Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
30 Ocak 2021 Cumartesi - 09:40

Membran Protan Turkey Kalitesiyle Sizleri Bekliyor

Membran; yapıların suyla temas eden bölgelerinde, herhangi bir su çekmenin ya da deformasyonun oluşmaması için kullanılır.

Membran Protan Turkey Kalitesiyle Sizleri Bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Suya karşı yalıtım konusunda son derece önemli bir role sahip oldukları için membranlar hemen her inşaatta tercih edilir. Yapıların alttan su almasının engellenmesi için temelin membran ile yalıtılmış olması gerekir. Dış cephe duvarları da yapının su alabileceği noktalar arasında yer alır. Bu noktalara membran yalıtımı uygulanması sayesinde dış cephe duvarlarından su alınması da engellenmiş olur. Yapıların üst kısımları su almaya müsait bölgelerden olan çatının yalıtımında da membran kullanılarak yalıtım etkin bir şekilde sağlanabilir. Membran kullanımının en çok tercih edildiği diğer alanlar ise ıslak hacimli bölgeler ve havuzlardır. Bu bölgelerde bulunan suyun muhafaza edilebilmesi için membran ile yalıtım sağlanması dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır. 

Membran alınırken bazı noktalara dikkat edilmesi seçilen üründen alınacak olan performansın artmasında önemli bir rol oynar. Membran seçimi esnasında öncelikle ürünün kullanılacağı yapının bulunduğu bölgedeki iklimin ve yapının özelliklerine bakılması gerekir. Aynı zamanda su yalıtım uygulamalarında kullanılacak ürünün TSE belgesi ve kalite belgesi olması da özen gösterilmesi gereken konular arasında yer alır. Kaliteli malzemeler tercih edilmediğinde su yalıtım uygulamaları gereken işlevi yerine getirmeyebilir ve ek masraflarla karşı karşıya kalınabilinir. Bunların dışında; membranın kalınlığı, hava ısısından etkilenme riski bulunan kırılma sıcaklığı, soğukta bükülme durumu, donatı tipi ve sıcaklık dayanıklılığı gibi özelliklerin de membran seçimi esnasında titizlikle değerlendirilmesi gerekir.

PVC Membran Kullanım Çeşitliliği İle Dikkat Çekiyor 

En çok kullanılan membran ürünleri arasında ilk sıralarda PVC membran geliyor. İnsan sağlığına zarar vermediği bilinen PVC membran herhangi bir kanserojen madde içermez. PVC (Polivinilklorid) membranlar uzun ömürlü, hava şartlarına karşı dayanıklı ve sağlamlığı ile öne çıkan bir plastik alaşım olma özelliğini taşır. Yaklaşık 40 yıllık uygulama geçmişine mevcut olan PVC membranlar, kaynaklanma esnasında eriyen PVC bağlantı yüzeyi boyunca katılaşır ve son derece belirgin, düzgün bir form oluşturur. Bu sayede bağlantı yerlerinin kalite kontrolleri daha kolay yapılarak, zamandan ve işgücünden kazanç sağlanması avantajlarını da beraberinde getirir. Protan Turkey tarafından üretilen PVC membranların 40 yıl faydalı ömür belgesi bulunuyor. Ayrıca PVC membranlar çatılardaki soğuk - sıcak farklılıklarından dolayı meydana gelen ısısal hareketlenmelerden de etkilenmiyor. Tüm hava şartlarında rahatça uygulanabilen PVC membranlar normal koşullarda oldukça yumuşak olup iç - dış köşe gibi detay çözümleri de kolayca yapılabilir. 

PVC membranlar; membranlı hazır panellerde, hafif metal çatılarda, temel ve perde duvarlarında, gölet ve süs havuzlarında, betonarme teras çatılarda, bahçe ve otopark teraslarında, metro, demir yolu ve kara yolu tünellerinde, içme ve kullanma suyu depolarında kullanılır. 

Protan Turkey Çevre Dostu Politikası Çevresinde Faaliyetlerini Sürdürüyor 

Protan Turkey tüm çalışmalarının temelinde yer alan çevreye duyarlı yaklaşımıyla en zorlu ortamlara uygun, esnek, dayanıklı çözümler sunmaya özen gösterir. Dünyaya yön veren çözümler üreterek değerlerini korumaya odaklanan Protan Turkey, çevre çalışmalarındaki organizasyonlarla, tedarikçilerle ve müşterilerle işbirliği yapar. Uzun vadeli perspektifte çevresel iyileştirmeler sağlayabilmek için çıkar gruplarıyla ve uzman topluluklarla yakın bir şekilde çalışır. 

Protan PVC membranlar; Protan SE, Protan EX, , Protan BA-T, Protan Flexiground T, Protan TG, Protan Aqua Blue ve  Protan TPO şeklinde piyasaya sürülüyor. Protan Turkey her türlü yapının temel bohçalama ve geri kapanan su detaylarında kullanılabilen, UV dayanımsız, donatısız, sıcak hava kaynağıyla birleştirilen, yumuşak ve homojen PVC su yalıtım membranı üreticisi olup farklı ihtiyaçlara yönelik olarak tasarlanmış ürünleri sayesinde piyasadaki pazar payını artırmaya devam ediyor. Aynı zamanda Protan Turkey; metro, depolama ve beton koruma uygulamalarıyla yer altı yapıları izolasyonu çözümleri de sunar. Kimyasal dayanımlı yapay göl ve gölet membranı, içme suyu deposu yalıtım sistemi üreticisi olan Protan, Norveç merkezli bir endüstri grubu olup 80 yılı aşan tecrübesi ile sektöre yön veren markalardan biri olmanın haklı gururunu yaşıyor.

 
Meke Gölü, kış dönemini de kurak geçiriyor
 
Saç kuruturken alev aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meke Gölü, kış dönemini de kurak geçiriyor
KONYA'da 'Dünya'nın nazar boncuğu' olarak bilinen, krater yapıya sahip ...
Tüfekle vurulan kedi, yaşam mücadelesi veriyor
ADANA'da, bir hayvansever tarafından kaldırımda ölmek üzereyken bulunan ...
Prof. Dr. Özlü: Zorunlu aşıya taraftar değilim
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs ...
 
Naht sanatını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor
KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde, Osmanlı el sanatlarından biri olan 'naht' ...
Evde çıkan yangında bir çocuk pencereden atladı: 2 ölü
KONYA'da, 5 katlı apartmanın en üst katında çıkan yangında, paniğe kapılıp ...
Uzaktan Diyet ile Online Diyet Programına Katılın
Özellikle kovid-19 ile birlikte aldığı kilolardan şikayet edenlerin sayısı ...
 
İzmir'de jandarmadan 'kumar' operasyonu
İZMİR'de, jandarma ekiplerince 8 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı kumar ...
Esenyurt'ta plastik fabrikası'nda yangın
ESENYURT'ta plastik fabrikasının yan tarafından park halindeki bir TIR'da ...
Molotoflu saldırıda suçüstü yakalandı
ADANA'da, bir iş yerine molotof kokteyli atan şüpheli, mahalle bekçileri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva