Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
18 Kasım 2018 Pazar - 10:08

Meral Akşener'in Antalya'da sürpriz atağı

CHP ile İyi Parti arasında, aralık ayına kadar netleşmesi beklenen ittifakta, İYİ Parti’nin özellikle üç büyük ilde, Antalya, Mersin ve Manisa’da ‘ısrarcı’ olduğu belirtiliyor.

Meral Akşener in Antalya da sürpriz atağı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ancak İYİ Parti’nin CHP ile ittifakta “ısrarcı olduğu” kentler için CHP de iddialı.

MHP'li başkan, İYİ Parti'den aday mı olacak?

Mevcutta MHP’nin elinde bulundurduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde MHP, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yerine mevcut Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday olarak göstermişti.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'ya göre kulislerde, uzun süredir, mevcut Belediye Başkanı Kocamaz’ın “İyi Parti’ye geçebileceği, MHP’nin de bu yüzden adının üzerine çizgi attığı” konuşulurken, İyi Parti’nin ise Mersin Belediye Başkanlığı için “Kocamaz’ı aday göstermek istediği” belirtiliyor. 

Genel Başkan Meral Akşener’in de uzun süredir Kocamaz’ı partisinden aday göstermek için “Kocamaz ile temas kurduğu” ifade edilirken, Kocamaz’ın Mersin’de “yeniden seçimi kazanmasına İyi Parti, kesin gözüyle bakıyor.”

Ancak, CHP’nin de Mersin için 2014’teki yerel seçimleri “örnek gösterdiği” ifade ediliyor. 2014’teki yerel seçimlerde, bugün olduğu gibi bir ittifak olmasa da “tabanda AKP’ye yönelik adı konmamış bir ittifak olduğu, CHP’li seçmenin AKP’nin adayına karşın Kocamaz isminde birleştiğine” dikkat çekiliyor. Bugün gelinen noktada, CHP’nin “AKP karşısında şansının çok yüksek olduğu” da değerlendiriliyor.

İyi Parti’de, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de benzer bir durum söz konusu. Partide, her ne kadar mevcuttaki MHP’li Mersin Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün “İyi Parti’den aday olma ihtimali olduğu” belirtilse de MHP, Ergün’ü yeniden aday gösterdi. Böylece İyi Parti’nin Manisa için “Ergün üzerinden planlarına da MHP set çekerken, parti yönetimi şimdi Manisa’da başka bir aday üzerinde” çalışıyor. Ancak, CHP kanadı, 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin oyunun yüzde 26.3, İyi Parti’nin oyunun da yüzde 13.6 olduğuna dikkat çekiyor. İyi Parti’nin Manisa’daki oylarının “yüzde 3 kadarının da CHP seçmeninden gelen oylar olduğu” değerlendirmesi yapılırken, Manisa’nın illerinde değil, ilçelerinde İyi Partili belediye başkanlarının olabileceği ifade ediliyor.

ANTALYA

İyi Parti, AKP’li Menderes Türel’in belediye başkanı olduğu Antalya için de “iddialı” olduğu ifade ediliyor. Partinin, Antalya’da, Milletvekili Hasan Subaşı’yı aday göstermek istediği dillendirilirken, “CHP’nin de Antalya’yı yeniden kendi bünyesine katmak istediği” ifade ediliyor. CHP’lilerin görüşmelerde, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın memleketinin de Antalya olduğu, bu nedenle Antalya’nın CHP için “simge bir kent” değeri taşıdığı anımsatması yapıldığı da konuşuluyor.

GÜN HABER'İN NOTU: CHP'nin, Antalya Büyükehir için mevcut CHP Milletvekili Çetin Osman Budak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında bir tercih yapması bekleniyor.  Anlaşılan o ki; 24 Haziran'da yüzde 17 oy alan İyi Parti ise Ankara, İstanbul dahil 8 ilde CHP'nin adayını destekleyip Antalya'nın kendilerine bırakılmasını istiyor. DYP geleneğinden gelen eski belediye Başkanı Hasan Subaşı'nı da aday gösterip hem sağdan, hem soldan oy almanın planları yapılıyor. CHP tabanı öteden beri Subaşı'na sıcak bakıyor. Ancak, CHP'nin Antalya'dan büyükşehire aday çıkarmaması veya olası 3 büyükşehir belediye başkan adayından vazgeçip tavşan aday çıkarması ise mümkün görünmüyor. Bir diğer mesele de, Hasan Subaşı'nın bu teklifi kabul edip etmeyeceği... Subaşı'nın ancak ittifak adayı olması halinde milletvekilliğinden istifa edip aday olabileceği konuşuluyor.

 

 

 
CHP milletvekili hayatını kaybetti
 
FETÖ şüphelisi Manavgat'ta yakalandı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 28 Kasım 2018 Çarşamba 20:44

Antalya başkanından memnun neden maceraya girsin . Solcusu sağcısı menderes başkanı taktir ediyor. Yapılanları görmemek nankörlük olur .

Yorumu oyla      3      3  
Ailemde iyi ki kirli siyasetçi yok... 25 Kasım 2018 Pazar 12:46

Sular ısınmaya başladı havalara rağmen. 31 Mart ta özgürlük demokrasi baris adalet sadakat hoşgörü uyum sevgi saygı huzur güven yasaları konusur....Özellikle kaşıkla birileri ortalığı karıştırıp bulandiracak aday hirsizliklari hediyelesmeler kandirilmalar siyaset ilkelerine partisine pamuk ipligiyle baglilar belli olacak siyasetin kirliliği ego menfaat çatışmaları gün yüzüne çıkacak. ..her zaman olduğu gibi...

Yorumu oyla      3      3  
CETIN OSMAN BUDAK 19 Kasım 2018 Pazartesi 10:50

CETIN OSMAN BUDAK BUYUKSEHIRE ADAY OLURSA ALMA IHTIMALI %60 IYI PARTIDE DESTEKLEYECEKTIR ELBETTE. KIRSAL KESIMLERDE ISE IYI PARTI DESTEKLENMELIDIR AKSU SERIK KORKUTELI ELMALI KAŞ GIBI YERLERDE

Yorumu oyla      3      3  
ANALİZ ? 19 Kasım 2018 Pazartesi 10:49

BÜYÜKŞEHİRDE MENDERES DİKEN ÜZERİNDE ! BUNA İSTİNADEN AKP İL BAŞKANI MUHUTTİN BAŞKANA SEÇİME YAKLAŞIRKAN AKP YE GELECEKTİ GÖRÜŞME YAPTIK VS DİYEREK CHP DE KRİZ ÇIKARTMAYI HEDEFLİYOR... BUYUKSEHIRE MUHITTIN BASKAN GELEBILIR, UMIT UYSAL GELEBILIR VE ARKADAN BIR GUC OLARAK CETIN OSMAN BUDAK DA KATILABILIR ! HER TURLU BURADA CEKISME YASANACAK KESIM CHP VE AKP DIR, IYI PARTI AKSU DAN IYI ADAY CIKARTIRSA ALIR, SERIKTE MECEKLER ALIR. ELMALI KORKUTELINDE ALMAM IHTIMALI YUKSEK ! KEPEZ BELEDIYESI HAKAN BEY ILE YOLA DEVAM DERLER ISE ALMASI %55 DIR. AMA ANTALYA NIN HER KESIMINDE IYI PARTI CHP YE KATKI YAPACAK PARTIDIR.

Yorumu oyla      3      3  
Mehmet ÇEVRİM 18 Kasım 2018 Pazar 18:15

Sayın Hasan SUBAŞI geçen yerel yönetim seçimlerinde bağımsız adayligi sürecinde kendi yöresi köylüsü dahi oy vermedi şimdide vereceklerini sanmıyorum tutmaz buna istinaden büyük bir ihtimalle belli olan chp nin adayının değişik spekülasyonlarla başka isimleri ortaya sürüp millete algı yapılmaya çalışılıyor sanki antalyada chp de Muhittin BÖCEK ten başka kim olursa olsun tutmaz taraflı tarafsız herkes ve seçimlerde kararsız olanlar dahi oy verir Muhittin baskana

Yorumu oyla      3      3  
srikli 18 Kasım 2018 Pazar 16:16

budak alır.

Yorumu oyla      3      3  
Diğer adaylar destek vermeli.amaç halka hizmetse 18 Kasım 2018 Pazar 15:05

Umit Uysal''ın olduğu yerde diğer adayların şansı. ..Genç dinamik hukukçu işi bilen halkla butunlesmis.

Yorumu oyla      3      3  
Antalyalı CHP 18 Kasım 2018 Pazar 14:02

Hasan Subaşı ölçümü akan sular durur AntalyaTorna kucaklar

Yorumu oyla      3      3  
Hakkı YÖRÜK 18 Kasım 2018 Pazar 13:18

iYİ Partinin Antalya'daki Milletvekili seçiminde aldığı oyların % 60 'ı Süleymancı cemaat oylarıdır, Cemaat oyları her an yön ve parti değiştirebilir, bu nedenle İYİ Partinin Antalya'daki %17 oy oranı İyi Partinin kemikleşmiş oyu değildir.

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz. 18 Kasım 2018 Pazar 12:22

Bunlar teyide muhtaç bilgiler veya yorumlar,İyi Parti ile ittifak olsa da olmasa da CHP Antalya'dan kendi adayını çıkararak seçimi kazanmak için hareket edecek,gerisi laf-ı güzaf.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP milletvekili hayatını kaybetti
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan bu sabah hayatını kaybetti.
Karaloğlu ile ilgili son durum ne?
Uzun süredir, hem Kocaeli'nde, hem de Antalya'da siyasete girip girmeyeceği ...
Antalya 'Yola devam' edilecek başkanlar listesinde var mı?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devlet işlerine ara vererek üzerinde çalıştığı ...
 
Erdoğan, yeniden aday göstereceği başkanları aramaya başladı
Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere ...
İşte Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin detayları
CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ...
İşte CHP'nin 140 belediye başkan adayı
CHP'nin 140 belediye bakan adayı daha belli oldu. Burdur, Antalya Manavgat ...
 
Yusuf Üras MHP rozetini taktı
ESKİ Tekirova Belediyesi ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, MHP rozeti takarak, parti üyesi oldu.
'Suriyeliler siyasi örgütlenme içindeler'
CHP Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, Güneydoğu'da yaşayan Suriyeliler ...
Ak Partili Yusuf Mecek İyi Parti'ye transfer oldu
Serik İlçesi'ne bağlı Belek'te belde belediye başkanlığı görevinde bulunan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva