Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
24 Mart 2021 Çarşamba - 09:31

Meme Estetiği İle İstediğiniz Görünüme Kavuşabilirsiniz

Meme estetiği günümüzde en sık tercih edilen cerrahi müdahalelerden biridir. Doğum, yaşlanma, emzirme ve gelişimsel bozukluklar nedeniyle memelerde şekil bozuklukları oluşabilir.

Meme Estetiği İle İstediğiniz Görünüme Kavuşabilirsiniz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aynı zamanda yaş almaya bağlı olarak deformasyonlar görülebilir, doğuştan küçük ya da büyük formda memelere sahip olunabilir. Bu tür durumlar kadınlarda fiziksel görünümlerinden memnun olmama hatta öz güven eksikliği gibi sorunlar yaşanmasına neden olabilir. 

Meme estetiği operasyonları en basit anlatımıyla hastanın meme formunun olduğundan daha hoş bir görünüme kavuşması amacına yönelik olarak yapılır. Meme estetiği kapsamında yapılan operasyonlar ile memelerin küçüklüğü, büyüklüğü, sarkıklığı, gelişimsel şekil bozukluğu ve meme başının gömülmüş olması gibi pek çok farklı soruna kalıcı ve etkili çözümler üretilebilir.

Memenin şekli ve oranı standart bir ölçüye sahip değildir. Diğer bir deyişle her kadının kendi vücut tipine uygun memelere sahip olması tercih edilir. Meme estetiği operasyonlarında kişisel tercihler dikkate alınmakla birlikte hastanın operasyondan sonra elde edilecek olan sonuçlar ile ilgili net bir şekilde bilgilendirilmesi önemlidir. Ayrıca hastaların meme estetiği operasyonlarının sonuçları ile ilgili beklentilerinin gerçeğe uygunluğu titizlikte değerlendirilmelidir.

Meme Estetiği Operasyonlarında Vücut İle Uyumlu Bir Görüntüye Ulaşılması Hedeflenir

Meme estetiği operasyonlarından önce hastanın kilosu, boyu, yaşı ve vücut oranı değerlendirilir. Mevcut memelerin şekli ve ağırlığı iki ve üç boyutlu ölçümlerle kontrol edilir. Elde edilen verilere göre meme asimetrisinin ve memenin dış görünümünün düzeltilmesi, implant tekniği kullanılarak memenin hacminin artırılması, memenin büyüklüğünden kaynaklanan boyun ve sırt ağrılarının ve duruş bozukluğunun ortadan kaldırılması sağlanır. Böylece kişi arzu ettiği ve kendisine uygun görünüme kavuşmuş olur. 

Meme estetiği operasyonları; memelerinde form ve dolgu kaybı oluşan, memelerinin büyüklüğünden hoşnut olmayan, memeleri arasında simetri sorunu olan, kanser başta olmak üzere bazı hastalıklardan dolayı memelerinden birini ya da ikisini kaybeden, memelerinin büyüklüğü nedeniyle öz güven sorunu yaşayan kişilere uygulanabilir. Gebelik ve emzirme dönemindeki kişilere meme estetiği yapılmaz. 

Meme estetiği; yetersiz meme gelişimi, meme asimetrisi, meme hipertrofisi, kilo, yaş ya da hamilelik gibi nedenlerden dolayı meme sarkması, memelerde aşırı küçülme ya da büyüme oluşması, göğüs ve bel orantısızlığı durumlarında tercih edilebilir.

Meme Dikleştirme Operasyonları Kadınlara Etkileyici Çözümler Sunuyor

Dik ve güzel görünümlü göğüsler kadınlar için estetik bir görünüme sahip olmayı sağlayan unsurların başında gelir. Memeler yer çekimi, yaş alma, emzirme, hızlı kilo alma verme ve genetik etkenler gibi farklı nedenlere bağlı olarak zaman içerisinde sarkar. Şekilde bozulma oluşması aynı zamanda ortaya hoş olmayan bir görünüm çıkmasına da neden olur. Bazı durumlarda ise meme boyutları ideal ölçülerde olmasına rağmen sarkma görülebilir. Bu tür sorunların giderilmesi için meme dikleştirme ameliyatlarına başvurulabilir. 

Meme dikleştirme ameliyatları meme küçültme ya da meme büyültme ameliyatları ile birlikte uygulanabilir. Memede yalnızca sarkmanın olduğu durumlarda meme dikleştirme ameliyatı yeterlidir. Ancak memelerin istenilen büyüklükte olmaması ya da içlerinde deformasyon oluşması silikon uygulamasına ihtiyaç doğurabilir. Büyük ve sarkık memeler için de küçültme ve dikleştirme operasyonlarını eş zamanlı olarak uygulanması mümkün olabilir.

Ameliyattan önce hasta muayene edilerek meme şekli, cildin elastikiyeti ve ne kadar fazla deri olduğu incelenir. Ameliyat sırasında fazla deri çıkarılır, meme yukarı çekilir ve memenin dik bir görünüm alması sağlanır. Operasyondan sonra kalacak olan izin ne kadar belirgin olacağı kişinin genetik yapısı, çevresel faktörler ve uygulanan teknik gibi etkenlere bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Meme dikleştirme ameliyatları yaklaşık 2-3 saat sürmekte olup operasyonun ardından hastalar bir hafta içerisinde normal yaşamlarına geri dönebilirler.

Meme dikleştirme ameliyatının ardından iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte genellikle hızlı bir şekilde gerçekleşir. Basit ağrı kesiciler ile giderilebilecek ölçüde ağrı hissedilebilir. Operasyonu takip eden 4 hafta boyunca egzersizden ve ağır kaldırmaktan uzak durulmalıdır. Yaklaşık 3 gün ameliyat bölgesi su ile temas ettirilmemelidir. Operasyondan sonra birkaç hafta ile göğüslerde şişmeler ve morluklar görülebilir. Operasyonun sonuçlarının net bir şekilde gözlemlenebilmesi için şişliklerin tamamen inmesi beklenmelidir. Meme dikleştirme cerrahisinin ardından doktorun tavsiyelerine eksiksiz olarak uyulması iyileşme sürecinin hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesinde önemli bir role sahiptir. 

Yalnızca meme estetiğinde değil tüm estetik operasyonlarda doktor seçimi çok önemlidir. Bu nedenle mümkün olduğunca randevu alınıp karşılıklı görüşmeye gidilmeden doktor seçilmemesi önerilir. Yapılan görüşme esnasında doktor ile hasta arasında doğru ve sağlıklı bir iletişimin kurulması operasyonun başarısı üzerinde doğrudan etkilidir. Ayrıca doktorun yalnızca hastayı memnun etmek adına doğru olmayan değişiklikleri uygulamayı kabul etmemesi ve hastayı iyice anlayıp doğru yönlendirmesi en önemli noktaların başında gelmektedir. Op.Dr.Evren İşçi Kliniği alanında uzman kadrosu ile hastalarına en doğru çözümleri sunmak, vücutlarına en uygun ve kendilerini en çok memnun edecek sonuçları sağlamak için hizmet vermeyi temel prensibi olarak kabul etmektedir. 


Detaylı bilgi almak için : https://drevrenisci.com/

 
Pandemide üçüncü dalga endişesiyle petrol yüzde 5.0 düştü
 
Kimya mühendisi belediye başkan yardımcısından 'cilt dostu' kolonya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ufacık doğdu, hayata tutundu
ANTALYA’da annesinin gebelik zehirlenmesi yaşaması sonucu 33 haftalıkken ...
Antalya turuncudan kırmızıya döndü, yeni yasaklar kapıda
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, 13- 19 Mart arasındaki 'İllere Göre Haftalık ...
Prof. Dr. Ceyhan: Mutant virüslü hasta sayısı 400 binler civarında
HACATTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim ...
 
Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları Nelerdir?
Tüp bebek tedavisi çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin yardımına koşan ...
Oyuncu Emre Kınay koronavirüse yakalandı
OYUNCU Emre Kınay, koronavirüse yakalandı. Karantinaya giren ve 10. gününü ...
Antalya'da koronavirüste son durum
KORONAVİRÜS vaka sayısının arttığı, yoğun bakım doluluk oranının yüzde ...
 
Yerli koronavirüs aşısında Faz-2'nin ikinci doz uygulamasına başlandı
KAYSERİ'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nde ...
Antalya'da 7 ilçe 'Kırmızı'ya, 2 ilçe ise 'Mavi'ye döndü
Antalya’nın 19 ilçesinden 7'si turuncudan kırmızıya döndü. Antalya’da ...
Koronavirüse karşı yapılan aşı sayısı 10 milyonu geçti
TÜRKİYE'de koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan Covid-19 aşı sayısı 10 milyonu geçti.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva