Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
3 Mayıs 2011 Salı - 13:19

Milliyet ve Vatan'ın devir işlemi tamamlandı

Doğan Gazetecilik Milliyet ve Vatan Gazetesi’nin devir işleminin tamamlandığını bildirdi.

Milliyet ve Vatan ın devir işlemi tamamlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Doğan Gazetecilik A.Ş.’nin Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı özel durum açıklamasında, şirketin bünyesinde yayınlanmakta olan Milliyet Gazetesi’ne ait tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarının “milliyet.com.tr; milliyet.com; milliyetemlak.com.tr” KDV dahil 47 milyon 960 bin dolar bedel üzerinden, şirketin 129 milyon TL sermayesinde yüzde 99.99 oranında pay sahibi olduğu ve bünyesinde Vatan Gazetesi’nin tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarını barındıran Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş.’de sahip olduğu beheri 100 TL nominal değerli 1 milyon 289 bin 996 adet hisse senetlerinin tamamının 26 milyon dolar bedel üzerinden, Demirören ve Karacan Grubu’nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.’ye devrinin, kapanış koşullarının sağlandığı ve devre ilişkin sözleşmelerin imzalandığı görülerek tamamlandığı bildirildi.

13 MİLYON DOLARI PEŞİN

Açıklamada, ödemenin sözleşmenin imzalandığı 20 Nisan 2011 tarihinde 13 milyon 33 bin 561 dolar avans alınması ile tahsil edildiği belirtilerek, “31 Mayıs 2011 tarihinden daha geç olmayacak şekilde 13 milyon 33 bin 561 doları peşin ödeme ve kalan tutarın 2012 yılı başından itibaren her ay olmak üzere 40 eşit taksitte ödenmesi şeklinde olacaktır. 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında ödenecek her bir taksit için kapanış tarihinden itibaren sırasıyla Libor+2,5, Libor+3,5, Libor+4,5 ve Libor+5,5 faiz oranında vade farkı uygulanacaktır. Uygulanacak Libor faiz oranı, 6 aylık Libor faiz oranı olup; her altı ayda bir tekrar hesaplanarak takip eden 6 aylık dönem için sabitlenecektir” ifadeleri kullanıldı.

MİLLİYET GAZETESİ’NE AİT TÜM HAKLARIN DK GAZETECİLİK VE YAYINCILIK A.Ş.’YE DEVİR İŞLEMLERİNE BUGÜN BAŞLADI

Açıklamada, Milliyet Gazetesi ve İnternet Sitesi “www.milliyet.com.tr”’ye ait her türlü hak ve yükümlülüğün 2 Mayıs 2011 tarihi itibariyle Şirkette; bu tarihten sonra ise DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.’ye ait olacağı kaydedildi. Açıklamada, Milliyet Gazetesi’ne ait tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adları ile ilgili olduğu belirlenen personelin de tüm hakları ile birlikte DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.’ye devir işlemlerine bugün itibariyle başlandığı belirtilerek şöyle devam edildi:
“İlgili personelin Mayıs 2011 maaşları Şirketimiz tarafından ödenmiş olup; DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.’den tahsil edilecektir. Devir işlemi sonrasında, DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. ve/veya Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. tarafından personelin muhtemel iş akdi feshi durumunda, Şirketimize doğabilecek yükümlülük, toplam yükümlülüğün yüzde 15’i ile sınırlandırılmıştır. Diğer taraftan Şirketimiz ve DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş., 2 Mayıs 2011 tarihli kapanış bilançosu itibariyle [25 Mayıs 2011 tarihinde kesinleşecektir] Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş.’nin her türlü borç/takyidat kaleminden ve her türlü alacaktan arındırarak hisse devrini gerçekleştirme; bunun mümkün olamaması halinde alacaklardan karşılanamayan borç tutarlarının ilk taksitlerden mahsup edilmek üzere hisse senedi devir bedelinden tenzili veya alacakların borçlardan daha fazla olması halinde ise, alacaklar ile borçlar arasında bakiye tutarının satış bedeline ilave edilmesi hususlarında mutabıktırlar.
Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. hisse devri sonrasında, SPK düzenlemeleri doğrultusunda UFRS’ye uygun olarak hazırlanan konsolide finansal tablolarımızda ‘iştirak hissesi satış zararı’ oluşması beklenmekte olup, tutarın belirlenmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Söz konusu tutar, Milliyet Gazetesi’ne ait tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adları ile ilişkilendirilebilen varlık ve yükümlülüklerin Şirketimiz bünyesinden çıkmasının etkileri ile birlikte 30 Haziran 2011 tarihi itibariyle hazırlanacak konsolide finansal tablo ve dipnotlarımızda kamuya açıklanacaktır.”(ANKA)

 
Çölaşan'a açılan dava reddedildi
 
MMP lideri Yılmaz: Bizimde Öcalan'ı asmamız gerekir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çölaşan'a açılan dava reddedildi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel ...
Ergenekon hakimlerine görevsizlik kararı
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, kamuoyunda “Haberal davası” olarak bilinen ...
En seksi Carmen geliyor
Aida Gomez ve grubu, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne katılacak.
 
Malatya'da 7 katlı bina çöktü
Malatya 'da inşaat halindeki 7 katlı bina çöktü, 1 kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.
Memurlara Kıbrıs ödeneği
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılacak yolculuklarda verilecek gündelikler ...
Basın özgürlüğü sıramız;112
ABD'de 70 yıl önce kurulan ve dünyanın en önemli insan hakları ve özgürlükleri ...
 
Sıcaklıklar artacak
Hava sıcaklığı güney ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde ...
SGK’dan süre açıklaması
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), yeniden yapılandırma kapsamına giren alacaklar ...
Behzat Ç. AKSAV’a karşı
2. Antalya Televizyon Ödülleri’nin verildiği törene katılan Behzat Ç’ ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva