TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
6 Mart 2020 Cuma - 16:59

Memişoğlu: 'Koronavirüsle ilgili sadece resmi açıklamalara güvenilmeli'

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Sağlık Çalışanları Kongresi'ne katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Koronavirüs konusunda resmi kurumlara güvenilmesini ve açıklamalarının takip edilmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Memişoğlu:  Koronavirüsle ilgili sadece resmi açıklamalara güvenilmeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Sağlık Yöneticileri Derneği (İSAY) tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Sağlık Çalışanları Kongresi', İstanbul ve çevre illerden gelen 500 sağlık çalışanının katılımıyla Antalya'nın Kemer ilçesindeki Rixos Sungate Otel'de başladı.

Kongreye, Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sosyal Politikaları Üyeleri Dr. Gülşen Öztürk, Dr. Zülifye Füsun Kümet, TBMM Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Sağlık Bakanlığı son müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve sağlık personelleri katıldı. 8 Mart tarihinde sona erecek kongrede, sağlık personelinin problemleri ve sektöre dair düzenlemeler konuşuldu.

İstanbul İl Sağlık Müdürü ve Sağlık Çalışanları Kongresi Onursal Başkanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarının ilk kez bilimsel ortamda tartışıldığı bir kongre düzenlendiğini söyledi. Organizasyonun başarılı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Memişoğlu, “Türkiye'de sağlıkla ilgili dünya çapında hizmet sunan çalışanların kendi dertlerini anlatacağı, daha iyi olması için neler yapılacağı konusundaki bir ortam. Biz de burada olmaktan çok mutluyuz. Bizler, sağlık ihtiyacı olanlar ve sağlığını kaybetmeyenlerin hayatlarındaki, onların devamlılığını sağlayan insanlarız. Kendimizi esasında insanlığa adadık. Sağlıkçılara herkesin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Prof. Dr. Memişoğlu, sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramı'nı da kutlayarak, görevi başında şehit olan sağlıkçılara rahmet diledi.

12 Aralık tarihinde Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Memişoğlu, şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanlığı'mız gerekli bilgilendirmeyi yapıyor. Bu konuda resmi kurumlara güvenilmesini ve açıklamalarının takip edilmesini tavsiye ediyorum. İstanbul'da sanki bir panik havası oluşturmaya çalışan, maalesef sosyal medyada yalan yanlış bilgiler ileten arkadaşların, daha duyarlı davranmasını özellikle istirham ediyorum. Çünkü böyle bir salgın havası oluşturarak veya 'hastane kapatıldı' diyerek, bir fayda sağlamıyorlar. İnsanlarda korkunçmuş gibi algı oluşturuyorlar. Şu anda bakanlığımız açıklıyor, her türlü önlemi alıyoruz. Şu ana kadar da bakanlık açıklamalarına dikkat etmelerini istiyorum. Hijyen önemli. Ellerimizi yıkamamız, öksürürken ağzımızdaki küçük damlacıkları korumaya almamız gerekiyor. Ellerimizi dezenfekte etmemiz lazım. Bir kolonya bile, el sıkıştıktan sonra elimize kolonya sürmemiz bu salgını rahatlıkla engelleyebilir. Sadece koronavirüs için değil, siz eğer temiz olursanız, iyi beslenirseniz zaten hastalanma şansınız yok."

ISTANBUL SAGLIK YONETICILERI DERNEGI (ISAY) TARAFINDAN TURKIYE'DE ILK KEZ DUZENLENEN 'SAGLIK CALISANLARI KONGRESI', ISTANBUL VE CEVRE ILLERDEN 500 SAGLIK CALISANININ KATILIMIYLA ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI RIXOS SUNGATE OTEL'DE BASLADI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ISTANBUL SAGLIK YONETICILERI DERNEGI (ISAY) TARAFINDAN TURKIYE'DE ILK KEZ DUZENLENEN 'SAGLIK CALISANLARI KONGRESI', ISTANBUL VE CEVRE ILLERDEN 500 SAGLIK CALISANININ KATILIMIYLA ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDEKI RIXOS SUNGATE OTEL'DE BASLADI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
LÖSEV'den Kadınlar Günü standı
 
Okulda deprem tatbikatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burdur Devlet'te beyin tümörü ameliyatı
HER yaşta görülebilen beyin tümörüyle ilgili Burdur Devlet Hastanesi'nde ...
Prof. Dr. Çolak: Havanın ısınmasıyla koronavirüs yayılma hızı azalacak
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Dilek Çolak, havanın ...
40 kilo verdi, artık yemek yerken utanmıyor
ANTALYA'da 128 kiloyken restoranlarda bakışlardan rahatsız olan Semih ...
 
Kırgız ve Türk ailelerin çapraz nakil kardeşliği
KIRGIZİSTAN'dan böbrek nakli için Antalya'ya gelen Edilbek Toktonaliyev ...
Koronavirüs en çok ABD’de konuşuldu
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, 40’dan fazla ülkede can ...
Karaciğer ve böbrek naklinde umut verici gelişme
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'de ilk defa kullanılan perfüzyon ...
 
Sıcak kemoterapiyle sağlığına kavuştu
ANTALYA'da, mide ağrısıyla gittiği hastanede, karnında tümör bulunduğu ...
Ameliyat korkusunu yenince böbrek nakliyle sağlığına kavuştu
ANTALYA'da, 18 yaşından beri kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden ...
'Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın'
AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva