Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
23 Haziran 2016 Perşembe - 10:10

Mimarın katil zanlısı yakalandı

İZMİR'de 27 Mayıs'ta, evinde yalnız olduğu sırada saldırıya uğrayan, olaydan saatler sonra eşi Sabri Coşkunlar tarafından ağır yaralı halde bulunup kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybeden mimar 68 yaşındaki Ayla Coşkunlar'ın katil zanlısı 54 yaşındaki Şiho Candan, İstanbul'da yakalandı.

Mimarın katil zanlısı yakalandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Candan'ın, mimar kadının kolundan aldığı altın bilezik ve künyeyi bozdurduğu, sevgilisi ile Foça, Bursa, Antalya ve Manisa'da gittiği yerlerde parayı harcadığı ortaya çıktı. Katil zanlısının sevgilisi de Manisa'da yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Hiçbir suç gizli kalmaz, mutlaka aydınlatılır" dedi.

Alsancak Semti'nde geçen 27 Mayıs'ta öğle saatlerinde meydana gelen olayda; mimar 68 yaşındaki Sabri Coşkunlar, bir işi için ayrıldığı evine akşam saatlerinde döndü, birinci kattaki evin kapı ziline bastı. Kendi gibi mimar olan 30 yıllık eşi Ayla Coşkunlar kapıyı açmayınca Sabri Coşkunlar, anahtarıyla kapıyı açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca alt katta bulunan işyeri çalışanlarından yardım istedi.

SAATLERCE YARDIM BEKLEMİŞ

Merdivenle eve girildiğinde, Ayla Coşkunlar mutfakta kanlar içinde bulundu. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık görevlileri, ağır yaralanan Ayla Coşkunlar'ı ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Ayla Coşkunlar İzmir Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Ayla Coşkunlar, olaydan 17 gün sonra yaşam savaşını kaybetti.

Ayla Coşkunlar'ın ailesi ve polisin yaptığı incelemede olayın öğle saatlerinde meydana geldiği, şüphelinin mimar kadının başını beton zemine vurduğu ve çığlıklarının da alt kattaki işyerine ait güvenlik kamerasına yansıdığı ortaya çıktı. Otopside ilk bulgulara göre kafa travması sonucu can verdiği belirlenen Coşkunlar, Doğançay Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının kendisini 'polis' olarak tanıtarak kapıyı açtırdığını tespit etti. Evin bulunduğu sokaktaki güvenlik kamerası görüntülerince de kaydedilen zanlının Şiho Candan olduğu belirlendi. Şiho Candan, izini süren İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından, İstanbul'un Şişli İlçesi'nde sokakta ankesörlü  telefonla konuşurken yakalanıp gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, katil zanlısının yakalanmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet Yumuşak ile Asayiş Şube Müdürü Uğur Alan da hazır bulundu. Katil zanlısının İstanbul'da yakalandığını dile getiren Uzunkaya, şu bilgileri verdi:

"Bugün medyatik bir cinayet olayının failiyle ilgili bir açıklama yapacağız. İlimizde ve ülkemizde her gün onlarca benzeri cinayetler işleniyor. İzmir'de geçen yıl işlenen 73 cinayetin tamamı aydınlatıldı. Bu hunharca işlenmiş cinayetin de diğerlerinden farkı yok, tek farkı Atalay Filiz'in ardından ortaya çıkmasıdır. Diğer cinayetlerle ilgili polisin yürüttüğü iz sürme ve faile ulaşma hangi yöntemlerle yapılmışsa bu cinayette de benzeri polisiye uygulamalar yapılmıştır. Bu olayda şüpheli İstanbul Şişli'de yakalanmıştır. Kamera ve ses kayıtlarından öğrendiğimiz kadarıyla olay saat 13.52 sıralarında meydana geliyor. Maktule yaralı olarak geç saate ulaşılması nedeniyle bizim de olaydan geç haberimiz oluyor. Yaklaşık 17 gün sonra hastanede hayatını kaybediyor. Yaralandığı ve tedavi gördüğü süreç içinde gerek apartman girişindeki kayıtlar gerekse de bu kişinin gittiği bölgelerdeki tüm iz sürümü, otogar bağlantısı ve Manisa güzergahı üzerinden gitmesiyle belirli izler ortaya çıkartıldı. Daha sonra olayın faali olan kişinin Manisa'yla bağlantılı olduğu, daha önce yurt dışında kalmış bir bayanla görüştüğü gerçek kimliğinden farklı olarak Can Candar adına otobüs firmasına kayıt yaptırdığını, ancak daha sonra Şiho Candan olduğunu tespit ettik. Bu süreç içinde şahsın ilimizdeki faaliyet ve kaldığı yerler cinayet mahallinde bıraktığı gözlük, boğuşmadan olayı oluşan izler ve şahsın darp ettiği bayandan aldığı biri bileklik şeklindeki 2 altın bileziği Manisa'da bozdurduktan sonra sevgilisiyle değişik mekanlarda harcadığı tespit edildi. Zanlının izlediği güzergahı da belirledik. Önce Manisa'ya gidiyor orada ilişki yaşadığı bayanla buluşuyor, oradan Foça'ya ardından Antalya'ya, sonra Bursa'ya gidiyor daha sonra tekrar Foça'ya gelip Can Candar adına bir odada kalıyor, her gittiği yerde 3-4 gün kalıyor, bayan arkadaşı Manisa'ya gidiyor kendisi de İstanbul'a gidiyor. Tüm bu geliş gidişleri hepsi araştırmayla arkadaşlarımız tarafından ilmek ilmek toplandı. Bayan arkadaşla aralarında irtibat var daha çok ankesörlü telefonla irtibat kuruyorlar. Şüphelinin yakalanmasına yönelik süreç daraltıldı, Cinayet Büro Amirliği ekiplerimizi bugün öğle saatlerinde Şişli Camii önünde şüpheliyi aldı ve İzmir'e getirdi. Bütün deliller hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde adliyeye intikal ettirilecek. Sevgilisi olan bayan arkadaşı da elimizde, adliyeye çıkartıldı. Ben Ayla Coşkunlar'a ve hayatını kaybeden tüm kadınlara Allah'tan rahmet diliyorum. Şu bilinsin ki hiçbir suç gizli kalmaz, mutlaka aydınlatılır. Daha önce maktulü ve altınlarını gördüğü anlaşılıyor. İlk etapta dostça almak istiyor sonrasında maktul direnince olay yaşanıyor."

'İNŞALLAH CEZASINI ÇEKER'

Öldürülen Ayla Coşkunlar'ın eşi Sabri Coşkunlar da katil zanlısının yakalanmasıyla ilgili duygularını, "Eşimi kaybettiğimde çok züldüm. Yakalandığına bir nebze de olsun sevindim. Adaletin yerine geleceğini düşünüyorum. İnşallah cezasını çeker. Karıştığı hırsızlık olaylarından dolayı ailesi kendisini terk etmiş. Memleketin başına bela olan bir insan yakalandı diye sevindim, hiç olmazsa başkalarına zararı dokunmaz" diye konuştu.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Evlenmek istemeyen kadının arabası yakıldı
 
Serik'te kargı deposunda yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evlenmek istemeyen kadının arabası yakıldı
ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde oturan Moldova uyruklu Türk vatandaşı ...
6 polise FETÖ gözaltısı
ANTALYA merkezli 4 ilde düzenlenen, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet ...
Emlak bürosunda saldırıya uğradı
ANTALYA'da Ferhat Kuşçular, emlak ofisind kimliği belirsiz kişinin silahlı ...
 
Bu başkan çıldırmış olmalı...
Antalya Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Tetikoğlu, twitter'den, ...
Karşıyaka ve Yeni Emek'e sıcak asfalt
Kepez Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Karşıyaka ve Yeni ...
Sivaslılar Kepez'de coştu
KEPEZ Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında, ...
 
Figen Çiçek'in resim sergisi Expo 2016'da açıldı
RESSAM Figen Çiçek'in 'Antalya Tarihi ile Buluşuyor' adlı resim sergisi ...
Serik'te zabıtadan gıda denetimi
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde zabıta ekipleri fırın ve tatlı imalathanelerinde denetim yaptı.
Engelli STK temsilcileri Expo'da
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Antalya'da engellilere hizmet veren STK ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva