TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
2 Ekim 2014 Perşembe - 14:34

Menderes Türel: İyi ki Menderes Türel seçilmiş

İşadamlarının kahvaltısına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, demokrasi, özgürlük ve ekonominin güçlenmesini anlattı.

Menderes Türel: İyi ki Menderes Türel seçilmiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, işadamlarına demokrasi, özgürlük ve ekonominin güçlenmesi konusunda görüşlerini anlattı. Türel, “Demokrasi ve özgürlüklerin güçlü olduğu ülkelerde ekonomiler de güçlüdür. Biz hep birlikte bunu başarmalıyız” dedi.
 
Türel, kendisinin Antalya için bir şans olduğunu da belirterek, “İyi ki Bütünşehir Yasası çıkmış, kendime de bir pay çıkarayım, iyi ki Menderes Türel seçilmiş. Yoksa bu şehri pislik götürecekmiş” dedi.
 
Toplantının önemini dile getiren Türel, şöyle devam etti:
 
“Bugün temel meseleler üzerine sohbet edeceğiz. Ben de sizlerin fikirlerinden ve görüşlerinizden yararlanacağım. Şu anda 3-5 milyarlık bir masada oturuyoruz. Antalya ekonomisine 3-5 milyar dolarlık katkı sağlayan insanlarla, işadamı arkadaşlarımızla bir arada olmak mutluluk verici.”
 
Son zamanlarda siyasi taassubun ve beraberinde getirdiği ayrışma ve bölünme duygularının derinleştiğine dikkat çeken Türel, “Bu konu demokrasimizin sağlıklı gelişmesi yönünde de en büyük engellerden biri. Türkiye ekonomik olarak sıkıntılar yaşarken. Yabancıların Türkiye'ye bakışı ile, 10 yılda yaşanan gelişmelerden sonra bakışları değişti. Şimdi bize, 'Bu işi nasıl başardınız' diye soruyorlar. Bunu yurt dışına çıktığınızda çok daha iyi görüyorsunuz. Biz kendimizi dünyaya anlatmışız ama ülkenin halini keşke 77 milyona da hissettirebilsek. Eksiklerimiz yok mu, var. Aksi halde yöneticilere ihtiyaç olmazdı. Adım attığınız her yeni adım ve çözüm, yeni bir sorunu beraberinde getirir.”
 
Ekonomisi güçlü ülkelerde demokrasinin ve özgürlüklerin de güçlü olduğunu söyleyen Türel şöyle devam etti:
 
“Meseleyi çapraşık anlatmaya hiç gerek yok. Özetle ve pratikten gitmek gerekir. Demokrasi ve özgürlüklerin güçlü olduğu ülkelerde ekonomiler de güçlü. Biz hep birlikte bunu başarmalıyız. Hala vesayet demokrasisinden kurtuluyoruz diye mutluluktan çığlıklar atıyoruz. Düne kadar 'Millet bilmez, biz biliriz' dediler. Oysa biz büyük Atatürk'ün 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' söylemini şiar edindik. Çünkü bu millet Atatürk'ün anlayışındaki demokrasiyi hak ediyor. Vesayet rejiminin 'Bu millet bilmez' anlayışının da demokrasi ile bağdaşmadığına inanıyoruz. AK Parti iktidarı döneminde vesayetten kurtuluş yönünde çok önemli adımlar atılmıştır.”
 
Siyasi kamplaşma ve ayrışımın sona erdirilmesinin, seçenlerle seçilenler arasındaki diyalogla mümkün olduğunu dile getiren Menderes Türel, “Seçenler kendisinin oy vermediği kişilerin seçilmesine saygı göstermeli, o'nu kabullenmelidir. Seçilenler ise kendilerine oy veren ya da vermeyen herkesin seçilmişi olmalıdır. Bu konuda işadamlarımız realisttir. Reel ekonomi ile uğraşır, reel durumları değerlendirir. 10 Sene öncesine dönüp baktığınızda şirketlerinizdeki değişimin ve gelişmenin muhasebesini yapın.  Bu işler kolaylıkla olmuyor.  Hizmet etmek dünyanın en zor işidir. Ülkemizin gelmiş olduğu noktaların işadamlarımız tarafından en iyi şekilde değerlendirileceği ve tartışılacağına inanıyorum” diye konuştu. 
 
Türel, “Ülkede huzur yoksa, demokrasi, kuralları ile işlemiyorsa, o ülkede işadamı olmanın da bir anlamı yoktur” diyerek bir anısını anlatan Türel, şöyle devam etti:
 
“Bir zamanlar Suriye'nin Şam büyükelçisi yurt dışındaki eğitim dönemimizde arkadaşımdı. Aynı evi paylaştık. Daveti üzerine Şam'a gittik. İşadamları ile tanıştırdı. Fabrikalarını devasa tesislerini gezdik. Saraylarda yaşıyorlardı. Şimdi bu insanlardan ikisi Gaziantep'teki kampta çadırlarda kalıyorlar. Var olan değerlerimizin kıymetini maalesef kaybettiğimizde anlıyoruz. Yaşarken değer bilmiyoruz.”
 
Antalya ve yerel sorunlar
Antalya'nın gelişimi için istikrarın şart olduğunu söyleyen Türel, “Bugün hepiniz yatırımlar yapıyorsunuz. Ekonomi yatırımla zenginleşir, yatırım istihdamı da getirir. Yatırımdan sonra ekonomik kalkınma için finans yönetimi de önemlidir. Finans yönetimi alfabenin 'A'sıdır. 
 
4 bin personel bıraktım, 5 yıl sonra 9 bin personel buldum. Bu gemi bu yükü taşıyamaz. Bu yüzden son beş yıl Büyükşehir Belediyesi yatırım fakiri olmuş. İhtiyaç fazlası personele 5 yılda ödenen para 470 milyon lira. Bu para ile Antalya yıkılır yeniden yapılırdı. Bu para ile yeni istihdam yaratacak yatırımlarla bir taşla iki kuş vurulurdu. Yarım katrilyonluk yatırım yapsaydınız 4 bin değil belki 15-20 bin insana istihdam yaratırdınız.
 
Antalya'nın ekonomik büyümesi için yatırımcının önünün açılmasını yerel yönetim olarak önemsiyoruz. Belediye olarak Antalya'nın en büyük yatırımcılarından biriyiz.
 
Gerçekçi bir bütçe yapmaya çalışıyoruz. Geçen yılın bütçesi 850 milyon liraydı, ama gerçekleşmedi. Kağıt üzerinde bütçe yerine ayakları yere basan ve yatırıma ağırlık veren bütçe yapma konusunda da kararlıyız. Biz bu dönemde bütçeyi bütünşehir olmamıza, nüfusun katlamasına rağmen 800 milyonla bağlayacağız. Ama bunun yüzde 30'unu yatırıma ayıracağız. 
 
Mazeret belediyeciliği yapmak istemiyoruz. Çözüm için geldik. Belediye başkanlığı çözüm makamıdır, mazeret makamı değil. Belediyenin borcu varmış. Aday olmasaydın o zaman. Biz 700 milyon lira borçla bıraktığımız belediyenin borcunun 2 katrilyona çıktığını bilerek bu göreve talip olduk.”
 
Şehirler büyüdükçe, belediyeler ve sorunların büyüdüğünü söyleyen Türel “Daha önce adımız Büyükşehirdi ama, sadece merkezdeki ilçelerin merkez ilçe belediyesi gibiydik. Asıl bu bütünşehir yasası ile Büyükşehir olduk. İlçelerimizin durumu içler acısı. Sorunlarını çözmek için kaynak yaratmak zorundayız. Beldibi, Serik, Kumköy, Manavgat, Alanya'da yapılmış tesislerin çalıştırılması bile imkansız hale gelmiş. Belediyelerin arıtma tesislerine bile gücü yetmiyor. Tüm arıtmalar dolmuş taşıyor, nereye, denize... Sezon içinde olduğumuz için bu sorunları kriz yönetimi ile ve geçici tedbirlerle çözmeye çalıştık. Sezon bitince kolları sıvadık. 50 milyonluk bir yatırımla sezon öncesine kadar hepsini bitireceğiz” dedi.
 
İyi ki Menderes Türel seçilmiş
 
Belediyeciliğin insanların yaşamını kolaylaştıran hizmet sanatı olduğunu anlatan ve bunu yapmaya çalıştıklarını dile getiren Türel, “Bu Bütünşehir Yasası çıkmasaymış, biraz da kendime pay çıkarayım Menderes Türel seçilmeseymiş buraları pislik götürecekmiş” dedi. Türel sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yapmak istediği, kentin ulaşımını kolaylaştıracak kavşaklara izin vermeyen bir Büyükşehir Belediyesi vardı. Gelir gelmez projelerin önünü açtık. Antalya beş yıl vakit kaybetti. O yüzden de iyi ki Menderes Türel seçilmiş diyorum.”
 
Batı çevre yolu
 
Batı çevre yolunun iki belediyenin imar planını yapamaması yüzden beş sene yapılamadığını söyleyen Türel, “Kamulaştırmanın çözüm olamayacağını söylemiştik. Dediğim çıktı. Batı çevre yolu inşaatı planlama yapılarak yeniden başladı. Konyaaltı bölümü turizm sezonu başlamadan tamamlanacak, hiç değilse ağır araçların şehre girişi yeni sezonda önlenmiş olacak. Batı çevre yolunun tamamı 2015 sonuna kadar tamamlanacak” dedi.
 
 Bir soru üzerine Expo ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Türel, Expo için Büyükşehir Belediyesi, olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini, bakanlık tarafından yapılması gereken işleri de hızlandıracaklarını dile getirdi. Türel, limanın yetersizliği konusundaki bir soruya da, “Evet yetersiz. Lara bölgesinde bir Kurvaziyer liman planlıyoruz. Ayrıca biri Boğaçayı projesi kapsamında, diğeri de Aksu-Kopak çayı bağlantılı iki de yat limanı yapılacak” dedi. Limana planda yer alan demiryolu güzergâhının, yapılamaz hale geldiği için değiştirildiğini söyleyen Türel, planlamaya göre hızlı trenin 2023 yılında geleceğini de hatırlatarak, “Torosların öbür yakasından kendini Antalyalı hisseden bir Başbakanımız, Torosların bu yakasından da bir Dışişleri Bakanımız var. Bu zaman geriye çekilecektir, buna inanıyorum” diye konuştu. Menderes Türel, “hizmetin haseti olmaz” diye devam ettiği sözlerini, “Nifaktan uzak bir Antalya bilincini ortaya koyarsak bu dönem Antalya'nın tarihine altın harflerle  geçecek” diye tamamladı.
 
 
 

 
Hüseyin Üzmez tahliye edildi
 
Alanya'da fuhuş operasyonu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
konyaaltı monocodan daha güzel 4 Ekim 2014 Cumartesi 09:57

yeni yapılacak konyaaltı sahil projesi ile konyaaltı dünyanın en güzel şehri olacak. bogaçay projesi ile dünyanın en zengin şehir listesine adını yazdırırı.

Yorumu oyla      4      3  
halil bolatan 2 Ekim 2014 Perşembe 20:30

akaydın döneminde adamına göre maaş ödendi

Yorumu oyla      4      3  
hizmetin adamı 2 Ekim 2014 Perşembe 17:50

helal olsun başkan halka hizmet hakka hizmet dünya projesi bogaçay projesi antalyayı dünya markası yapacak. herkes heycanla bogaçay projesini bekliyor antalya konyaaltınınadı altın harflerle yazılacak dünya şehirletr listesine

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doların ateşi düşmüyor
Dolar, tüm dünyada önüne geleni silip süpürüyor. Türkiye de bundan nasibini ...
Elektrik ve doğalgaza zam
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri ...
Dolar Merkez Bankası'nın müdahale açıklamasına rağmen yükseliyor
ABD’de faizlerin beklenenden erken ve daha hızlı artacağına ilişkin işaretlerin ...
 
3.5 ton altın kayıp
17 Aralık soruşturmasında gündeme gelen Zarrab’ın kaçak altınlarından ...
Torba kanun Meclis'ten geçti
Soma için yapıldığı öne sürülen Torba'ya sansürden, hak gaspına herşey sokuldu.
Dolar fırladı borsa geriledi
Haftanın ilk gününü 2.16 lira dolayında kapatan ABD para birimi, günün ...
 
Banio'da yangın
ANTALYA'da bir yapı markette meydana gelen ve kısa sürede kontrol altına ...
Mustafa Köse; 3 bin kişi partimizi taşladı
Antalya'daki Salı Sanayici ve İşadamları Grubu, bu hafta Ak Parti İl Başkanı ...
Elektrikli süpürge o ülkelerde yasaklandı
Avrupa Birliği, gücü 1600 Watt’ın üzerinde olan elektrikli süpürgeleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva