Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Eşi boşanma davası açtı
Eşi boşanma davası açtı
Antalya'da tayinde torpil iddiası
Antalya'da tayinde torpil iddiası
29 Eylül 2017 Cuma - 09:42

Muratpaşa'dan açıklama var

Muratpaşa Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için tüm hazırlıkları tamamladığını ancak Cumhuriyet Meydanı'nın o gün Büyükşehir'e tahsis edildiğini açıkladı. Muratpaşa, kutlamaları yine de yapacaklarını bildirdi. Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

Muratpaşa dan açıklama var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

KAMUOYUNUN DİKKATİNE
 
Muratpaşa Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Ümit Uysal öncülüğünde milli ve dini bayramlarımızın, sadece Anadolu coğrafyasından değil dünyanın birçok ülkesinde gelerek Muratpaşa’yı oluşturan farklı kültürlere, inançlara ait özel günlerin bizi birbirimize yaklaştırdığına, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, komşuluğumuzu, dayanışmamızı arttırdığına olan inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
 
Bu anlayış içinde, her 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, her 30 Ağustos Zafer Bayramı ve de her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, Antalya’da, en ufak bir toplumsal ayrılığa meydan vermeyecek şekilde Cumhuriyet Meydanı’nda kutluyoruz.
 
Kutlamalar kapsamında, Konyaaltı Varyantı’nda yüzbinlerin katılımıyla başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’na uzanan ‘Fener Alayımız’ Antalya’da milli bayram kutlamalarının ayrılmaz bir parçası haline geldi.
 
Bu çerçevede, yıl içinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyeceğimiz kutlama programları için 2017 Ocak ayından itibaren çalışmalara başladık. Kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı’nın Muratpaşa Belediyemize tahsisini için 17 Ocak 2017 tarihinde Antalya Valiliği’ne gerekli başvuruda bulunduk. Başvurumuzu, yıl içinde değişik tarihlerde yineledik.
 
Söz konusu başvuruya istinaden, geçmiş yıllarda olduğu gibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızı, şiddetli yağmur altında Konyaaltı Varyantı’ndan başlayan fener alayı ve ardından Onur Akın konseriyle kutladık.
 
Muratpaşa Belediyesi olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için başvurumuzu yeniledik. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirmek istemesi üzerine programımızı iptal ettik. İptal kararını, 30 Ağustos  kutlamalarına katılımın düşük olmaması ve bölünme yaşanmaması için aldık. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, Kurtuluş Savaşı destanımızın yazıldığı Afyonkarahisar Kocatepe’de, 25-26 Ağustos’ta yüzlerce komşumuzla birlikte kutladık.
 
Ancak üzülerek görüyoruz ki, toplumsal gerginlik alanları harekete geçirecek tüm tartışma alanlarından kaçınmamıza, bu bağlamda sergilediğimiz iyi niyete rağmen Antalya’da bir gelenek yok edilmek istenmektedir.
 
Cumhuriyetimizin ilanının 94’üncü yıl dönümünde Cumhuriyet için Antalya Elele Platformu’yla birlikte yapacağımız kutlamaların sanatçı dahil tüm hazırlıklarını tamamlamış olmamıza ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gösterdiğimiz iyi niyete rağmen Cumhuriyet Meydanı kutlamalar için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiştir.
 
Tüm bu gelişmelere rağmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetimizin 94’üncü yılını, yine coşkuyla ‘Cumhuriyet için Antalya Elele’ platformu ve komşularımızla birlikte en görkemli şekilde kutlayacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.
 
Muratpaşa Belediyesi olarak, bizlerin yıllardır yaptığı gibi Cumhuriyet Bayramımız başta olmak üzere milli bayramlarımızı kutlamaya başlayan kişi ve kurumları kutlarız. (Antalya Muratpaşa Belediyesi)

TÜREL: CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLAYACAĞIZ


Muratpaşa Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Bayramını tüm Antalyalılarla birlikte kutlayacaklarını kaydetti. Türel açıklamasında şöyle dedi:

"Cumhuriyet Bayramı bütün milletimizin bayramıdır, hiç bir kesime, hiç bir siyasi partiye mal edilemez ve siyasi ayrışma vasıtası haline getirilemez. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Cumhuriyet Meydanı'nda 100 bin kişinin katıldığı konserle kutlarken, Cumhuriyet Bayramı'nı da yine Cumhuriyet Meydanı'nda en görkemli şekilde kutlayacağımızı ilan etmiştim. Cumhuriyet Meydanı'nı adına yakışır bir büyüklüğe ve güzelliğe kavuşturan Belediye Başkanı olarak Cumhuriyet Bayramı'nın ve Cumhuriyet Meydanı'nın Antalyalıları ayrıştırıcı değil, birleştirici olmasını savunmamdan ve bayramın en görkemli biçimde kutlanması konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin ortaya koyduğu gayretten kimse gocunmamalı, iyi niyetimizi suistimal etmemelidir."

MİLLETİN MEYDANI

"29 Ekim'de Tophane Parkı'nın resmi açılışını yaparak Cumhuriyet Bayramımızı tüm Antalyalılarla birlikte kutlayacağız. Cumhuriyet Meydanı milletin meydanıdır, Antalya halkının meydanıdır. Bütün siyasi partiler ve belediyeler olarak Cumhuriyet Bayramımızı milletin meydanında birlikte kutlamalıyız. Kutlama programını bütün belediyelerimizle birlikte yaparız ve bütün Antalya dört bir koldan gelerek tek vücut halinde büyük milli bayramını kutlar. Atatürk ve Cumhuriyet üzerinden milletimizin bölünmesine asla razı gelmeyeceğimizi sürekli olarak dile getiren bir kişiyim ve bu tartışmaları Cumhuriyet Bayramı'na gölge düşürecek tartışmalar olarak görüyorum."

Antalya'daki bütün belediye başkanlarımızı parti farkı gözetmeksizin 29 Ekim'de Cumhuriyet Meydanı'nda buluşmaya davet ediyorum. Nitekim Başkan Uysal'a da bu bayramı birlikte kutlamak teklifimizi doğrudan ilettim. Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet Bayramımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak bunun gereğini yapıyoruz ve bütün Antalyalıları Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet Meydanı'na Milletin Meydanına davet ediyoruz."

Etiketler:
 
Antalya'da sahte 200 TL operasyonu
 
Film kadrosuna seçildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sen ben biz..... 29 Eylül 2017 Cuma 13:13

Merak ediyorum buyuksehir belediyesi milli duygularımızı nasıl costuracak birlik beraberligi sağlayacak en önemlisi gönüllülük esasına göre mi kutlayacak ...sonra yerlerden bayraklarımizi topluyoruz da. ...İstiklal Marşımizi bilmeyenler yada soylemeyenler var

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da sahte 200 TL operasyonu
Aralarında Antalya'nın da bulunduğu Sakarya merkezli 9 ilde, piyasaya ...
Antalya'da kaza: 1 ölü, 2 yaralı
ANTALYA'da, otomobil ile çekicinin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Manavgat'ta 2 Rus turist denizde boğuldu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde denize giren Rus turistler 63 yaşındaki ...
 
'Deli Dumrul' geliyor
ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni sezonu 'Deli Dumrul' adlı oyunun gösterimiyle açacak.
Meslek lisesine modern laboratuvar
MERCEDES- Benz Türk tarafından 'Meslek Liselerimiz Geleceğin Projesi' ...
Serik'te Çöp Vakti uygulaması
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde çöp sorununu çözüme kavuşturmak, çöp toplama ...
 
Kiralık araçla hırsızlık yaptılar
ANTALYA'da hırsızlık için girdiği evin sahibini karşısında görünce kaçan ...
Genç iletişimciler bir araya geldi
AKDENİZ Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler ...
Annenin feryadı
ANTALYA'da 9 ay önce akondroplazi (bodurluk) sendromlu dünyaya gelen Eymen ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva