ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
10 Ağustos 2021 Salı - 08:49

Mezarında ters dönen siyasetçi; Burhan Kuzu

Yazışmalar ifşa oldu: Burhan Kuzu, görüşmek için böyle yalvarmış!

Mezarında ters dönen siyasetçi; Burhan Kuzu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti’nin tahliyesinde rol oynayan dönemin Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu, kendisine dava açan Zindaşti’nin hasmı Orhan Ünğan’la iletişim için avukatlarıyla görüşmüş.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçen yıl koronavirüsten yaşamını yitirdiği açıklanan Prof. Burhan Kuzu’nun suç örgütü lideriyle ilişkilerini yeniden gündeme getirdi. Peker’in Burhan Kuzu’nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin hasmı olan Orhan Ünğan’ın hakkında açtığı davayı geri çekmesi için kendisiyle iletişime geçtiğini ileri sürmesinin ardından Cumhuriyet, taraf avukatlarının WhatsApp yazışmalarına ulaştı.

Yazışmalarda, Burhan Kuzu’nun ısrarla Orhan Ünğan ile bağlantı kurmak istediği belirtilirken “Kuzu, görüşmek için resmen yalvarıyor. ‘Naci bana kumpas kurdu, kandırıldım’ diyor. ‘Beni günah keçisi olarak seçtiler. Rüşvet aldılar’ diyor. Bakırköy’deki dosyada masumum diyor” ifadeleri yer aldı. 

İstanbul Küçükçekmece’de 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti, beş adamıyla “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek” ve “FETÖ üyeliği” suçlarından tutuklandı. Altı ay tutuklu kalan Zindaşti ve üç adamı 19 Ekim 2018 günü  5. sulh ceza hâkimi Cevdet Özcan’ın gece yarısı kararıyla tahliye edildi. Soruşturma savcısının itirazı üzerine üst mahkeme tekrar tutuklama kararı çıkardı. Ancak Zindaşti ve adamları, üç saat gibi kısa sürede cezaevinden çıkarak izlerini kaybettirdi.  

Dönemin Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu’nun, Zindaşti’nin tahliyesi için hâkimlere baskı yaptığı iddia edildi. Kuzu, Zindaşti’yle ilişkilerini reddederken Cumhuriyet, 4 Mart 2019 günü yayımlanan manşetinde Kuzu’nun Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğraflarını “Zindaşti bombası”  manşetiyle duyurdu. 

‘KARDEŞİM ÖLDÜRÜLECEK’ 

Bu gelişmeler yaşanırken 26 Eylül 2014’te Zindaşti’ye ait aracın taranarak kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç’un öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Orhan Ünğan, tahliyesinin bazı üst düzey devlet görevlileri tarafından engellendiğini ve Zindaşti’nin kardeşini öldürmek için plan yaptığını öne sürdü.

Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan, 8 Nisan 2019 günü Kadıköy Bağdat Caddesi’nde vurularak öldürüldü. Ünğan’ın avukatları yargıya baskı yaparak Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği ve Orhan Ünğan’ın tahliyesini engellediği iddiasıyla Burhan Kuzu hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakkında “nüfuz ticareti” suçundan beş yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Burhan Kuzu, yargı süreci devam ederken 1 Kasım 2020’de yaşamını yitirdi. 

‘GÖRÜŞMEK İÇİN YALVARIYOR’

Burhan Kuzu’nun suç örgütü lideriyle ilişkilerini yeniden gündeme getiren Sedat Peker, Kuzu’nun Orhan Ünğan’ın kendisine zarar vermemesi ve şikâyetini geri çekmesi için kendisine başvurduğunu, adamlarını göndererek Orhan Ünğün’a ilettiğini açıkladı.

Peker, Orhan Ünğan’ın kendisiyle irtibata geçen Burhan Kuzu’yu kullanmaya başladığını, Kuzu’nun uyuşturucu davasından 12 yıl hapsi bulunan Ünğan hakkındaki yargı kararını değiştirmek için Bolu Adliyesi’ne gittiğini ve İlhan Ünğan’ın öldürülmesi olayında azemettirici olarak aranan avukat İlker Dağlı hakkında kırmızı bülten çıkarılması için devre girdiğini öne sürdü. 

Peker’in iddialarının ardından Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek, taraf avukatlarının yazışmalarına ulaştı. Yazışmalarda, Kuzu’nun ısrarla Ünğan ile bağlantı kurmaya çalıştığı görülüyor. “Kuzu görüşmek için resmen yalvarıyor, Avukatı ulaştı neler neler. Bu dosyayı takipsizlikle kapatmanın derdindeydiler. Ses kaydı aldık, mesajlar da var” ifadeleri kullanan avukat şöyle devam ediyor:

“Avukat resmen ikrar ediyor bazı şeyleri ve psikolojisi bozuk, sürekli ağlıyor diyor avukatı. Kalabalık ortamlarda bile defalarca ağlamış ‘ben masumum’ diye. Çağlayan konusunda ‘masumum demiyor’, ‘Naci bana kumpas kurdu, kandırıldım’ diyor. ‘Beni günah keçisi olarak seçtiler. Rüşvet aldılar’ diyor. Bakırköy’deki dosyada ‘masumum’ diyor. Ama bilmiyor ki Bakırköy’deki herkes onun aradığını müfettişlere anlattı zaten. Kuzu, Orhan Ünğan ile yüz yüze görüşme teklifini iletiyor.”

‘FİŞİNİ ÇEKTİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, eski AKP milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile ilgili açıklamaları üzerine Kuzu’nun eski danışmanı Sinan Çiftçi, dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Bizim TV’deki yayına katılan Çiftçi, devletin üst kademesindeki isimlerin Kuzu ile kirli ilişkiler kurduğunu öne sürerek “Burhan Kuzu ciddi paralara iş takibi yapardı.

En çok Berat Albayrak’ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop’a da çok iş çözdürdü” dedi. Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuzu’nun ölümüne ilişkin de “Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu’nun fişini çektiler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Çiftçi, ayrıca Kuzu’nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’den 100 milyon dolara yakın bir para aldığını iddia etti.

 
Antalya'da orman yangını için ikinci tutuklama geldi
 
Ne oluyor otobüslere?.. Yine kaza 33 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurumsal SEO Nasıl Yapılır?
SEO çalışmaları en genel tanımıyla web sitelerinin arama motoru sonuçlarında ...
French Press ile Lezzetli Bir Kahve Hazırlamanın Püf Noktaları
French press ev tipi kahve demleme ekipmanları içinde en pratik ve en ...
Sardalyanın kilosu 80 lira
ÇANAKKALE'de balık halindeki tezgahlarda sardalyanın kilosu, 80 liradan satılıyor.
 
Küllerimizden yine doğarız
Turgut GÜNGÖR
İnşaat iskelesinde intihar girişimi
FATİH'TE intihar etmek isteyen kadın evinin önündeki inşaat iskelesine ...
Bu eserlerin üzerinde 'Tarihi eser değil, boşuna heyecanlanmayın' notu
DÜZCE'nin Akçakoca ilçesinde, resim öğretmenliği mezunu Şeyda Turgut (32) ...
 
Yolcu otobüsü takla attı; ölü sayısı 15'e çıktı
BALIKESİR'de sabah saatlerinde meydana gelen kazada yolcu otobüsü takla ...
Yozgat'ta 2 evin çatısı yandı
YOZGAT’ta, bitişik iki müstakil evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Ellerinde tüfek, üzüm bağlarını koruyorlar
GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, 50 bin dekar alanda sofralık üzüm hasadı ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva