'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
24 Kasım 2017 Cuma - 12:08

Mevlüt Uysal; Sınıf bir mabet

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Konuşan öğretmen arkadaşımız; sınıfa abdestsiz girmemek gerektiğini, sınıfın mabet olduğunu söyledi. İnşallah bu düşünceyle biz sizlere çocuklarımızı, yeni neslimizi rahat rahat teslim ediyoruz" dedi.

Mevlüt Uysal; Sınıf bir mabet
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yenikapı, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde "Öğretmenler Günü" için bir etkinlik düzenledi. 'İstanbul'a Hoş geldin, Öğretmenim'  adı altında düzenlenen geceye İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile İstanbul'da görev yapan öğretmenler katıldı.

"İSTANBUL YAŞAMAK İÇİN ZOR BİR ŞEHİR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, programın başında öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptı. Uysal, İstanbul'un yaşamak için zor bir şehir olduğunu ancak vazgeçilmesi zor olduğunu belirtip, "Hepiniz yeni bir şehre geldiniz. Diyeceksiniz ki, 'geldiğimiz yerden çok farklı.' İstanbul gerçekten büyük bir şehir. İlk geldiğiniz zaman 'ağlayanı bahtiyar şehir, bu şehir mi?' diyeceksiniz. Otobüse binmesi zor. Metrobüse binmesi zor. Gittiğimiz yere, işimize, okulumuza memleketteyken başka bir ile gidebileceğimiz sürede ancak varabiliyoruz. Doğru. Fakat İstanbul öyle bir şehir ki, gelen bir daha ayrılamıyor. Her şeye rağmen o koşuşturma ve yoğunluk İstanbul'un cazibesini arttırıyor. İstanbul insanı kendisine aşık ediyor. Baktığımız zaman İstanbul'a gelip 'bıktım, döneyim' diyen çok az vardır" dedi. 

"İNSANLARIN HAYATINI EN FAZLA ETKİLEYENLER ÖĞRETMENLERDİR"

Uysal, konuşmasının devamında öğretmenliğin önemine değinerek, "Her yaşayan muhakkak bir tedrisattan geçer. Öğretmen vasıtasıyla geçer. Siz öğretmenler de geçtiniz. Hayatta, insanların hayatını en fazla etkileyenler öğretmenlerdir. Sizleri de belki öğretmenleriniz etkiledi ve öğretmen oldunuz. İnsanları ailesinden, akrabalarından daha fazla öğretmenler etkiler. Bu manada gerçekten önemli bir görev yapıyorsunuz. Bunun bilincindesiniz. Konuşan öğretmen arkadaşımız; sınıfa abdestsiz girmemek gerektiğini, sınıfın mabet olduğunu söyledi. İnşallah bu düşünceyle biz sizlere çocuklarımızı, yeni neslimizi rahat rahat teslim ediyoruz.  İnşallah İstanbul'da güzel ve iyi bir nesil yetişir, İstanbul daha da güzelleşir" diye konuştu.

"GÜZEL İMAR EDİLMİŞ BİR ŞEHİRDE EĞER İÇİNDE YAŞAYANLAR İMAR EDİLMEMİŞSE BİR ÖNEMİ YOKTUR"

Uysal sözlerine şöyle devam etti: Biz belediyecilerle öğretmenlerin bir ortak yönü var. Belediyeciler şehri imar eder. Kaldırımı güzelleştirir. Caddeyi, sokağı, parkları güzelleştirir. Kısacası; şehrin mimari dokusuna ilmek çeker, onu imar eder. Siz öğretmenler; şehirde yaşayanlara emek çeker, onları imar edersiniz. İkisi buluştuğu zaman güzel, iyi bir netice ortaya çıkarır. O kadar güzel imar edilmiş bir şehirde eğer içinde yaşayanlar imar edilmemişse bir önemi yoktur. 

VALİ ŞAHİN: İNSANLIĞIN BUGÜN BİRİKİMİNDE NE VARSA TAMAMI ÖĞRETMENLERİMİZİN ESERİDİR

İBB Başkanının konuşmasının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin bir konuşma yaptı. Şahin şu ifadeleri kullandı: Dünyanın, insanlığın bugün birikiminde ne varsa tamamı öğretmenlerimizin eseridir. Dünyanın bugün geldiği nokta öğretmenlerimiz sayesindedir. Onlar öğretti, insanlar öğrendi ve uyguladı. Bizim kültürümüz açısından öğretmenlik kutsal bir meslek. Bir harf öğretenin kulu, kölesi olmaya razı olmak başka hiç bir medeniyette yok. Bu medeniyetimizin, inancımızın öğretene vermiş olduğu değerdir. 

"İSTANBUL HEM ALİMDİR HEM MUALLİM"

Vali Şahin konuşmasının devamında; İstanbul'da öğretmenlik yapmanın imtiyazlı bir durum olduğunu belirterek, "İstanbul'da bulunmak, İstanbul'da yaşamak önemli bir imtiyazdır. Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Ama İstanbul'da öğretmen olmak apayrı bir onur olsa gerek. İstanbul'da sorumlu, yönetici olmak apayrı onur olduğu gibi. İstanbul'un öğretmen açısından bir başka önemi var. İstanbul muallim bir şehirdir. Hem alimdir hem muallimdir. İstanbul insana doğumundan ölünceye kadar hep bir şeyler öğretir. İstanbul'un her bir köşesinde bir bilgi gizlidir" dedi.

Mehmet İlkay ÖZER/İSTANBUL,(DHA)-

 
Başkan Uysal'a meslektaş ziyareti
 
Antalyalı yarışmacı birinci oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzine yine zam geliyor
Geçtiğimiz günlerde benzine yapılan 7 kuruşluk indirimin etkisi kısa sürdü. ...
8 mahalle ve köyde sokağa çıkma yasağı
SİİRT merkeze ve Baykan ilçesine bağlı 8 mahalle ve köyde, güvenlik güçlerinin ...
Muğla Ula'da 5 şiddetinde deprem
MUĞLA'nın Ula İlçesi'nde gece saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde ...
 
Alevilerin evlerine kırmızı boyayla çarpı işareti
MALATYA'da, Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki ...
Acı rapor
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Son 5 yılda 60 bin 850 kişi ...
40 ilde 134 kişi için gözaltı kararı
KONYA merkezli 40 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına ...
 
Her gün 6 saat 46 dakika
Türkiye’de nüfusun yüzde 60’ı günün 3 saat 1 dakikasını sosyal medya kullanarak ...
Yarıyıl tatili ne zaman başlayacak?
Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak
TBMM Başkanı seçildi
​İsmail Kahraman, 289 oyla yeniden TBMM Başkanı seçildi
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva