çalılık alanı tırmıklarıyla temizlemeye çalışıyor.

TIRMIKLA TAMPON BÖLGE 

Gebece tarafındaki yangının Ahmetler'e doğru ilerlediğini belirten köy halkından eğitimci Mustafa Koç, 'tahliye edin' denilmesine rağmen, halkın köyü terk etmediğini ve birlikte tampon bölge oluşturulması kararı alındığını açıkladı. Bu kapsamda hem köyde ikamet edenler hem de köy dışındaki Ahmetlerliler ile 'Tırmığını al da gel' diye başlattıkları kampanyaya destek veren gönüllülerin katılımıyla, ormanlık alanla yerleşim merkezi arasındaki çalılık, makilik yanabilecek bölgede, 40-50 metrelik tampon bölge oluşturarak yangının önünün kesilmesi hedefleniyor.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. YANGIN TEHDIDI ALTINDAKI MANAVGAT'A BAGLI AHMETLER MAHALLESI'NDE OTURANLAR, TIRMIKLARLA GUN BOYU TAMPON BOLGE OLUSTURMAK ICIN MUCADELE ETTI.(AHMETLER) (FOTO:MEHMET CINAR/MANAVGAT-DHA)

KADINLAR ÖN CEPHEDE

Ormanlık alandaki yangının söndürülmesi çalışmalarına köylülerin destek verdiğini de anlatan Koç, "Köy halkı olarak hep beraber ortak kararla hareket ediyoruz. Bugün ormanlık anandaki yangına helikopterlerle de ciddi düzeyde söndürme desteği geldi. İnşallah ormanlık alanımız da kurtarılır. Bugün herkes çok yoruldu ama günün özetini bu görsellerde görebilirsiniz. Herkesin gönlünde yer eden Ahmetler'in kadınları köylerini terk etmedi ve yine ön safta cephedeydiler. Kadınlarımızla ve köylülerimizle bir kere daha gurur duydum. Ahmetler bugünkü kadar hiç kalabalık olmadı. Hiç tanımadığımız insanlardan, bölgelerden, belediyelerden destek yağdı. Herkese teşekkürler" diye konuştu.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. YANGIN TEHDIDI ALTINDAKI MANAVGAT'A BAGLI AHMETLER MAHALLESI'NDE OTURANLAR, TIRMIKLARLA GUN BOYU TAMPON BOLGE OLUSTURMAK ICIN MUCADELE ETTI.(AHMETLER) (FOTO:MEHMET CINAR/MANAVGAT-DHA)

ORMANA GİRİŞLER YASAK 

Antalya Valiliği tarafından yayınlanan genelgeyle il genelinde ormanlık alana girişler, 30 Temmuz'da yasaklandı. Yangın riski nedeniyle alınan karara göre, 31 Ağustos'a kadar 'Antalya il sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır. Bu ormanlar çerçevesinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır' kararı alındı. Bölgede yangınla mücadele eden ekipler, bu yasak kararına rağmen vatandaşların ısrarla piknik alanlarına girmeye ve mangal yakmaya çalıştığını, bunun da işlerini bir hayli zorlaştırdığını ifade etti. Diğer bir sıkıntının da tahliye kararı alınan mahalle ve köyleri, vatandaşların boşaltmamakta direnmesi olduğu kaydedildi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. MANAVGAT'IN YANI SIRA YANGININ ETKILEDIGI GUNDOGMUS'TA BIR MAHALLE TAMAMEN YANDI, 4 MAHALLE TEDBIR AMACLI BOSALTILDI. (GUNDOGMUS)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. MANAVGAT'IN YANI SIRA YANGININ ETKILEDIGI GUNDOGMUS'TA BIR MAHALLE TAMAMEN YANDI, 4 MAHALLE TEDBIR AMACLI BOSALTILDI. (GUNDOGMUS)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. MANAVGAT'IN YANI SIRA YANGININ ETKILEDIGI GUNDOGMUS'TA BIR MAHALLE TAMAMEN YANDI, 4 MAHALLE TEDBIR AMACLI BOSALTILDI. (GUNDOGMUS)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. MANAVGAT'IN YANI SIRA YANGININ ETKILEDIGI GUNDOGMUS'TA BIR MAHALLE TAMAMEN YANDI, 4 MAHALLE TEDBIR AMACLI BOSALTILDI. (GUNDOGMUS)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. MANAVGAT'IN YANI SIRA YANGININ ETKILEDIGI GUNDOGMUS'TA BIR MAHALLE TAMAMEN YANDI, 4 MAHALLE TEDBIR AMACLI BOSALTILDI. (GUNDOGMUS)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. MANAVGAT'IN YANI SIRA YANGININ ETKILEDIGI GUNDOGMUS'TA BIR MAHALLE TAMAMEN YANDI, 4 MAHALLE TEDBIR AMACLI BOSALTILDI. (GUNDOGMUS)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI.(SENIR)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI.(SENIR)(FOTO:IBRAHIM LALELI/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDEKI ORMAN YANGINLARI, 6'NCI GUNUNE GIRDI. YANGIN TEHDIDI ALTINDAKI MANAVGAT'A BAGLI AHMETLER MAHALLESI'NDE OTURANLAR, TIRMIKLARLA GUN BOYU TAMPON BOLGE OLUSTURMAK ICIN MUCADELE ETTI.(AHMETLER) (FOTO:MEHMET CINAR/MANAVGAT-DHA)

Semih ERSÖZLER - Alparslan ÇINAR-Mehmet ÇINAR -KAMERA: Burak YALMAN-Adem AKALAN- Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Azerbaycan yangın söndürme ekipleri, Türkiye'ye giriş yaptı
 
Marmaris'teki yangında 5'inci gün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı'ndaki ormanı tekneden atılan havai fişek yakmış
ANTALYA'da dün saat 23.00 sıralarında denizdeki bir tekneden atılan havai ...
Antalya'da üniversiteli Azra, 4 gündür kayıp
ANTALYA’da, gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'ndan ...
Akşener Manavgat'ta...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manavgat'taki  yangın bölgesine geldi.
 
Manavgat'ta bir çift yanan evlerinde ölü bulundu
Manavgat'ta 5 gündür süren orman yangınında Kalemler Mahallesi'nde bir çift evinde ölü bulundu.
Antalya'da otelde yangın çıktı turistler tahliye edildi
ANTALYA'da bir otelin dış cephesinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin ...
Manavgat'ta alevler 20 metreye yükseldi
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 gündür devam eden orman yangınlarını ...
 
Antalya'daki yangınların son durumu... Devam edenler yangınlar...
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çarşamba günü öğle saatlerinde 4 farklı ...
Hayat yolculuğu öpücükle başladı
ANTALYA bölgesinde 5'inci gününe giren orman yangınları, Kemer ilçesindeki ...
Korkuteli Esnaf Kefalet'e yeni başkan...
KORKUTELİ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin genel ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva