Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
3 Haziran 2016 Cuma - 07:48

O el yaşama uzandı

Antalyalı bir Gün Haber okuru, bir kuşun yaşama yeniden tutunuş öyküsünü anlattı. Bu hikayeden çıkarılacak çok dersler var.

O el yaşama uzandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bayan okurumuzun anlattıkları şöyle:
 

“Annem ve çocuklarla dolaşıyorduk. Muratpaşa Belediyesi’nin karşısındaki Astur Sitesi ile sahil arasındaki ağaçlık alanda bir karga yavrusunun uçmaya çalıştığını, ancak bitkin olduğu için havalanamadığını gördük. Resmen yerde sürünüyordu. Aç ve susuzdu muhtemelen… Ortalık kedi kaynıyordu. Zavallı kuşun onlara yem olmasından korktuk. Saat 16.00 civarıydı. Belediyenin Turunç Masası’nı aradım. Telefona çıkan kişiye olayı anlattım ve yardım istedim. Bana, ‘Bir dakika’ dedi.İlgili kişiyi aradı galiba… ‘Kedi’, ‘Köpek’ konusunda yardımcı olabileceklerini ama kuş konusunda yardımcı olamayacaklarını söyledi. Sonra Tarım İlçe Müdürlüğü’nün telefonunu verdi, onların ilgi alanında olduğu anlattı. İlçe müdürlüğünü aradım. Telefona çıkan bayan, belediyenin vatandaşlara bu konularda sürekli tarım ilçe müdürlüğünün telefonlarını verdiğini belirterek, bundan yakındı. Ben olayı ona da anlattım. O da bu kez  Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü’nün telefonunu verdi. Telefona çıkan kişi yakından ilgilendi. Şube Müdürü Tuğrul Şahin’e de ilgisinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Hemen iki personelini gönderdi ve zavallı kuşa yardım elini uzattılar. Bakımı yapıldıktan sonra sanırım doğal ortama bırakılacak. Benim anlamadığım belediyenin ilgili birimlerinin ‘Kedi’, ‘Köpek’ ‘Kuş’ gibi ayırım yapması… Turunç Masa’yı ilk kez aradım ama hayal kırıklığı yaşadım.”


Yavru kuş, kendinden geçmiş, çaresiz böyle yatıyordu. Kedilerin, köpeklerin parçalaması an meselesiydi...


Turunç Masa, bayan okurumuzun şikeyeti üzerine kuşa yardım eli uzatmayınca Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı.


Ekipler kuşu sağlığına kavuşturup doğal hayata yeniden bırakmak amacıyla şube müdürlüğüne götürdüler


 
 
 
 

Etiketler:
 
Taziye yolunda kaza: 3 ölü, 1 yaralı
 
CHP'den 18 maddelik teklif
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sorunç masa 3 Haziran 2016 Cuma 15:27

turunç masanın kendisi başlı başına sorun. önceden çözüm masasıyken 8 yıl öncesinin kadın kolları üyesi, mustafa akaydın ın sekreteri oya uysal a oyalanacak bir makam olsun diye açılmış bir yer olduğu iddiaları var bu 2 yılın sonunda artık iyice güçlendi. oya uysal ın kocası emrah uysal da eskiden ekdağ ın personeliyken bugün akaydın ın şoförü.

Yorumu oyla      6      3  
atıfet hanım 3 Haziran 2016 Cuma 15:20

bravo günhaber bravo hayvanseverler bravo duyarlı vatandaş duyarlı ebeveyn. zavallı kuşcağız 150 yıllık ömrünü yaşama şansını ona verdiğiniz için size dua etsin.

Yorumu oyla      6      3  
ümit şaşmaz 3 Haziran 2016 Cuma 15:18

Bu haber e ek bende bir anımı anlatayım.Mayıs ayı vergi ayı diye Muratpaşa belediyesine gittim. Kuyrukta sıramı beklerken de epey olumsuzluk görecek vaktim oldu maalesef. 1)Personelin geneli ( istisnalar kaideyi bozmadı)lakayıt,birbirine dil çıkarmalar,vatandaş sıcakta kuyrukta beklerken, utanmadan sıkılmadan tepsi tepsi türk kahveleri,2,5 litrelik şişelik soğuk kolalar içmeler.( Bir an Alzheimer olmuşum da belediye diye yanlışlıkla piknik alanına gitmişim sandım. ) 2) İki su sebil makinesinde de vatandaş için pet bardak olmaması, çaycı personel kadına bir vatandaş 'sebilde bardak yok'dediğinde çaycının oralı bile olmayıp yanıt dahi vermemesi! 3) Kılık kıyafet saç makyaj ve üsluplardaki Kamu kurumuna yakışmaz yansımalar...Müdürlerin sekreterlerinin saçları kalçalarının altına değecek kadar uzun neredeyse ve SALIK.Dudağında pembe ruj olan mı istersin kırmızı mı...Turunç masadakiler daracık skinny pantolon giymiş üstelik saks mavisi!üstüne yapışmış gömlekler kiminde ise dizkapağını bırak baldırın çok üstünde mini dar etekler... Başlarındaki çoğu erkek müdür de onlardan farklı değildi kılık kıyafet ve üslup konusunda... Haftaiçi gün,mesai saati, 500 bin nüfusa yakın hemde CHPli bir belediye de bu tip bir lakayıt laubali ciddiyetsiz ve varoş görüntü kabul edilemez. Burada yaşayan ve bu insanlara oy,vergi veren biri olarak utanç içerisindeyim.Şaşırtıcı ve hayret verici ilave bir detay ise; Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysal hukuk okumuş avukatmış.Adliye bir devlet kurumudur, hukuk tüm dünyada en ciddi olan,olması gereken işlerdendir dolayısıyla temsilcileri bu çerçevededir ki bunu alem bilir ;fakat muratpaşa belediyesindeki genel Resim ve turunç masanın çözüm üretmediği onca problem ortadayken bence ümit uysal isminin başına eklediği av. sıfatını artık kullanmamalıdır zira hiçbir inandırıcılığı kalmamakta olduğu gibi günden güne azalan itibarıyla diğer meslektaşlarına da zarar vermektedir. Acilen CHP yi ve Muratpaşa belediyesini Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına,kılık kıyafet devrimine uygun olmaya davet etmeliyiz.

Yorumu oyla      6      3  
Ahmet Yurtseven 3 Haziran 2016 Cuma 15:00

Günhabere ve bu yavrucağa yardım eden herkese bir hayvansever olarak teşekkür ederim.

Yorumu oyla      6      3  
aslı şentop 3 Haziran 2016 Cuma 14:59

hem bu duyarlı vatandaşları ve yaban hayatı koruma personelini hem de siz gün haberi kutluyorum. sürekli aynı kişileri izlemek dinlemek, onların algı yönlendirmelerine maruz kalmaktan perişan olmuş halimize bu tip bir haberle su serptiniz. tebrikler gün haber. sorumlu yayıncılık tarafsız habercilik ve İNSANİ duruşundan ötürü. Muratpaşa belediyesi turunç masayı da bu vesileyle kınıyorum. biz de birkaç kez aradık çeşitli vesilelerle evet telefona çıkıp buyurun problem neydi diye dinleyen var ama ÇÖZÜM yok.

Yorumu oyla      6      3  
Gaye çetin 3 Haziran 2016 Cuma 13:18

Gerçekten çok duyarlı bir sitesiniz, elinize sağlık.Keşke muratpaşa belediyesi böylesine itici bir cevap vermeseydi...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli öğretmen 2 aylık eşini öldürüp intihar etti
ANTALYA’nın Kepez İlçesi’nde psikolojik sorunları olduğu iddia edilen ...
Serik'te IŞİD üyesi 2 Suriyeli yakalandı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde IŞİD üyesi olduğu iddia edilen Suriye uyruklu ...
Serik'te öğretmenlere geri dönüşüm eğitimi
SERİK Belediyesi tarafından ilçedeki 65 öğretmene geri dönüşüm eğitimi verildi.
 
Kaş'ta otomobil takla attı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde takla atan otomobilde 67 yaşındaki Hürü Aslankurt, yaralandı.
TÜRSAB Akdeniz'de seçimsiz atama krizi
TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) üye bir grup acenta yetkilisi, ...
Alanya'da kamyonla otomobil çarpıştı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kamyonla otomobilin çarpıştığı kazada, kadın sürücü ağır yaralandı.
 
Kent Konseyi'nden kentsel dönüşüme afişli uyarı
ANTALYA Kent Konseyi, kentsel dönüşüm uygulamalarında son zamanlarda bir ...
Vali Türker pazartesi veda edecek
İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın yayımladığı kararnameyle merkeze alınan Antalya ...
Beldibi yeniden mahalle oldu
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 1994 yılında belde, 2009 yılında önce ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva