Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
6 Ekim 2017 Cuma - 16:34

O anketçiye ihale vermiş

Melih Gökçek’in, yaptığı ankette kendisini ‘En Başarılı Belediye Başkanı’ olarak duyuran Objective Research Center (ORC) araştırma şirketinin toplam 988 bin 500 liralık, belediyenin Ankara suyuyla ilgili memnuniyet anketi ihaleleri yargıya taşındı.

O anketçiye ihale vermiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, dün TBMM’de açıkladığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ), Ankara’nın içme suyundan vatandaşların memnuniyetini ölçme amacıyla ORC firmasına yaptırdığı anketleri ve bu anketlerin ihalelerinde yaşanan usulsüzleri, suç duyurusu yoluyla savcılığa taşıdı. CHP’li Emir suç duyurusu dilekçesinde, ORC firmasının son iki yılda ASKİ’nin üç ihalesini kazandığını belirterek, şöyle dedi:

“ASKİ’nin 2015 yılının Kasım ayında, Ankara’nın 25 ilçesinde 50 bin kişiyi kapsayan “Ankara Şebeke Suyu Kalitesi ve Vatandaşların ASKİ Faaliyetlerinden Memnuniyetlerinin Araştırması” ihalesini 630.000,00 lira bedelle alan ORC araştırma şirketi, bu yılda 6 ay arayla ASKİ’den aynı içerikli iki ihale aldı. Bu ihalelerden ilki, “Ankara Genelindeki Tüm Mahallerin İçme Suyu, Atık Su, Yağmur Suyu Alt Yapı ve Üst Yapı İhtiyaçlarının Tespit Edilmesi ve ASKİ Faaliyetlerinin Anket Eşliğinde Değerlendirilmesi İşi” adıyla 13 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirildi ve Hayrettin Çakır’ın sahibi olduğu ORC, 188.500,00 lira bedelle kazandı. ORC şirketi, aradan 6 ay geçtikten sonra ASKİ’nin 3 Ağustos 2017 tarihli ‘sudan memnun musunuz’ araştırması ihalesinde de karşımıza çıkıyor.

3 Ağustos 2017 tarihinde, pazarlık usulü gerçekleştirilen ihaleye ORC dışında, iki şirket daha davet ediliyor. Davet edilen şirketlerden VONA Özel Eğitim Kurumları ‘teşekkür mektubu’ verilerek ihaleden çekiliyor, ZEMRU Park Çevre Tasarım İnş. Eğit. Rekl. Oto. Tem. Gıda Tic. Ltd. Şti. de ihalelerin olmazsa olmaz belgelerinden ‘geçici teminat’ belgesini dosyasına koymadığı için eleniyor ve ORC şirketi, ihalede tek başına kalıyor. “Ankara Şebeke Suyu Kalitesi, Suyun Tasarruflu Kullanımı ve Vatandaşların ASKİ Hizmetlerinden Memnuniyetinin Araştırılması İşi” adı altında yapılan, Ankara’nın 25 ilçesinde 20 bin hanede, haneyi temsil eden en fazla kişi ile yapılacak ihaleyi, KDV hariç 170.000,00 lira bedelle üstlenen ORC ile ASKİ arasında 18 Ağustos 2017 gününde; işin, ‘sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde başlanacağı’ ve ‘işe başlama tarihinden itibaren 15 günde bitirileceği’ yönünde sözleşme imzalanıyor. 39 maddeden oluşan ve 19’ncu maddesinde “İş programı ve işe başlama tutanağının onaylanmasını müteakiben işe başlanacağı” kaydedilen sözleşmenin taraflarca imzalanmasının hemen ardından, yani aynı gün ORC şirketinin sahibi Hayrettin Çakır, ‘işe başlama’ yazısını ASKİ’ye gönderiyor. ORC şirketi, bir gün sonra 19 Ağustos 2017’de 20 bin kişiyle anket yapma işine başlarken, ASKİ’nin işin takibi için oluşturulması gereken kontrol komisyonu ise, işe başlanmasından 3 gün sonra, yani 22 Ağustos 2017 tarihinde oluşturuluyor.”

20 bin hanede, haneyi temsilen en az bir kişiyle nasıl görüşülmüş soruşturulsun!

Bu yılın Ağustos ayında yapılan ihalenin 20 bin hanede, haneyi temsilen en az bir kişiyle yapılmasının öngörüldüğüne dikkat çeken Emir, işin 4 gün gibi kısa bir sürede yapılması ve ORC firmasına iş tesliminin ertesi günü 170 bin lira ödenmesini normal işleyiş olmadığını kaydetti.

CHP’li Emir, bu yıl aynı içerikte yapılan iki ihalenin parasal üst limitinin Kamu İhale Kanunu’nun belirlediği 195.205,00 lira olan sınırın altında tutulmasında özel bir amaç olduğunu vurgulayarak, “Böylelikle söz konusu ihaleler, firmalar davet edilerek pazarlık esasına dayanan 21/F ile yapılıyor ve adrese teslim ediliyor. Ankara’nın kaynaklarını yıllarca belli odaklara ve şirketlere aktarmaktan çekinmeyen; son yıllarda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı ifade edilen sorunlardan kaynaklı son dönemi olacağını anlayan ve bu nedenden oğlu Osman Gökçek’i önce bir ilçe belediye başkanlığı, bu olmayınca da Ankara Ticaret Odası başkanlığına getirmek için çalışan İ.Melih Gökçek, anlaşılan son çare giderayak belediye bütçesini boşaltmayı hedefliyor.” dedi.
 

Etiketler:
 
Serçe'ye koca inek sığdı
 
Alanya polisinden tefeci operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkandan şok sözler
​Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, istifasının istendiği yönündeki ...
Faruk Çelik hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da 2011 yılından bu yana AKP Milletvekili olan Faruk Çelik, hastaneye kaldırıldı.
CHP'li gençlerden kuşlara yuva
CHP Antalya Gençlik Kolları üyesi bir grup genç, 4 Ekim Dünya Hayvanları ...
 
Bakan'dan Budak'a; 'Haklısınız vekilim'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ...
Erdoğan Antalya milletvekiline çok kızdı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın peş peşe trafik ...
Perinçek'e göre AKP'de vekil operasyonu yapılacak
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek KRT TV'de Sorguluyorumprogramında, ...
 
AKP'de 30 büyükşehirde kongreler ertelendi
AK Parti'nin Antalya'daki 5 ilçenin yanı sıra il kongresi ileri bir tarihe ertelendi.
İşte vekillerin TBMM karneleri
Antalya'nın AKP'li, CHP'li, MHP'li 13 milletvekilinin TBMM'deki performanslarını ...
Ne yaptın sen CHP?
ADANA'da CHP'li Çukurova İlçe Belediyesi'ne yönelik silahlı saldırı olayında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva