Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
3 Eylül 2020 Perşembe - 12:00

Merdiven altı kask ile ölüme gitmeyin

BURDUR'da, motosikletine minibüs çarpması sonucu yaşamını yitiren resim öğretmeni Pelin Çakır'ın (32) başındaki kaskın paramparça olması, 'Çin malı' ucuz kaskları yeniden gündeme getirdi.

Merdiven altı kask ile ölüme gitmeyin
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

23 milyon araçtan yüzde 14'ü motosiklet tescilli olan Türkiye'de, iki tekerlekli araçlara ilgi her geçen gün artarken, trafik kazalarında 'kask' tercihi kaynaklı ölümler, dikkatleri yine bu koruyucu aksesuara çevirdi. Burdur'da geçen hafta meydana gelen trafik kazasında resim öğretmeni Pelin Çakır, kullandığı motosiklete minibüs çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 1 çocuk annesi Pelin öğretmenin başındaki kaskın paramparça olması, kask tercihinin ne denli önemli olduğunu ortaya koydu.

3 TİP KASK MODELİ VAR

Antalya'da ünlü bir motosiklet markasının Güvenli ve İleri Sürüş Eğitmeni İlhan Narcı, motosiklet üzerine kesinlikle kasksız çıkılmaması gerektiğini söyledi. Pelin öğretmenin kaza ve parçalanmış kask görüntülerini izleyen Narcı, "Araçlarda kaporta var ama motosiklet tehlikeli bir araç. Ekipmanları doğru ve Avrupa standardına uygun olmalı. Scoteer, enduro, super sport gibi 6 tip motor vardır. Her kaskı her motorda kullanamazsınız. ECE 22-05 kodu yazan kasklar tercih edilmeli" dedi.

Kafatası ölçülerine uygun kaskın seçilmesi gerektiğini belirten Narcı, "Kasklar da kendi arasında çene açılır, çenesiz ve ‘full face’ tipi 3 model olarak ayrılıyor. Merdivenaltı üretim, 'polissavar' dediğimiz 30 TL'ye, 50 TL'ye sakın kask almayın. Eğer sürekli motor kullanıyorsanız full face yani yüzü tamamen kapatan kaskı kullanın" uyarısında bulundu. 

KAZADA İLK DARBE ÇENEYE 

Polikarbon üretim, kayışlı kaskların tercih edilmesi, sertifikası olması gerektiğini kaydeden Narcı, "Motosiklet kazalarında ilk darbe çeneden alınır. Kaskın bağlantı kayışlarını iyi kontrol etmek lazım. Kask içinde kafa sağa sola dönmemeli, yukarı aşağı hareket etmemeli. Pelin öğretmen bizim 'polissavar' dediğimiz kask yerine polikarbon üretim kasktan kullanmış olsaydı şu an aramızda olurdu" yorumunu yaptı.

Antalya'daki sadece motosiklet ve aksesuarları satan bir mağazada ECE 22-05 kodu taşıyan polikarbon üretim kaskların fiyatı ise 400 TL ile 1600 TL arasında değişiyor. 3 ayrı tipteki kask fiyatlarında ‘full face’ kaskın en yüksek fiyatı ise 12 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

KASK TAKMAMANIN CEZASI 132 TL 

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik denetimlerinde özellikle motosiklet sürücülerinin kask kullanımına büyük önem veriyor. İçişleri Bakanlığı, motosiklet kullanımında kaskın önemine vurgu yapmak için geçen yıl 'Hayatıma kastım yok, kaskım var' kampanyası düzenlemiş ve tanıtımını 5 Temmuz'da Antalya'da yapmıştı. Tanıtım ve kampanya toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kask kullanımı konusunda farkındalık oluşturmakta kararlı olduklarının altını çizmişti. Bu yıl kask kullanmayan motosiklet sürücülerine, 132 TL para cezası uygulanıyor.

KISA MESAFE İÇİN TAKMAMIŞTIM

Türkiye'de en fazla motosiklet bulunan 3'üncü kent olan Antalya'da polis kask denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetim Şubesi ekipleri, gün içinde belirli aralıklarla kask denetimi yapıyor. 100'üncü Yıl Bulvarı'ndaki denetimlerde üniversite öğrencisi Yaren Akyıldız da 'kasksız' şekilde motosikletiyle denetime takıldı. Üniversite öğrencisi Akyıldız, "Kaskın çok önemli olduğunu biliyorum, kısa mesafe gideceğim için takmamıştım, cezaya razıyım" dedi. Trafik Denetleme Şubesi'ne bağlı ekipler, Akyıldız'a 132 lira para cezası uyguladı.

BURDUR'DA, MOTOSIKLETINE MINIBUS CARPMASI SONUCU YASAMINI YITIREN RESIM OGRETMENI PELIN CAKIR'IN (32) BASINDAKI KASKIN PARAMPARCA OLMASI, 'CIN MALI' UCUZ KASKLARI YENIDEN GUNDEME GETIRDI. PELIN OGRETMENIN HAYATINI KAYBETTIGI KAZANIN GUVENLIK KAMERASI GORUNTULERINI IZLEYEN GUVENLI VE ILERI SURUS EGITMENI ILHAN NARCI (FOTODAKI), "POLISSAVAR DEDIGIMIZ BU KASKLARLA YASAMINIZI TEHLIKEYE ATMAYIN. IYI BIR KASK OLSAYDI SU AN ARAMIZDA OLURDU" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BURDUR'DA, MOTOSIKLETINE MINIBUS CARPMASI SONUCU YASAMINI YITIREN RESIM OGRETMENI PELIN CAKIR'IN (32) BASINDAKI KASKIN PARAMPARCA OLMASI, 'CIN MALI' UCUZ KASKLARI YENIDEN GUNDEME GETIRDI. PELIN OGRETMENIN HAYATINI KAYBETTIGI KAZANIN GUVENLIK KAMERASI GORUNTULERINI IZLEYEN GUVENLI VE ILERI SURUS EGITMENI ILHAN NARCI, "POLISSAVAR DEDIGIMIZ BU KASKLARLA YASAMINIZI TEHLIKEYE ATMAYIN. IYI BIR KASK OLSAYDI SU AN ARAMIZDA OLURDU" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BURDUR'DA, MOTOSIKLETINE MINIBUS CARPMASI SONUCU YASAMINI YITIREN RESIM OGRETMENI PELIN CAKIR'IN (32) BASINDAKI KASKIN PARAMPARCA OLMASI, 'CIN MALI' UCUZ KASKLARI YENIDEN GUNDEME GETIRDI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA, MOTOSIKLETINE MINIBUS CARPMASI SONUCU YASAMINI YITIREN RESIM OGRETMENI PELIN CAKIR'IN (32) BASINDAKI KASKIN PARAMPARCA OLMASI, 'CIN MALI' UCUZ KASKLARI YENIDEN GUNDEME GETIRDI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA, MOTOSIKLETINE MINIBUS CARPMASI SONUCU YASAMINI YITIREN RESIM OGRETMENI PELIN CAKIR'IN (32) BASINDAKI KASKIN PARAMPARCA OLMASI, 'CIN MALI' UCUZ KASKLARI YENIDEN GUNDEME GETIRDI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA, MOTOSIKLETINE MINIBUS CARPMASI SONUCU YASAMINI YITIREN RESIM OGRETMENI PELIN CAKIR'IN (FOTOGRAFTA) BASINDAKI KASKIN PARAMPARCA OLMASI,  UCUZ KASKLARI YENIDEN GUNDEME GETIRDI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA, MOTOSIKLETINE MINIBUS CARPMASI SONUCU YASAMINI YITIREN RESIM OGRETMENI PELIN CAKIR'IN (OGLU ILE) BASINDAKI KASKIN PARAMPARCA OLMASI,  UCUZ KASKLARI YENIDEN GUNDEME GETIRDI.(FOTO:BURDUR-DHA)

Ahmet İSTEK/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalyaspor'da Covid-19 vakası
 
Patates böceği için 'Paniğe gerek yok' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor'da Covid-19 vakası
Fraport TAV Antalyaspor, 5 çalışanının Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.
Vali Yazıcı Korkuteli'de
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Korkuteli'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu ...
AK Partili başkan ve ailesi korona oldu
AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, koronavirüs test sonucunun ...
 
Demre'de, denizdeki yaralı caretta caretta kurtarıldı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, denizde yaralı bulunan caretta caretta kurtarılarak, ...
Turizm çalışanları, işlerinin başında olmaktan mutlu
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, normalleşme süreciyle yeniden açılan otellerde ...
Topladığı teneke kutularla Uganda'da su kuyusu açtıracak
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde esnaflık yapan Hüseyin Akbulut, Afrika'da ...
 
Şarkıcı Lara'nın ağabeyinin evi yandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 2 ay önce trafik kazası geçirerek ölümden ...
Evdeki yangın, maddi hasara yol açtı
ANTALYA'da bir apartmanın 3'üncü katındaki dairede çıkan yangın büyümeden ...
Muratpaşa'dan sanatçıya destek
MURATPAŞA'da Türkan Şoray Kültür Merkezi Belediye Kültür Salonu ve Meltem ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva