Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
30 Temmuz 2019 Salı - 15:06

Menemenli çömlekçiler İtalya'da dünya birincisi oldu

İZMİR'in Menemen ilçesinde yaşayan 6 çömlek ustası, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Dünya Çömlekçilik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti.

Menemenli çömlekçiler İtalya da dünya birincisi oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

36 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada estetik ve gözü kapalı çömlek yapımı dallarında dünya birinciliği elde eden ustalar, toplamda aldıkları 6 madalya aldı.

İtalya'nın Grottaglie kentinde düzenlenen Uluslararası Dünya Çömlekçilik Yarışması'nda dünya birinciliği elde eden Menemenli 6 çömlek ustası, elde ettikleri başarıyla adını dünyaya duyurdu. 36 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada ustalar, estetik dalda dünya birinciliğinin yanı sıra, gözü kapalı çömlek yapma yarışında da 2 tane dünya birinciliği, teknik dalda üçüncülük, estetik dalda 2 üçüncülük elde etti. Yoğun bir antrenman sürecinin ardından kazandıkları 6 madalyanın gururunu yaşayan çömlek ustaları, ülkelerini temsil etmenin ve Menemen çömleğini tanıtmanın sevincini yaşadı.

Yarışmaya yaklaşık iki ay önce başvurduklarını söyleyen Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Ahmet Taşhomcu, "Bu süre boyunca her gün antrenman yaptık. Teknik dalda üçüncülük, estetik dalda dünya birinciliği ve 2 tane üçüncülük ve gözleri kapalı yapılan yarışmada da 2 tane dünya birinciliğini kazandık. Toplamda 6 madalya aldık ve 2020'de düzenlenecek olan Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandık. Menemen'deki çömlekçiler adına gurur duyuyorum. Bu yarışmada birincilik elde etmek çok zor ama biz bunu başardık. İsmimiz anons edildiğinde çok gururlandık. Birçok ülkeyle yarıştık. Büyük bir heyecan yaşadık. Kısa süre içinde çömlek yapmamız gerekiyordu. Estetik dalda dünya birincisi olduğumuz çömleği yaklaşık 40 dakikada tamamladık" dedi.

GÖZLERİ KAPALI ÇÖMLEK YAPTI

Yarışmaya katılan ustalardan Bilal Deniz, "Yaşım gereği gücümün az olduğunu düşünüyordum. Gözü kapalı yapılan çömlek yarışına başta hiç katılmamayı düşündüm ancak katıldım ve dünya birinciliğini kazandım. Kapalı bir kutu içinde ürünü görmeden gözlerim bağlı biçimde çömlek yaptım. Oldukça heyecanlandım ve zor olduğunu düşünüyorum. 2 kişi birden birinci olduk ve aynı puanı alınca paylaştık. Yapabileceğime inandım ve çok mutluyum. Madalyaları toplayıp geldik" diye konuştu.

Yarışmanın oldukça heyecanlı geçtiğini söyleyen çömlek ustası Gökhan Taşhomcu ise, "Ben de gözü kapalı çömlek yarışmasında birincilik elde ettim. Çok inandım ve 6 kişi gidip 6 madalyayla döndük. Menemen'i tanıtmak adına çok güzel bir başarı elde ettik. Her açıklanan derecede biz vardık. Çok mutluyuz ve Menemen'imize daha iyi başarılar getireceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

IZMIR'IN MENEMEN ILCESINDE YASAYAN ALTI COMLEK USTASI, ITALYA'DA DUZENLENEN ULUSLARARASI DUNYA COMLEKCILIK YARISMASI'NDA TURKIYE'YI TEMSIL ETTI. 36 ULKENIN KATILIMIYLA GERCEKLESTIRILEN YARISMADA ESTETIK VE GOZU KAPALI COMLEK YAPIMI DALLARINDA DUNYA BIRINCILIGI ELDE EDEN USTALAR, TOPLAMDA ALDIKLARI ALTI MADALYA ALDI. FOTOGRAFTA AHMET TASHOMCU. (FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'IN MENEMEN ILCESINDE YASAYAN ALTI COMLEK USTASI, ITALYA'DA DUZENLENEN ULUSLARARASI DUNYA COMLEKCILIK YARISMASI'NDA TURKIYE'YI TEMSIL ETTI. 36 ULKENIN KATILIMIYLA GERCEKLESTIRILEN YARISMADA ESTETIK VE GOZU KAPALI COMLEK YAPIMI DALLARINDA DUNYA BIRINCILIGI ELDE EDEN USTALAR, TOPLAMDA ALDIKLARI ALTI MADALYA ALDI. AHMET TASHOMCU, (SOLDAN UCUNCU).(FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'IN MENEMEN ILCESINDE YASAYAN ALTI COMLEK USTASI, ITALYA'DA DUZENLENEN ULUSLARARASI DUNYA COMLEKCILIK YARISMASI'NDA TURKIYE'YI TEMSIL ETTI. 36 ULKENIN KATILIMIYLA GERCEKLESTIRILEN YARISMADA ESTETIK VE GOZU KAPALI COMLEK YAPIMI DALLARINDA DUNYA BIRINCILIGI ELDE EDEN USTALAR, TOPLAMDA ALDIKLARI ALTI MADALYA ALDI.(FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'IN MENEMEN ILCESINDE YASAYAN ALTI COMLEK USTASI, ITALYA'DA DUZENLENEN ULUSLARARASI DUNYA COMLEKCILIK YARISMASI'NDA TURKIYE'YI TEMSIL ETTI. 36 ULKENIN KATILIMIYLA GERCEKLESTIRILEN YARISMADA ESTETIK VE GOZU KAPALI COMLEK YAPIMI DALLARINDA DUNYA BIRINCILIGI ELDE EDEN USTALAR, TOPLAMDA ALDIKLARI ALTI MADALYA ALDI. (SOLDAN SAGA: GOKHAN TASHOMCU, AHMET TASHOMCU, BILAL DENIZ. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Mahkum yakınları eylem yaptı
 
Tepeden yuvarlanan kadın yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yardım bahanesiyle yaklaşıp, motosikleti çaldı
SAMSUN'da, motosikleti arızalanan kişiye yardım etme bahanesiyle yaklaşıp, ...
Adana'da iki araç çarpıştı: 2'si ağır 3 yaralı
ADANA'nın Kozan ilçesinde, iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana ...
Yılanı vurmak isterken eşini öldürdü
KONYA'nın Seydişehir ilçesinde Suriye uyruklu Ali El Arid (28), çalıştığı ...
 
Yasa dışı günübirlik ev kiralayan 10 kişiye ceza
İZMİR'de jandarmanın yaptığı huzur operasyonlarında, yasa dışı olarak ...
Kuşların yuva yaptığı beton mikseri çalıştırılmıyor
TRABZON'un Of ilçesinde kuşların yuva yaptığı beton mikseri, şantiye çalışanları ...
Üniversite öğrencisi genç, ölü bulundu
İZMİR'in Urla ilçesinde, makine mühendisliği bölümü öğrencisi Yunus Emre ...
 
Buğday tarlaları, 'doğal fotoğraf stüdyosu' oldu
KIRIKKALE'nin Bahşılı ilçesinde buğday tarlaları, doğal fotoğraf stüdyosu ...
'Avcı kız' operasyonunda 99 kişi adliyede
ANKARA'da 'avcı kız' adını verdikleri kadınların sosyal medyadan tanışıp, ...
Yaylada gezerken maganda kurşunuyla vuruldu
TRABZON'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Karadağ Yaylası'nda gezmeye çıkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva