GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
29 Haziran 2017 Perşembe - 12:51

Nuri Tatar Askari: Madalyam Türkiye'ye armağan olsun

DÜNYA Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Nur Tatar Askari, "Bu madalyam; tüm Türkiye'ye armağan olsun. Hedefim; ülkemi olimpiyatlarda tekrar temsil edip altın madalya kazanmak. 'Ne mutlu Türküm' diyene" dedi.

Nuri Tatar Askari: Madalyam Türkiye ye armağan olsun
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Güney Kore'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 67 kiloda tatamiye çıkan milli sporcu Nur Tatar Askari, kazandığı altın madalyayla ailesinin gurur kaynağı oldu. Antalya'da oturan Nizamettin ve Birgül Tatar çifti, kızlarının kazandığı başarı ardından büyük sevinç yaşadı. Nur Tatar Askari, kazandığı altın madalya sonrası sevincini annesi, babası ve eşiyle görüntülü konuşma yaparak paylaştı. Şampiyonada yer alan Türk milli takımı kafilesiyle Güney Kore'de bulunan Nur Tatar Askari, görüşmesinde duygusal anlar yaşandı.

"MADALYAM TÜRKİYE'YE ARMAĞAN OLSUN"

Altın madalya kazandıktan sonra yaşadıklarını anlatan Nur Tatar Askari, final maçını kazandıktan sonra ailesiyle ilk görüşmesinde anne ve babası ve eşinin sevinç gözyaşından dolayı kürsüye çıkarken ağlamamak için kendisini zor tuttuğunu belirtti. Kazandığı başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Nur Tatar Askari, "Mutlu ve huzurluyum. Çok güzel başarı elde ettim. Dünya şampiyonluğu benim için gerçekten çok önemliydi. Önemli bir yeri vardı hayatımda. Dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak ve Türkiye halkına armağan etmek benim için onur verici. Ne mutlu Türküm diyene. Bu madalyam Türkiye'ye armağan olsun" dedi.

Şampiyonada rakiplerine attığı yumruklarla kazandığı puanlarla adından söz ettirdiğini ve 'altın yumruk' olarak anıldığını anlatan Nur Tatar Askari, "Kocamı döve döve yumruklarım gelişti" diyerek, eşiyle şakalaştı.

HEDEF OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA

Hedeflerinden söz eden Askari, olimpiyatta rekor kırmak istediğini söyledi. Nur Tatar Askari, "Bundan sonraki hedefim; 2020 Olimpiyatları. Olimpiyatlar için güzel puanlar aldım. Bu puanla olimpiyata bir adım daha yaklaştım. Hedefim ülkemi olimpiyatlarda tekrar temsil edip altın madalya kazanmak. 3'üncü olimpiyatım olacak. Orada rekor kırmak istiyorum. Olimpiyatta gümüş ve bronz madalyamın yanına altın da kazanmak istiyorum" diye konuştu.

ASKARİ ÇİFTİ, OLİMPİYAT MADALYASI HEDEFLİYOR

Nur'un eşi Mehran Askari de eşinin kazandığı başarının ailesine hem çifte bayram yaşattığını hem de kendisine düğün hediyesi olduğunu söyledi.

İran asıllı dünya şampiyonu unvanı sahibi Mehran Askari, 7 aylık evlilikleri boyunca Nur ile şampiyonaya hazırlandıklarını anlattı. Nur'un şampiyonaya antrenörlerinin yanı sıra kendisiyle antrenman yaparak hazırlandığını dile getiren Mehran Askari, eşinin maçlarını büyük heyecanla izlediğini belirtti. Şampiyonada rakip analizi yaparak eşine maç öncesi taktik verdiğini anlatan Mehran, Nur'un yumruklarıyla kazandığı puanlarla adından söz ettirdiğini kaydetti. Mehran Askari, eşiyle 2020 Olimpiyatları'na katılıp, Türkiye'ye çift altın madalya kazandırmak istediklerini söyledi.

BABAYA MADALYA SÖZÜ

Nur Tatar Askari'nin babası Nizamettin Tatar da kızının gençler, yıldızlar, dünya şampiyonası, olimpiyatta farklı dereceler kazandığını hatırlattı. Kızının dünya şampiyonasında altın madalya kazanmasının kendisini çok sevindirdiğini ifade eden Nizamettin Tatar, "Şampiyonaya gitmeden önce kızım 'Baba bir tek madalyam eksik. Dünya şampiyonasında altın madalyam yok. Onu kazanmaya gideceğim' diyerek vedalaştı. Dünya birincisi olması bizi çok mutlu etti. Benim en çok hoşuma giden İstiklal Marşı'nın okunması. Kızımın birinciliğinden çok İstiklal Marşı ile bayrağın göndere çekilmesi beni mutlu etti. Olimpiyat madalyası birincilik kazanacağına eminim" diye konuştu.

Nur Tatar Askeri'nin annesi Birgül Tatar, "Böyle evlada sahip olduğum için çok mutluyum, gururluyum. Kızıma başarılı olması için dua edenlere teşekkür ederim. Kızım bu gururu yaşattı. Bizi duygulandırdı, ağlattı. Bizi, Türkiye halkını çok sevindirdi" dedi. Birgül Tatar, şampiyonadaki Türk sporculara başarı diledi.


DUNYA TEKVANDO SAMPIYONASI'NDA ALTIN MADALYA KAZANAN NUR TATAR ASKARI, "BU MADALYAM TUM TURKIYE'YE ARMAGAN OLSUN. HEDEFIM ULKEMI OLIMPIYATLARDA TEKRAR TEMSIL EDIP ALTIN MADALYA KAZANMAK. NE MUTLU TURKUM DIYENE" DEDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

DUNYA TEKVANDO SAMPIYONASI'NDA ALTIN MADALYA KAZANAN NUR TATAR ASKARI, "BU MADALYAM TUM TURKIYE'YE ARMAGAN OLSUN. HEDEFIM ULKEMI OLIMPIYATLARDA TEKRAR TEMSIL EDIP ALTIN MADALYA KAZANMAK. NE MUTLU TURKUM DIYENE" DEDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

 
İngiliz turistin 'zehirlendim' senaryosuna ceza
 
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor Menez'le 3 yıllık sözleşme imzaladı
ANTALYASPOR, yeni transferi Fransız futbolcu Jeremy Menez'le 3 yıllık ...
Çim hokeyi kursları başladı
​MURATPAŞA Belediyesi'nin yaz spor okulları programı kapsamına aldığı ...
Antalyaspor taraftarı Niang'ın mesajına heyecanlandı
MİLAN'da oynayan Fransız M'baye Niang'ın, Antalyaspor'un yeni transferi ...
 
Antalyaspor Maicon ile anlaştı
Gençlerbirliği ile sözleşmesi sona eren Aydın Karabulut ve Fransa'nın ...
Antalyaspor Motting'den cevap bekliyor
ANTALYASPOR, transfer etmek istediği Schalke 04 takımının formasını giymen ...
Antalyaspor'da bir ayrılık daha
ANTALYASPOR, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın kadroda düşünmediği Kenan ...
 
Galatasaray, Antalya'da yetenek avına çıktı
GALATASARAY Futbol Okulları altyapısı, bin 200 genç futbolcu ile Antalya'ya çıkarma yaptı.
Antalyaspor, Aydın Karabulut'la 2 yıllık sözleşme imzaladı
ANTALYASPOR, geçen sezon Gençlerbirliği'nde forma giyen orta saha oyuncusu ...
Kaleci Yaşar nişanlandı
Türk futbolunun efsanevi kalecisi, ‘Kova’ lakaplı Yaşar Duran, Antalya’da Neşe Ege ile nişanlandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva