3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
4 Ağustos 2020 Salı - 09:06

Muharrem İnce konuştu; 'Evet, parti kuracağım'

CHP'den ayrılarak parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce, kamuoyunun merak ettiği soruların yanıtlarına yer verdi.

Muharrem İnce konuştu;  Evet, parti kuracağım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Son yerel seçimlerdeki başarının yalnızca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ait olmadığını belirten İnce, "Bu başarı adayların ve Kürtlerin başarısıdır. Kürtler bize bu seçimi hediye etti. Ama Kürtlere bir teşekkür bile edemediler" dedi.

İnce'nin yeni parti kuracağına ilişkin iddialarla ilgili sorulara yanıtları şöyle:

“EVET, PARTİ KURACAĞIM”

– CHP'den ayrılacak mısınız?

Evet ayrılacağım.

– Parti kuracak mısınız?

Evet, yeni yüzlerle parti kuracağım.

YENİ ÇIKIŞ YOLU LAZIM

– Ne zamana kadar partiyi kurmayı planlıyorsunuz?

Yılbaşına kadar partimizi kurmuş olacağız.

– Niçin parti kurma ihtiyacı duydunuz?

Türkiye'nin gidişatından memnun değilim. Cumhuriyet'in kazanımlarını yok ediyorlar. İktidardan da, muhalefetten de memnun değilim. Türkiye'ye yeni bir çıkış yolu lazım. Birinci parti olma iddiasıyla yola çıkıyoruz. ‘Dostlarla, ittifaklarla' değil, kendi partimizle birinci olmak, Türkiye'yi yönetmek istiyorum. Kılıçdaroğlu, ‘Dostlarla birlikte iktidara geleceğini' söylüyor. Kendi partisindeki dostlarını unutmuş olan Kılıçlardoğlu mu dostlarıyla iktidar olacakmış? Uzak dostlarına bakacağına, partideki dostlarına el atmalı. Bu haliyle CHP umut olamıyor.

YEREL SEÇİMDE BAŞARI

– CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde önemli bir başarısı var. Bunu dikkate almıyor musunuz?

Son yerel seçimdeki başarı ne Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne de CHP'nin başarısıdır. Bu başarı adayların ve Kürtlerin başarısıdır. Kürtler bize bu seçimi hediye etti. Ama Kürtlere bir teşekkür bile edemediler.

– Nasıl bir kadroyla çıkacaksınız?

Siyasette yeni yüzlerle yola çıkacağız. Yepyeni, alanında uzman, daha önce siyaset yapmamış, memleket sevdalısı bir kadroyla yola çıkacağım.

TUVALETİN ÖNÜNE

– Kılıçdaroğlu'na niçin kırgınsınız?

Beni üzen bazı söylentilerin ve bazı uygulamaların kaynağının CHP Genel Merkezi olduğunu biliyorum. Son kurultayda CHP'nin Yalova delegelerinin yanına oturtuldum. Bunun için rahatsız değilim ama niçin belediye başkanları delegelerinin yanında oturtulmadı. Belediye başkanları da kendi illerinin delegesinin yanında değil, başka yerde oturtulmuş. Oysa, CHP geleneğinde belediye başkanları il delegelerinin olduğu yerde otururdu. Ahmet İsvan da, Murat Karayalçın da, Nurettin Sözen de öyle oturmuştu. Partimizin Cumhurbaşkanı adayıyım, beni tuvaletin önüne atmışlar. Yine sesimi çıkarmadım. Böyle bir şey olabilir mi? Buna rağmen Genel Başkan Kemal Kılıçdroğlu'na saygısızlık yapmadım ve konuşmasını da sonuna kadar dinledim. Genel başkan salondan çıkınca ben de çıktım.

– Kırgınlıklarınızda iftiralara uğramak mı etkili oldu?

Evet, hakkımdaki iftiraların ardı arkası kesilmiyor. Hakkımdaki dedikoduların kaynağı da genel merkez. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı günün gecesi ‘Kaçırıldı', ‘Sarhoştu' aklınıza ne geliyorsa yaydılar. Hele birisi var ki onu Kemal Bey'le ben biliyorum. Ama o kişiyi milletvekili adayı göstermedi. Yani, beni sürekli olarak partimden soğuttular.

CHP'Yİ BÖLMEK DEĞİL

– Niçin ortaya çıkmıyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz?

Türkiye'nin kuracağımız partiye ihtiyacı olduğunu görüyorum. Ortaya çıkmış değilim, herhangi bir gazeteciye açıklama yapmış değilim. Çünkü, şu aşamada sokağı takip ediyorum, sosyal medyayı izliyorum. Korkunç bir ihtiyaç olduğunu ortaya çıkan görüşlerden de anlıyorum.

– Yeni bir parti kurmanız, CHP'ye zarar vermez mi?

CHP'yi bölmek, parçalamak parlamenter sistemde olur. 50 artı 1'de, bir bölen olmaz ki. Ne kadar çoklu yapı olursa, o kadar iyi olur ve seçime katılım da artar. Bölme, parçalanma söylemleri tam cahillerin işi. Ama parlamenter sistem olsa anlarım. İlla bölücü arıyorlarsa, birlikte hareket ettiğimiz için kapının önüne konulan milletvekillerimizi, olağanüstü kurultay için imza veren delegelerin yeniden seçilmemesini engelleyenler bölücüdür.

– Açıklamayı ne zaman yaparsınız?

Açıklamayı kadroyu kurduktan sonra yapacağım. Partimizde alanında uzman isimler bulunacak ve onların varlığı da herkesi heyecanlandıracak.

(Saygı ÖZTÜRK-SÖZCÜ)

 

Etiketler:
 
'Coronatufan' piyasaya çıktı
 
Portatif havuzla izole tatil
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 4 Ağustos 2020 Salı 10:54

Ne diyordu Muharrem İNCE,Ben dereyim onlar kum,ben kalırım onlar gider.Şimdi sormazlar mı adama kim dere imiş kim kum.Demek ki mesele parti veya ilkeler değil,sadece partiyi araç olarak kullanıp bir koltuğa gelme meselesiymiş.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy sayımları devam ederken Muharrem İNCE ortalıklarda yoktu.O günden sonra İNCE yerinde duramadı oradan oraya zıpladı durdu.Bu parti daha ne yapsın İl Başkanı yapmış,4 dönem vekil yapmış,grup başkan vekili yapmış,Cumhurbaşkanı adayı yapmış,daha ne yapsın,hep bana hep bana krizine girmiş olacak ki partiyi şahsi mülkü sanıyor.Önümüzdeki seçimde adaysın deseler hiç bir yere gitmez,fakat sistem değişmiş,artık 50+1 var kimse tek başına o sayıya ulaşamıyor.O nedenle de zorunlu olarak ittifak veya ittifaklar devreye giriyor.Zamanı gelince ittifak yapanlar görüşüp bir yol haritası belirlemeden kimse şimdiden aday açıklayamaz.İnce'de bunu görmüş olacak ki ikinci bir yol denemek istiyor. Parti kurarak Cumhurbaşkanı adayı olabilir ama önemli olan birinci turda bir aday kazanamazsa ikinci tura kalabilmek.İnce sanırım ikinci tura kalan adaylardan birinin kendisi olabileceğini, dolaysıyla tüm muhalefetinde ikinci turda kendisini destekleyeceği fikrine kapıldığı görülüyor.Oysa İNCE şunu hesap etmeli o aldığı oylar şahsi oyları değildi ana kütle CHP oylarıydı.Dolaysıyla dere yerinde dururken kum pozisyonuna geçerseniz sel sizi alır götürür.Birde ciddi bir parti kurmanın maliyeti hesaplandığında, öyle kolay kolay karşılanamayacak bir meblağ önünüze çıkar.Nasıl olacak, Muharrem İNCE bunu nasıl karşılayacak,buda büyük bir soru olarak karşılarına çıkacak.Demek ki hırs aklın önüne geçince insanoğlunun gözü kararıyor ve her şeyi yapabilecek hale geliyor.Muharrem İNCE'de bunlardan biri,ağır olmayı beceremedi ,siyasi anlamda hafiflik yaptığı için yerinde duramıyor 'ZIP ZIP ZIPLIYOR' ama şunu bilmesi lazım çok zıplayan bir yerlere çarpar ve düşer, bir daha da kalkamaz.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayafosya kararı seçmeni nasıl etkiledi?
Ayasofya’nın açılmasının ardından Temmuz ayından yapılan son anket sonuçları ...
Erdoğan: Ayasofya ile ilgili tartışmalar art niyetli
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bayramlaşma programı kapsamında 81 ...
Muharrem İnce'yi tuvaletin kenarına oturttular
Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, CHP'li Muharrem İnce'nin 15 Eylül'de Hakkari'de ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Antalya'ya mesaj var
CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, bayram tatilini Antalya'da geçiren ...
İşte partisini kuracağı tarih...
Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde CHP’li Muharrem İnce’nin ...
İYİ Partili Okudan, il başkanı adayı
İYİ Parti Antalya eski İl Başkan Yardımcısı İlhami Okudan, il başkanlığına ...
 
Bir çırpıda kurultay...
CHP’nin pandemi nedeniyle olağanüstü şartlarda düzenlenen ve iktidar vurgusu ...
CHP Parti Meclisi (PM) listesi
CHP'nin 37'nci Olağan Kurultay'ında oy sayımının sona ermesiyle Parti ...
1251 oyla yeniden genel başkan seçildi
CHP’nin “Hedef iktidar” sloganıyla Bilkent Odeon Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva