Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
14 Mart 2011 Pazartesi - 13:28

Meteoroloji'de maaş şoku

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nde çalışan memurlar, maaşlarının bir bölümünü alamadı. Sendika temsilciliğinden yapılan açıklamada çalışanların maaşlarının 400 ila 800 liralık kısmının ödenmediği bildirildi.

Meteoroloji de maaş şoku
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yapılan işlemin, bir ek ödeme kesintisi değil, maaş dahilinde olan bir kesinti olduğu belirtilen açıklamada ‘Maaşlar 2002’ye dönmüş durumda’ denildi. Açıklama şöyle;

"Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında EUROCONTROL Teşkilatı tarafından DHMİ'ye yapılan ödemelerden, maliyet taban payı üzerinden gerekli mahsuplaşmalar yapıldıktan sonra kalan tutar her ay düzenli olarak kurumumuz hesaplarına ödeniyordu.

Mart-2011 döneminde, mahsuplaşma işlemi sonucunda kurumca ödenecek miktarın cüzi bir tutarda olması, İşletme Müdürlüğü'nün mevcut kaynaklarının bu ay yapılması gereken zorunlu ödemelere yeterli olmaması nedeniyle ödeme yapılamadığı bildirildi
    
İlgili kanun gereği Genel Müdürlüğün merkez ve taşra teşkilatında çalışan kadrolu ve sözleşmeli (4/B) personelin ek ödemeleri, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Ek-3. maddesi uyarınca Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü bütçesinden karşılanıyordu."
 

Açıklamada ayrıca ilgili kanun maddesine atıfta bulunarak, "Mevzuatları gereği döner sermaye gelirlerinden; personele yapılacak ek ödeme, katkı payı gibi ödemeler " in öncelik sırasının en sonunda olması nedeniyle; merkez ve taşra teşkilatında çalışan personele yapılması gereken Ek Ödemeler bu ay yapılamayacak olup, İşletme Müdürlüğü mali kaynaklarının yeterli düzeye ulaşmasını müteakip ödenemeyen dönemleri de kapsayacak şekilde yapılacaktır.” denildi.

METEOROLOJİDE MAAŞ İSYANI

 
 
 
 
 
 

 
Evine dönmek istemedi intihara kalkıştı
 
Bulat'tan ön seçim açıklaması
YORUMLAR
Toplam 46 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Meteoroloji de çalışan Memur Eşiyim 17 Mart 2011 Perşembe 11:05

Türk Büro Sen Şube Başkanı Nuri ÜNAL Bey'e ve Gün Haber'e teşekkür ediyorum.. Neden mi? Meteorolojinin maaş şoku nu Türkiye'ye duyurduğu için inşallah bu ödenmeyen paralar memurlara verilir.. biz de memur eşleri olarak bu ay ne yapcaz nasıl yetireceğiz pazardan şunu mu almasam gibi düşüncelere kapılmayız, gerçi memurlara verilen maaşlar ortada durum iç açıcı değil ama bir de maaş eksik olunca VAHİMMMM...

Yorumu oyla      12      3  
17 Mart 2011 Perşembe 10:44

ayıptır yapmayın ya

Yorumu oyla      4      10  
ezilen memur 16 Mart 2011 Çarşamba 20:53

Sayın Genel Müdür; Sorarım size döner sermaye parasını nerelere harcadınız da kadro karşılığı sözleşmeli çalışmayanların maaşını ödeyemeyecek duruma geldiniz? Kardo karşılığı sözleşmeli çalışanların maaş ödemeleri konusunda bir sorunları yoktur. Maaşlarını tam almışlardır. Sorun, sıkıntı sözleşmeli olmayan normal memurlaradır. Bu kadar memurun hakkını alamazken hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Devletin parasını özel işlerinizde kullanırken gece yattığınızda rahat uyuyabiliyo musunuz?

Yorumu oyla      12      3  
Nuri ÜNAL 16 Mart 2011 Çarşamba 19:13

Bak bu platformu sendikaların çiş savaşına çevirmeyelim. Kesk hakkında söylenecek çok söz olur. Benim de haddime düşer. Baskı ile üye yapan olmuşsa, o arkadaşa da en ağır eleştiri benden gelmiştir. Bu insanları iradesi ile olacak iş, irade zorlanmasına sonuna kadar karşıyım. Ancak dik durabilmek adını açıkça yazmak ve o zoru kullananın yüzüne formu çarpmaktan geçer.

Yorumu oyla      7      3  
Nuri ÜNALa 16 Mart 2011 Çarşamba 11:08

KESK e laf söylemek haddinize düşmez sizi de gördük zamanında insanlara zorla baskılarla üyelik formları imzalattığınızı..

Yorumu oyla      7      6  
Nuri ÜNAL 15 Mart 2011 Salı 23:36

İlkönce Türk Büro Sen Şube Başkanı olarak adımı açık açık yazıyorum bu biline. Kesk konusuna gelince, işleri güçleri maraza çıkarmak bu da biline. Türk Büro Sen internet sitesi incelenirse, sendikamın neler yaptığı görülür. Genel Müdür ile bu hatanın bir an evvel düzeltilmesi konusunda görüşüldü. Şu okuduğunuz haber, kamuoyunun duyması sendikamın sayesinde sağlandı. Türkiye Kamu Sen büyük camia. Maraza çıkarmak varolan sorunu işaret etmek değil yegane gayemiz. Çözüm nedir kafa yorup dosya haline getirip ilgilisine sunuyoruz. Yetmedi mi eylem yapıyoruz. Bu gün itibari ile yapılan tüm bilglendirmeler, kamuoyunda haklılığımızın ilanı sendikamız sayesinde gerçekleşti. Yarın da tüm illerde basın açıklaması eylemimiz var. Görmeyen gözlere ilanen duyrulur. Haa bu arada; memursen dün mesaj çekti mereak etmeyin gelecek ay iki aylık ödeme alacaksınız diye. Bu ödeme bu hafta ya gerçekleşecek yada gerçekleşecek. Gerçekleşmez ise anayasa suçu işleyenlere gerği yapılacak. Ayrıca 300 puan ek ödeme umudumuzu söndürmek için bu oyunu oynayanlar avucunu yalasın. Türk Büro Sen'in yetkiyi alması ile birlikte, o koltuklar dikenli koltuk olacak. Hem ek ödemeyi hemde arazi tazminatlarını söke söke alacağız. Verenlere de büyük ders vereceğiz. Eyyamcı, taraflı, satılmış sendikacılığın mezarı mayıs 2011 de kazılacaktır. Hepinize saygılar sunuyorum.

Yorumu oyla      14      5  
Marabacı!! 15 Mart 2011 Salı 23:32

Bu kadar ciddiyetsiz ve calısanına deger vermeyen baska ozel yada tuzel bir kurulus var mıdır bilmiyorum. Maasın kaynagı olarak donersermayenı goster ,sonra doner sermayedekı maas, eger odedıgın herseyden sonra para arta kalırsa en odeme yapılacak kişi olarak kendi memurunu goster!! Bu yonetmelik bu kurumun suandakı yoneticileri tarafından hazırlanıyor. Ortada yanlıs bir durum yok bizzat bu sonucu gore gore hazırlayanlar, aynen gorevdedirler bu devletin maasıyla bu devletin memuruna parasını verdirtmemektedirler. marabacılar bir tabir olup: kurumda calısan ama koltuk ve makam sahibi olmamıs memurların; sesi cıksada duymazlıktan gelinenlerin genel adıdır. Dunyanın heryerinde EUROCONTROL dene birimden gelen paralar ilk meteoroloji personeline dagıtılır bizim ulkemizde ise DHMI calısanları oncelıklı verılır meteorloji personeli belli olmayan bir zamana kadar beklemeye mahkum edilmistir.Bahsi gecen bu odenek maliye bakanlıgı butcesinden de degildir! bu haberin hicbir ulusal yayın organında cıkmaması da manidardır? MARABA!

Yorumu oyla      10      4  
KESK Meteor 15 Mart 2011 Salı 17:15

Eyyamcılık evet-efendimcilik, yalakalık döneme göre değişen siyasi görüşler sendikalar ne olacaktı? nasıl olacaktı?.Bu tarz yöneticileride yanıltır. KESK'lilerin tutumu net... yalpalama, yalakalık, hamaset yok... KESK'e geleceksin hakkın hukukunu birlikte savunacaksın satılmayacaksın....Hepsi bu....

Yorumu oyla      7      13  
datalogger 15 Mart 2011 Salı 16:59

Bu kurmda sözleşmeli ve Kadrolu diye ayrımcılık yapıldığı sürece daha çok şeyler göreceğiz arkadaşlar bu sıkıntıdan üs kademe de etkilense acaba ne olurdu merak ediyorum.

Yorumu oyla      16      5  
datalogger 15 Mart 2011 Salı 16:48

Sayın Genel Müdürümüz AÇİLLL Döner Sermaye Müdürünü Görevden allllllllllllllllllllllll

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli küstü
İşçi Emeklileri kendisi de bir işçi emeklisi olan Başbakan Recep Tayyip ...
Kısa Film Festivali
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası ...
Milyonerler kulübüne 4 bin kişi eklendi
Türk bankacılık sisteminde 2011 yılı Ocak ayı itibariyle 615 milyar 76.5 ...
 
Aydınlanma Haftası Antalya'da
Abdal Musa Aydınlanma Haftası etkinlikleri 19-20 Mart tarihlerinde Antalya’nın ...
Boşandığı eşinin yanındaki adamı öldürdü
Isparta'da geçen yıldan bu yana kayıp olan 38 yaşındaki Mehmet Çevik’in, ...
At sırtında yardıma koştular
Van'ın Başkale ilçesine bağlı, yolu kardan kapanan Dereiçi Köyü Kesendere ...
 
Türkiye'nin doktor haritası
Türk Sağlık-Sen, Tıp Bayramı öncesi yaptığı bir araştırmayla Türkiye’nin doktor haritasını çıkardı.
Şahini polis kurtardı
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekibindeki polisler devriye gezerken ...
Gazeteciler yürüdü
Gazetecilere Özgürlük Platformu, cezaevlerindeki gazetecilerin en kısa ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva