Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
19 Eylül 2011 Pazartesi - 14:45

Müsteşar yardımcısı iki CHP'li arasında

Antalya'da düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye İle İlişkiler Çalışma Grubu toplantısında konuşan AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın hükümete yönelik eleştirileriyle karşılaştı.

Müsteşar yardımcısı iki CHP li arasında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye İle ilişkiler Çalışma Gurubu'nun 11'inci yıllık toplantısı Antalya'da düzenledi. Toplantı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantının açılış oturumunda konuşan AB Bölgeler Komitesi Türkiye İle İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Bernard Soulage, Türkiye kamuoyunda AB üyeliği konusunda olumsuz bir dönüşüm olduğu algısının güçlendiğini söyledi. Buna karşın AB'nin durumunun da çok cazip olmadığını, ekonomik güçlükler yaşandığını belirten Soulage, "Liderlerin zaafı, kolektif şekilde krizden çıkma konusundaki yeteneksizliği AB'ye bakışı bütün dünyada düşüşe geçirdi. AB eskiden çok daha az parlak bir görüntü arz ediyor. Türkiye 'nin AB üyeliği zor ve ağır ilerliyor" dedi.
Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin artık Akdeniz'de ortaya çıkan yeni gelişmeler bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Soulage, "Fransızlar Türkiye 'nin büyük bir Akdeniz ülkesi olduğunu kabullenmekte zorlanıyor ama Türkiye büyük bir Akdeniz ülkesi ve söz sahibi olmaya da devam edecek. Türkiye net bir şekilde Akdeniz'deki bu gelişmelerin kalbinde yer alacaktır" diye konuştu.
SİVİL ZORBALIK VE OTOKRASİ
Ev sahibi sıfatıyla konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye'de demokratikleşme sürecinin rayından çıktığını, sivil zorbalık ve otokrasinin arttığını söyledi. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin işlemez hale geldiğini, medya üzerinde sansür ve otosansür uygulamalarının arttığını ve yargının siyasallaştığını öne süren Başkan Akaydın, "Üniversite kampüslerinde sessiz protesto yürüyüşü yapan öğrencilere polis tarafından şiddet uygulanmakta, 'Üniversite harçları artmasın' diye pankart açan öğrenci hapse atılmaktadır" dedi.
BAŞKAN AKAYDIN'DAN SORU
Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki mahkumiyet kararlarını, özel yetkili mahkemeler ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin İstanbul ve Ankara ofislerinde yaşanan polis baskınlarının hatırlatarak devam ettiği konuşmasında "Batılı dostlarımıza soruyorum, bu kaygı verici gidişatı görmezden gelerek Türkiye'de demokrasinin ilerlemekte olduğu teşhislerini nasıl yapabiliyorsunuz?" diye sordu.
GELİNEN NOKTADA ÜYELİK HAYAL
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Umut Oran, Türkiye'nin gerçeklerinin AB tarafından tam algılanmadığını söyledi. Adil yargılanma hakkı, tutukluluk sürelerinin uzunluğu, özel hayatının gizliliğinin korunması ve internet özgürlüğü bakımından yaşanan durumun acı gerçeklerle yüzleşmeyi sağladığını savunan Genel Başkan Yardımcısı Oran, "Algıyla gerçekler arasında biz bunu yaşıyorz. AB dostlarımızın bunu anlaması ya da izim anlatmamaz lazım" dedi.
Müzakere sürecinde artık kitlenme noktasına gelindiğini belirten Umut Oran, görünürde birkaç ülkenin iç politikalarına bağlı olarak uyguladıkları engellerin tüm süreci tıkamış olduğunu söyledi. Sorunlar olabileceğini ama konuşup tartışmadan çıkış yolu bulunmasının mümkün olmadığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, "Mısır'da 'Ben laik değilim' diyen ve partisi Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı hareketlerin odağı olduğu için kapatılması gündeme gelen, kapatılmasa da cezalandırılan bir siyasi parti iktidarıyla AB sürecinin gerçekleşmesi, bugün gelinen nokta gibi, hayaldir" diye konuştu.
"BÜYÜK HAKSIZLIK OLUR"
Avrupa Birliği Bakanılğı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel ise konuşmasında AB sürecinin siyasi partilerin ötesinde bir devlet politikası olduğuna dikkat çekti. AB'ye katılım müzakerelerine ilişkin reform sürecinin devam etmekte olduğunu kaydeden Müsteşar Yardımcısı Yücel, şöyle devam etti:
"Bugün Türkiye'nin müzakere sürecinde siyasi anlamda reformalar gerçekleştirmediği yada siyasi anlamda geriye gittiğini, demokrasi ve fikir özgürlüğü anlamında geriye gittiğini söylemek sanıyorum büyük haksızlık olur."
Bu eleştirinin aynı zamanda komisyona karşı yapılmış büyük haksızlık olacağını ifade eden Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, "Biz komisyonu eleştiriken aslında Türkiye'deki olumlu gelişmelere yeterince yer vermedikleri için eleştiriyoruz. Oysa bugün görüyorum ki, komisyonun değerlendirmeleri daha pozitif" dedi.
"TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu-Ekonomi, Ticaret ve Tarım Bölümü Başkanı Michele Villani de, Türkiye ve AB arasındaki görüşmelerin tamamen durmuş durumda olmasına rağmen katılım müzakereleri çerçevesinde Türkiye'de hayata geçirilen reformların Türkiye'yi daha farklı bir ülke haline getirdiğini söyledi.
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flatue ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın demokrasi eleştirilerine katılmadığını belirtirken yerel aktörlerin AB ve kurumlarını Türkiye'nin iç tartışmalar içine çekmek istediğini söyledi. Eşbaşkan Flatue, "Bizim işimiz siyasi partilerden, aktörlerden, iç politik tartışmalardan bağımsız olarak değerlendirmektir. Biz bunu yaparken kimseyi tatmin etmiyoruz. Ama işimizin nankör tarafı bu" dedi.
 

 
'Kadirizm'i bitiren böcek
 
Okul üzerine okul velileri kızdırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Unutulan koli korkuya neden oldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde otobüs durağında unutulan koli, bomba paniğine ...
Sağlık Bakanlığından uyarı
Sağlık Bakanlığı, deforme ve yıpranmış damacanalardaki suların satın alınmaması, ...
Tabuta girmeden sınıfa girelim
Antalya'da ataması gerçekleşmeyen öğretmen adayları, temsili tabutla protesto ...
 
Rus Dj Mira'dan nefes kesen şov
Sahne performansıyla ünlü Rus DJ Mira'nın, ilk kez sahneye çıktığı Alanya'da ...
Uzun bir aradan sonra yağmur geliyor
Özellikle Antalya çevresi, bayramın ilk günü sabah birden bastıran sağanak ...
Finike'de silahlı kavga:2 ölü, 3 yaralı
Antalya'nın Finike İlçesi'nde 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 ...
 
Zayıflamak için Kaymakamdan yardım istedi
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde mermer ustası 36 yaşındaki Galip Ayyıldız, ...
50 yıl sonra nikah tazelediler
Antalya'da oturan yazar 71 yaşındaki Fatma Neşe Karel, 50 yıllık eşi Karayolları'ndan ...
Tokat attığı üvey kardeşi tarafından bıçaklandı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan 23 yaşındaki Onur K., tokat attığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva