Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
17 Temmuz 2020 Cuma - 11:50

Mesleki eğitime özel sektör dopingi

ANTALYA'da Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamındaki proje okulu sayısı ikiye çıkarıldı. Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden sonra Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de, oda ve borsaların yönetiminde olduğu Protokol Yürütme Kurulu'nca yönetilecek.

Mesleki eğitime özel sektör dopingi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'de özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında mesleki ve teknik eğitime yönelik hayata geçirilen 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü' kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu (PYK) dördüncü toplantısını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Recep Yıldız, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve ATSO Meclis Üyesi Kenan Çelik katıldı.

AKSU UÇAK BAKIM, YENİ PROJE OKULU

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Antalya'nın Aksu ilçes'nde bulunan Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin, Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü kapsamına alınarak yeni proje okulu olarak belirlendiğini bildirdi. Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı il teşkilatı ve oda-borsa temsilcilerinin katılımıyla PYK'ların oluşturulduğunu ve kurulların çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Davut Çetin, kurulların, yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, okul yönetimlerini ve müfredatı şekillendirecek çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

DAVUT ÇETİN: MESLEK LİSESİ EĞİTİMİNE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ

ATSO olarak meslek lisesi eğitimine özel önem verdiklerini ve okullara destek olduklarını vurgulayan Davut Çetin, “İki yıl önce Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesine taşınan uçak gövdesinin kütüphane, müze ve mini sinema salonu kimliğine dönüştürülmesi için katkı koymuştuk. Bu protokol ile birlikte sorumluluğumuz daha da artıyor. İş dünyası olarak lisemizin sektörün ve gelişen teknolojinin gereklerine uygun mezunlar vermesi için Protokol Yürütme Kurulu Üyesi olarak elimizden gelen katkıyı koyacağız" dedi.

MESLEK LİSELERİNDE 'PATENT, FAYDALI MODEL VE TASARIM' DÖNEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, mesleki ve teknik eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılının temasının 'Patent, Faydalı Model ve Tasarım Yılı' olarak belirlendiğini belirten Davut Çetin, patent ve faydalı model kültürünün yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde bilgilendirme seminerleri ve yarışmalar düzenleneceğini söyledi. Davut Çetin şöyle konuştu:

“TOBB, TOBB ETÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü kapsamında sorumlu olduğumuz meslek liselerinde patent, faydalı model ve tasarım konularında etkinliklerin artırılması, öğretmen ve öğrencilerin konuya ilişkin farkındalıklarının artırılarak meslek liselerinde patent ve faydalı model geliştirilmesi sürecine destek olunacak."

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uzaktan eğitim faaliyetlerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini belirten Davut Çetin, uzaktan eğitim için gerekli olan donatım, çekim-kurgu-montajve video çekimlerinin Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

TURKIYE'DE OZEL SEKTORUN IHTIYAC DUYDUGU NITELIKLI INSAN GUCUNUN YETISTIRILMESI AMACIYLA MILLI EGITIM BAKANLIGI, TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI (TOBB) VE TOBB EKONOMI VE TEKNOLOJI UNIVERSITESI ARASINDA MESLEKI VE TEKNIK EGITIME YONELIK HAYATA GECIRILEN 'MESLEKI EGITIM ISBIRLIGI PROTOKOLU' KAPSAMINDA OLUSTURULAN PROTOKOL YURUTME KURULU (PYK) DORDUNCU TOPLANTISINI ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN'IN BASKANLIGINDA GERCEKLESTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Kestelspor şampiyonluk kupasını aldı
 
Eski Şehir Kulübü kadınlara ücretsiz tahsis edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elmalı MYO'dan uluslararası proje
AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. ...
Balıkçılar caretta sandı, erkek cesedi çıktı
ANTALYA'da, balıkçılar tarafından su yüzeyinde erkek cesedi bulundu. Balıkçıların ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından ...
 
Muratpaşa'da yıldızların altında sinema
ANTALYA'da, doğa harikası falez sahil bandı üzerinde bulunan Muratpaşa ...
Manavgat'ta kaçak akaryakıt operasyonu
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından D400 karayolunda durdurulan ...
Manavgatlı 2 öğrenciden LGS'de tam puan
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS), Efe Atakan ...
 
Yaşlı adamın ölümüne neden olan sanığa 11 yıl hapis
ANTALYA'da kendisine küfür ettiğini iddia ettiği Ali Osman Kayan'ı (72) ...
Otostop çekip, pijamayla dünyayı geziyor
İZMİRLİ üniversite öğrencisi Berker Işıldak (23), gelecekte adını Ada ...
11 yaşında ilk sergisini açtı
SANAT aşığı 11 yaşındaki Tuana Gündoğdu, fırçasıyla zoru başardı ilk kişisel ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva