'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
6 Mart 2023 Pazartesi - 21:15

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katılımıyla Saadet Partisi Genel Merkezi'nde toplandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Millet İttifakı nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

KARAMOLLAOĞLU: ADAYIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi liderleri dışarıya çıkarak, bina önünde toplanan kalabalığı selamladı. Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Karamollaoğlu, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu görevin hayırlı olmasını diliyor, seçimlerin ardından da kendisine başarılar temennisinde bulunuyorum" dedi.

KILIÇDAROĞLU: BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN SOFRASIDIR

Ardından konuşan Kılıçdaroğlu, "Yunus Emre, 'bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz' der. Biz Yunus Emre'nin sözünden aldığımız ilhamla Türkiye'nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası komşusu açken tok yatmamaktır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmemesidir. Halil İbrahim sofrası zulmün sona ermesi, hakkın, hukukun ve adaletin hakim kılınması demektir. Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. En büyük gayemiz Türkiye'yi bereketli, huzurlu ve neşeli günlere taşımaktır. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız" dedi.

'GENEL BAŞKANLAR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK'

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak Türkiye'yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceklerini belirterek, "Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası üzerinde de mutabık kaldık. Bu kapsamda parlamenter sisteme geçiş sürecinde millet ittifakına dahil diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır. Millet ittifakının kapısı ortak Türkiye hayalimizi paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt etmeksizin 85 milyon insanımızı selamlıyoruz. Deprem felaketinin bugünün 1'inci ayı. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ahlakın, adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

YOL HARİTASI AÇIKLANDI

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin 12 maddeden oluşan 'Yol Haritası'nda İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarına ileride görev verileceği belirtildi. Millet İttifakı Yol Haritası şu maddelerden oluşuyor:

1- Geçiş sürecinde Türkiye'yi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ilke ve hedefleri ile mutabakata vardığımız referans metinleri doğrultusunda anayasa, yasa, kuvvetler ayrılığı, denge ve denetleme esasları çerçevesinde, istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz.

2- Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişle ilgili Anayasa değişiklikleri, genel seçimde ortaya çıkan TBMM yapısının mümkün kıldığı en kısa sürede tamamlanacak ve yürürlüğe girecektir.

3- Geçiş sürecinde Millet İttifakına dahil partilerin genel başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır.

4- Bakanlıkların dağılımı, Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin milletvekili genel seçiminde çıkardığı milletvekili sayısına göre belirlenecektir. İttifak partilerinin her biri kabinede en az bir bakan ile temsil edilecektir. Bakanlıklara paralel olarak kurulmuş Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Politika Kurulları ve ofisler lağvedilecektir.

5- Bakanların atanma ve görevden alınmaları, mensup oldukları siyasi partinin genel başkanıyla uzlaşı içinde Cumhurbaşkanı tarafından yapılacaktır.

6- Geçiş sürecinde Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisini ve görevini katılımcılık anlayışı, istişare ve uzlaşı esaslarına göre kullanacaktır.

7- Cumhurbaşkanlığı Kabinesine (Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Bakanlar) yetki ve görev dağılımı, Anayasa ve yasalar çerçevesinde çıkarılacak Cumhurbaşkanı kararnamesi ile belirlenecektir.

8- Cumhurbaşkanı; seçimlerin yenilenmesi, OHAL ilanı, milli güvenlik politikaları, Cumhurbaşkanlığı Kararları, Kararnameleri ve genel nitelikteki düzenleyici işlemler ile üst düzey atamalarda Millet İttifakına dahil partilerin genel başkanlarıyla uzlaşı içinde karar alacaktır.

9- Geçiş sürecinde yasama faaliyetlerinin iş birliği içinde gerçekleşmesini koordine edecek mekanizmalar oluşturulacaktır.

10- Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, mevcut Cumhurbaşkanının var ise siyasi parti üyeliği sona erecektir.

11- Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçildikten sonra yeni bir seçime gerek olmaksızın 13'üncü Cumhurbaşkanı ve TBMM görev süresini tamamlayacaktır.

12- İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.

MILLET ITTIFAKI, CUMHURBASKANI ADAYINI BELIRLEDI; KEMAL KILICDAROGLU/ EK FOTOGRAFLAR. FOTO-ANKARA-DHA

MILLET ITTIFAKI, CUMHURBASKANI ADAYINI BELIRLEDI; KEMAL KILICDAROGLU/ EK FOTOGRAFLAR. FOTO-ANKARA-DHA

MILLET ITTIFAKI, CUMHURBASKANI ADAYINI BELIRLEDI; KEMAL KILICDAROGLU/ EK FOTOGRAFLAR. FOTO-ANKARA-DHA

MILLET ITTIFAKI, CUMHURBASKANI ADAYINI BELIRLEDI; KEMAL KILICDAROGLU/ EK FOTOGRAFLAR. FOTO-ANKARA-DHA

MILLET ITTIFAKI, CUMHURBASKANI ADAYINI BELIRLEDI; KEMAL KILICDAROGLU/ EK FOTOGRAFLAR. FOTO-ANKARA-DHA

Elif ER- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA) 

 
Burcu Esmersoy herkesi üzmüştü: İyi haber geldi
 
Danimarka'dan TikTok yasağı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 7 Mart 2023 Salı 03:06

Sonunda başardı,kolay değil CHP'ye Genel Başkan olmak,olduktan sonrada orada kalabilmek için ne mücadele verdiğini herkes biliyor.Sonra ise ittifaklar sonunda Büyükşehirleri kazandırdı,şimdi ise Millet İttifakını büyüterek, yavaş yavaş oya gibi işleyerek ülkenin bütün sorunlarını giderecek çözümlerin yazılı hale getirilmesinde büyük rol oynadı.Gelinen noktada bunu yönetecek biri lazımdı,oda kendisini gördü ve bütün karşı çıkmalara rağmen sonunda aday olmayı başardı.Artık sözde karar da milletin,millet kimi isterse sandıktan onu çıkarır.Kısacası vatana millete 'HAYIRLI UĞURLU OLSUN'

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayını belirliyor
MİLLET İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanları, İYİ Parti Genel ...
İmamoğlu ve Yavaş, Akşener ile görüştü
İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir ...
İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Dağhan Çakmak istifa etti
İYİ Parti Erzincan Belediye Meclis üyesi Dağhan Çakmak, Belediye Meclis ...
 
Ersan Şen, 'Aday olurum'... Meral Akşener, 'Gel görüşelim'...
Hukuk profesörü Ersan Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda cumhurbaşkanlığına ...
İyi Partili vekilin 3 saatlik istifası
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamalarına parti mensuplarından ...
Akşener, belediye başkanlarıyla bir araya geldi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin ilçe belediye başkanlarıyla ...
 
CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığı için ...
CHP'li 5 büyükşehir belediye başkanından olağanüstü toplantı
CHP'li 5 büyükşehir belediye başkanı, Ankara'da olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. ...
Yavaş ve İmamoğlu'ndan açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, cumhurbaşkanlığı adaylığı için ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva