Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
17 Mart 2016 Perşembe - 14:36

Muratpaşa'da çifte eylem

Antalyalı çevreciler Muratpaşa'da bir günde iki eylem yaparak Bambus'taki plaj tahribatı ve eski Dedeman Aquapark'a yapılan park alanındaki binayı gündeme getirdiler

Muratpaşa da çifte eylem
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aliseydi KARAGÖZ/ Gün Haber

Muratpaşa Belediyesi,  Lara Aqupark kapatıldıktan sonra Akra Barut Otel tarafından içi boşaltılıp terk edilen tek katlı özel trafo merkezini iki kata çıkartıp, CHP’li meclis üyesinin başkanı olduğu, 165 üyeli Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etmesi Antalya’ da çevrecileri  harekete geçirdi.

Bugün saat 14.00’da park alanında yapılan binayı  yerinde inceleyip, “ Falezlerde  Ranta Hayır” pankart açıp eylem yapan  Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu üyeleri, CHP li meclis üyesi Ali Kuş’u istifaya çağırdı.

“Bizler, SİT alanında hiç bir inşaatın, hiç bir beton yapının yapılamayacağını ısrarla anlattığımız halde, burada park yapılırken, trafonun yıkılması yerine tamir edilip, cafe haline getirilmesi akıl alır gibi değildir.” Diyen  Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz “Falezlerin üzerindeki trafo tahsisi iptal edilmeli, alan, asıl sahipleri olan Antalyalıların parkı olarak kalmalıdır. Öncelikle belirtmeliyiz ki; bu tahsis SİT kanununa, imar kanununa ve de vicdanlara aykırı bir tahsistir. Bu tahsis derhal iptal edilmelidir. Muratpaşa Belediyesi, Belediye Meclisi üyesinin başkanı olduğu derneğe tahsis yaparak vicdanları kanatmıştır” şeklinde konuştu.

Hediye Gündüz konuşmasını  şöyle sürdürdü;
“Lara Aqupark kapatıldıktan sonra, terk edilen tek katlı trafo merkezi tamir edilip, sıvanıp ve de iki kata çıkartılıp, kaçak  olarak yeniden düzenlenen yapının bir derneğe Muratpaşa Belediyesi tarafından tahsis edildiği haberi gelmiştir. Öncelikle belirtmeliyiz ki; bu tahsis SİT kanununa, imar kanununa ve de vicdanlara aykırı bir tahsistir. Bu tahsis derhal iptal edilmelidir. Muratpaşa Belediyesi, Belediye Meclisi üyesinin başkanı olduğu derneğe tahsis yaparak vicdanları kanatmıştır. Belediye, yaptığı  projeyi kamuoyuna tabelayla gösterirken, trafo binası tabelada gösterilmemektedir. Oysa burada bir bina bulunmaktadır ve de yeni tamirat yapıldığı görülmektedir. Bizler, SİT alanında hiç bir inşaatın, hiç bir beton yapının yapılamayacağını ısrarla anlattığımız halde, burada park yapılırken, trafonun yıkılması yerine tamir edilip, cafe haline getirilmesi akıl alır gibi değildir. Bizler, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne, kadınları koruyan derneklere, kimsesiz, yoksul çocukları koruyan derneklere, hayvanların yaşam hakkını koruyan derneklere ve de doğayı koruyan çevre derneklerine yapılan her türlü desteği ve katkıyı elbette ki; memnuniyetle karşılarız. Ancak; hem yasalara , hem de vicdanlara aykırı bu işlemi asla kabul etmeyiz!
Bizler, tahsis iptal edilinceye kadar da, mücadelemizi sürdüreceğimizi buradan beyan ediyoruz.

Dernek Başkanı olan Belediye Meclis üyesini istifaya davet ediyoruz
Kamu adına seçimlerle gelen belediye meclis üyeleri, halk için çalışan ve kamuoyuna örnek olması gereken kişileridir. Bir belediye meclisi üyesi, böylesi bir suça ve yanlışa asla tenezzül etmemeli, başkanı olduğu derneği asla kirli ve şaibeli işlere bulaştırmamalıdır. Dernekler, toplumun vicdanları olmak durumundadırlar. Belediye meclisi üyeleri toplumların vicdanları olmak durumundadırlar ve de üstelik kamu görevleri de vardır. Falezleri en çok korumakla yükümlü olan belediye meclisi üyesinin kendisini seçen halka karşı, böylesine suç işlemesini şiddetle kınıyor, hem halka, hem de kamuoyuna havale ediyor ve de derhal istifa etmesini bekliyoruz.

Antalya halkını göreve çağırıyoruz
Antalya halkına tekrar çağrı yapıyoruz: Falezlerdeki duruma artık Antalya halkı el koymalı, bir daha bir başka elin uzanmasına asla izin vermemeli ve Falezlerdeki tahribatı da derhal durdurulmalıdır. Ayrıca Yetkilileri de yine göreve çağırıyoruz: Ve ilk olarak yetkilileri; Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu için gereğini yapmaya ve görevi ihmal suçundan işlem yapmaya çağırıyoruz. Falezler çocuklarımızındır ve falezlere el uzatanların elleri derhal falezlerden çektirilmelidir” (A Platformu (Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu)

Bu arada Doğan Haber Ajansı'ndan İbrahim Laleli geçtiği haberde her iki eylem şu şekilde yansıtıldı:

ANTALYA'nın Lara Bölgesi'nde 1'nci derece SİT alanı olan falezlerin tahrip edilmesine karşı çıkarak yetkilileri göreve çağıran A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz ile platform üyeleri, üzerinde "Falezlerde ranta hayır" yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı.


Falezler üzerinde dolgu yaparak yaz aylarında kullanılmak üzere falezlerin denizle buluştuğu noktaya platform inşaatı başlatan Bambus Beach'in giriş kapısı önünde buluşan Hediye Gündüz ve arkadaşları, SİT alanlarını korumakla görevli Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nu göreve çağırdı.

“Kurul görevini yapmamakta ve görevi ihmal suçu işlemektedir" diyen Gündüz, “Bambus kıyısında yapılanlar SİT kanununa aykırıdır. Biz önce kurula karşı savcılığı ve ardından da eğer varsa kurulun sağduyulu üyelerini göreve davet ediyoruz. Burada yapılanların sorumlularının bulunup adalete teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

FALEZLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Falezlerin 5 milyon yılda oluşan kayalar olduğunu anlatan Gündüz, şöyle dedi:

“Burada yapılan, kazı, inşaat, kırma, delme, çivi çakma, bina yapma, platform kurma, düzleştirme, delme işlemleri bu doğal dokuları tahrip etmektedir ve de yapılamaz. Bu söylediklerimiz yapılırsa burada SİT alanı olan falezler tahrip edilir. Bizler Antalya'da deniz kıyısını süsleyen, eşsiz güzellikteki şahane bir görsellik sağlayan bambaşka bir estetik değer katan bu ekosistemi asla bozdurmayacağız. Biz Antalyalı doğaseverler falezlerden asla vazgeçmeyeceğiz."

İŞLETME SAHİBİ: YARGIYA MÜDAHALE

Çevrecilerin basın açıklamasının ardından Bambus Beach'teki çalışmalar hakkında konuşan işletme sahibi Süleyman Eke, “9 Mart günü basına yansıdığı gibi buralar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredildi. Bu konu ilçe belediyesi tarafından şu anda Antalya İdare Mahkemesi'ne taşındı. Burada çevrecilerin yaptığı açıklama yargıya müdahaledir. Bakanlığa devredilmiş bir konu. Burada bu açıklamanın yeri ve zamanı değildir. Yargıda devam eden bir mahkeme var. Bu yapılanlar yargıya müdahaledir" diye konuştu.

KAÇAK YAPI DERNEĞE VERİLDİ

Bambus Beach önünde yapılan basın açıklamasının ardından Muratpaşa Belediyesi tarafından eski Dedeman Aquapark'ın konumuna yapılan park bölgesine giden Hediye Gündüz ve arkadaşları burada yapılan bir başka yapıyı da protesto etti. Park içinde eski bir trafoya ait olduğunu iddia ettiği binanın 2 katlı hale getirilerek bir derneğe verildiğini söyleyen Hediye Gündüz, “Burası kaçak bir yapıdır. Kaçak bir yapı nasıl olur da bir derneğe verilir?" dedi.

 

 
Nevruz provası
 
Gün Haber'e tehdit
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yalçın KÜÇÜK 19 Mart 2016 Cumartesi 11:23

Sit alanı üzerinde bulunan bir yeri Koruma Kurulu izni olmadan nasıl tadilat yapabiliyorlar?

Yorumu oyla      3      3  
belediye çalışanı 18 Mart 2016 Cuma 13:00

muratpaşa deniz yemeyen keriz hesabı....

Yorumu oyla      6      5  
18 Mart 2016 Cuma 10:42

Bu meclis üyeleri kesinlikle CHP kültürüne, CHP anlayışına yakışmamaktadır. Ümit Uysal gerekeni yapıp istifalarını istemeledir.

Yorumu oyla      8      5  
MURATPAŞA 18 Mart 2016 Cuma 10:04

ŞU MURAT PAŞA FEN İŞLERİ VEYA YOLA SOKAĞA BAKAN KİMSE KOLTUKLARINDAN BİR KALKIP MAHALLE ARASINDA GEZİNSİNLER ŞU YOLU SOKAĞI BARİ Bİ DÜZELTSELER ARKADAŞ BUNE YA Bİ SOKAKTAN ARABAYLA VEYA YAY 10 METRE GİDEMİYORSUN YA TAKILIP DÜŞECEKSİN YADA ARABA YOLLARDAKİ YARIK YIRTIKLARDAN SARHOŞ OLUYOR ALLAH MUHAFAZA HAMİLEYE DÜŞÜK YAPTIRI MAHALLE ARASI YOLLAR.

Yorumu oyla      6      4  
Partili 17 Mart 2016 Perşembe 23:23

Meclis üyesini kınıyorum,iş bilmezleri meclis üyesi yaptılar şu hale bakın ki kendileri için çalışıyorlar halk seçti ama halka karşılar,her şey koltuğa oturana kadar,ayıptır istifa edecek kadar da yürekli değiller.

Yorumu oyla      12      6  
Muratpaşa çalışanı 17 Mart 2016 Perşembe 20:51

Muratpaşa belediyesinde koruma kalkanı altındaki kesimler yasa-masa dinlemez. Bu cenah doğa tahrip olmuş,umurlarında olmaz çünki başlarında Ümit Uysal başkanları var.. Dönemi boyunca ne yaptılarsa kar olacak.

Yorumu oyla      12      7  
vatandaş 17 Mart 2016 Perşembe 18:04

Evet, başlık doğru;"yapı kaçak, meclis üyesi istifa etsin" Toplumda temsiliyet hakkı elde edenler herkesten daha çok dikkat etmelidirler. Şaka gibi... Meclis üyesi bunu yaparsa diğerleri ne yapar? Ayıp...

Yorumu oyla      18      5  
Mehmet coşkun 17 Mart 2016 Perşembe 17:59

Yeşile, doğaya olan ilgi ve hassasiyetinden ötürü gün haber'i kutluyorum. İyi ki varsınız.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nevruz provası
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) yerleşkesinde Nevruz kutlaması yapmak isteyen ...
Profesör Özlü: Öksürük varsa bir yerlerde sorun vardır
AKCİĞER Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) Başkanı Prof. Dr. Tevfik ...
De- Myra Tarım Fuarı açıldı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen De- Myra Tarım Fuarı, törenle açıldı.
 
10 yaşındaki Suriyeli Nesrin yanarak öldü
ANTALYA Kepez İlçesi'nde, Suriyeli bir ailenin kaldığı 2 odalı gecekonduda ...
10 yaşındaki Suriyeli Nesrin yanarak öldü
ANTALYA Kepez İlçesi'nde, Suriyeli bir ailenin kaldığı 2 odalı gecekonduda ...
Yiğidim Aslanım Kaş'ta
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Çanakkale Savaşı'na katılan 3 çocuğun öyküsünün ...
 
62 cezaevinin ürünleri Antalya'da
ANTALYA'da gerçekleştirilecek fuarda, Türkiye'nin 62 cezaevindeki tutuklu ...
Zemin etütsüz bina iskambilden kuleye benzer
JEOLOJİ Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Keleş, 3 yıl önce ...
30 metre yükseklikten kayalıklara düşerek öldü
ANTALYA'daki falezlerde, dengesini yitirerek, 30 metreden kafa üstü kayalıklara ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva