Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
9 Mayıs 2023 Salı - 10:39

Milli masa tenisçiler Paris Paralimpik Oyunları için hedef büyüttü

Paralimpik Masa Tenisi Milli Takımı sporcuları Abdullah Öztürk ve Nesim Turan, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota puanı veren müsabakalar için hazırlıklarını sürdürüyor. Kota puanı için 4 turnuvaya katılacak olan milli sporcular, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Milli masa tenisçiler Paris Paralimpik Oyunları için hedef büyüttü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Para Masa Tenisi Slovenya Açık Turnuvası’na hazır olduklarını ve derslerini iyi çalıştıklarını ifade eden Paralimpik milli masa tenisçi Abdullah Öztürk, "İlk kota müsabakamız olacak. Bu yıl hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Paralimpik Oyunları için kota sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bizim hedeflerimiz hiç değişmiyor. Tokyo’da 4 madalya çıkardık, 2024 Paris'te bunu 6-7-8 yapmak istiyoruz. Alttan gelen yeni sporcularımız var. Bu yıl Dünya şampiyonasında 3 genç kardeşimiz madalya aldı. Onlardan çok ümitliyiz. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip madalyalar almak istiyoruz" dedi.

"EN BÜYÜK SORUMLULUK ANNE BABALARDA"

Evlerinde oturup hayatının sonunun gelmesini bekleyen engelliler olduğunu söyleyen Öztürk, engelli bireylere birlikte spor yapma çağrısında bulundu. Hayata yeni başarı hikayeleri sunabileceklerini belirten Öztürk, "O engelli kardeşlerimize ulaşmamız lazım. Ulaştıklarımız oluyor, ulaşamadıklarımız oluyor. Başarı hikayeleri ne kadar çok haber yapılırsa, engelli kardeşlerimizin kendine olan inancı bir kat daha fazla artacak. 'Ben de yapabilirim, Abdullah yaptıysa, Nesim yaptıysa ben de başarabilirim' demelerini bekliyoruz. En büyük sorumluluk burada anne babalara düşüyor. Çocukların özgüveni olmayabilir, utanabilirler. Onları teşvik edecek, spora yönlendirecek olanlar sizlersiniz. Ufak bir destek, ufak bir motivasyon konuşması... Onları bir kere spor salonuna getirin zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecek" dedi.

"3'ÜNCÜ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ"

Spor hayatındaki en kötü ve en iyi anlarını paylaşan Öztürk, "Ben tekerlekli sandalye basketbolundan masa tenisine geçmiştim. Milli takımdaydım, geçiş zor bir karardı. İkisinden birini seçmem lazımdı, maçlar çakışıyordu. Benim hedefimde her zaman bireysel sporlarda dünyanın en iyisi olmak vardı. İlhami hoca da bana ‘masa tenisini seçersen seni dünyanın en iyisi yapacağım ben’ dedi. O geçiş kararını verirken çok zorlanmıştım. Bir diğer zor anım ise, yine bir Slovenya turnuvasındaydım. 4 yıllık bir sporcuydum ve ferdilerde madalya almam lazımdı. Bir türlü o madalya gelmiyordu. Güney Koreli bir rakibim vardı, 2011'de beni çok kötü yendi. 3 set boyunca 6 sayı alabildim. O yıl hayatımın dönüm noktasıydı. İlhami hocaya gidip ‘ben bırakıyorum’ dedim. 1 yıl önce bırakmayı düşündüğüm masa tenisinde 1 yıl sonra Avrupa şampiyonu oldum. 3 yıl sonra 2016 Rio ve 4 yıl sonra Tokyo'yu aldım. Hedefler büyüdü ve 3'üncü olimpiyat şampiyonluğu için çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

NESİM TURAN: BAŞARILARLA ÜLKEDE PARALİMPİK KAVRAMININ ÖNEMİ ARTTI

Paralimpik branşlarda en çok madalya alan branş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Paralimpik milli masa tenisçi Nesim Turan, "Şimdi hedeflerimizin üzerine çıkmamız lazım. 2024 bizim için çok daha büyük önem arz ediyor. Alttan gelenlere rol model olabildiysek bizim için en büyük kazanç, en büyük madalya aslında biraz da bu. 8 milyon engelli nüfusa sahip bir ülkeyiz ve 3 milyon bedensel engelli insanımız var. Biz onların hayatına dokunmakla da mükellefiz. Aldığımız madalyalar ve başarılarla ülkede paralimpik kavramının önemi arttı. Biz bu toplumda bireyiz ve her şeyden önce bunu kendimize ispatlamamız lazım. Bunun da spor ve sanatla olabileceğine inanıyorum. Ailelere de burada çok büyük iş düşüyor. Bizleri gördükçe onların da ‘benim çocuğum acaba yapabilir mi?' kısmının onlara geçtiğini görüyoruz" dedi.

"ÇİNLİLER VE KORELİLERİN YENİLEBİLDİĞİNİ İSPATLADIM"

En mutlu ve en mutsuz olduğu anılarını aktaran Turan, "Masa tenisinde Çin ve Güney Kore hegemonyasının olduğu bir süreç vardı. Türkiye’ye dünya şampiyonluğunu ilk getiren sporcu ben olmuştum 2014’te Pekin’de. Bu sporun ata sporu diyebileceğimiz ülkenin başkentinde tabiri caizse set vermeden dünya şampiyonu olmuştum. Büyük sürprizdi. Bunu kelimelerle anlatırken hala tüylerim diken diken oluyor. Avrupa da şunu gördü, 'Çinliler ve Koreliler de yenilebiliyormuş'. Bunu fazlasıyla ispatlamıştım. 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na katılım hakkı elde ettiğim halde başka bir oyuncuyu farklı bir kuraldan ötürü benim yerime aldılar. Çok üzülmüştüm. Ya bırakacaktım ya da dünyanın en iyisi olmak için mücadele edecektim. Ben ikinciyi tercih ettim ve mutlu oldum" dedi.

PARALIMLIK MILLI MASA TENISCI NESIM TURAN, ENGELLI BIREYLERIN SPOR VE SANAT ILE TOPLUMA KAZANDIRILABILECEGINE DIKKAT CEKTI-FOTO-ANKARA-DHA

Ercan ATA-Alper ŞAŞMAZ/ANKARA, (DHA)

 
Yoldan geçenin öldüğü çatışmanın şüphelileri tutuklandı
 
Antalya'daki meslek liseleri 71 milyon TL gelir elde etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Napoli'nin gözü Fenerbahçeli iki yıldızda
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) şampiyonluğunu ilan eden Napoli'nin, ...
Messi özür diledi
Fransa'nın Paris Saint-Germain takımında forma giyen dünyaca ünlü futbolcu ...
Ryan Kent için "Fenerbahçe" iddiasına yanıt
Fenerbahçe'nin Rangers'ta forma giyen Ryan Kent'i transfer etmek istediği ...
 
Başantrenör Coveney: Türkiye'de golf potansiyeli çok yüksek
TÜRKİYE Golf Milli Takım Başantrenörü Keith Coveney, "Türkiye'de golf ...
Antalyaspor, Beşiktaş maçına tam kadro hazır
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, ligin 33'üncü ...
TFF'den Ali Palabıyık kararı
Türkiye Futbol Federasyonu, son olarak Altınordu - Beyçimento Bandırmaspor ...
 
Alanyaspor, Adana Demirspor maçına hazırlanıyor
SPOR Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Adana Demirspor ile deplasmanda ...
PSG, Lionel Messi'yi kadro dışı bıraktı
Ligue 1'in 33. haftasında PSG sahasında Lorient'e 2-1 yenildi. Başkent ...
Messi ile Suudiler arasında yakınlaşma
Ligue 1'de Lorient'e2-1 kaybeden PSG'de Lionel Messi, ertesi gün soluğu Suudi Arabistan'da aldı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva