'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
6 Eylül 2019 Cuma - 14:36

Marmaris'in koylarından topladığı çöpler çalındı

MARMARİS'in cennet koylarında, 23 gündür eşi ve kızı ile çevre temizliği yapan İmdat Avcı (65), topladığı 300 büyük torba dolusu çöpten 50'sinin çalındığını söyledi.

Marmaris in koylarından topladığı çöpler çalındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avcı, "Topladığım torbalar dolusu çöpü adada saklayarak toplu halde getirmeyi planlıyordum. Birileri kendilerine paye çıkarmak ve temizlik yaptıklarını söyleyebilmek adına bizim topladığımız çöpleri çaldı" dedi.

Muğla Valiliği'nce üst üste iki kez yılın çevrecisi seçilen ve Türkiye'nin birçok çevre kuruluşundan takdir belgesi alan İmdat Avcı, eşi Yıldız ve kızı Türkü Avcı ile birlikte 'Ozanın Türküsü' isimli 13 metrelik ahşap teknesiyle bir marinanın akaryakıt sponsorluğunda ilçe koylarında temizliğe çıktı. Yaklaşık 37 yıldır ilçenin eşsiz koylarını ailesiyle temizleyen ve çevre duyarlılığını artırmak için 70 eyleme imza atan Avcı, 23 gün boyunca turistlerin ve tatilcilerin gezi tekneleriyle uğradığı Cennet, Bedir, Nimara, Amos koylarının yanı sıra Fosforlu Mağarası çevresinde de her gün gidip gelerek temizlik yaptı. Avcı, adalarda topladığı çöpleri büyük boy torbalara doldurup, toplu halde almak için ağaçların arasına sakladı. 23 gün sonunda dün tekrar adalara giden Avcı Ailesi, topladıkları 300 torba dolusu çöpü yükleyip Marmaris Yat Limanı'na getirdi. Avcı ve ailesi iskelede alkışlarla karşılandı. Belediye temizlik ekipleri, teknedeki çöpleri alıp, imha edilmek üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Tesisi'ne götürdü. Marina yetkilileri akaryakıt desteği verdiği aileye teşekkür etti.

50 BÜYÜK BOY ÇÖP DOLU POŞET ÇALDILAR

DHA'ya açıklama yapan İmdat Avcı, "23 gündür cennet koylarımızda ailemle birlikte çevre temizliği yapıyorum. Marina yetkilileri tekneme akaryakıt sağladı ve bana çöp poşeti verdi. Topladığım torbalar dolusu çöpü adada saklayarak toplu halde getirmeyi planlıyordum. Ancak, birileri kendilerine paye çıkarmak ve temizlik yaptıklarını söyleyebilmek adına bizim topladığımız çöpleri çaldı. Elimiz boş dönseydik, kimsenin yüzüne bakamazdık. Hem çevreyi temizlemek için mücadele verdik, hem de geri kalan çöplerin çalınmaması için mücadele verdik. Binbir zahmetle topladığımız çöpleri orman içine saklayarak ayrıca vakit kaybına uğradık. Artık çöpler de çalınıyor. İnanılır gibi değil" dedi.

Yalancı Boğaz mevkisinde teknelerine bağlı botlarının kaybolduğunu belirten Avcı, "Çevre temizliğini yüzerek adaya çıkıp yaptığımızı gören Fransız bir aile yatlarıyla gelerek bize destek oldu. 3 gün boyunca kendi botlarını bize vererek kıyıya çıkıp temizlik yapmamızı sağladılar. Aksilikler üst üste geldi. Botumuz kayboldu. Adada zehirli böcek türleri ile uğraştık. Topladığmız çöpler çalındı. Tüm bu zorluklara rağmen temizliği bitirmenin ve bana verilen desteği yarı yolda bırakmamanın gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

  MUGLA'NIN MARMARIS ILCESININ CENNET KOYLARINDA 23 GUNDUR ESI VE KIZI ILE CEVRE TEMIZLIGI YAPAN IMDAT AVCI, TOPLADIGI 300 BUYUK TORBASI DOLUSU COPTEN 50'SININ CALINDIGINI SOYLEDI.(FOTO: ALI GUNDOGAN / MARMARIS, DHA)

  MUGLA'NIN MARMARIS ILCESININ CENNET KOYLARINDA 23 GUNDUR ESI VE KIZI ILE CEVRE TEMIZLIGI YAPAN IMDAT AVCI, TOPLADIGI 300 BUYUK TORBASI DOLUSU COPTEN 50'SININ CALINDIGINI SOYLEDI.(FOTO: ALI GUNDOGAN / MARMARIS, DHA)

  MUGLA'NIN MARMARIS ILCESININ CENNET KOYLARINDA 23 GUNDUR ESI VE KIZI ILE CEVRE TEMIZLIGI YAPAN IMDAT AVCI (ONDE SAGDA), TOPLADIGI 300 BUYUK TORBASI DOLUSU COPTEN 50'SININ CALINDIGINI SOYLEDI.(FOTO: ALI GUNDOGAN / MARMARIS, DHA)

  MUGLA'NIN MARMARIS ILCESININ CENNET KOYLARINDA 23 GUNDUR ESI VE KIZI ILE CEVRE TEMIZLIGI YAPAN IMDAT AVCI, TOPLADIGI 300 BUYUK TORBASI DOLUSU COPTEN 50'SININ CALINDIGINI SOYLEDI.(FOTO: ALI GUNDOGAN / MARMARIS, DHA)

  MUGLA'NIN MARMARIS ILCESININ CENNET KOYLARINDA 23 GUNDUR ESI VE KIZI ILE CEVRE TEMIZLIGI YAPAN IMDAT AVCI (ONDE), TOPLADIGI 300 BUYUK TORBASI DOLUSU COPTEN 50'SININ CALINDIGINI SOYLEDI.(FOTO: ALI GUNDOGAN / MARMARIS, DHA)

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)

Etiketler:
 
Uzun süre telefona bakmak kadınlar için daha zararlı
 
Motosikletli jandarma kaza yaptı: 1 şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEM'de TIR devrildi, uzun araç kuyrukları oluştu
KOCAELİ’nin Körfez ilçesi TEM Otoyolu geçişinde TIR, hafif ticari araca ...
Emekli polis memuru eşini öldürüp, intihar etti
İZMİR'in Çiğli ilçesinde, emekli polis memuru Erdoğan Sarıyıldız, boşanma ...
Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı
ADIYAMAN'da, yolun karşısına geçmeye çalışan Fırat Yağlı (13), otomobilin ...
 
Yerinden fırlayan lastiğin başına çarptığı işçi öldü
MALATYA Şeker Fabrikası'nda çalışan İzzet Boy (64), hava bastığı iş makinesi ...
Otizmli çocukların ailelerini isyan ettiren görüntü
OTİZMİ bitirdiğini öne süren kişi, sosyal medya üzerinden ulaştığı çaresiz ...
Yakıt deposuna kaynak yapılırken patlama: 3 yaralı
KARAMAN'da, tamir için getirilen kamyonetin yakıt deposuna kaynak yapıldığı ...
 
Üzerine mermer parçaları düşen işçi öldü
DENİZLİ'nin Çal ilçesindeki mermer ocağında çalışırken üzerine taş parçalarının ...
Nesli tükenmekte olan balaban kuşu, yaralı bulundu
TOKAT'ın Zile ilçesinde, Devlet Demiryolları (TCDD) çalışanları tarafından ...
Denizde fenalaşan Belçikalı turist yaşamını yitirdi
BODRUM'da, günübirlik tekne turunda denize giren Belçikalı turist Eddy ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva