Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
19 Nisan 2022 Salı - 11:09

Mermer ocağına sponsorluk veren kaymakam ne dedi?

Gün Haber Yazarı Dursun Gündoğdu’nun, Finike Kaykamaklığı’nın düzenlediği ‘Çevre-Doğa’ konulu fotoğraf yarışmasına bir mermer ocağı sahibinin sponsor olmasına ilişkin yazısı üzerine Kaymakam Zafer Sağ’dan açıklama geldi.

Mermer ocağına sponsorluk veren kaymakam ne dedi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Gündem Gazetesi’nden Yaprak Özer’e konuşan Kaymakam Zafer Sağ, sponsoru kendisinin izinli olduğu bir zamanda çalışma arkadaşlarının bulduğunu söyledi, “Art niyetimiz yoktu. Konu biraz dikkatimizden kaçtı” dedi .

“Mermer ocağının vereceği ücret 5 bin lira. Toplamda 15 bin lira destek verecekler. Olmadı bunu kaldırır bunu kendim de veririm” diyen Sağ, buna rağmen yarışma afişinden sponsor olan mermer ocağının ismini çıkarmadı.

TEPKİ GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞ

Konuya ilişkin konuşan Finike Kaymakamı Zafer Sağ, şunları söyledi:

“Biz bu sponsorluğu alırken o an tepkilere neden olacağını düşünemedik. Benim sponsorluk için mermer ocağıyla görüşmem olmadı. Başka bir sponsorumuz vardı. Ödül miktarı artınca arkadaşlar bana başka bir sponsor bulalım mı dediler, bende tamam dedim. Bende o ara izne çıktım. Arkadaşlar ben izindeyken bana son broşürü gönderdiler. Bende broşürü onayladım. Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu ile böyle bir yarışmayı bağdaştırmak çok ayıp. Bunun üzerinden Finike’yi tanıtalım diye bir amacımız olmadı olamaz. Bu sponsorlukla bu olayın bağdaştırılacağı aklımıza gelmedi. O sırada ben izindeydim. Olayın bu noktaya getirilmesi çok çirkin. Bazı basın organları sanki cinayeti biz işlemişiz, sanki biz örtbas etmişsiz gibi yazılar yazmış. Bu çok ayıp. Bu etik değil. Mermer ocağının sponsor olduğunu son afiş geldiğinde gördüm. Bu mermer ocağı şehirdeki tüm etkinliklere katkı sunuyor. Aklıma hiç başka bir şeylerle bunu ilişkilendirmek gelmedi”

5 BİN LİRA DESTEK

Sağ, Antalya Gündem muhabirinin, ‘Her konuda ilçeye yardımcı oluyor. Peki, siz onlara her konuda yardımcı oluyor musunuz?’ sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Benim mermer ocağına yardımcı olacağım bir konu yok. Mermer ocaklarına ruhsatı verenler bakanlık. Benim burada jandarmam gerekli kontrolleri yapıyor. Denetimler ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Mermer ocağının vereceği ücret 5 bin lira. Toplamda 15 bin lira destek verecekler. Olmadı bunu kaldırır bunu kendim de veririm. Ben sponsor olan mermer ocağının sahibiyle ilk tanıştığımız zaman da dedim. Burada mermer ocağı olmamış’ diye. Bana buradaki mermer ocağını devir aldığını, ruhsatı başka birinin aldığını söyledi. Maden ocaklarının açılmasıyla ilgili yanlış bir uygulama var diye düşünüyorum. Ankara’da bu izinler veriliyor. İzin alan kişi bir yeri açıyor. Beğenmiyor, yenisini açıyor. Bunun böyle olmaması gerek. Bunu birçok yerde de dile getirdim. Bakanlığımız çok iyi bir etüt yapsın. Açılacaksa 10 tane değil de 2 tane sağlam ocak açılsın. Bakanlık bunu da verirken, ihaleyle versin. Sadece ruhsat verilsin. İsteyen istediği yerde maden ocağı açılsın şeklinde sistem yürümesin. Bu şahsi kanaatim. Tabi bakanlığımızın uygulaması farklıdır.”

“DİKKATİMİZDEN KAÇTI”

Ben burada mermer ocaklarına bir kolaylık sağlayarak, böyle bir sponsorluk istediğim gibi bir sonuç çıkmasın diyen Sağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yarışmada sadece doğa yoktu. Birçok konu vardır. Biz Finike konulu yarışma yaptık. Ben görev yaptığım yerde Finike ile ilgili bir çalışma yapmak istedim. Ben Finike’nin bütün her yerini gezdim. Belki 15-20 tane mermer ocağını sayabilirim size. Ancak anlaşılmayan şu ben bu mermer ocaklarına bir kolaylık sağlamıyorum. Benim elimde olan bir şey yok. Ruhsatı bakanlık veriyor. Bu şekilde açılmasından bende rahatsızım. Evet biz devlet memuruyuz. Ancak bizim de insani yanımız var. Bu görüntü benimde hoşuma gitmiyor. Biz Finike’yi tanıtırken, ne mermer ocaklarının önünü açalım ne de onların kapatın diye düşündük. Onların önünü açmak gibi bir derdim de yok kaygımda yok. Bizim art niyetimiz yoktu. Biraz dikkatimizden kaçtı. Ben Finike için elimden geleni yapacağım. Sayın Büyüknohutçu çiftçi hayatını kaybetmiş, mücadeleler vermiş. Hakikaten çok acı bir durum. Keşke yaşanmasaydı. Fakat böyle bir talihsizlik yaşandı. Ama bizim de onların aziz hatıralarına kasıtlı olarak bir şey yapmadık. Tamamen spontane gelişti.”

DURSUN GÜNDOĞDU NE YAZMIŞTI?

 
Zeytinpark, göçmen kuşların yuvası oldu
 
Kendilerini 'jandarma' olarak tanıtıp, 90 bin liralık altını aldılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinpark, göçmen kuşların yuvası oldu
ANTALYA'da 2,6 milyon metrekare alanda 25 bin ağacın bulunduğu, her yıl ...
Jandarmadan emniyet kemeri ve kask denetimi
ANTALYA'da jandarma trafik ekiplerinin 10-17 Nisan'da drone destekli, ...
Antalya'da başkanlara gözaltı
Antalya Halkevi Başkanı Gülkan Gülseven, Büro Emekçileri Sendikası (BES) ...
 
Yangında biri çocuk iki kişi dumandan etkilendi
ANTALYA'da dairede çıkan yangında 1'i çocuk 2 kişi dumandan etkilendi. ...
Lacoste gömlekli CHP heyeti semt pazarında
CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz beraberinde milletvekili, ilçe başkanı ...
Nurgül Şahballı, Zeytinpark'ta klip çekti
Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurgül Şahballı, yeni albümünün ilk klibini Antalya Zeytinpark’ta çekti.
 
Antalya'da can pazarı: 7 yaralı
ANTALYA'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4’ü çocuk, 7 kişi yaralandı.
24 saatte iki birincilik kazandı
İŞ insanı Ali Bıdı (73), 24 saatte katıldığı iki yarışta, 2250 metre yüzdü, ...
Konyaaltı çocukları geleceğe hazırlıyor
KONYAALTI Belediyesi, kreşlerinde eğitim alan ve ilkokula ilk kez gidecek ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva