Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
11 Nisan 2011 Pazartesi - 15:11

Metin Borazan kendini savundu

Antalya'da YGS'yi protesto için yürüyüş yapan grubun fotoğrafını çekip, 'Yuh' çekmesiyle gündeme gelen Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan, eleştirilere yanıt verdi.

Metin Borazan kendini savundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Borazan, "Açıklama yapmışlar, efendim 'Pensilvanya' nın valisi olsun' gibi. Varsa bir üyelik formu, öyle bir dernek, örgüt vs, göndersinler imza atayım altına. Keşke olabilsem, gurur duyarım" dedi. Öğrencileri yuhalaması konusunda da kendini savunan Borazan, “Hükümeti protesto etmeleri doğru veya yanlış ne kadar haksa, benim de onların yuhalamam o kadar haktır” diye konuştu.

Cumartesi günü YGS'yi protesto için yürüyüş yapan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi gruba 'Yuh' çeken Vali Yardımcısı Metin Borazan, dün de aynı grup tarafından protesto edildi. Ellerinde, üzerinde 'İmamın Borazan'ı Sus' yazılı dövizler ve Metin Borazan'ın Keşan Kaymakamı olduğu dönemde kadın heykelleri arasında çektirdiği fotoğrafın bulunduğu dövizleri taşıyan grup adına yapılan açıklamada, "Metin Borazan cemaat bağlılığı ve itaatini kanıtlamak istiyorsa AKP'den aday olarak seçimlere girebilir ve rahatça borazanlık yapabilir. Hatta üstün hizmetlerinden dolayı Pensilvanya Valiliği'ne de atanabilir" denilmişti.

İki oğlu ve eşinin YGS'ye girdiğini belirten Metin Borazan, bugün gazetecilerin sorularını yanıtladı. İki kadın heykele ilişkin fotoğrafın Facebook’taki kişisel sayfasından alınarak gazetelerde kullanılmasını özel hayatına müdahale olarak değerlendiren Vali Yardımcısı Borazan, şunları söyledi:

"Fotoğrafla ilgili bakanlık da sordu. Bu iki yıl önceki bir fotoğraf. Makedonya’nın Avrupa Birliği ile ilgili bir programıydı. Makedonya Başbakanı da o meydandaydı. Ve herkes o heykelle öyle fotoğraf çektiriyor. Şimdi ben bunu internet siteme koydum, mahremiyetin ihlalidir bu. Demek ki arkadaş olarak eklediğim kimselerden bazıları artniyetlidir. Espri mahiyetindeki iki yıl önceki bir fotoğrafı alıp bunu aleyhimde kullanmak açıkgözlülük, belden aşağı vurmaktır. Beni internetten arkadaş olarak ekleyebilirsiniz, küfür ve hakaret içeren mesajlar olmamak kaydıyla."

"FİŞLEME FALAN YOK"

Kendisini eleştirenlerin çoğunun eğitim camiasından olduğunu kaydeden Borazan, şöyle dedi:

"Siz devlet memurusunuz ben de devlet memuruyum. Siz kendinizde o hakkı görüyorsunuz, eleştirme, yürüyüş yapma hakkını görüyorsunuz ben demokratik olarak bu hakka sahip olamayacağım öyle mi? Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Siz trafiği kapatarak eylem yapacaksınız, bu sizin demokratik hakkınız olacak. Siz eylem yaparken ailesinden üç kişi sınava girmiş birisi olarak ben yaptığınız eylemi uygun görmeyip yuhalama özgürlüğüne sahip olmayacağım. O zaman demokrasi olur mu bunun adı? Hükümeti protesto etmeleri doğru veya yanlış ne kadar haksa benim de onların yuhalamam o kadar haktır. Ve kaldı ki o gün ben tatildeyim. Fişleme falan yok. Fotoğrafları ben size gösterebilirim hatta dün gazeteci arkadaşlardan bir tanesine de e-mail olarak gönderdim. Beni çeken arkadaşları çekiyordum, hatta siz yanıma geldiğinizde sizleri de çekmişimdir."

"FOTOĞRAF MAKİNESİ AMERİKA’DAN"

Fotoğrafçılıkla ilgilendiğini, Halk Eğitim Merkezi'nde fotoğrafçılık kursuna gittiğini belirten Metin Borazan, "İlgilenmek isteyenler gelir görür, yayınladıklarım da var ve hatta fotoğraflarımdan bir tanesi kitabın (Kırkpınar) kapak resmi de oldu. Yani kimseyi fişlemek gibi bir düşüncem olamaz. Ben demokratik bir insanım. O gün çoluk çocuğumla meydandaydım. Gezmeye çıktım. Hava güzel. Fotoğraf makinesini de yeni aldım. Amerika’dan bir arkadaş getirtti. Hem fotoğrafçılık öğreniyorum hem de çoluk çocuğumu çekiyordum. Onlar da o sırada denk geldi. Fotoğrafçılık açısından bundan daha iyi bir kompozisyon olabilir mi? Gazeteci gözüyle bakın" diye konuştu.

"DEMOKRATİK TEPKİMİ DİLE GETİRDİM"

Metin Borazan, yürüyüş yapan grubu neden yuhladığı sorusuna yanıt verirken, "Görüşlerine katılmıyorum ve demokratik tepkimi dile getirdim. Bu kadar basit. Onlar nasıl başbakanı, bu ülkenin sevdiği dini liderleri bazı şeylerle itham ediyorlarsa benim de onlara karşı demokratik hakkımı dile getirmekten daha doğal ne olabilir? Yani sen çıkıyorsun konuşuyorsun ağzını büzmüyoruz. İzin de almışsın. Yürüyüşünü de yapıyorsun. Üstelik yürüyüşü yapanlar öğrenci mi değil mi o da bilinmiyor. Çünkü yürüyüş yapanlar TKP bayrağı ile yürüyüş yapıyor. Benim çocuklarımın girdiği üniversite sınavı ile ilgili şaibe oluşturmaya çalışanlar. Benim de buna 'yuh' demekten, tepki vermekten daha doğal bir davranışım olamaz. Bunu büyütüyorlarsa, niçin büyüttüklerini büyütenlere sormak lazım" karşılığını verdi.

TKP’LİLERE DAVA AÇACAK

TKP’lilerin yaptığı açıklamalara karşı da avukatının gereğini yapacağını anlatan Borazan, "Beni tarikatçı, onun bunun borazanı olarak itham ediyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin görevlendirdiği memuruyum. O gün de tatildi benim özel hayatımla ilgili fotoğrafları yayınlıyorlar, artı beni töhmet altında bırakacak açıklamalar yapıyorlar. Tazminat da, ceza da avukatım inceliyor ve hangisi olursa" diye konuştu.

Metin Borazan, kendisine yönelik ‘İmamın borazanı’, ‘Git Pensilvanya’nın Valisi ol’, gibi tepkilerle ilgili ise şunları söyledi:

"Nerede? Şimdi benim üniversitede okurken bir hayalim vardı. Cahilce bir hayaldi belki. Filistin Valisi olmak gibi yani. Şimdi benim şu konuda vali olma, birilerinin gözüne girme, efendim işte ne Pensilvanya’nın gözüne girme ne başbakanın gözüne girme, ne bilmem nerenin gözüne girme gibi bir niyetim, düşüncem, vesairem olamaz. Ben siyasetçi değilim. Kaldı ki onları savunmak bana düşmez. Ben kimim ki onları savunayım. Benim haddime mi yani? Belki duysalar sayın başbakanımız da kızar, sayın hocaefendi de kızar. Yani benim onları savunma gibi bir yetkim, yeteneğim, becerim de yok. Açıklama yapmışlar efendim 'Pensilvanya’nın valisi olsun' gibi. Varsa bir üyelik formu, öyle bir dernek, örgüt vs. göndersinler imza atayım altına. Keşke olabilsem, gurur duyarım. Kılıçdaroğlu dedi ya ‘Ergenekon terör örgütü varsa imza atayım, üye olayım’ diye. Varsa bir örgüt, cemaat yapılanması vs getirsinler üyelik formunu, imza atayım altına. Oluyorsa öyle bir şey. Yürüyüş yapanlar konuşsunlar, söylesinler ‘Biz bulduk’ üyelik formunu desinler o zaman atayım. O zaman konuşmaya hakları olur.”
 

 
Sürelsan anılıyor
 
İttifak stratejileri
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adanalı 12 Nisan 2011 Salı 10:32

sayın vali yardımcısı,soyadın gibi borazanlık yapma,devletin yanında ol.

Yorumu oyla      5      4  
sevket kesme 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:20

beyefendi sen devletin vali yardımcısısın senin taraf olmaman lazım.Taraf olaçaksan devletin yanında olaçaksın bizim ödedigimiz vergilerle cemaatlerin sözcülüğünü yapmayaçaksın.

Yorumu oyla      9      4  
Bolulu 11 Nisan 2011 Pazartesi 16:40

İlk beyanatında da, değerli hükümet adamları ve değerli din adamları demişti vali yardımcısı. Pensilvanyayla alakası olduğu izlenimi o beyanatında da açıkça belliydi. Ama böyle deşifre olmasının kendisine bir faydası olmayacağını bilmesi lazım. Fethullah Gülen ne diyor? Deşifre olmayacaksınız. İleriye yürümenizde sakınca varsa yerinizde zıplayın ama durmayın diyor.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürelsan anılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ünlü bestekar İsmail Baha Sürelsan’ı etkinliklerle anacak.
Köpek parkı açılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ikinci Köpek Parkı’nı 12 Nisan Salı günü ...
Öğretmene protesto
Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir ilköğretim okulunun 2'nci sınıfında ...
 
Büyükşehir'den doğa yürüyüşü
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) ...
Şenliğe rekor başvuru
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Mayıs-18 Haziran 2011 tarihleri ...
Üzerine demir bahçe kapısı devrildi
Antalya'da Kepez Sağlık Grup Başkanlığı'nın bahçesinde arkadaşlarıyla ...
 
Torun sevgisi tuvalde
Antalya Bahçelievler Mahallesi'ndeki 'Gayriresmi Resimhane' adlı sanat ...
Mucize kurtuluş
Antalya'nın Alanya ilçesinde 30 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobil, ...
Çifte silahlı yaralı korkuttu
Antalya'da meydana gelen trafik kazasında araç içerisinde sıkışan Hasan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva