Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
3 Mayıs 2023 Çarşamba - 21:16

Muratpaşa’da Doç. Dr. Sinan Ateş Parkı açıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Doç. Dr. Sinan Ateş ismini verdiği parkın açılışı törenle gerçekleşti.

Muratpaşa’da Doç. Dr. Sinan Ateş Parkı açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden tarihçi, akademisyen ve siyasetçive eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in adı AntalyaMuratpaşa’da parka verildi. Muratpaşa Belediyesi’nce, mecliste AK Parti MHP ve gruplarının ret oyuna karşılık Güzeloba Mahallesi’ndeyaklaşık 2 bin metrekarelik alan Doç. Dr. Sinan Ateş Parkı olarak düzenlenirken, park törenle hizmete açıldı.

Törende Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal birlikte yer alırken törene İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya milletvekili adayı Uğur Poyraz, CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, milletvekili adayları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

‘FAİLİ SÖZDE MEÇHUL’

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, “Keşke bu park hiç olmasıydı” diyerek başladığı konuşmasında “Keşke,Sinan Ateş eşinin ve çocuklarının yanında, üniversitedeki kürsüsünde, öğrencilerini karşısında olabilseydi. Faili sözde meçhul aslında malum cinayetler son bulmuş olsaydı. Biz bugün aslında bir söz verip ardına şerefimizi koyuyoruz. Gökte uçan kuşlar bile bilecek ki başka Sinanlar öldürülmesin, başka çocuklar babasız, eşler yalnız kalmasın, hak yerini bulsun diye soluğumuz hiç kesilmeden çalışacağız” diye konuştu.

‘HAİN SALDIRININ TAKİPÇİSİYİM’

CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır ise Ateş’in gençlerin bilim, akıl ve insanlık sınırlarında sağlıklı bir Türk milliyetçisi olması yolunda emek harcayan bir isim olduğunu belirterek “Söz veriyorum, bu hain saldırının takipçisi olacağım” dedi.

‘İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ SUÇ’

Başkan Uysal, bilim insanı, baba ve dava adamı olarak tarif ettiği Doç. Dr. Ateş’in başkent Ankara’nın göbeğinde, gün ortasında ve herkesin gözü önünde katledildiğini söyledi. Başkan Uysal, “Bu sadece ona ve ailesine karşı değil topluma, millete, kamu düzenine, devletimize ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bunu sadece menfur cinayet olarak göremeyiz” dedi. Bu cinayetin uzun dönemde kamu güvenliğini tehdit eden bir noktaya ulaşabileceğini, aydınlatılmaması ve faillerin cezasız kalmasının ‘güvensiz bir gelecek’ tesis edilmesine neden olacağının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Doç. Dr. Sinan Ateş daha millete çok hizmet edecekti. O insanın, başkentimizin göbeğinde katledilmesi sıradan bir cinayet olarak görülemez. O nedenle Muratpaşa’mız onu yaşatmak istedi. Muratpaşa’mızda bir tarafta Süleyman Demirel Parkımız bir tarafta Prof. Dr. Erdal İnönü Parkımız var. Bir tarafta Cengiz Aytmov bir tarafta Nazım Hikmet Ranparklarımız vardır. Bir tarafta Ziya Gökalp Parkı var.Bir tarafta Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’la simgeleşen Üç Fidan Parkımız var. Milletimizin bütün evlatlarına bir bütün gözüyle bakarız. Fikirleri farklı olabilir. Gelip geçtikleri bu kısa hayatta duruşları farklı olabilir. Ama önemli olan vatanına, milletine, ülkesine, insanlığa hizmet etti mi etmedi.Buna bakarız.Bugün, cari siyasi güçlerden cesaret aldığı anlaşılan faillerin katletme cüretini gösterdikleri bir vatan evladını,Muratpaşa’mızdaki diğer vatan evlatlarımızla, üzerinde çocukların oynayacağı bir parkta yaşatabiliyor olmanın gururu içindeyiz. Bengisu ve Banuçiçek’in babalarını geri getiremeyiz ama burada anısını yaşayacak.”

‘UNUTTURMAYACAĞIZ’

Açılışa video konferansla bağlanan Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş ise “Kalbimiz sizinle. Bizim yanımızda olduğunuz için sizlere ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Hep birlikte unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar parkın ve Doç. Dr. Sinan Ateş adına yapılan anıtın açılışı gerçekleştirildi.

 
Kahramanmaraş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem
 
Kepez Kitap Fuarı kapılarını açtı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 4 Mayıs 2023 Perşembe 04:52

Nereden nereye,1970 ile 1980 arasını düşünün,boşu boşuna sağdan veya soldan 5000 genç birbirini öldürdü ve toprağa gittiler.Gelinen noktaya bakın iki tarafta kullanıldığını anladı ve Kemal KILIÇDAROĞLU bütün duvarları yıktı.Toplumun değişik kesimlerini birbirleriyle bir araya getirdi.Ülkücü bir Genel Başkanın hakkını herkese yapılmış bir haksızlık olarak savunuyor.Bu davranışı tabanda da yer buluyor ve CHP' li olan Muratpaşa Belediyesi tarafından açılan bir parka ismi veriliyor.İşte olması gereken bu.Önümüzdeki seçimde KILIÇDAROĞLU 13.ncü CUMHURBAŞKANI olduğunda 84 milyonun CUMHURBAŞKANI olacak ve ülkemizin sorunlarını hep birlikte tarihin çöplüğüne atacaklar.1950 den beri 73 yıldır şe veya bu nedenle vatandaşlar kutuplaştırılmış ve bundan çapsız siyasetçiler faydalanmış.Oysa sorunlarımız aynı,14 Mayıs akşamı bütün bunların bitmesi ve herkesin kardeşçe yaşayacağı bir sistemde, huzurlu günlerde buluşmak üzere.Allah Rahmet Eylesin.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elbise dolabını açınca dehşete düştüler!
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Fatma S.'nin (70), evindeki elbise dolabında ...
İşyerini temizlerken fenalaşıp öldü
ANTALYA'da sabah temizlik yaptığı işyerinde fenalaşan Gökşen Atikmen (49), ...
Sarp kayalıklardaki keçi 8 saatlik operasyonla kurtarıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, dağda mahsur kalan keçi için ...
 
Antalya Kent Konseyi'nde "Cumhuriyet ve Kalkınma" konferansı
Antalya Kent Konseyi ve Antalya Bilim Üniversitesi Sosyal, Ekonomik ve ...
Başkan Uysal, ‘Çiftçimiz çok değerli’
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, günün erken saatlerinde ...
Başkan Böcek DÖSİAD üyeleri ile buluştu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Sanayici ...
 
Kazada yaralandı, 2 ay sonra hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Serik ilçesinde otomobille motosikletin çarpıştığı kazada ...
Tarım ihracatı azaldı
ANTALYA'da nisan ayında tarım ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine ...
Festivale yoğun ilgi
Türkiye’nin ve Avrupa’nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan ‘’Kadın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva