Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
12 Kasım 2021 Cuma - 18:07

Meyer: Türk toplumu son yıllarda kendi başarı hikayesini yazdı

AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) ev sahipliğinde Türkiye ve Almanya'dan akademisyenlerin de katılımıyla her iki ülkenin göç politikaları ve uygulamalarının ele alındığı Türk-Alman Konferansı düzenlendi.

Meyer: Türk toplumu son yıllarda kendi başarı hikayesini yazdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ'nin ev sahipliğinde Türkiye ve Almanya'nın göç politikaları ve uygulamalarının ele alındığı Türk-Alman Konferansı düzenlendi. Uluslararası katılımlı konferansta Türkiye'den ve Almanya'dan uzmanlar, sosyal ve sağlık alanı uygulayıcıları ve akademisyenler tarafından iki ülke arasında 60 yıl önce başlayan göçün sonuçları ve çözüm önerileri tartışıldı. AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda 11-12 Kasım tarihlerinde hibrid olarak düzenlenen etkinliğin açılışına AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Almanya Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter, Friedrich Ebert Vakfı Türkiye Temsilcisi Henrik Meyer, İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre İpekçi Çetin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

GÖÇ EDEN İNSAN SAYISI ARTIYOR

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Türkiye ve Almanya arasındaki iyi dostluk ilişkilerinin ve iş birliğinin uzun bir geçmişe dayandığını vurguladı. Bunlardan birinin Almanya ve Türkiye arasında imzalanan işgücü anlaşması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gülbin Arıcı, bugün sayıları 3 milyonu bulan Türkiyeli göçmenlerin Avrupa'ya göçünün 1961 yılında Almanya ile başladığını belirtti. Günümüzde son rakamlara göre dünyada yaklaşık 270 milyon göçmen bulunduğunu belirten Prof. Dr. Arıcı, küreselleşme, iklim değişikliği, ekonomik ve siyasi sorunlar gibi birçok nedenlerle göç etmek zorunda kalan insan sayısının her geçen gün arttığını kaydetti.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPILMALI

Göçmenlik konusunun çeşitli yönlerle ele alınması, akademik çalışmalar yapılması ve ciddi politikaların oluşturulması gereken bir konu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Arıcı, "Ülke olarak bizim de son yıllarda yakından deneyimlediğimiz göç sorunlarına ilişkin sosyal politika ve göç alanında bilimsel araştırmalar yapılması, projeler yürütülmesi, alternatif ve bilimsel yaklaşımlar üretilmesi gerekmektedir. Bu bakımdan düzenlenen bu konferansın alana önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

İKİ ÜLKE ARASINDA BENZERSİZ BİR BİRLİKTELİK

Almanya Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter ise iki ülke arasında 1960 yılında yapılan anlaşmanın 60. yılına gelindiğini bu sebeple Türkiye'de ve Almanya'da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. O dönemde yapılan anlaşmayla Türkiye ve Almanya arasında benzersiz bir birlikteliğe adım atıldığının tahmin edilemediğini ifade eden Dr. Detlev Wolter, Almanya'da bugün 3 milyon Türk kökenli insan bulunduğunu söyledi. Dr. Detlev Wolter, iki ülkenin geçmişten günümüze siyasi, kültürel toplumsal ve ekonomik olarak son derece bağlantılı ve ilişki içinde olduklarını sözlerine ekledi.

İKİ TOPLUM ORTAK BİR AİLENİN PARÇALARIDIR

Friedrich Ebert Vakfı Türkiye Temsilcisi Henrik Meyer de iki ülke arasındaki birlikteliğe dikkat çekti. Henrik Meyer, “'Türkiye'yi ve Almanya olarak iki ayrı toplumdan bahsetmek bile doğru değil' diye düşünüyorum. Türk toplumu ve Alman toplumu ortak bir ailenin parçalarıdır, kadersel bir şekilde bir arada yetişen ve büyüyen bir toplumdan bahsedebiliriz. Bu ilişkinin bu şekilde gelişmiş olmasının sebebi bugün yaptığımız toplantının nedeni olan işgücü alım anlaşmasıdır. O günden bugüne büyük bir Türk toplumu yaşadığını görüyorum. Türk toplumu son yıllarda kendi başarı hikayesini yazdı. Bu süreçte nerelerde başarılı olundu, nerede zorluklarla karşılaşıldığı değerlendirildi" dedi.

ÜLKELERİN DENEYİMLERİ VE UYGULAMALARI PAYLAŞILACAK

Göç konusunun göç veren ve göç kabul eden ülkelerin ortaklığıyla irdelenmesi gereken bir konu olduğunu söyleyen İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre İpekçi Çetin, göç sonucu olası problemlerin konuya taraf ülkelerin deneyimlerinin, uygulamalarının paylaşılması ile çözülebileceğini söyledi. 60 yıl önce başlayan göçün sonuçlarını ve çözüm önerilerinin konuşulması amacıyla düzenlendiğini belirten AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Esen de, "Bu göç hikayesini birbirimize anlatmak ve birbirimizden öğrenmek üzere buradayız. Birbirimizin uygulamalarını anlamamız ve kendi durumumuza uyarlamamız yeterli. Çünkü artık Türkiye de bir göç toplumu. Çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 4 milyona yakın mültecilere ev sahipliği yapıyoruz. Suriyeli mültecilerin bizde de 10'uncu yılına giriyoruz. Bunları birlikte ele almak ve öğrendiklerimizi paylaşmak için buradayız" dedi.

KONFERANS OTURUM KONUŞMALARIYLA DEVAM ETTİ

Açılış konuşmaların ardından 'Almanya ve Türkiye'de Göçün Tarihçesi' başlıklı açılış oturumunda AÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Esen ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İçduygu göçün tarihine ilişkin konuşma yaptı. Türk-Alman Konferansı'nın ikinci gününde '60 Yıl Göç ve Eğitim', 'Dışlanma ve Ayrımcılığa Karşı Kurumsal Önlemler', 'Göç Uyum Alanında Türkiye ve Almanya Arasında İş Birliği Olanakları' başlık üç ayrı oturumda konuşmacılar ve alanında uzman uygulayıcılar sunumlarını gerçekleştirdi.

AKDENIZ UNIVERSITESI'NIN (AU) EV SAHIPLIGINDE TURKIYE VE ALMANYA'DAN AKADEMISYENLERIN DE KATILIMIYLA HER IKI ULKENIN GOC POLITIKALARI VE UYGULAMALARININ ELE ALINDIGI TURK-ALMAN KONFERANSI DUZENLENDI. (GULBIN ARICI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI'NIN (AU) EV SAHIPLIGINDE TURKIYE VE ALMANYA'DAN AKADEMISYENLERIN DE KATILIMIYLA HER IKI ULKENIN GOC POLITIKALARI VE UYGULAMALARININ ELE ALINDIGI TURK-ALMAN KONFERANSI DUZENLENDI. (DETLEV WOLTER) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI'NIN (AU) EV SAHIPLIGINDE TURKIYE VE ALMANYA'DAN AKADEMISYENLERIN DE KATILIMIYLA HER IKI ULKENIN GOC POLITIKALARI VE UYGULAMALARININ ELE ALINDIGI TURK-ALMAN KONFERANSI DUZENLENDI. (EMRE IPEKCI CETIN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Kaymakam ile sürücü arasında güldüren diyalog
 
Antalya yolcuları 20 saat mahsur kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Özkan madalyalı sporcularla bir araya geldi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İtalya'da düzenlenen ...
O bir dekan...
ERZİNCAN Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı ...
Uluslararası Türk Deniz Ticareti Tarihi Sempozyumu başladı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde düzenlenen XII. Uluslararası ...
 
Rektör Özkan: Ülke adına güzel işlere imza attık
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türk Plastik ...
Organ Bağışı Farkındalık Festivali düzenlendi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde Organ Bağışı Farkındalık Festivali ...
Lösemiyi yendiler, çocuklara umut oldular
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, LÖSEV Antalya İl ...
 
Rektör Özkan, AKBÖHONDER kahvaltısına katıldı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Böbrek ...
Rektör Özkan: Hastalarımıza umut olmak için gece gündüz çalışıyoruz
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 3-9 Kasım Organ ...
BAÜB'ün ilk yüz yüze toplantısı AÜ'de yapıldı
BÖLGE üniversitelerin güçlerinin birleştirilmesinin amaçlandığı Batı Akdeniz ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva