Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
22 Haziran 2021 Salı - 16:03

Minik Defne'nin tedavisi için zamanla yarış

MUĞLA'nın Datça ilçesinde yaşayan İzmirli Işıkdere Ailesi'nin 2,5 yaşındaki kızları SMA hastası Defne’nin tedavisi için zamana karşı yarış başlatıldı.

Minik Defne nin tedavisi için zamanla yarış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de oto yedek parça satıcılığı yapan Murat Işıkdere (36) ile Fatma Öznur Işıkdere'nin (28) iki çocuğundan biri olan SMA hastası Defne'nin sağlığına kavuşabilmesi için 2 milyon 250 bin ABD doları para toplaması gerekiyor. Dubai'de özel bir hastanede tedavi görmesi planlanan ve halen 10,5 kilogram ağırlığında olan minik Defne'nin, 3 kilogram daha alması halinde, tedavisi mümkün olmayacağı belirtildi. İzmir Valiliği'nin 07 Haziran 2021 tarihli izni ile başlatılan yardım kampanyasında, Defne'nin tedavisi için gereken paranın bugüne kadar yüzde 7'si olan 157 bin 500 doların toplandığı açıklandı. Datçalılar, hemşerileri olan Fatma Öznur Işıkdere'yi bu zorlu mücadele yalnız bırakmadı. Datça Engelim Olmayın Derneği, 'SMA Savaşçısı Defne'ye Adım ol' yardım kampanyası için Datça Cumhuriyet Meydanı'nda toplantıyla yardım çağrısı yaptı. Toplantıya, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, Murat-Fatma Öznur Işıkdere çifti, SMA hastası çocukları Defne Işıkdere ve 4 yaşındaki sağlıklı çocukları Rüzgar Işıkdere ile yardımseverler katıldı.

‘SMA HASTASI 40 ÇOCUK SAĞLIĞINA KAVUŞTU’

Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar toplantıda yaptığı konuşmada, Defne'nin yürüyebilme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Defne'nin bir SMA savaşçısı olduğunu ifade eden Dündar, "Minik Defne'nin sağlığına kavuşabilmesi için gen tedavisine ihtiyacı var. Minik Defne'miz, Datçalı olduğu için kampanyaya dahil olduk. Eğer herkes kendi yöresindeki çocuklar için mücadele verirse, sorunların aşılacağına inanıyoruz" dedi.

Sosyal medyada 44 kişilik bir gönüllü grubunun, Defne için seferber olduğunu belirten Dündar, "Defne'ye sadece Datça'da değil, İzmir'de Eskişehir'de hatta yurt dışında ona destek verenler var. Türkiye'de şu ana kadar 40'a yakın bebek sağlığına kavuştu. Son 3'ünü biz de takip ediyoruz. Gen tedavisi yüzde 95 oranında iyileştirme sağlıyor ve çocuklar yürüyor, bisiklete binebiliyor ve hatta dans bile edebiliyorlar. Defne'nin de sağlığına kavuşabilmesi için bu kampanyaya herkesin destek vermesini bekliyoruz" dedi.

'İÇİMİZDEKİ İYİLİK TOHUMLARI SOLMASIN'

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise konuşmasında Defne'nin en kısa zamanda 23 Nisan’lar da 29 Ekim’ler de bayram törenlerine katılıp, diğer çocuklarla neşe içerisinde koşacağına inandığını söyledi. İnsanın merhamet çiçekleri denilen duygu sahibi olduğunu belirten Uçar, "Bugün bu çocuğumuzun sağlığına kavuşabilmesi, yürüyüp koşması imkansız değil. Yeter ki hepimizin vücudundaki iyilik tohumları, merhamet çiçekleri solmasın. Bu toplumda çok sayıda iyi ve duyarlı insanların bu çocuklara sahip çıkacağına inanıyorum. Datça'nın belediye başkanı olarak, Türkiye'nin değer belediye başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum. Onların da Defne'ye destek olmalarını bekliyorum" dedi.

'DEFNE'YE GEÇ TEŞHİS KOYULDU'

Minik Defne'nin annesi Fatma Öznur Işıkdere ise kızının hastalığının geç teşhis edildiğini söyledi. Defne'nin halen 10,5 kilogram ağırlığında olduğunu ve 3 kilogram daha almadan tedavi edilmesi gerektiğini ifade eden Işıkdere, "Gen tedavisi, yüzde 95 oranında iyileşme sağlıyor. Defne şarkı söylemeyi, dans etmeyi çok seviyor. O, gönlünce şarkılar söyleyebilsin, dans edebilsin diye sosyal medya hesabından temsili olarak notalar topluyoruz. Bizim sesimiz olan herkese ihtiyacımız var. Defne'nin teşhisi çok geç konuldu. 6-7 aylık iken, biz onun hareketlerindeki gerilemeyi fark edip doktorlara başvurduğumuzda, Defne'nin tembel bebek olduğunu, vitaminsiz kaldığını söylediler. Çeşitli vitamin takviyelerine başladıktan sonra 13 aylık iken teşhis koyuldu" diye konuştu.

TEDAVİSİ MÜMKÜN

Defne için halen hastalığı durdurucu bir ilaç uygulandığını belirten Işıkdere, "İlaç maalesef hastalığı iyileştirmeye yönelik bir ilaç değil. Hastalık ilerleyici bir kas hastalığı olduğu için, sadece hastalığın ilerlemesini durduruyor. Ömür boyu 4 aylık periyotlar halinde belli bir prosedür dahilinde alınması gerekiyor. İlacın kesilmesi durumunda, hastalık tekrar ilerliyor ve kaslar tekrar erimeye başlıyor. Defne 13 aylık iken teşhis konuldu ve 19 aylık iken ilk ilacını alabildi. Şu ana kadar 5 doz ilaç aldı. Bu ilaç çok güzel (spinaza) ve yararlı bir ilaç fakat ömür boyu alınması gereken bir ilaç. İlacın kesilmesi halinde hastalık ilerliyor. Biz hastalığın ilerlemesi korkusunu çok fazla yaşıyoruz. Artık bu korkuları yaşamak istemediğimiz için ve tedavi eden bir ilaç var iken bunun için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

DATCA, SMA HASTASI 2,5 YASINDAKI MINIK DEFNE ICIN SEFERBER OLDU. SAGLIGINA KAVUSABILMESI ICIN 2 MILYON 250 BIN ABD DOLARINA IHTIYAC OLAN DEFNE'NIN, BIR AN ONCE TEDAVISINE BASLANMASI GEREKIYOR. DATCA ENGELIM OLMAYIN DERNEGI BASKANI DILEK DUNDAR (ORTADA) ISIKDERE AILESINE DASTAK CAGRISINDA BULUNDU.
FOTO: MEHMET CIL/DATCA(MUGLA),(DHA)

DATCA, SMA HASTASI 2,5 YASINDAKI MINIK DEFNE ICIN SEFERBER OLDU. SAGLIGINA KAVUSABILMESI ICIN 2 MILYON 250 BIN ABD DOLARINA IHTIYAC OLAN DEFNE'NIN, BIR AN ONCE TEDAVISINE BASLANMASI GEREKIYOR. ISIKDERE AILESI BABA MURAT (36) ANNE FATMA OZNUR (28) COCUKLARI DEFNE (2,5) VE RUZGAR (4) ILE BIRLIKTE....
FOTO: MEHMET CIL/DATCA(MUGLA),(DHA)

DATCA, SMA HASTASI 2,5 YASINDAKI MINIK DEFNE ICIN SEFERBER OLDU. SAGLIGINA KAVUSABILMESI ICIN 2 MILYON 250 BIN ABD DOLARINA IHTIYAC OLAN DEFNE'NIN, BIR AN ONCE TEDAVISINE BASLANMASI GEREKIYOR. DATCA BELEDIYE BASKANI GURSEL UCAR (SAG BASTA) YARDIMSEVERLERIN DESTEKLERINE IHTIYAC OLDUGUNU SOYLEDI. 
FOTO: MEHMET CIL/DATCA(MUGLA),(DHA)

DATCA, SMA HASTASI 2,5 YASINDAKI MINIK DEFNE ICIN SEFERBER OLDU. SAGLIGINA KAVUSABILMESI ICIN 2 MILYON 250 BIN ABD DOLARINA IHTIYAC OLAN DEFNE'NIN, BIR AN ONCE TEDAVISINE BASLANMASI GEREKIYOR. DATCALI IYILIK MELEKLERI, ISIKDERE AILESININ SESININ SOSYAL MEDYADAN DUYRULUMASINA KATKI SAGLIYOR.
FOTO: MEHMET CIL/DATCA(MUGLA),(DHA)

DATCA, SMA HASTASI 2,5 YASINDAKI MINIK DEFNE ICIN SEFERBER OLDU. SAGLIGINA KAVUSABILMESI ICIN 2 MILYON 250 BIN ABD DOLARINA IHTIYAC OLAN DEFNE'NIN, BIR AN ONCE TEDAVISINE BASLANMASI GEREKIYOR.
FOTO: MEHMET CIL/DATCA(MUGLA),(DHA)

DATCA, SMA HASTASI 2,5 YASINDAKI MINIK DEFNE ICIN SEFERBER OLDU. SAGLIGINA KAVUSABILMESI ICIN 2 MILYON 250 BIN ABD DOLARINA IHTIYAC OLAN DEFNE'NIN, BIR AN ONCE TEDAVISINE BASLANMASI GEREKIYOR. ISIKDERE AILESI BABA MURAT (36) VE ANNE FATMA OZNUR (28) KIZLARI DEFNE'NIN (2,5) KOSUP OYNAYACAGI GUNLERIN OZLEMI ILE YANIP TUTUSUYOR.
FOTO: MEHMET CIL/DATCA(MUGLA),(DHA)

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

Etiketler:
 
10 yıl hapis aranan FETÖ sanığı öğretmen yakalandı
 
Yaş almış Muratpaşalılar için işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 yıl hapis aranan FETÖ sanığı öğretmen yakalandı
HATAY'da, FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan kesinleşmiş 10 yıl hapis cezasıyla ...
Çorum’da etkili sağanak; Lise Deresi'nin taşma anı kamerada
ÇORUM'un Boğazkale ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle mahallelinin ...
Kirpi- kedi kardeşliği
KIRIKKALE'nin Hacılar beldesinde Berat Koyuncu'nun bahçesine giren kirpi, ...
 
Komşusunu odunla öldüren kadın: Kafasına değil, omzuna vurdum
ÇORUM’un Mecitözü ilçesine bağlı Sırçalı köyünde istiflenen odun yığınları ...
5 kişinin öldüğü kazada kamyon sürücüsüne 16 yıl 3 ay hapis
KOCAELİ'nin Kandıra ilçesinde, kamyonla çarptığı otomobilde 2'si çocuk ...
Çatı katında sera kurup, Hint keneviri yetiştirdi
TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde evinin çatı katına sera kurup, Hint keneviri ...
 
Avcılar Sahili'ni müsilaj kapladı
MARMARA Denizi’nde çözüm aranan müsilaj, Avcılar Sahili'nde tedirgin eden görüntüye neden oldu.
Arıza için çıktığı direkte akıma kapılan elektrikçi öldü
ŞANLIURFA'nın Viranşehir ilçesinde, arızayı gidermek için çıktığı elektrik ...
Husumetlisini bıçaklayıp, kahvede yakalanan şüpheli tutuklandı
KÜTAHYA’nın Emet ilçesinde, husumetli olduğu Hüseyin Şencan’ı (60) bıçakla ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva