TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
29 Ağustos 2011 Pazartesi - 12:49

Nakil rahimde ilk bebeğe 1,5 yıl var

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde kadavradan rahim nakli gerçekleşen Derya Sert'in sağlık durumu düzeliyor. Tedavi süreci istenen düzeyde gerçekleşirse 6- 9 ay sonra dondurulan embriyolardan birinin nakledileceği Sert, yaklaşık 1,5 yıl sonra bebek sahibi olabilecek.

Nakil rahimde ilk bebeğe 1,5 yıl var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyada ilk kez AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 9 Ağustos'ta kadavradan rahim nakli yapılan 21 yaşındaki Derya Sert'in tedavisi sürüyor. 20 gün önce gerçekleşen kadavradan rahim nakli operasyonu ardından AÜ Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Ömer Özkan, Kadın Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Münire Erman Akar ve 2,5 yıllık eşi Mustafa Sert ile birlikte basının karşısına çıkan Derya Sert, "Çocuğum erkek olursa ismini Ömer koyacağım" dedi.
Hastanede yapılan basın toplantısında rahim nakli operasyonundaki süreç ile ilgili bilgi veren Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Ömer Özkan, ameliyat sonrası 20 günün tamamlandığını söyledi. En önemli dönemin ilk 10 gün olduğunu söyleyen Doç.Dr. Özkan, şöyle dedi:
"Riskler azalıyor. En son gerekli muayene ve tetkiki cuma günü yaptık. İlaç düzeylerimiz gayet iyi gidiyor. Hastamız ağızdan ilaç almaya başladı. Sağlık durumu gayet iyi. İlgiden bunalmasın diye bu sıralar basından ve kamuoyundan biraz uzak tutuyoruz. İlaç durumu birinci ayın sonunda azalacak. 3'üncü aydan itibaren daha da azalacak. Bundan sonra gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz."
Doç.Dr. Özkan, bir soru üzerine, "Bebeğin rahme konulması ile ilgili dünyada daha önce yaşanmış bir örnek yok. Bu ilaç dozlarına ve gelişmelere bağlı. Biz işler yolunda gittiğine karar verirsek hasta kadın doğuma gönderilecek. Ancak şu kadarını söylemeliyim Derya hanım çocuğunu kucağına 1,5 yılı bulacak bir sürecin sonunda alabilecek" diye konuştu.
RAHİM NAKLİ TALEBİ YAĞIYOR
Doç Dr. Ömer Özkan, rahim nakli ameliyatının ardından dünyanın hemen her yerinden talep geldiğini ifade ederek, "En çok talep İngiltere, Fransa ve Almanya'dan geliyor. Ancak biz henüz Derya hanım ile ilgili süreci takip ettiğimiz için bu hastalarla görüşmemeyi tercih ediyoruz. Burada alacağımız sonuç hem biz hem de dünyadaki bilim çevreleri tarafından ilgiyle izleniyor" dedi.
Kadın Sağlığı Ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münire Erman Akar ise hastada şu an adet kanamasının başladığını bunun da iyi bir gelişme olduğunu söyledi. Akar, şöyle konuştu:
"Hastamıza ait elimizde 11 dondurulmuş embriyo var. Rahme embriyo yerleştirme süreci geldiğinde bunlardan yalnız birisini yerleştireceğiz. Biz şu an için hastamızın tekil gebelik yapmasını öngörüyoruz. Bu nedenle böyle düşündük. Rahmi fazla yormak istemiyoruz. Ancak yine de tek yumurta ikizi olma gibi bir riski var. Dünyadaki kadavradan ilk rahim nakli olduğu için bir çok şeye de gelişmelere ve takiplerimize göre karar vereceğiz."
"UMUDUN BİTTİĞİ YERDE HOCAMLA GÖRÜŞTÜM"
Geçirdiği rahim nakli ameliyatının ardından ilk kez konuşan Derya Sert, çocuk sahibi olamayacağını öğrendiğinde çok üzüldüğünü söyledi. Sert, şunları anlattı:
"Daha sonra hocamız ile görüştük ve rahim nakli olabileceğimizi öğrendim. Bu benim için çok sevindirici bir haber oldu ve hemen nakil olayına karar verdik. Çocuğumuzun ismini erkek olursa doktor beyin ismini yani Ömer vermeyi düşünüyoruz."
Mustafa Sert ise, henüz 2,5 yıllık evli olduklarını, eşinin çocuk sahibi olamayacağını öğrendiklerinde evlat edinmeyi bile düşündüklerini anlatırken, "Gönül ister ki çocuk sayımız 3-4 olsun. Ama şu aşamada yalnız bir çocuğumuz sağlıklı olsun yeter" dedi.
Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

 
Ulaşımda karmaşa espri konusu oldu
 
Liderler bayramda nerede olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşımda karmaşa espri konusu oldu
Antalya'da toplu ulaşımda gerçekleştirilen köklü değişikliğin getirdiği ...
Sapan’dan Hint firmasına yanıt:
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Elmalı İlçesi’nin Tekke Köyü’ndeki ...
Sahte paracı güvenlik kamerasında
Antalya'da gece yarısı bir kadının sahte 200 TL ile alışveriş yaptığı ...
 
Kadınlar halı sahada
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, eşinin halı saha maçını izlerken kadınların ...
Rahmi Koç Kalkan'da tatilde
KOÇ Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, tatil için 'Nazenin' adlı yatıyla ...
'464 gündür gözyaşım dinmedi'
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 15 ay önce kaybolan zihinsel engelli 27 ...
 
'Tek çatı altında toplanmalıyız'
Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği(GATAB) Başkanı ...
LPG tankının üzerine çıktı benzini döktü
ANTALYA'da, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki 16 ton kapasiteli ...
Antalya'da bir vali yardımcısı fazla çıktı
İllerdeki vali yardımcıları sayısı yeniden düzenlendi. Antalya’daki vali ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva