Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
6 Ocak 2011 Perşembe - 15:17

Milli Savunma Bakanı ile ilgili şok iddia

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “Hükümet, Bakanlar Kurulu toplantısındaki görüşmelerin Milli Savunma Bakanı aracılığı ile bir yerlere ulaştırılmasından mı endişe ediyor” diye sordu.

Milli Savunma Bakanı ile ilgili şok iddia
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 27 Nisan bildirisinden sonra 28 Nisan’daki Bakanlar Kurulu toplantısına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün davet edilmediğini ifade eden CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “Hükümet, Bakanlar Kurulu toplantısındaki görüşmelerin Milli Savunma Bakanı aracılığı ile bir yerlere ulaştırılmasından mı endişe ediyor” diye sordu.

-“PİŞKİNLİK”-

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CMK 102. maddesi uyarınca yaşanan tahliyeler konusunda Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in tavrını, “pişkinlik” olarak niteleyerek, şöyle dedi:
“Sayın Adalet Bakanı’nın kalkıp bu işin doğrudan sorumlusu olan, bu sürecin sorumlusu olan Adalet Bakanı’nın kalkıp böylesine bir pişkinlik duygusu ile böylesine bir karatma ile kendi sorumluluğunu bertaraf ederek, getirip bu işin sanki ellerinde nasıl bir terazi varsa ‘bu işin yüzde 75’inden Yargıtay sorumlu’ demesini insafsızlık olarak, haksızlık, adaletsizlik olarak gördüğümü aslında acz olarak, sorumsuzluk olarak gördüğümüzü ifade ediyorum.”

-“AKP FİGÜRAN”-

AKP’nin dizayn etmesi sonucu adaletin iflas ettiğini iddia eden Kart, “Bir fetret yapılanmasının, fetret döneminin gerçekleştirildiğini, iç ve dış dinamikleri olduğunu, AKP’nin sadece bir figüran olduğunu anlatıyoruz” dedi.

-SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI-

27 Nisan bildirisi ve 4 Mayıs’ta yapılan Dolmabahçe görüşmesi için bir kez daha Cumhuriyet savcılarını göreve davet eden Kart, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından Fikri Sağlar’a açılan tazminat davasını hatırlattı.13 Aralık 2010 tarihli bilirkişi raporuna dikkat çeken Kart, şöyle dedi:
“Orgeneral Büyükanıt ismini taşıyan dosya klasörü açıldığında; belgeler ismini taşıyan dosya klasörü, cinayet başlığı altındaki dosya klasörü, dostları ismini taşıyan klasör, ilaçlar başlığını taşıyan klasör, sağırlık ismini taşıyan klasör, G.Ş. Exb. isimli klasör, K.Dekorasyon isimli klasör, Y ismini taşıyan Microsoft Office ve bağlı dokümanların varlığı ortaya çıkmıştır. Bilirkişi, CD içerisinde dava konusu haberi doğrular mahiyette herhangi bir bilgi ve belgenin söz konusu olmadığını ifade etmiştir. CD’deki konu başlıkları ve alt dokümanlar bile, davalı Fikri Sağlar’ın kuşkularını ve eleştirilerini doğrular niteliktedir. Mahkeme eliyle gizlenmeye çalışılan bu bilgilerin açığa çıkması halinde, Dolmabahçe görüşmesinin tüm sırlarının ortaya çıkacağı anlaşılmaktadır.”

-KART’TAN MİLLİ SAVUNMA BAKANI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA-

27 Nisan bildirisinden sonra 28 Nisan’daki Bakanlar Kurulu toplantısına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün davet edilmediğini ifade eden Kart, ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.
“Ben tabi araştırma yapıyorum. Hükümetimiz gerçekleri gizlemek noktasında, ketum olma noktasında olağanüstü marifete sahip hükümetimiz var. Hükümet Bakanlar Kurulu toplantısındaki görüşmelerin Milli Savunma Bakanı aracılığı ile bir yerlere ulaştırılmasından mı endişe ediyor ya da benzeri bir endişesi mi var, benzeri yönde bir bulgusu mu var?”

-“KÖSTEBEK OLARAK MI GÖRÜLÜYOR?”-

“Size göre hükümet Milli Savunma Bakanı’nı köstebek olarak mı görüyor?” sorusuna Kart, şöyle dedi:
“Ben yorum ve değerlendirmemi yaptım. Bunun ötesinde bir değerlendirme yaparak Sayın Milli Savunma Bakanı’nı hedef haline getirmek istiyorum. Bir kuşkumu dile getiriyorum. Yoksa bu anlamda somut bir bilgiye sahip değilim.

 
Tecavüzden polis kurtardı
 
Sözleşmeli Er'de çözüm yolu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli Hangi Dizilerden Şikayetçi
Şiddet içerikli dizi ve haberlerin beka sorunu haline geldiğini veterörkadar ...
Davutoğlu ABD'nin Yarasına Tuz Bastı
Bakan Davutoğlu, ABD'nin korktuğu projesini açıkladı. Davutoğlu, İngiltere’yi ...
Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon Operasyonu
Ergenekon tutukluları hakkında önce ilginç bir iddia ortaya atıldı. Daha ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva