Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
12 Ağustos 2021 Perşembe - 11:31

Motosikletli kuryelerin kapıda kalma isyanı

İSTANBUL'un bazı semtlerinde sitelere sipariş getiren kuryeler motosikletleriyle içeri alınmıyor. Çok bloklu ve geniş alana sahip sitelerde ellerindeki siparişlerle 10 ila 20 dakika arasında yürümek zorunda kalan kuryeler, hava şartları da eklenince büyük zorluk yaşadıklarını söylüyor.

Motosikletli kuryelerin kapıda kalma isyanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Murat Tomris, "Damacanalarla birlikte gidip, gelmeleri neredeyse yarım saati buluyor. Siteler çok büyük olduğu için buna maruz kalıyorlar. Bazı zaman kısıtlaması olan sitelerde çalışan kuryeler için durum daha kötü çünkü siparişleri belirli bir saate kadar teslim etmesi gerekiyor. Ancak güvenlikçiler, kuryeleri site içerisine motosikletle almıyorlar. Gerekçe olarak ise, yönetimin verdiği emri gösteriyorlar" dedi.

İstanbul genelinde bazı sitelere sipariş getiren motosikletli kuryeler, motosikletleri ile site içerisine alınmıyor. Kimi zaman yemek siparişi, kimi zaman market ürünleri ya da damacana su getiren kuryeler çok bloklu geniş alana yayılmış sitelerde sipariş teslimi için uzun süre yürümek zorunda kalıyor. Havaların ısındığı bir dönemde bazen 15-20 dakikalık mesafelerde yürümek zorunda kaldıklarını ve büyük zorluk yaşadıklarını dile getiren motokuryeler duruma tepki göstererek, soruna çözüm istiyor. Bu durumun siparişlerini geciktirmelerine de neden olduğunu dile getiren kuryeler, müşterilerle de sorun yaşıyor.

 "YÜRÜME MESAFESİ ÇOK UZUN"

İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Murat Tomris, kuryelerin zaman kısıtlaması ve yürüme sıkıntısı yaşadığı için bu konuyu çözüme kavuşturmasını istedi. Site içerisindeki yürüme mesafesi çok uzun olduğu için özellikle damacana su taşıyan kuryelerin çok zorlandığını ifade eden Tomris, "Damacanalarla birlikte gidip, gelmeleri neredeyse yarım saati buluyor. Siteler çok büyük olduğu için buna maruz kalıyorlar. Bazı zaman kısıtlaması olan sitelerde çalışan kuryeler için durum daha kötü çünkü siparişleri belirli bir saate kadar teslim etmesi gerekiyor. Ancak güvenlikçiler, kuryeleri site içerisine motosikletle birlikte almıyorlar. Gerekçe olarak ise, yönetimin verdiği emri gösteriyorlar. Bu konuyla ilgili bir kararname veya yetki yok. Kargo araçları girebiliyor ama motokuryeler giremiyor" dedi.

 "HERHANGİ BİR HATA OLDUĞU ZAMAN NE GEREKİRSE YAPARIZ"

Dernekler olarak bu konu hakkında bir toplantı yapılmasını isteyen Tomris, "Bazı restoranlarda işe ehliyeti olmadan başlayan genç arkadaşlarım bu hatayı yapmışlar. Biz site yönetimine talepte bulunuyoruz. Sorunların neden kaynaklandığını sorduk. 'Tek sebebi buraya gelenler motosikleti düzgün kullanmıyor. Biz de bu yüzden siteye girmesine izin vermiyoruz.' Biz de şöyle bir teklif sunduk. Bize bağlı arkadaşlarımız büyük firmada olanlar gelsinler. Plakalarını tanımlasınlar ve hangi firmadan geldiğini söylesinler. Herhangi bir hata olduğu zaman ne gerekirse yaparız. Ama site içerisinde hız yaparak veya zikzak yaparak kazaya sebep verdiği için yasak herkesi kapsadı. Biz dernekler olarak bir toplantı talep edip sorunların ortadan kalkmasını istiyoruz. Yürüme mesafesi uzun ve zaman kısıtlaması bize engel oluyor. Bu yüzden müşterilerle büyük sıkıntılar içerisindeyiz. Zaman kısıtlaması olduğu için siparişleri güvenlik kapısından teslim ediyoruz. Kaskla beraber site içerisine girmek yasak ama kasklarımızın çalınması söz konusu olabilir. Bu sebeple bir toplantı yaparak konuyu çözüme kavuşturmak istiyoruz" diye konuştu.

 "İŞ YÜKÜMÜZ ARTIYOR"

Üç senedir kuryelik yapan Kaan Kızılırmak, siparişlerini yürüyerek teslim ettiği için zorluk yaşadığını belirterek, "Yaklaşık 300-400 metre yürüyoruz. Bazı sitelerde yürüme mesafesi çok uzun ve tabelalar yetersiz oluyor. Bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz. Hem iş yükü artıyor hem zaman kaybımız oluyor. Motorların içeri alınması bizim açımızdan iyi olur. Daha hızlı bir şekilde siparişimizi teslim ederek işimize devam edebiliriz. Kurye arkadaşlarımın sitenin içerisinde çocuklar olduğu için dikkat etmesi gerekiyor. Site yönetiminin de yeni kararlar alması lazım" şeklinde konuştu.

 "HIZ SINIRI KOYULABİLİR"

Üç senedir kuryelik yapan 22 yaşındaki Enes Cesur da büyük problemler yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Sıcağın altında dakikalarca yürüyoruz. Motorlarımızı içeri almıyorlar. Bloklara gitmek sorun yaratıyor. Bir sipariş 20 dakikamızı alıyor. Görevliler motorumuzu içeri almıyorlar. Yetkililerin motor yolu yapmasını isteyen Cesur, "Kaskla içeri almıyorlar. Hız sınırı koyulabilir. Kasisler artırılabilir" dedi.

ISTANBUL'UN BAZI SEMTLERINDE SITELERE SIPARIS GETIREN KURYELER MOTOSIKLETLERIYLE ICERI ALINMIYOR. COK BLOKLU VE GENIS ALANA SAHIP SITELERDE ELLERINDEKI SIPARISLERLE 10 ILA 20 DAKIKA ARASINDA YURUMEK ZORUNDA KALAN KURYELER, HAVA SARTLARI DA EKLENINCE BUYUK ZORLUK YASADIKLARINI SOYLUYOR. ISTANBUL, (DHA) USTTE MURAT TOMRIS

İSTANBUL, (DHA) 

 

Etiketler:
 
AFAD'dan 'sel' açıklaması
 
Türkiye’nin yerli ve milli uçaksavarı IDEF’21’de tanıtılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD'dan 'sel' açıklaması
AFET ve Acil Durumu Yönetim Başkanlığı'nca (AFAD) Bartın, Kastamonu ve ...
Çıkan yangında 6 depo hasar gördü
MERSİN'in Mut ilçesinde, Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde çıkan yangın ...
Kıvılcımlar 60 yıllık zeytin ağaçlarını yaktı
AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, 60 yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu bahçeli ...
 
Dev kayalar yola düştü
KARABÜK'ün Yenice ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle dev kaya parçaları ...
Kafede oturan 2 kişiye ateş açıldı; 1 yaralı
BEYOĞLU'nda bir kafede oturan 2 kişiye, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler ...
Dövme yapmak için geldi, boğazından yaralandı
BURSA'nın merkez Osmangazi ilçesinde, dövme yapmak için geldiği apart ...
 
Polis, eşini ve ailesini katletti, intihar etti
AFYONKARAHİSAR'da, polis memuru Atilla Aydemir, geçimsizlik nedeniyle ...
Kastamonu'da şiddetli yağış sele neden oldu
Kastamonu Bozkurt'ta şiddetli yağmur etkisini sürdürürken, derelerin taştığı ...
Yaralanan Emirhan, hayatını kaybetti
ANKARA'nın Altındağ ilçesinde yabancı uyruklu grup ile çıkan kavgada yaralanan Emirhan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva