4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
24 Nisan 2019 Çarşamba - 11:04

Muhittin Böcek; Belediyedeki militan kadrolarla çalışmam

Antalya Ekspres Gazetesi'nin sahibi Haşmet Öyken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüştü ve köşesinde yazdı. İşte o yazı:

Muhittin Böcek; Belediyedeki militan kadrolarla çalışmam
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Böcek'le ilk sohbet

31 Mart akşamı televizyonların karşısında bekleyenlere son sözü o söyledi; 'Hadi gidin yatın artık. Ben kazandım'...

Muhittin Böcek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı.

Önemli bir seçim kazandı. Kendi sözleriyle ciddi güçlü bir rakibi vardı; Menderes Türel. İktidarın gücü, bakanları, milletvekilleri ile sahadaydı. Ama o kazandı.

Kim niye kazandı, kim niye kaybetti. Herkesin kafasında deli deli sorular var. Zamanla... Her şey zamanla ortaya çıkacak.

Daha çok konuşacak, daha çok dinleyeceğiz. 32 kısım tekmili birden yazacağımız günler gelecek. Koca bir beş yılı birlikte geçireceğiz. Yazacağız, çizeceğiz, söyleşiler yapacak, eleştireceğiz, öveceğiz.

Kapısında kuyruk var biliyoruz. Bugün yarın gidelim yanına derken önceki akşam DÖSİAD'ın yönetim kurulu toplantısına katıldı. Tanırız Başkan Böcek'i. Her şeyini biliriz, yönetim şeklini, tavırlarını. Çok sorulacak soru var aslında. Partisi ‘Büyükşehir Yasası’na karşıydı, şimdi 600 kilometre sahili olan dev şehri o yönetecek. Her ilçeye bir koordinatör atayacak mı mesela?

Mesela bu atayacağı isimler sonunda ona ihanet eder mi? Bakmayın öyle melül melül. İhanetleri gördü bu şehir. Yaşadı.

Neyse! Günün yorgunluğu var. O bana 'Abi içkiyi mi bıraktın' diye sordu gülüştük, kendisine Akdeniz’in yeşili renginde sağlıklı bir karışım geldi. Belki de bu işin güzelliği işte burada. Şehrin çocuğu olmakta. Tanırsın, tanırlar, neyi sevdiğini bilirler. Ne yediğini ne içtiğini.

Bir gazeteci başkan buluşması değildi ama sohbetimizden birkaç satırbaşını aktarayım;

BORÇLAR İÇİN BİR KERE KONUŞACAĞIM

“Büyükşehir'in borçları tartışma konusu ama ben bir kez konuşacağım. Bir daha da borç konusunu hiç açmayacağım. Ne borçlar için pankart asarım Belediye'ye, ne de borç edebiyatı yaparım. Ama belediyenin geliri elli, gideri yüz elli. Bunu herkes bilmeli. Yani nasıl bir belediye devraldık neler yapacağız onları anlatacağız.”

CK ASAT'IN KAPISINA DAYANDI

“Baktım CK Enerji ASAT'ın kapısına dayanmış borç için. Ağustos ayından bu yana ödenmemiş. Keseceklerdi enerjiyi. ASAT ödememiş, onlar da Ağustos’tan bu yana beklemişler sonra çıkıp gelmişler seçimden sonra. Gerekeni konuştum.  Bunlar belediyemizin borçları. Ödeyeceğiz sonunda.”

GÜRSEL TEKİN'İN HATASI

“Gürsel Tekin'in attığı tweet büyük hata. Aradım söyledim. Bana neden twetten cevap yazmak zorunda bırakıyorsunuz diye. Ara önce beni bana bir sor ‘var mı böyle bankamatikten para alanlar’ diye. Yok derim, var derim. Şu kadar var derim. Ben devlet terbiyesiyle büyümüş bir adamım. Yıllardır belediye başkanlığı yapıyorum. Böyle sosyal medyadan açıklama yapmak doğru değil. Ben sonra 'benim ağzımdan çıkmayan hiç bir şeye itibar etmeyiniz' diye açıklama yapmak zorunda kaldım. Gürsel Tekin'in en büyük hatasıydı o süreçte. Çok canım sıkıldı. Sonra ben böyle bir adam değilim. Ben zaten açıklamamı yaptım, ‘bu şehir için taş üstüne taş koyana, tek bir çivi çakana bile teşekkür ederim’ diye. Böyle polemikler Antalyamıza zarar verir.”

Aslında gürültülü bir sohbet var. Espriler havada uçuşuyor. Herkes günün yorgunluğunu atıyor üstünden. Başkan Böcek'in kafasında Antalya, işadamları ekonomiyi düşünüyor ama konuşuyoruz. Ben Başkan Böcek'ten iki laf almanın telaşındayım.

Soruyorum; 'Hangi projeden başlayacaksınız?'

'Yıkmaya mı yapmaya mı?' diye karşılık veriyor.

Belli ki Menderes Türel'in bazı  projeleri yapılmayacak. Üzerinde takılmıyorum. Sizin yapacaklarınız diyorum, anlatıyor...

YEM FABRİKASI ELMALI'YA

“Yem Fabrikası için Elmalı'da 83 dönüm yer alıyoruz. Çiftçilerimizin için vaat ettiğimiz projeyi burada gerçekleştireceğiz. Sonra arkasından güneş tarlaları ve enerji ile ilgili projemizi hayata geçireceğiz.”

Görünen o ki, Ağa topraklarına halkçı bir proje geliyor. Ne de olsa Elmalı halkının bu seçimlerde tercihi Hasan Subaşı'nın partisinden yana olmuştu ama Menderes Türel, Başkan Böcek'ten 2 bin oy fazla almıştı.

Devam ediyor...

KADROLARDA MİLİTANLAR VAR

“Büyükşehir Belediyesi’nde seçimlerde militan gibi çalışan ve belden aşağı siyaset yapanlar var bunları biliyoruz. Bana ve aileme küfredenler var, bunlarla çalışma imkanımız olamaz. Beni herkes tanır, ben belden aşağı siyaset yapmayan bir adamım. Menderes Başkan’ın etrafındaki birçok isim de bunu iyi bilir. Ne zaman arasam onları ya da onlar beni arasa 'Buyur başkanım' diye açarlar telefonları. Muhabbetimiz vardır.”

Muhittin Başkan ve ekibi kadroları kafasında kuruyor. Daha isimler konusunda çok net olmasa da ASAT'ın başında Av. İbrahim Kurt yerini koruyacak gözüküyor. Konuşmalarından çıkarttığım İbrahim Kurt'un başarılı olduğu ve çalıştığı. Seçimlerde ittifak yaptıkları siyasilere mevki verilmesi noktasında ise sert; “Bana hiç kimsenin şimdiye kadar bir talebi olmadı ki ben onlara makam vereyim!”

Başkan’ın gündeminde Konyaaltı Sahili, Boğaçayı da var. Boğaçayı'nda takıntı harcanan para. Ancak Başkan Böcek, bu iki yakanın bir araya gelmesinde ilk hamleyi kendisinin yaptığının üzerinde duruyor. Konyaaltı Sahili ise ihalenin veriliş şekli ile Başkan Böcek'in gündeminde.

Ama her şeye rağmen bu iki proje de baharın gelmesiyle birlikte Antalyalıların gece gündüz kullandıkları iki cazibe merkezi. Vatandaş keyfini çıkartıyor ceremesini kent yöneticileri çekiyor. Ne garip bir çelişki.

 
Turizmci, Türkiye Festivali'ne hazırlanıyor
 
Geleceğin mucitleri projeleriyle dikkat çekti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Solomon61 24 Nisan 2019 Çarşamba 17:15

Demekki keser doner sap doner olmadi. Muhittin başkan siyasetçi değil,adam olduğunu gosterdi. Bakalim nereye kadar dayanacak

Yorumu oyla      3      3  
acil 24 Nisan 2019 Çarşamba 14:50

Şikayet: Işıklar eski Stad alanındaki proje durmuş durumda, park sorunu yaşıyoruz Esnaflar Mahalle sakınlerı olarak araclarımızı mecburıyetten Kaldırıme yol ıcıne trafıge engel olacak sekılde koymak zorunda kalıyoruz. Ustune Konak taksı cıvarınada Tur otobuslerı park edıyor. Yasanılmaz bır hal alıyor bu cadde. Genclık Mahallesı Fevzı Cakmak Caddesınde Kapalı yer altı otoparkını acın otopark bıtmıs durumda ama hala acık degıl. sesımızı duyurun ılgılı kısılere ıletın sayın yazarlarım. Genclık Mahallesı Esnafları ve Mahalle Sakınlerı

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer, sualtı arkeolojisinin merkezi olacak
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği ...
Antalya'da telefon dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde telefonla aradıkları Mustafa Tunç (63) ...
Antalya'da turistler odalarında ölü bulundu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde tatil yapan Silvia Breseke (67) ile Jutta ...
 
Muhittin Böcek; Andımızla büyüdüm
TBMM'nin açılışının 99'uncu yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Tazı Kanyonu'nda can pazarı
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde gezintiye çıktığı Tazı Kanyonu’nda yaklaşık ...
23 Nisan Antalya'da fener alayı ile kutlandı
ANTALYA'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99'uncu yıldönümü ...
 
Elektrik direklerine yapıştırılan o çıkartmalara inceleme
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, ...
Falezler üzerinden yamaç paraşütüne ceza
ANTALYA'da falezler üzerinde yamaç paraşütü yapan 2 kişiye polis tarafından ...
Anadolu Selçuklu Sikke Sergisi açıldı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Antalya ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva