Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
6 Ağustos 2015 Perşembe - 17:13

Menderes Türel Yuva'da

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı’nın Yuva mahallesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yapılan onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Türel, selden ağır hasar görmüş vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Menderes Türel Yuva da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sel sularına tekerlekli sandalyesini kaptıran bir vatandaşa da akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Başkan Türel Yuva mahallesinde selin ağır tahrip ettiği sokakları gezdi. Türel’e incelemeleri sırasında Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Yuva Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleri eşlik etti. Türel, Yuva mahallesinde yaşayan bedensel engelli Yusuf Günay’a sel sularının tahrip ettiği eski tekerlekli sandalyesi yerine, yeni akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Sele kapılmaktan son anda oğlunun yardımı ile kurtulan  Sabriye Kömür ile sohbet eden Başkan Türel, selde can kaybının yaşanmamış olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

HASAR GÖREN EV BİR GECEDE TAMİR EDİLDİ

Başkan Türel, selde evleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Evleri bir gecede Büyükşehir ekipleri tarafından tamamen onarılan ve yenilenen Ali- Songül Karaduman çiftini ziyaret eden Türel, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yeniden düzenlenen evleri için “Hayırlı olsun” dedi.  Ev sahibi Songül Karaduman, Başkan Türel’in talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi’nin en zor anlarında yanlarında olduğunu belirterek, “Bizler selde evimizi tam anlamıyla kaybettik sayılır. Evimizin  1 ayda sadece yarısını onarabilmemiz bile çok zordu. Büyükşehir ekipleri bizim 1 ayda yapamayacağımız bir çalışmayı 1 gecede yaparak bizlere eskisinden daha iyi bir ev hediye etti. Başkanımız Menderes Türel’den Allah razı olsun” diye konuştu.

İŞÇİLERDEN BİLGİ ALDI

Başkan Menderes Türel, ev ziyaretinin ardından selin harabeye çevirdiği sokaklarda Büyükşehir ekiplerince başlatılan 8 bin metrekarelik parke yol yenime çalışmalarını inceledi. Sel felaketinin ilk gününden itibaren aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleriyle sohbet eden Türel, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

FELAKETİN YARALARI EN HIZLI ŞEKİLDE SARILDI

İncelemelerin ardından mahalle meydanında bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Menderes Türel, bu elim hadisenin yaşandığı ilk andan itibaren gerekli tüm personel ve ekipmanları afet bölgesine yönlendirdiğini ve biran önce yaraların sarılması yönünde her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Vatandaşlara hitap eden Başkan Türel “Çok kıymetli Yuvalı vatandaşlarım, maalesef üzücü bir olaydan dolayı bir araya gelmekten mutlu değilim. Gelir gelmez yaşanan felaketin yaralarının en hızlı bir şekilde sarıldığını görmekten büyük bir memnuniyet duydum. Hep, biz sizi sadece seçimden seçime hatırlayacak siyasetçiler olmayacağız dedik. Biz sadece iyi gününüzde değil kötü gününüzde de yanınızda olacağız dedik. Allah başka acı vermesin başka felaket göstermesin” dedi.

Sel felaketinden haberinin olmasının hemen ardından Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin alarma geçtiğini ve bölgeye intikal ettiğini söyleyen Türel, Elmalı Belediyesi ve bütün kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte seferber olduklarını kaydetti. Başkan Türel, “Yaklaşık 40 civarında evimiz ciddi hasar görmüş. Bunların bakımını onarımını çok hızlı bir şekilde yerine getirdik. Allah şükrediyorum ki bir can kayı olmadı onun telafisi mümkün değil. Elbette mala gelen ziyanın telafisi elbet bugünler için vardır. Belediyeler bu günler için vardır. O  yüzden ben bugün hem sizlere geçmiş olsun demek için geldim hem de burada yürütülen çalışmaları şahsen yerinde incelemek için aranızdayım” şeklinde konuştu.

YUVA’YA YOL MÜJDESİ

Yuva mahallesine yaptığı tüm ziyaretlerde vatandaşlara bir müjde veren Başkan Türel geleneği bozmadı. Başkan Menderes Türel “Yuvaya her gelişimizde sizlerle bir müjde ile beraber olduk, bir müjdeyi paylaştık.  Yine gelmişken  elimiz boş dönmeyelim yine bir müjdemizi sizlerle paylaşalım. Yuva’mızın giriş yolunu sıcak asfalt diye tabir ettiğimiz Menderes Türel’in tabiri ile ‘Kaymak gibi yol’ haline bu sene getireceğiz. Ben tekrardan sizlere geçmiş olsun diyorum Allah başka acılar göstermesin diyorum” diye konuştu.

YARALAR KISA ZAMANDA SARILDI

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ise tüm kamu kurumlarının seferber olduğunu ve  yaşanan bütün sıkıntıların ve acıların en kısa zamanda sarıldığını belirterek söyle konuştu: “ Dün Valimizle sel bölgesini gezdik, bugünde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile gezdik bir mani olmazsa Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da burada olacak. Bu bir mesajdır. Yuva nezdinde tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya mesajdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünün bir mesajıdır. Yaşanan afetin boyutu ne kadar olursa olsun tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Mala gelen tüm zararları en kısa sürede giderecek kudrete sahip bir Türkiye Cumhuriyeti devletine sahibiz biz bununla gurur duyuyoruz.”

 


 

 
Gaye Doğanoğlu ANSET Genel Müdürü oldu
 
Antalyalı üçüzler aynı tıp fakültesini kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Enç'ten Finike'ye ziyaret
AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Finike'yi ziyaretinde ...
CHP'li Kara: Önümüzde iki yol var
CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, koalisyona ilişkin iki yol ...
Çamursuz siyaset
Antalya Elmalı’yı vuran afet, milletvekillerini de harekete geçirdi. Kimi ...
 
Budak'tan TRT soruları
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, TRT’nin seçim döneminde elde ...
Milletvekili Köse'den Kemer'e ziyaret
AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kemer İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ...
Bu kitapta yazan her şey gerçek oluyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın seçim kampanyasını yürüten Gönen ...
 
CHP'de 'peşrev' zamanı
CHP Antalya örgütlerinde kongre heyecanı 28 Temmuz Salı günü ilçe başkanlıklarında ...
Bahçeli'den AKP'ye; Kuran'a el basın koalisyona varım
Kırmızı çizgilerini tekrar vurgulayan MHP lideri Devlet Bahçeli’den Erdoğan ...
Erdoğan'dan Demirtaş'a ağır sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin eşbaşkanı olan Selahattin Demirtaş için çok ağır sözler sarf etti.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva