Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
26 Haziran 2012 Salı - 13:09

NATO: Türkiye'nin yanındayız

NATO Genel Sekreteri Anders Fogg Rasmussen, Suriye’ye karşı Türkiye’yi desteklediklerini ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını açıkladı.

NATO: Türkiye nin yanındayız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

NATO'nun en yüksek karar alma organı Kuzey Atlantik Konseyi, Suriye'nin Türk keşif uçağını düşürmesiyle ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen açıklamalarda bulundu.

Rasmussen'in Brüksel'de düzenlediği basın toplantısından satır başları:

- NATO müttefikleri bu gelişmelerden haberdar edilecek. İttifakın güvenliği bölünmezdir biz Türkiye’nin yanındayız.

- Böylesi bir olayın bir daha olmayacağını var sayıyorum. Eğer olursa müttefikler gelişmelerden haberdar edilecek durum dikkatle takip edilecek gerekli görüldüğünde istişarelerde bulunacak.

- Brifingin detaylarına girmeyeceğim, 5’inci madde gündeme gelmedi. Sadece 4'üncü madde kapsamında istişarelerde bulunduk. NATO üyeleri güçlü desteklerini ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdiler. Gelişmeleri yakından takip edeceğimizi belirttik.

- ("Suriye gerilimi artırmaya devam ederse NATO'nun vereceği yanıt konusunda sınırları ne olacak?" sorusu üzerine) Benim açık bir beklentim var: Gerilimin tırmanmaması. Bu kabul edilemez bir eylem ve Suriye'nin de benzer bir olaydan kaçınmak için gereken önlemleri almasını bekliyorum. Durumu yakından takip etmeye ve birbirimizi haberdar etmeye devam edeceğiz.

- ("Türkiye'nin uçağın uluslararası hava sahasında vurulduğu yönündeki teknik açıklamaları NATO üyelerini ne kadar tatmin etti?" sorusu üzerine) Aldığımız brifingi memnuniyetle karşıladık. Türkiye'nin Daimi Temsilcisi bize bilgi verdi ve buna bağlı olarak da NATO eylemi kınadı. Hepimiz de güçlü destek ve dayanışma içinde olduğumuzu dile getirdik.

Türkiye'nin talebiyle bir araya gelen NATO üyesi 28 ülkenin büyükelçilerinin katıldığı toplantıdaki görüşmeler, Kuzey Atlantik Antlaşması’nın dördüncü maddesi çerçevesinde yapıldı. Dördüncü madde, güvenliğinin tehlikede olduğunu değerlendiren bir üyenin diğer müttefiklerini istişareye çağırmasını içeriyor.

Türk tarafı, toplantıda Suriye’nin düşürdüğü askeri uçakla ilgili müttefiklerine detaylı bilgi verirken, atılacak cevabi adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ABD: TÜRKİYE'NİN YAPACAĞI SUNUMU BEKLİYORUZ

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'un ardından dün gece Beyaz Saray'dan da açıklama gelmişti.

ABD Başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, “Olay, askeri misilleme de dahil olmak üzere Türkiye tarafından bir misillemede bulunulmasını gerektirir mi?” yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

“(Türk yetkililer) Türk F-4 askeri uçağının 22 Haziran'da Suriye tarafından düşürülmesine Türkiye'nin vereceği yanıtı belirlemek için olayı incelerken, Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz. ABD'nin kilit bir müttefiki olan Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz. Türkiye'nin yarın Kuzey Atlantik Konseyi'nde yapacağı sunumu bekliyoruz. Esed rejimini sorumlu tutmak için Türkiye ve diğer ortaklarla birlikte çalışacağız.”

Carney, “Diplomatik bir çözümden mi yanasınız?” sorusuna karşılık, “Evet, ama Türklerin yapacağı sunumun neticesini karakterize etmeyeceğim. Tabii ki Türkleri destekliyoruz ve onlarla çalışacağız. Türkiye, ABD'nin kilit bir müttefiki, NATO üyesi” diye konuştu.

 
Türkiye'nin gazabı şiddetlidir
 
Antalya iş dünyasından Suriye mesajı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP NET "SAVAŞA HAYIR!" DEMELİDİR! 26 Haziran 2012 Salı 20:11

CHP BARIŞIN YANINDA OLMALIDIR,SAVAŞIN YANINDA DEĞİL!GERÇEK CHP TABANI DENİZ BEYİ ÖZLEDİ..Deniz Bey partinin şimdi başında olmalıydı daha iyi anlaşılıyor bu açıklamaları ,gelişmeleri görünce;bu ortaya çıkıyor.Haddini bilmeyen ülkenin ve partimizin gidişatını göremeyen yöneticiler Deniz beyi arattı!Ama ,üzgünüm esas şimdi uyuyan bazı partili arkadaşlarımız bunun farkında değil..Acı bir gerçek te bu..Esasen şimdi ne desek boş gibi bazılarına..boş..Allah sonumuz hayretsin ama ben yine de umutsuz değilim.Niye mi diyorsunuz?Söyleyeyim arkadaşlar:Atamız ve silah arkadaşları Kurtuluş Savaşımızı verirken ,Atamıza destek veren ,olayları algılayabilen insanların oranı %30 lardaydı da ondan.İşte O %30 lar bu ülkeyi kurtardıda ondan.Esas yine partimizdeki aklı selimler hem partimizi hem de ülkemizi büyük belalardan ;"İŞGALDEN" er ya da geç kurtaracaktır.Ben buna inanıyorum,inanmaya devam edeceğim.Sayın Deniz Baykal da; arkadaşları da o ender kurtuluş mücadelicileridir bugün.Belki şimdi kaybedildi gözüküyor ama tarih Deniz Beyi,arkadaşlarını ve onlara inanları bir gün haklı çıkardığını gösterecektir.Ben bunu görüyorum.Ama malesef bazı arkadaşlar bunu anlayamıyor şimdi..2013 -2014 de seçim sonuçları hezimet olursa ne yapacak bu arkadaşlar göreceğiz.Seçim sonuçlarını bırakalım ülkemiz bölünme noktasına gelirse ne olacak esas,6 ok bir kenara itilirse ne olacak esas !?Ülkemiz kendisinin olmayan bir savaşa bölünmesi için sürüklenirse ne olacak?Ortadoğu ateşin içinde iken Dünya Savaşı çıkartma hesabı yapanların ülkemize ödettireceği hersabı bilmeyen liderler bu ülkeye ve göreve ihmal değil ihanet ederler.Bunları inşallah bize yaşatmazlar!CHP tabanı da bu gerçekleri görür..BU YIKIMIN SORUMLUSU SADECE DIŞ VE İÇ ODAKLAR DEĞİL; BUNU GÖREMEYEN KENDİ SİYASİ İKBALİ PEŞİNDE KOŞAN ARKADAŞLARIMIZDIR DA.!BU İHMAL,İHANET TARİHE NOT EDİLİYOR! Ve Antalya ,Türkiye Yiğitlerine vefasız davranmayacaktır arkadaşlar.Göreceksiniz bunu!Parti eksenine oturacaktır,oturmalıdır.Çünkü Ülkemiz ve Ortadoğu,Dünya Barışı sıkıntı içerisindedir.Emperyalizme dur diyecek bir güce ihtiyaç bulunmaktadır..Bunu hep beraber başarmalıyız.Gazipaşalı KEMALİST

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böyle canilik görülmedi
Çocuklarının 15’inci katın balkonundan aşağı fırlatan bir annenin ‘gerekçesi’ mide bulandırdı.
Suriye: Türk uçağı karasularımıza girince vurduk
SURİYE Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Türk savaş uçağını kara ...
O polisler konuştu
İstanbul’da, askerden izinli gelen Ahmet Koca’yı öldüresiye dövdükleri ...
 
Domates Hıristiyandır yemeyin
Mısır’da radikal İslamcı görüşleriyle bilinen Selefilerden bir grup, domatesin ...
Mızrak beyne böyle saplandı
Amerika'nın tatil kenti Miami'de 16 yaşındaki Yasser Lopez arkadaşlarıyla ...
Göğüs dekoltesi uçaktan attırdı
ABD'de bir kadın Las Vegas New York seferi yapan bir uçağa göğüs dekoltesi ...
 
Çıplak mankenlerle dil eğitimi
Çin'de dil eğitimi veren bir online site yarı çıplak mankenlerle İngilizce öğretiyor.
Mübarek 'klinik açıdan öldü' iddiası
Mısır resmi haber ajansı Mübarek'in klinik açıdan öldüğünü duyurdu.
Çıplak ressam ülkeyi karıştırdı
"Yetenek Sizsiniz" yarışma programının Tayland versiyonunda bir yarışmacının ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva