Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
3 Aralık 2018 Pazartesi - 12:52

Muratpaşa'da hedef 'sıfır' engel

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'da hayata geçirdikleri belediyeciliğin iki direğinden birinin engelsiz yaşam çalışmaları olduğunu belirterek, "Yaptığımız bütün yol ve kaldırımları engelli yurttaşlarımızı düşünerek yapıyoruz. Hedefimiz sıfır engel" diye konuştu.

Muratpaşa da hedef  sıfır  engel
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler günün dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelli dernekleri, spor kulüpleri ve Engelsiz Kafe'nin özel aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi, Türkiye Özel Sporcular Derneği Antalya Şubesi, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Vakfı, Hasta Yaşlı Engelliler İle Yakınları Derneği, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, Engelli Vakfı-Down Sendromlular Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Otistik Bireyler Derneği, Batı Akdeniz Çölyak Derneği, Engelliler Sanat Evi, Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Derneği, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği, Aktif Engelliler Spor Kulübü Derneği, Melekler Engelsiz Yaşam Ve Spor Kulübü Derneği, Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü başkan ve yöneticileri ile Ramazan - Hatice Savaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Kepez Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'nden yetkililer katıldı.


DOĞRU BİR İŞLETME ÖRNEĞİ

Program, Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan'ın Engelsiz Kafe ve vakıf çalışmaları hakkında yaptığı sunumla başladı. Kahvaltıya katılan sivil toplum kuruluşlarının konuşmalarıyla devam eden buluşmada Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mustafa Karavural, Muratpaşa Belediyesi'nin Adalya Vakfı'yla hizmete açtığı Engelsiz Kafe'nin 'doğru bir işletme örneği' olduğunu söyledi. Karavural, “Sosyal çalışmaların yanında şehrin tamamında ulaşılması gereken alanlar böyle olmalı. Hep birlikte oturabildiğimiz, çocuklarımızla zaman geçirebildiğimiz, farklı engel gruplarının ötekileştirilmeden yaşayabildiği bir şehir. Sanırım bütün herkesin istediği bu. Burada oluşturulmuş gözüküyor" dedi.

YAŞAMIN HER ALANI NORMALLEŞMELİ

Başkan Uysal, konuşmasına "Engelli ve engelsiz bütün insanların aynı koşulları paylaşabilmesi" dileğiyle başladı. Kamu yönetiminin, engelli vatandaşların normal, toplumsal hayata entegre olmuş, engellerini engel olmaktan çıkarmış bir şekilde yaşamasını sağlamanın temel görevi olduğunu belirten Başkan Uysal, "Bu temel görev, bir şey vermek şeklinde değildir. Kamu yönetiminin görevi yaşamın her alanını normalleştirmeye çalışmaktır. Yaşamın her alanını engelsiz kılmaya çalışmaktır" dedi. Kamu yönetiminin bu görevden kurtulmak için 'jest yapmasının' sorunu çözmeyeceğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Bu vecibelerden kurtulmak için ufak teşekkürlerle bir ağ organize edip, siyasi çıkar sağlamak sorunu çözmez. Bir felsefe olarak hayatın her aşamasında böyle davranmak, hedef olarak sıfır engeli koymak genel ve yerel kamu yönetiminin görevidir. Ama gerek kurumlarımızda, gerek şehirlerimizde, ülke genelinde bundan çok uzaktayız. Kat etmemiz gereken çok yol var. Bize düşen çok görevler var. Hep beraber bu görevi sürdürmekle mükellefiz. Her günün biraz daha iyi olması için mücadele etmek ile yükümlüyüz. Bu başlığı hiç kaybetmemekle yükümlüyüz. Bu başlığı kamu yönetiminin en önemli başlığı olarak görmekle yükümlüyüz."

OY BEKLENTİSİ İÇİNDE DEĞİLİZ

Muratpaşa'da hayata geçirdikleri belediyeciliğin iki direğinden birinin engelsiz yaşam çalışmaları olduğunu belirten Başkan Ümit Uysal, "Yaptığımız bütün yol ve kaldırımları engelli yurttaşlarımızı düşünerek yapıyoruz. Turunç Masamızı arayan bütün engellilerimize maksimum olanaklar çerçevesinde hizmet veriyoruz" diye konuştu. Muratpaşa Belediyesi'nin bu alandaki çalışmalarının, diğer kamu yönetimlerini 'Hayatın her alanında daha fazla engeli nasıl kaldırabiliriz' diye düşünmeye zorladığını belirten Başkan Uysal, “Bunu yaparken oy beklentisi ile yapmıyoruz. Hiç biriniz oy vermese de, bizim bu yaklaşımımız yine de değişmez" dedi.



 

 
MHP Antalya il binası kültür merkezi gibi...
 
Parmaklarının ayrılması için 6'ncı ameliyatı olmayı bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKUD'a yeni yönetim
Kültürlerarası tanışma ve kaynaşmayı artırmak, bu yolla da Turizm ve tanıtıma ...
Antalya'da iki mevsim bir arada
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde yerli ve yabancı turistler iki mevsimi bir ...
Hem eğitim hem temizlik
ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Kaş- Kalkan Birimi'nin düzenlediği etkinliğe ...
 
Kaş Turizm Derneği'nde başkan değişmedi
KAŞ Turizm ve Tanıtma Derneği'nin olağan genel kurulunda mevcut başkan ...
Lise arkadaşları Antalya'da buluştu
ERZURUM Lisesi'nin 1987 yılı mezunları, Antalya'nın turizm merkezi Belek'teki ...
Asya, böbreğiyle can veren amcasına artık 'Böbüşüm' diyor
MARMARİS'te oturan nefrotik sendrom (FGSG) hastası Asya Demir (9), amcası ...
 
Finike Devlet Hastanesi yeni binasında
FİNİKE Devlet Hastanesi 140 yataklı yeni binasına taşınarak hizmet vermeye başladı.
Aranan kardeşler yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde haklarında 27 ayrı suçtan mahkumiyet kararı ...
Koltuk değnekleriyle hayata çalım atıyor
ANTALYA'da sol bacak kaval kemiği olmadan dünyaya gelen ve tedavisi için ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva