Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
20 Mart 2018 Salı - 22:33

O Ak Parti'li CHP'li eski belediye başkanı çıktı

KAYSERİ'nin Tomarza ilçesinde Ak Partili Belediye Meclis üyesi Hüseyin Eker, sosyal medyada 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle yaptığı paylaşım tepki çekti. Eker'in 2009 yılında CHP'den belediye başkanı seçildiği, belde kapatılınca Ak Parti'ye geçtiği ortaya çıktı.

O Ak Parti li CHP li eski belediye başkanı çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hüseyin Eker, sosyal medyada 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle yaptığı paylaşımda, Çanakkale'nin 1915'te geçilmediğini ama 1918'de geçildiğini iddia ederek, 'İngiliz donanması Dolmabahçe'ye demirledi ve hiçbir zaman geldikleri gibi gitmediler. Giderken halifemizi götürdüler, dinimizi götürdüler, adına laiklik dediler. Bin yıllık alfabemizi götürdüler, adına harf devrimi dediler alfabeyle beraber bin yıllık tarihimizi de götürdüler' dedi.

Paylaşım, CHP ve İyi Parti ilçe yöneticileri ile vatandaşlardan tepki görürken, daha sonra açıklama yapan Eker, yazdıklarından dolayı pişmanlık duyduğunu söyledi.

Daha önce kapatılan Tomarza'nın Dadaloğlu Belediyesi'nde CHP'den Belediye başkanlığı yapan ve ilçede servisçilik işiyle uğraşan Tomarza ilçesi Ak Partili Meclis üyesi Hüseyin Eker; Facebook'taki hesabından şu paylaşımda bulundu:

''Çanakkale 1915'te geçilmedi ama 1918'de geçildi. İngiliz donanması Dolmabahçe'ye demirledi ve hiçbir zaman geldikleri gibi gitmediler. Giderken halifemizi götürdüler, dinimizi götürdüler, adına laiklik dediler. Bin yıllık alfabemizi götürdüler, adına harf devrimi dediler alfabeyle beraber bin yıllık tarihimizi de götürdüler. Gidenler gitti de elleri boş gelmediler. Şapkalarını getirdiler sarıklı hocalarımızı astılar, kılık kıyafetlerini getirdiler. Örtülü anamızı, bacımızı soydular.1400 yıllık birikimi olan medreselerimizi kapattılar, çağdaş dedikleri Batılı okulları getirdiler. En kötüsü de başımıza kendi sömürge valilerini atadılar giderken. Astığı astık kestiği kestikti. Onlar geldikleri gibi gitmediler.'

TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRDI

Ak Partili Tomarza Belediye Meclis üyesi Hüseyin Eker, siyasi partiler ve vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine Çanakkale savaşları ve Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili yaptığı 2 paylaşımını sildi.

CHP VE İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Tomarza İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Köse, Eker’in paylaşımına, 'Aziz Türk milletinin, dönemin en güçlü devletlerine karşı verdiği Çanakkale deniz ve kara savaşı olarak nitelendirdiğimiz, tarihe altın harflerle kazınan, yedi düvele kafa tutup yedi düveli devirdiğimiz bu muhteşem zaferi ve onun kahramanlarını kendilerince hezimete dönüştürmeye çalışan, sosyal medya üzerinden bu şuur altı ile mesajlar vererek, en acımasız düşmanlarımızın dahi Çanakkale'de yapamadığını bilerek veya bilmeyerek yapmaya çalışanları kınamaktayız. Konuya bahis olan, Tomarza belediye başkanlığı, AKP meclis üyesi Hüseyin Eker sosyal medyadan 18 mart günü mealen hem Osmanlı devletine hem de Cumhuriyetin kurucu unsurları ve kurucu şahsiyetlere Türk Tarihi ve onun kahramanlarına hakaret etmektedir. Kendince Osmanlı devletini övmeye, Türkiye Cumhuriyeti kurucularını ise hainlikle suçlamaya çalışmakta, Lakin tarihi de yanlış bildikleri için, Osmanlıyı öveyim derken Osmanlı devletine de hakaret etmektedir. İnsanımızı kutuplaştıracak siyaset üzerinden Türk tarihini lekeleyecek, ötekileştirecek, her kişi ve kuruma karşı olduğumuzu belirtir, şanlı Türk tarihi ve onun kahramanlarının siyaset üzeri şahsiyetler olduğunu ifade ediyoruz. Bu talihsiz açıklamayı yapan Sayın Eker' i ise kınadığımızı ve hemşerilerimizden özür dilemesini istiyoruz' dedi.

Hüseyin Eker (Ortada) CHP'den belediye başkanlığı yaptığı 2009-2014 yılları arasında düzenlediği bir festival nedeniyle bugün eleştirdiği Atatürk'ün resmi altında açıklama yapmıştı. Eker, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katılımıyla gerçekleştirilen festivalde cumhuriyeti öven sözler söylemişti.

 

 

 
Antalyalı işadamı ortağını vurdu
 
Antalya'da rehine krizi; 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçimi kazanan Putin'in ilk sözü ne oldu?
Rusya’daki başkanlık seçiminde oyların yüzde 75’ini alan Devlet Başkanı ...
CHP'nin borç davası 4 Nisan'da...
Antalya'da Asliye Hukuk Mahkemesi’nin dönemin İl Başkanı olan CHP Antalya ...
CHP'yi kazanacak belediye başkanlarına talimatımdır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Şehit Aileleri Derneği'ni ...
 
Bahçeli Antalyalı ikinci ismi de çizdi
MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda 26’ncı sıradan MYK’ya seçilen Antalya ...
Devlet Bahçeli Antalyalı o ismi çizdi
Devlet Bahçeli, kullanılan 1169 oydan 1167 delegenin oyuyla 9. kez genel ...
CHP'liler İl Danışma Kurulu'nda konuştu
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya'daki İl Danışma Kurulu'nda partililer ...
 
Deniz Baykal aktif siyaset yapabilecek mi?
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Meral Akşener anket açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Bilkent Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.
Hasan Subaşı’dan İYİ Parti'ye ziyaret
Antalya Belediyesi eski başkanlarından ve Demokrat Parti geleneğinin önemli ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva