Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
25 Mart 2016 Cuma - 16:18

Muratpaşa'dan Türel'e cevap

MURATPAŞA Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in gazetecilerin sorusu üzerine belediyeye gelen haciz işlemiyle ilgili yaptığı açıklamaya yazılı yanıt verdi. Evcilmen bu iddialara ise ne dedi?

Muratpaşa dan Türel e cevap
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"Hizmetle görevli kamu kurumları arasında polemik ve hırçınlık gereksizdir. Bugüne kadar, açıklamalarımızda nazik ve yapıcı üslup içinde olmaya özen gösterdik ve öyle de kalacağız. Ancak, ortaya atılan iddialara cevap verme zorunluluğu doğmuştur" denilen Muratpaşa Beleriyesi'nin açıklamasında, belediyenin borçlanmasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Muratpaşa Belediyesi'nin 2 yıl öncesine kadar borçsuz olduğu iddiası yalan değil, kuyruklu yalandır. Görevi devraldığımız tarih olan 2 Nisan 2014 tarihinde Muratpaşa Belediyesi'nin borcu 47 milyon 719 bin 514.18 TL'dir. Belediyemiz bilgisayar ve muhasebe kayıtları bütün ilgililere açıktır. Daha sonra tarafımızca bir miktar borçlanma yapılmıştır. Bu borçlanma; makina parkı yenilemesi, asfalt üretim tesisi, bitki üretim tesisi imalatı gibi hizmet alanlarında kullanılmış uzun vadeli, çevrilebilir makul borçlardır ve kapsamı itibariyle örneğin Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanmalarıyla kıyaslanmayacak oranda ölçülüdür. Ödeme güçlüğümüz de sözkonusu değildir."

Önceki dönemlerden intikal eden, kökü Antalya Belediyesi dönemine kadar uzanan ve imar uygulamaları sonucu ortaya çıkan kamulaştırmasız el atma tazminat borçlarının belirtildiği açıklamada, sonuçlanmış davalar için 50 milyon TL, halen görülmekte olan sonuçlanması muhtemel davalar için 80 milyon TL, henüz açılmamış ancak dava açılması muhtemel miktarın da 900 milyon TL olarak tahmin edildiğine yer verildi. Belediyenin yıllık gerçekleşen bütçesinin de yaklaşık 190 milyon TL olduğu vurgulandı.

Açıklama şöyle devam etti:

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Menderes Türel'in anlayabileceği şekilde anlatmak gerekirse; Şarampol'e ray döşemek için Antalya Toptancı Hal ve Otogar gelirlerini 2028 yılına kadar ipotek etmiştiniz ya, o borçla kıyaslanamayacak ölçüde büyük bir borç potansiyeli sözkonusudur. Başta Muratpaşa Belediyemiz olmak üzere tüm belediyeler, TBMM müdahalesi olmaksızın, çözülemeyecek boyutta bir sorunla karşı karşıyadır. Sayın Başkan Türel'den, önceki dönemlerden gelen kamulaştırmasız el atma davalarından kaynaklanan borçlar konusunda, politika yapmasını ya da politik rant arayışına girmesini değil çözüme katkı vermesini beklemekteyiz. Sn. Türel, yapıcı açıklama ile kazılan yolların, bozulan asfaltların bir an önce tamirini sağlayacağına bize saldırma yoluna gitmiştir.

ASAT tarafından 2016 yılı Ocak ayında Fener, Yengün, Kızıltoprak ve Yeşilbahçe Mahallelerimiz de, cadde ve sokaklar kazılmış ancak henüz kapatılmamıştır. Tehlike oluşturan bozuk yol ve çukurlar ise vatandaşlarımızın güvenliği açısından belediyemiz ekiplerince anında kapatılmıştır. Yolları kazan idarelerin, kapatmakla yükümlü olduğu açıktır."

Büyükşehir Belediyesi'nden 3500 ton asfalt verildiği iddiasının gerçek dışı olduğu belirtilen açıklama, şöyle bitti:

"Sadece Konuksever Mahallemiz'deki yollar için 650 ton asfalt aktarımı yapılmıştır. Başkaca bir aktarım da sözkonusu değildir. Sayın Menderes Türel Başkanı, sakin, yapıcı ve iyi niyetli bir şekilde konuları ele almaya davet ediyor, Antalyamız ve Muratpaşamız'ın yararı için her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu kamuoyu ile saygılarımızla paylaşıyoruz."

EVCİLMEN NE DEDİ?

Bu arada, , Gün Haber’den Aliseydi Karagöz, Muratpaşa eski Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e, ‘Siz bıraktığınızda belediyenin borcu var mıydı, yok muydu?’ sorusunu yöneltti.

Evcilmen bu soruya şu cevabı verdi:

“Geçmişin borcu yok. Geçmiş sıfırdır. Suskun kalıyorum, ahlaklı kalmak istiyorum, polemiğe girmek istemiyorum. Ama, gerçekten geçmişin borcu yok. Kasada para vardı. Menderes Türel nereden duyduysa, 4 milyon TL vardı.14-15 milyon TL’de alacağım vardı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir belediyeyi sıfır borçla teslim ettim.“
 
 
 

 
Çarpa çarpa durdu: 8 yaralı
 
Düden Katlı Kavşak Projesi başlıyor
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 26 Mart 2016 Cumartesi 21:35

Belediye batti son cirpinislar bunlar

Yorumu oyla      4      5  
Muratpaşa belediyesi çalıșanı 26 Mart 2016 Cumartesi 21:35

Ne yazıktır ki Ümit Uysal Bașkanlıktan anlamadığı gibi ticaretten de anlamıyor yandașlarıyla birlikte batırdı belediye yi.

Yorumu oyla      4      5  
halil 26 Mart 2016 Cumartesi 10:35

UYSAL alttan alarak işi çözmeye çalışıyorsa Türel doğru söylüyor demek ki.Uysal CHP nin politik kurnazlığı olan suçunu her halükârda karşıya yükleme yeteneğinden de bihaber.Türel gerçekten çalışıyor hem de sıkıntılı üst kadro fazlasına rağmen, denge belediye meclis üyelerinin dengesizliğine rağmen, sözüm ona çakma AKPARTİ li gözünü mal hırsını bürümüş ilçe belediye başkanlarına rağmen, maslahatçı Akparti İl Yöneticilerine rağmen.Türel tam yol ileri.

Yorumu oyla      6      4  
Gazeteci Şükrü AĞIRMAN 26 Mart 2016 Cumartesi 03:38

Başkan Türel nereden duyacaktı 4 milyonu? Bizim özel fotoğraflı Akdeniz Manşet logolu haciz haberimizde yazıyordu, "4 milyon kasada parayla devraldı şimdi 80 milyon kredi borcu var" diye. Türel de o haberi okudu sadece :))

Yorumu oyla      5      3  
Serdar Türker 25 Mart 2016 Cuma 22:25

Çaglayan Mahallesinde oturuyorum. Evimin çevresindeki bircok boş alanda (evclmen döneminde) bu alanlarda mülkiyet problemleri yüzünden park vs. Yapilamamaktafir yaziyordu. Ümit Uysal gelir gelmez tüm bu alanlara park vs. yaptı. Şimdi Evcilmen adına düşünüyorum; Ya dogru ve dürüst davrandı yada halkı kandırdı. Ümit Uysal adına düsünüyorum Ya parkları hakkıyla yaptı yada kamulaştırmasız el atmalarla Belediyeyi inanılmaz borca soktu.

Yorumu oyla      6      3  
Lafonten 25 Mart 2016 Cuma 21:31

Nedense ümit beyle Evcilmen konusulunca aklıma ağustos bocegi ile karınca hikâyesi geldi.

Yorumu oyla      5      3  
Bilal Bogatur 25 Mart 2016 Cuma 19:00

Muratpaşa belediye başkanının açıklaması ile, Süleyman Evcilmenin aaçıklaması arasında tutmayan bir şeyler var. Ümit Uysal başkan bilgisayar kayıtlarımız herkese açık diyor. siz gazeteci olarak gidip baksanız ve dogrusu neyse yazıp bizleri bilgilendirseniz.

Yorumu oyla      4      3  
Umut Chp 25 Mart 2016 Cuma 18:31

Yani Ümit Uysal başarısız.Başkanın dezavantajı bürokratlarınında zayıf olması olarak görülüyor. Başkan yapa-yalnız. Nasıl bir ekip oluşturmuşsa,donanımsızlıkları ortada..Sonuca şaşırmayalım.Bir başkanı yüceltende etrafındaki bürokratlarıdır.Başarısız olmasına sebeb olanda bürokratlarıdır..Anlıyacağınız,başkan dahil,bürokratlarının,başkana kalkan olamamalarıda beceriksizliğin daniskasıdır.

Yorumu oyla      5      3  
Numan Can 25 Mart 2016 Cuma 18:26

Partiyi bitirdiler arkadaş.. Ümit Uysal Muratpaşa'ya uyum sağlayamadı.. Belediyeciliği bilmediği ortada..Süleyman Evcilmen için bir çok dedikodu üretmişler ve kellesini almışlardı. Şimdi çuvalladılar..

Yorumu oyla      6      3  
Attila Sürmene 25 Mart 2016 Cuma 18:23

Ümit Uysal geçenlerde 40.000 tl borçla belediyeyi teslim aldık diye gazetelere beyanatta bulunmuştu.Şimdi 47 küsur milyon borçla teslim aldık diyor.. Hangisine inanalım?.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den, Ensar Vakfı ve KAİMDER'e suç duyurusu
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Karaman'da ...
AKP'de 4 önemli ihraç
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aralarında partinin kurucu üyelerinden eski ...
49 fezleke TBMM'de
Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 49 milletvekilinin ...
 
Döşemealtı bunları konuşuyor
Antalya’nın gelişmekte olan ve henüz yapılaşmanın yüzde 6’sını dahi tamamlamamış ...
Böcek: Gönlümüzden herşey geçer
KALABALIK bir aile olduklarını söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin ...
Düello 2019 provası mı?
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile CHP Antalya Milletvekili ...
 
Önce kendine bak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Antalya'da basının özgür olmasını ...
Gün Haber'e tehdit
Antalya’nın CHP’li Belediye Başkanı Ümit Uysal’in üç meclis üyesi ortalığı ...
Döşemealtı'nda büyük restleşme
Antalya Döşemealtı Belediyesi yine bir olayla çalkalandı. Belediye Başkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva