Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
12 Mayıs 2023 Cuma - 13:48

Müdürüne mobbing suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu

AFYONKARAHİSAR'da deri mağazasında çalışan Melek Can Yurdalan (25), 'İstifanı yazmanı istiyorum' diyerek kendisine mobbing uyguladığını ve istifa etmek zorunda bıraktığını öne sürdüğü müdürü F.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Müdürüne mobbing suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Afyonkarahisar'da üniversite eğitimini tamamladıktan sonra bu kentte yaşamaya devam eden Melek Can Yurdalan, yaklaşık 6 ay önce bir alışveriş merkezindeki deri mağazasında, kasa sorumlusu olarak işe başladı. Yurdalan'ın birlikte çalıştığı mağaza müdürünün emekli olmasının ardından, yerine gelen müdür F.Ö., iddiaya göre, kendisine mobbing uygulayıp istifaya zorladı. Yurdalan, 10 Nisan'da başlayıp, 30 Nisan'daki istifasıyla son bulan sürecin ardından müdür F.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Melek Can Yurdalan, yaşadıklarını anlatarak, "10 Nisan 2023 tarihinde çalıştığım mağazada mesaimde değilken müdürüm gider pusulasını buruşturup çöpe atmış. Ben de mesaime geldiğimde kasa föyü hazırlarken bunu fark ettim, müdürüme konuyu ilettim. Kendisinin çöpe attığını söyledi, bunun hakkında tutanak yazılması gerektiğini söyledim. Tutanak yazıldı, merkeze gönderdik. Ondan sonra bana çeşitli mobbingler uygulamaya başladı" dedi.

Müşteriler mağazadayken, müdür F.Ö.'nün kendisine beyaz kağıt uzatıp, 'İstifanı yazmanı istiyorum, seninle çalışmak istemiyorum' dediğini ileri süren Yurdalan, "Ben de bunu yapmayacağımı, benden memnun değilse beni çıkartabileceğini söyledim. Ondan sonra 'Hayır ben seni çıkartmayacağım, senin işsizlik maaşı bile almanı istemiyorum' dedi. Ben de durumu bölge sorumluma bildirdim. Kendisi çözüm üretmedi. Böyle olunca ben de merkeze mail attım. Durumu izah ettim. Sanırım onlar durum hakkında bölge sorumlusu ile görüşmüşler ki; bölge sorumlumuz mağaza müdürümüzü uyardı. Ama yine bir etkisi olmadı" diye konuştu.

'KES SESİNİ SUS ARTIK DİYORUM SANA'

Ramazan Bayramı yoğunluğunun ardından müdür F.Ö.'nün kendisinden tekrar istifasını istediğini anlatan Melek Can Yurdalan, "Yazmıyorum, beni çıkartabilirsiniz' dedim. Hakaretler etmeye başladı. Ben de 'Bu yaptığınız normal değil, iyi değil, bakın yapmayın' dedim. Beni çalışma arkadaşlarımdan bir tanesi depo kısmına çıkartmaya çalıştı, sakinleşeyim diye. Çünkü elim kolum titremeye başlamıştı. Depo kısmına çıktığımda mağaza müdürüm arkamdan gelmiş. Çenemi sıkıp beni duvara dayayıp 'Kes sesini sus artık diyorum sana' dedi. Diğer vatandaşlar, AVM içindekiler de gördü ve buna 3 şahidim var. O şahıs hakkında suç duyurusunda bulundum, aynı zamanda mağazaya ihtar çektim" dedi.

F.Ö.'nün bu süreçte kendisinin insani ihtiyaçlarını gidermesine izin vermediğini kaydeden Melek Can Yurdalan, şu anda işsiz olduğunu anlattı.

Avukat Feyzullah Çetin de Yurdalan'ın yaşadıklarının toplumun kanayan yarası olduğunu belirterek, "Müvekkilimizin iddialarıyla ilgili gerekli cezai ve hukuki müracaatlarımız yapıldı. Şahısla alakalı suç duyurusu yapıldı, işveren tüzel kişi yönünden de haklı sebeplerle müvekkilim iş akdini feshetmek zorunda kaldı. Bununla alakalı da işçilik hak ve alacaklarını tahsili için gerekli hukuki yerlere başvurulacaktır. Tüm sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Mağaza müdürü F.Ö. ise açıklama yapmak istemediğini söyledi.

AFYONKARAHISAR'DA MELEK CAN YURDALAN (25), CALISTIGI DERI MAGAZASI MUDURU F.O.'NUN KENDISINE 'ISTIFANI YAZMANI ISTIYORUM' DIYEREK, BIR SURE MOBBING UYGULADIGINI, HAKARET ETTIGINI VE INSANI IHTIYACLARINI KARSILAMASINA IZIN VERMEDIGINI, BU NEDENLE DE ISTIFA ETMEK ZORUNDA KALDIGINI IDDIA ETTI. DURUMA KARSI CIKTIGI SON OLAYDA ISE F.O.'NUN DEPO KISMINDA CENESINI SIKIP 'KES SESINI' DEDIGINI ONE SUREN YURDALAN, OLAYLA ILGILI SIKAYETCI OLDU.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'DA MELEK CAN YURDALAN (25), CALISTIGI DERI MAGAZASI MUDURU F.O.'NUN KENDISINE 'ISTIFANI YAZMANI ISTIYORUM' DIYEREK, BIR SURE MOBBING UYGULADIGINI, HAKARET ETTIGINI VE INSANI IHTIYACLARINI KARSILAMASINA IZIN VERMEDIGINI, BU NEDENLE DE ISTIFA ETMEK ZORUNDA KALDIGINI IDDIA ETTI. DURUMA KARSI CIKTIGI SON OLAYDA ISE F.O.'NUN DEPO KISMINDA CENESINI SIKIP 'KES SESINI' DEDIGINI ONE SUREN YURDALAN, OLAYLA ILGILI SIKAYETCI OLDU. (AVUKAT FEYZULLAH CETIN) (FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

 
Şarkıcı Hatice'den Erdoğan'a memur maaşı yanıtı
 
Tesla 1 milyondan fazla aracı geri çağırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şarkıcı Hatice'den Erdoğan'a memur maaşı yanıtı
Şarkıcı Hatice, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur maaşı ...
Bakan Kurum: Bu yapılan bir FETÖ kumpasıdır
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge ...
Seçimlere iki gün kala Tarkan'dan "demokrasi" mesajı
Tarkan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.
 
Damat ve geline düğünde cenaze merasimi şakası
BURSA’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde dünyaevine giren Tuğçe-Barış Uslu ...
Önce eşini, sonra kendini bıçakladı
KARAMAN'da Serhat Şagil (30), tartıştığı eşi Mihriban Şagil'i (27) vücudunun ...
Avukata taciz ve ölüm tehdidine uzaklaştırma
ANKARA'da avukat Mehtap Taşçı (29), avukatlığını üstlenmesini isteyen ...
 
Annesi ve 4 kardeşinin ardından Aysun’un da cansız bedeni bulundu
ŞANLIURFA’da akraba ziyareti dönüşünde sulama kanalına devrilen otomobilde ...
Boşanmak isteyen eşe silahlı molotoflu tehdit
SULTANBEYLİ'de boşanma aşamasındaki eşi H.Ö. (40)'nün sığındığı babasının ...
Bakan Akar: Tahıl anlaşmasında mutabakata doğru gidiliyor
MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva